Seuraa 
Viestejä8411

Avaruustutkimuksen ja matkustajalentokoneen kehittäminen oman työn ohessa on vaativaa taiteilua myös oman talouden pidon kanssa.
Odotan uutta pankkikortti ja huomasin olevani ilman fyrkkaa. No lattialta hyllystä ja taskusta löytyi eilen rahat jolla osti maitopurkin, maksalaatikko ja ranskanleivän. Tänään piti jo etsiä rahaa auton istuimen alta jne ja löysin 1 € 40 centtiä. Tepasteli ne kädessä S- Markettiin. Sain hyvän salaatin( coleslaw 30% alennuksessa) ja pillimehun ja vatsa on täysi. Olo on kuin Andy Weirin MARTIAN tyypillä. Kuinka pitkään näin voisi puliveivata ennenkuin keripukki iskee?
Ihan mielenkiinnosta kysyn voiko 1 euro 35 centtiä vähemmälle selvitä lounaasta?

If it looks good it will fly good ! -Marcel Dassault

Sivut

Kommentit (28)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
ovolo
Seuraa 
Viestejä8147

Käy onkimassa muutaman kalan, niin johan pärjää. Kannattaa myös käydä lainaamassa kirjastosta joku selviytymisopas, missä selitetään, mitä syötävää luonnosta löytyy. Ja voi käydä dyykkaamassa kaupan jäteastioilla. Myös seurakunta jakaa ruokaa vähäosaisille. Jotta nälkään ei tarvitse kuolla.

Windspeed
Seuraa 
Viestejä8411

ovolo kirjoitti:
Käy onkimassa muutaman kalan, niin johan pärjää. Kannattaa myös käydä lainaamassa kirjastosta joku selviytymisopas, missä selitetään, mitä syötävää luonnosta löytyy. Ja voi käydä dyykkaamassa kaupan jäteastioilla. Myös seurakunta jakaa ruokaa vähäosaisille. Jotta nälkään ei tarvitse kuolla.

Kalojen onkiminen näyttää kelpaavan myös irakilaisille ja thaikut tempoo oikein haaveilla kalaa. Tarvii kuitenkin luvat.
Banaani (Chiquita) on 28 senttiä kpl ja munkki sanoin..tuoresämpylä 25 senttiä..huokein tonnikala purkki on 79 centtiä.

If it looks good it will fly good ! -Marcel Dassault

Windspeed
Seuraa 
Viestejä8411

Ihme o tapahtunut...löysin vielä 2 kymmensenttistä yhden 20 senttiin autostani. Ostin pienimmän banaanin jonka löysin 19 ct ja tuoresämpylä 25 ct. Koska coleslaw lounaasta jäi 5 senttiä mussutan nyt maistuvaa sämpylää...kohta isken banskuun kiinni.

If it looks good it will fly good ! -Marcel Dassault

Lyde19
Seuraa 
Viestejä6926

Halvin ja maistuva itse tehty ruoka taitaa olla hernekeitto. Ostat kuivattuja herneitä 500g, about 80c, Lidlin pekonia 1e, sipulia 50c. liotat herneet vedessä vuorokauden ja sitten kaikki haudutuspataan yöksi. Tulee nelisen litraa maukasta hernekeittoa josta puolet syödään parissa päivässä ja puolet pakastimeen. Jos annoskoko olisi vaikka 3,33 dl niin yhden annoksen hinnaksi tulisi noin 20c.

MooM
Seuraa 
Viestejä10282

Kouluruoka pitää tehdä alle eurolla ja kokonaiskustannus keittiöltä tarjottimelle on muutaman euron.

http://yle.fi/uutiset/kouluruoan_synnyttava_reilusti_alle_eurolla/7054037

Siinä varmaan minimi, koska jos sen saisi halvemmalla, se tehtäisiin niin.

"MooM": Luultavasti entinen "Mummo", vahvimpien arvelujen mukaan entinen päätoimittaja, jota kolleega hesarista kuvasi "Kovan luokan feministi ja käheä äänikin". https://www.tiede.fi/keskustelu/4000675/ketju/hyvastit_ja_arvioita_nimim...

BCK
Seuraa 
Viestejä6960

Windspeed kirjoitti:
huokein tonnikala purkki on 79 centtiä.

Paljonko tulee kilohinnaksi tonnikalalle ilman nesteitä/öljyä? Veikkaisin enemmän kuin Lidlin pakastekalalle (olisikohan vähän yli pari euroa 400 g seitipaketti?).

Tosin kalaa tai lihaa tarvitsee vain korttipakan kokoisen annoksen vuorokaudessa, ja senkin voi korvata halvemmilla aineksilla. Kananmuna on aika halpaa, samaten linssit, pavut ja herne. Soijarouhepussista riittää kymmeniin annoksiin, eikä sekään paljon muistaakseni maksa.

Jos oikein halvalla aikoo sinnitellä, kannattaa satsata hiilareihin ja vain pieneen määrään proteiinia. Suojaravinteitakin kannattaa hankkia. Lidlin soppajuurekset muistaakseni maksavat 1,6 €/kg. Rusinoista saa vitamiineja, ja Lidlin iso purkki on halpa kuin mikä. Kaurahiutaleet ovat erinomaisia hinta-laatu-suhteeltaan, ja ovat vielä aika terveellisiäkin kohtuudella nautittuna.

Vierailija

Ketä kiinnostaa? Se paljon kauppiasta kiinnostaa mitä sä kaupasta varastat näkyy suoraan sijoittelusta. Poliisille se on yksi ja hailee paljonko sä oot nälkäsi hinnaksi asettanut.

mdmx
Seuraa 
Viestejä6415

Windspeed kirjoitti:

Kalojen onkiminen näyttää kelpaavan myös irakilaisille ja thaikut tempoo oikein haaveilla kalaa. Tarvii kuitenkin luvat.

Ei onkimiseen mitään lupia tarvii.

http://www.fishinginfinland.fi/kalastusluvat
"Suomessa pääsee kalastamaan helposti. Onginta, pilkintä ja vuodesta 2016 alkaen myös kalastus silakkalitkalla ovat maksuttomia yleiskalastusoikeuksia* eli niihin ei tarvita mitään lupia tai maksuja."

Jos jaksaa ruotosien särkien ja pienien lahnojen kanssa puljata, niin kyllä sä mato-ongella jostain hyvästä joen/ojansuusta helposti saat päivän proteiinit ongittua alle tunnissa. Varsinkin kun menet aamulla auringonnousun aikaan.

Ja miksei isompia ahveniakin, mut sit pitäisi tietää jo vähän tarkemmin paikkaa mihin menee, ja paikka vaihtelee vuodenajan mukaan.

Windspeed
Seuraa 
Viestejä8411

Lyde19 kirjoitti:
Halvin ja maistuva itse tehty ruoka taitaa olla hernekeitto. Ostat kuivattuja herneitä 500g, about 80c, Lidlin pekonia 1e, sipulia 50c. liotat herneet vedessä vuorokauden ja sitten kaikki haudutuspataan yöksi. Tulee nelisen litraa maukasta hernekeittoa josta puolet syödään parissa päivässä ja puolet pakastimeen. Jos annoskoko olisi vaikka 3,33 dl niin yhden annoksen hinnaksi tulisi noin 20c.

Okei vaikuttaa aika hyvältä...peseeko maultaan purkkiruuan ?

If it looks good it will fly good ! -Marcel Dassault

Neutroni
Seuraa 
Viestejä33585

Windspeed kirjoitti:
Lyde19 kirjoitti:
Halvin ja maistuva itse tehty ruoka taitaa olla hernekeitto. Ostat kuivattuja herneitä 500g, about 80c, Lidlin pekonia 1e, sipulia 50c. liotat herneet vedessä vuorokauden ja sitten kaikki haudutuspataan yöksi. Tulee nelisen litraa maukasta hernekeittoa josta puolet syödään parissa päivässä ja puolet pakastimeen. Jos annoskoko olisi vaikka 3,33 dl niin yhden annoksen hinnaksi tulisi noin 20c.

Okei vaikuttaa aika hyvältä...peseeko maultaan purkkiruuan ?

Osta pala sian lapaa joukkoon, niin saat paljon parempaa ja ravitsevampaa soppaa. Keitä lihaa muutama tunti ja riivi sitten paloiksi. Minä pistäisin vain puolet tuosta vesimäärästä, mutta se on makuasia. Pesee purkkiruuan 6-0, mutta sekin voi olla makuasia.

Windspeed
Seuraa 
Viestejä8411

mdmx kirjoitti:
Windspeed kirjoitti:

Kalojen onkiminen näyttää kelpaavan myös irakilaisille ja thaikut tempoo oikein haaveilla kalaa. Tarvii kuitenkin luvat.

Ei onkimiseen mitään lupia tarvii.

http://www.fishinginfinland.fi/kalastusluvat
"Suomessa pääsee kalastamaan helposti. Onginta, pilkintä ja vuodesta 2016 alkaen myös kalastus silakkalitkalla ovat maksuttomia yleiskalastusoikeuksia* eli niihin ei tarvita mitään lupia tai maksuja."

Jos jaksaa ruotosien särkien ja pienien lahnojen kanssa puljata, niin kyllä sä mato-ongella jostain hyvästä joen/ojansuusta helposti saat päivän proteiinit ongittua alle tunnissa. Varsinkin kun menet aamulla auringonnousun aikaan.

Ja miksei isompia ahveniakin, mut sit pitäisi tietää jo vähän tarkemmin paikkaa mihin menee, ja paikka vaihtelee vuodenajan mukaan.


Kalastaminen on jalo ruuanhankintamuoto. Jostain juuri luin että sodan jälkeen joku selvisi muutaman vuoden pelkillä ahvenilla.

If it looks good it will fly good ! -Marcel Dassault

kohe
Seuraa 
Viestejä1257

http://stat.luke.fi/maataloustuotteiden-tuottajahinnat

Tuosta kun katselee vähän pohjatietoja ja sitten suuntaa lähimmälle maatilalle hieromaan kauppoja, niin ei syöminen paljon kukkaroa kukkaroa pakota. Viitseliäisyyttä se vähän vaatii, ja järjestelykykyä,  tilalta kun ei voi oikein ostaa yhden päivän syömisiä kerralla.

Ja metsästä saa pomia ilmaiseksi marjoja, eikös ne ole oikein superruokaa? Sieniaikakin on päällänsä.

insinjööri
Seuraa 
Viestejä519

Windspeed kirjoitti:
Ihme o tapahtunut...löysin vielä 2 kymmensenttistä yhden 20 senttiin autostani. Ostin pienimmän banaanin jonka löysin 19 ct ja tuoresämpylä 25 ct. Koska coleslaw lounaasta jäi 5 senttiä mussutan nyt maistuvaa sämpylää...kohta isken banskuun kiinni.

Myysse autos niin syöt aika monta lounasta sen hinnalla...

Lyde19
Seuraa 
Viestejä6926

Neutroni kirjoitti:
Windspeed kirjoitti:
Lyde19 kirjoitti:
Halvin ja maistuva itse tehty ruoka taitaa olla hernekeitto. Ostat kuivattuja herneitä 500g, about 80c, Lidlin pekonia 1e, sipulia 50c. liotat herneet vedessä vuorokauden ja sitten kaikki haudutuspataan yöksi. Tulee nelisen litraa maukasta hernekeittoa josta puolet syödään parissa päivässä ja puolet pakastimeen. Jos annoskoko olisi vaikka 3,33 dl niin yhden annoksen hinnaksi tulisi noin 20c.

Okei vaikuttaa aika hyvältä...peseeko maultaan purkkiruuan ?

Osta pala sian lapaa joukkoon, niin saat paljon parempaa ja ravitsevampaa soppaa. Keitä lihaa muutama tunti ja riivi sitten paloiksi. Minä pistäisin vain puolet tuosta vesimäärästä, mutta se on makuasia. Pesee purkkiruuan 6-0, mutta sekin voi olla makuasia.

Niin, noin 2l vettä ja turvonneet herneet + lapaa niin valmista keittoa tulee nelisen litraa. Minulla on 3,7l haudutuspata ja yhdestä 500g kuivahernepussista tulee pata aivan täyteen ja keitto on sen verran sakeaa että pitää vähän lisätä vettä. Maut tosiaan säilyvät hauduttamalla paremmin.

kohe
Seuraa 
Viestejä1257

Lyde19 kirjoitti:
Neutroni kirjoitti:
Windspeed kirjoitti:
Lyde19 kirjoitti:
Halvin ja maistuva itse tehty ruoka taitaa olla hernekeitto. Ostat kuivattuja herneitä 500g, about 80c, Lidlin pekonia 1e, sipulia 50c. liotat herneet vedessä vuorokauden ja sitten kaikki haudutuspataan yöksi. Tulee nelisen litraa maukasta hernekeittoa josta puolet syödään parissa päivässä ja puolet pakastimeen. Jos annoskoko olisi vaikka 3,33 dl niin yhden annoksen hinnaksi tulisi noin 20c.

Okei vaikuttaa aika hyvältä...peseeko maultaan purkkiruuan ?

Osta pala sian lapaa joukkoon, niin saat paljon parempaa ja ravitsevampaa soppaa. Keitä lihaa muutama tunti ja riivi sitten paloiksi. Minä pistäisin vain puolet tuosta vesimäärästä, mutta se on makuasia. Pesee purkkiruuan 6-0, mutta sekin voi olla makuasia.

Niin, noin 2l vettä ja turvonneet herneet + lapaa niin valmista keittoa tulee nelisen litraa. Minulla on 3,7l haudutuspata ja yhdestä 500g kuivahernepussista tulee pata aivan täyteen ja keitto on sen verran sakeaa että pitää vähän lisätä vettä. Maut tosiaan säilyvät hauduttamalla paremmin.

Herneet kannattaa huuhdella parissa - kolmessa vedessä ennen turpoamaan laittoa. Siinä huljutellessa  on helppo samalla nyppiä huonot herneet  pois.

Saattaa hiukan vaikuttaa makuunkin mutta ainakin valmiin keiton säilyvyyteen, outo juttu sikäli kun sitä kerran monta tuntia keitellään niin luulisi siinä pöpöjen kuolevan, mutta näin vain on.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä33585

Kannattavuus riippuu henkilökohtaisista mieltymyksistä. En minä ole koskaan poiminut huonoja herneitä sopasta tai vaihdellut vesiä enkä ole huomannut säilyvyysongelmia. Laitan herneet illalla likoamaan, aamupäivällä vesineen pataan ja päivälliseksi valmista soppaa. Se mitä ei parissa päivässä syödä, pakastetaan, mutta harvoin sitä tarvitsee tehdä.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat