Seuraa 
Viestejä1
Liittynyt15.5.2014

Olen tässä pohtinut kasviöljyjen säilyvyyttä ja terveellisyyttä. Aiheesta on vaikea löytää todellista tietoa, mielipiteitä ja 'tietoa' jaetaan kyllä ilman viittauksia mihinkään luotettavampaan lähteeseen. Tässä pieni ihminen eksyy Internetin ihmeellisen laajassa epätiedon suossa.

Kasviöljyille saatetaan antaa melko lyhyitä säilyvyysaikoja (kuukausia), toisaalta muita ruoka-aineita nimenomaan säilötään öljyssä.

Mitä tapahtuu öljylle vanhetessaan?
Rasvathan härskiintyvät hapellisessa tilassa, mutta onko härskiintynyt rasva myrkyllistä/vaarallista, miksi ja missä määrin?
Miten valo vaikuttaa öljyyn?
Kuumennettaessa ainakin jotkut kasviöljyt muuttuvat transrasvoiksi, onko se haitallista ja miksi?
Mikä on oikeasti terveellinen kasviöljy ja miksi (lähde), vai onko loppujen lopuksi kyse vain makuasiasta?

Myrkyllisyyden ja terveellisyyden määrittänee myös annostus, liika on liikaa ja tarpeeksi vähän ei haittaa.

Tässä yksi esimerkki mielestäni hyvin ristiriitaisesta väitteestä (taas ilman lähdeviittauksia)

http://www.anttiheikkila.com/blogi/miksi_en_kayta_rypsioljya/

Kommentit (0)

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat