Seuraa 
Viestejä3768

Kunka moni täällä on peruskoulun kasvatti? Kaikki jos saan arvata.

Peruskoulunhan maahan lanseerasivat Itä-Saksan mallin mukaan kaksi sosialistia, silloinen kouluhallituksen ylijohtaja Erkki Aho ja demari Ulf Sundqvist. Lähtökohta oli dama kuin sosialismissa, kukaan ei saanut olla toista viisaampi.

Niinpä peruskoulussa ei ole enää läksyjä tai kotitehtäviä tai kokeita ja on, ne ovat ruksitustehtäviä ja menipä niin tai näin, kaikki saavat hyviä numeroita eikö luokalle jäädä, ettei kenellekään tule paha mieli.

Tämä johti massiiviseen älykkyystadon laskuun, josta talouden tila nykyisin on hyvä indikaatio. Hyvät oppilaat joutuvat kärsimään " liikunnallisesti kahjakkaiden" moronien, joiden ÄO kengännumeroa pienempi, terrorismista. Opettajilla ei ole mitään arvovaltaa " vapaan kasvatuksen" vuokrataloalueen yksinhuoltajahuorien puskapentujen käyttäytymiselle ja opettajia kuoleekin oman käden kautta enemmän kuin mitään muuta ammattiryhmää.

Silloin kun kolu oli vielä oikea koulu, eroteltiin neljännellä luokalka tulevat insinöörit, arkkitehdit ja johtajiksi nousevat yksilöt oppikouluun, peruskoulussa jatkoivat tulevat rekkakuskit, pakuapinat, piirinmestarit ja muut hansonit. Toki heitäkin tarvittiin, paitsi piirinmestareita ja hansoneita, jotka kuormittivat mielenterveydenhoitoa.

USA:ssa koulusysteemi on vielä oikea eli luonnonmukainen ja niinpä maa onkin johtaja kaikilla aloilla, eniten nobelisteja jne. Meidän tulisi myös tehdä korjausliike entiseen kouluun, ennenkuin on liian myöhäistä, täällä näitä pää vinossa kulkevia on jo huolestuttava määrä, positiivinen rotuhygienia olisi paikallaan, harmi että täällä säheltävien äiditkin lienevät olleet noita ehkäisystä ymmärtämättömiä, joita presidentti palkitsee itsenäisyyspäivänä.

Sivut

Kommentit (118)

Dr Strangelove
Seuraa 
Viestejä3768

Taas kerran, anteeksipyyntöni kirjoitusvirheistä, tämä iPad' in virtuaalinäppis on todella hankala. Erehdyin airinkokennoilla toimivaan näppäimistöön, joka ei tietenkään toiminut ja juuri nyt ei ole varaa uuteen. Pitänee kai siirtyä kirjoittamasn näitä läppärillä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
George Hanson
Seuraa 
Viestejä1651

Dr Strangelove kirjoitti:
... johtajiksi nousevat yksilöt oppikouluun, peruskoulussa jatkoivat tulevat rekkakuskit, pakuapinat, piirinmestarit ja muut hansonit. Toki heitäkin tarvittiin, paitsi piirinmestareita ja hansoneita, jotka kuormittivat mielenterveydenhoitoa.

Heh. Nuori George kävi oppikoulua siihen aikaan kun oli tapana jättää vuosittain luokalle puolet  pojista.

Älykkyys on synnynnäinen ominaisuus - ei koulutuksen tulos. Koulussa voi silti oppia jotakin vaikkei kovin älykäs olisikaan, osaathan sinäkin kirjoittaa vähintään tyydyttävästi ja lukeakin hieman, jos ADHD:ltäsi ehdit.

Koulussa sai myös paljon hyviä kavereita. Eliittikoulussa, johon pääsisivät vain lahjakkaimmat, olisi nuorella Georgella ollut kovin yksinäistä siellä sinun kotiseudullasi.

jussipussi
Seuraa 
Viestejä45045

Dr Strangelove kirjoitti:
Taas kerran, anteeksipyyntöni kirjoitusvirheistä, tämä iPad' in virtuaalinäppis on todella hankala.
Haluatko  että lainaan aiempaa keskuteluamme näppiksistä. Taitaa olla jo unohtunut. Tuoko haptinen mitään mieleen.

jussipussi
Seuraa 
Viestejä45045

Dr Strangelove kirjoitti:
Kunka moni täällä on peruskoulun kasvatti? Kaikki jos saan arvata.

Peruskoulun käynyt ei muotoilisi tuolla tavalla väärin koska sinä/kirjoittaja ei ole käynyt peruskoulua. Pisteet peruskoululle tästä.

Dr Strangelove
Seuraa 
Viestejä3768

Jospa "George Hanson" sopisimme, että jätämme henkilökohtaiset loukkaukset, olisiko siinä mitään ideaa? Kyllä sinulla näkyy olevan ihan ajatuksiakin. Ikärasismi on ikävää, katsos nuoruus on vaiva joka paranee, you just wait for!

jussipussi
Seuraa 
Viestejä45045

Nasa tulaa peruskoululaisten perässä Suomeen. Jenkeissä ei löydy riittävää innovointia.

"Vaasa valikoitui Nasan kehityspaikaksi Jussi Loukiaisen mukaan todennäköisesti siksi, että pienellä alueella on kuusi korkeakouluyksikköä.

–Täällä on siis paljon sellaisia osaajia, joita Nasa tarvitsee. Tapahtuman järjestää Vaasan ammattikorkeakoulun eli VAMKin osana toimivan Muotoilukeskus Muovan kasvuyrittäjyyshautomo West Coast Startup yhteistyössä Vaasa Hacklabin kanssa. Hacklab on yhteisöllinen paja uusien ideoiden keksimiseen, hän korostaa."

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000001156771.html

jussipussi
Seuraa 
Viestejä45045

Aijai  kun maukasta. Pitääpä oikein makustella ja nautiskella. Onneksi maallikkotohtori ei näe tätä.

"Nasalta on paukut loppu" – hakee ideoita Marsin asuttamiseen Suomesta

Tampereen ammattikorkeakoulu on mukana Yhdysvaltain avaruus- ja ilmailuhallinto Nasan ohjelmassa, jossa ratkotaan Marsin asuttamista.

Nasalta on paukut loppu

Tampereen ammattikorkeakoulu on mukana Yhdysvaltain avaruus- ja ilmailuhallinto Nasan Epic Challenge -ohjelmassa, jossa ratkotaan Marsin asuttamista. Nasa on tehnyt aiemmin yhteistyötä yhdysvaltalaisten yliopistojen ja monien yritysten kanssa. Nyt avaruusjärjestössä ajatellaan, ettei sieltä ole mahdollista saada kaikkia sellaisia innovaatioita, mitä Mars-lennoilla tarvitaan. Tamperelaisten lisäksi mukana ovat mm. Itä-Suomen yliopisto ja Karelia-ammattikorkeakoulu.

Tampereella opiskelijaryhmää vetävä Antti Perttula kertoo, että aloite yhteistyöstä suomalaisten korkeakoulujen ja ammattikorkeakoulujen kanssa on tullut Nasalta.

– Nasalta on yksinkertaisesti paukut loppu. Siellä ei tiedetä, miten ihmisiä saadaan Marsiin tai miten ihmiset selviäisivät siellä hengissä. Nyt he haluavat ideoita ympäri maailmaa, ja Suomi on ollut ensimmäinen Yhdysvaltojen ulkopuolella oleva paikka, mihin Nasa on ottanut yhteyttä, Perttula kertoo.

Kyseessä on siis ensimmäinen kerta, kun Nasa avautuu näin laajasti ulospäin. Avaruusjärjestö tahtoo avoimia uusia ideoita kaikkialta. Yksi syy Suomen valikoitumiseen Nasan yhteistyökumppaniksi on Perttulan mukaan Suomen hyvä maine koulutusalalla.

– Meillä on ollut hyvin paljon innovatiivisuutta Suomessa. Nokia on Nasalla hyvässä muistissa. Pienenä maana Suomi on liukasliikkeinen ja nopea eli meillä ei ole ison maan kankeutta. Lisäksi täällä ollaan hyvin innostuneita uusista asioista, Perttula pohtii Suomen yliopistojen ja korkeakoulujen sekä Nasan yhteistyön pontimia."

http://yle.fi/uutiset/nasalta_on_paukut_loppu__hakee_ideoita_marsin_asut...

Mukava aloittaa päivä tällaisilla.

Dr Strangelove
Seuraa 
Viestejä3768

PISA-tulokset kuitenkin taisivat olla suurimmalta osin väärennettyjä?

Ja on muistettava, että usassa on nyt O' baman hallinto,päätökset ovat politiikkaa, eivät älyä. Tämä ei ole rasismia, pidän Obamaa hyvin älykkäänä, onhan toinen puoli geeneistään valkoiselta rodulta, jonka ylivoimaa maailmanmitassa on vaikea kiistää, jos rehellisiä ollaan. Tatu Vanhanen et al osoittaa tämän vakuuttavasti.

jussipussi
Seuraa 
Viestejä45045

Jos maallikko outolempi sattuu lukemaan niin laitetaan vielä uudestaan:

"Yksi syy Suomen valikoitumiseen Nasan yhteistyökumppaniksi on Perttulan mukaan Suomen hyvä maine koulutusalalla."

George Hanson
Seuraa 
Viestejä1651

Dr Strangelove kirjoitti:
Jospa "George Hanson" sopisimme, että jätämme henkilökohtaiset loukkaukset, olisiko siinä mitään ideaa?

Sattuipa parahiksi silmään Jani Kaaron pohdintaa trolleista, osuu kyllä kohdilleen aika hyvin - olen tyrmistynyt :

Käytä kaikki tilaisuudet henkilökohtaisiin solvauksiin. Jos vastustajasi vastaa samalla mitalla, tyrmistytä hänet toteamalla, että keskustelussa ei sovi mennä henkilökohtaisuuksiin. Tämä ei ole omaa keksintöäni. Lähteeni on tutkija Whitney Philllipsin trollausta käsittelevä kirja That’s Why We Can’t Have Nice Things.

http://yle.fi/uutiset/kolumnisti_jani_kaaro_trollaamisen_oudossa_ytimessa/9167358

Jos olet tosissasi, suostun ilomielin henkilökohtaisiin loukkauksiin menemättömyyteen. Olen kuitenkin erittäin pessimisti asian suhteen, palstahistoriallisista syistä.

Jos kuitenkin vielä menet aikaisemmankaltaisille alatyylilinjoille, rankaisen sinua kauheasti, sanan säilällä mätkien.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä31269

Dr Strangelove kirjoitti:
Kunka moni täällä on peruskoulun kasvatti? Kaikki jos saan arvata.

Iästä se on kiinni ja täällä on kaiken ikäisiä. Tuskinpa kukaan on meistä itse valinnut peruskoulua.

Lainaus:
Silloin kun kolu oli vielä oikea koulu, eroteltiin neljännellä luokalka tulevat insinöörit, arkkitehdit ja johtajiksi nousevat yksilöt oppikouluun, peruskoulussa jatkoivat tulevat rekkakuskit, pakuapinat, piirinmestarit ja muut hansonit. Toki heitäkin tarvittiin, paitsi piirinmestareita ja hansoneita, jotka kuormittivat mielenterveydenhoitoa.

Silloin kiusaaminen oli paljon pahempi ongelma kuin nyt. Väkivaltaiset opettajat tuottivat paljon vahinkoa. ja tärkein oppikoulun vaatimus oli isän tuhti tilipussi. Ei sinne ollut persaukisten kakaroilla asiaa, vaikka olisivat olleet superneroja.

Lainaus:
USA:ssa koulusysteemi on vielä oikea eli luonnonmukainen ja niinpä maa onkin johtaja kaikilla aloilla, eniten nobelisteja jne.

USAssa on noin 50 kertaa enemmän ihmisiä kuin Suomessa. Sen maan silmäätekeviksi riittää lahjakkaita, vaikka suurin osa lahjakuuksista raakataan raakataan vanhempien taloudellisen aseman perusteella ulos yhteiskunnasta jo lapsina. Suomessa tilanne on vähän toinen,  ainakin ollut viime vuosikymmeninä. Suomi on elänyt sillä, että myös köyhien lahjakkaat lapset kyetään kouluttamaan tuottaviin töihin. Mutta nyt merkittävä osa tietotyöstä on automatisoitu ja globalisoitu ja jatkossa kehitys vain pahenee, joten asiantuntijoita ei enää tarvita niin paljon kuin ennen. Tilanne tulee todennäköisesti kehittymään toivomaasi suuntaan. Tuottavat teollisuustyöpaikat ja niihin vaadittava koulutus tulevat olemaan periytyvä resurssi samaan tapaan kuin käsityöläisyys menneinä vuosisatoina. Toivottavasti sinun tavalla ajattelevilla on jenkkejä parempi ajatus siitä, mitä niille turhiksi jääville ihmisille tehdään. Lahjakas ja kunnianhimoinen ihminen, jolle ei tarjota mitään laillista tietä luoda elämää, on yhteiskuntarauhalle erittäin vaarallinen. Eivät he jää sylkemään kattoon, vaan perustavat ammattirikollisorganisaatioita, kapinallisryhmiä ja vastaavia yhteiskuntaa hajottavia asioita.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat