Seuraa 
Viestejä2
Liittynyt18.9.2016

Veden keittäminen ja lieden teho on askarruttanut pientä mieltä. Näyttää siltä, että mitään universaalista arvoa ei ole. Jos vertaa valurautalevyä ja induktiolevyä, niin ruuan valmistuksen kannalta ja siihen käytetyn ajan osalta ei ole mitään arvoa jolla sitä voisi mitata. Voisko olla arvo ö, jonka jokainen voi mitata esim keittämällä litra vettä. Veden kiehumiseen tarvittava energia tiedetään. Joten lieden tehokkuuden voi mitata mittaamalla aika joka kiehumiseen kuluu. Eli ö-arvo. Se on sitten sen kattilan ja levyn välinen arvo. Eli jos haluaa tehdä reseptin mukaista ruokaa, jossa sanotaan keitä vesi ja reseptissä sanotaan aika, niin voi laskee kaunko vie.

Kommentit (1)

Neutroni
Seuraa 
Viestejä28253
Liittynyt16.3.2005

Reseptien aika tarkoittaa sitä aikaa, kun ruoka on kiehuvan kuumaa. Se alkaa vasta kun kehuminen alkaa. Normaalisti ruokia keitetään muutaman sadan W:n teholla. Tehon lisääminen ei nosta lämpötilaa ja nopeuta kypsymistä, jos ruoka kiehuu. Teho vaikuttaa siihen aikaan, joka kuluu ruuan kuumenemiseen kiehuvaksi. Oman lieden tehon voi nähdä käyttöohjeesta, mutta lämpenemisen nopeuteen vaikuttaa tehon lisäksi myös levyn lämpökapasiteetti, joka on induktioliedellä pieni mutta valurautaliedellä iso.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat