Seuraa 
Viestejä8307
Liittynyt15.1.2014

Miksi? Mikä ajaa meitä tekemään päätöksiä, jotka johtavat ristiriitaan oman arvomaailmamme kanssa. Otamme maahamme runsain mitoin islamisteja ja muslimeita, joiden arvomaailma edustaa kaikkea muuta kuin mitä meidän oma arvomaailmamme edustaa. Onko immuneettisuojassamme jotain pahasti vialla / arvomaailmamme painottottunut itsetuhoisella tavalla. Inhimilllinen säälimme yksittäistapauksia kohtaan johtaa katastrofiin koko kanasakunnan tasolla pidemmällä aikavälillä.

Sisäisen kriisin merkit ovat jo näkyvissä mielenosoituksina polesta ja vastaan, eikä kukaan oikein tunnu tietävän, mihin se oma mielipide lopulta johtaisi. Kaikkeen mahdolliseen kritiikkii lyödään heti rasismin leima päälle, vaikka kyse ei millään muotoa olisikaan rodullisiin ominaisuuksiin liittyvistä asioista.

Harmittavaa kehitystä, jolle ei näy lopppua koska maailman väestö ja kriisit sen mukana sen kuin lisääntyvät. Tällaisissa asioaissa vaadittaisiin todellista lujuutta. jotta yhteiskuntarauha voidaan säilyttää. Hirveän suuriin harha-askeliin ei ole enää varaa. Hädässä olevi pitää pyrkiä auttamaan, se on selvä. Millä ehdoin tätä työtä tehdään, pitäisi olla kirkaana mielessä.

Sivut

Kommentit (178)

Kurkö
Seuraa 
Viestejä179
Liittynyt16.10.2013

Niinhän se on. Pitäisi olla kirkas mieli ja selkeä tavoite miten hädässä olevia autetaan. Tuntuu siltä kuin kaikki vain rämpisivät suossa ja yrittävät kaikkea, mutta eivät saa aikaiseksi mitään konkreettista. 

Ja tuntuuhan se myös siltä - ainakin minusta - että kaikkeen ylireagoidaan. Mutta emme jostain syystä keskity ratkaisuihin loogisella ja humaanisella tavalla.

Pitäisi luoda jonkinlainen ideapankki, johon voisi tallentaa hyviä ajatuksia siitä, miten erilaisiin ongelmiin pitäisi vastata.  

''Mikään ei ole niin varmaa, kuin epävarmaa.''

HuuHaata
Seuraa 
Viestejä6276
Liittynyt8.11.2012

Oma etu, oma etu ja oma etu. Siinä syylliset. Äärielitistien edut ovat usein ristiriidassa kansan etujen kanssa, jolloin heidän pitää keksiä pikku tarinat  siitä, kuinka kaikkien pitää heilua heidän höpötystensä tahdissa. Jos ei innostu niin leimaukset käyttöön.

Suomen kansan koko ajattelu on leimattu ministeriöissä töissä olevien ja poliittisen eliitin toimesta huonoksi ja vääräksi. Tämä koska he vihaavat kansaa. Jos ette usko, niin selvittäkää esimerkiksi mitä taas päähallituspuolue Keskusta Sipilän johdolla tekee mm. Nuorisosäätiössä. Kuoretuksista puhumattakaan.

jussipussi
Seuraa 
Viestejä40638
Liittynyt6.12.2009

Nature kirjoitti:
Miksi? Mikä ajaa meitä tekemään päätöksiä, jotka johtavat ristiriitaan oman arvomaailmamme kanssa.
Eikö palstalla ole yhtään kunnon kristittyä, Kaikki ihmisethän ovat kristinuskon mukaan jumalan lapsia?

jarppah
Seuraa 
Viestejä1152
Liittynyt12.7.2016

Suuria ongelmia aiheuttaa mielipiteiden ajautuminen kohti ääripäitä niin oikealla kuin vasemmalla. Ääriaatteiden ongelma on kompromissi kyvyttömyys. Siitä johtuva päätöksenteon rapautuminen. Kaikkien tulee omata täsmälleen tietyt arvot jotka kumpuavat hyvin niukasta lähteestä ja keskittyvät vain tiettyihin aspekteihin. Tällainen pohja ei sovi laajempaan päätöksen tekoon. Ääriaatteet voivat toimia vain diktatuurin osana, jolloin "kaikki" ovat "iloisina" mukana, jos ei muuten niin väkivallalla. Tosiasiassa kunnollinen päätöksenteko edellyttää mahdollisimman laajaa asioiden tutkimista mielellään kaiksta mahdollisista näkökulmista. No tällainen ajatteluhan on vasemmalta katsoen syrjivää tai rasismia, kun taas oikealta katsottuna suvakki toimintaa..
Kaikkien ryhmien täytyy olla kompromissi nykyisiä tai muutoin kyseinen taho ei saisi osallistua yhteiskunnalliseen päätöksentekoon.ongelma ei ole näkemyksissä tai mielipiteissä, vaan siinä suhtautumisessa josta puuttuu objektiivisuus täysin, muihin näkemyksiin. Kaikenlaisia näkemyksiä ja mielipiteitä tarvitaan edelleen.

Nature
Seuraa 
Viestejä8307
Liittynyt15.1.2014

jussipussi kirjoitti:
Nature kirjoitti:
Miksi? Mikä ajaa meitä tekemään päätöksiä, jotka johtavat ristiriitaan oman arvomaailmamme kanssa.
Eikö palstalla ole yhtään kunnon kristittyä, Kaikki ihmisethän ovat kristinuskon mukaan jumalan lapsia?

Uskonnot pitäisi pysyä yksittäisten ihmisten uskon asioina, ei vallan välikappaleina. Tämä täysin uskosta riippumatta. Suomessa on uskonnon vapaus - mutta vain toistaiseksi. Montako islamilaista valtiota tiedät (kun valta on islamisteilla), joissa on todellinen uskonnonvapaus olemassa.

Kristillisissä arvoissa on sentään se hyvä puoli (ainakin nykisin), että ketään ei pakoteta uskovaiseksi tai vaihtoehtona on todennäköinen vaino tai pahimmillaan lynkkaus. Enkä ole kuullut että krististillisiä arvoja olisi edustettu itsemurhapommituksilla.

Eli siis arvomailmat ovat hyvin kaukana toisistaan ja väestön lisääntymisen myötä islamistit lisääntyvät suhteellisesti paljon nopeammin, kiitos suomalaisen vieraanvaraisuuden.

Aatemaailmojen erot ovat vaarallisia, eivät henkilökohtaiset ominaisuudet.

Titanic
Seuraa 
Viestejä1043
Liittynyt10.5.2014

Niin on monia käsityksiä siitä kenellä on todellinen valta. Kuka esim. sai sen aikaan, että Suomeen haettiin lukuisa määrä inkeriläisiä? Kuka sai sen aikaan, että puolustusvoimia on supistettu? jne.

Onko valta kansalla, oligargialla, eliitillä vai taivaalla? Ja kyllähän on vanhastaan havaittu, että tosi valta on taivaan. Emme itse kykene näitä asioita säätelemään millään tavalla.

Joten voimme olla itse vapaat vastuusta täysin. Kun tulee kansainvaellusten tulvia yleensä ne iloitsevat uusista tuulista, jotka ovat nodattaneet esim. vuorisaarnaa. He ovat niin pettyneitä valintaansa kuunella tuota saarnaa ja noudattaa sitä, että mikä tahansa uusi tuuli on parempaa kuin entinen ahdingo tuon vuorisaarnan tähden. He juuri ovat näitä jotka hyväksyvät uudet tuulet. Mutta kansasta se osa, joka on noudattanut omaa järkeään ei hyväksy niin helposti uusia tuulia. Tästä tuo kahtiajako johtuu:

1. Vuorisaarnaan noudattajat ovat ahdingossa noudatettuaan saarnaa. Mikä tahansa on parempaa kuin se. He hyväksyvät mitä tahansa parempaa kuin vuorisaarna.

2. Hyvässä asemassa ja rikkaita ovat ne, jotka eivät tuota saarnaa noudattaneet. He ovat nyt hämmentyneitä. Heidän rikkautensa ei auta välttämättä kovin pitkälle toisin kuin he ajattelivat.

Ainakin omalla kohdallani on asia juuri näin. Mikä tahansa on parempaa kuin kristinuskon noudattamisen aikaan saama ristin tie ja ahdingo.

ovolo
Seuraa 
Viestejä6119
Liittynyt7.7.2007

Maailman asiat alkaa olla siinä määrin solmussa ja sekaisin, että yhä todennäköisemmältä alkaa näyttää kolmas maailmanluokan välien selvittely. Ja ydinpilvien hälvetty aloitetaan taas alusta, eli kivikaudesta, jos nyt jossain syrjäisessä maailmankolkassa ihmispopulaatioita jää henkiin.

HuuHaata
Seuraa 
Viestejä6276
Liittynyt8.11.2012

Titanic kirjoitti:
Niin on monia käsityksiä siitä kenellä on todellinen valta.

Tuohon on helppo vastata. Valta on sillä, jolla on tieto.

Suomessa valta on julkisissa asioissa johtavilla virkamiehillä ja poliittisella eliitillä. Yrityspuolella valta on yritysjohdoilla. Lisäksi valtaa on tietenkin AY-liikkeellä, EK:lla jne.

Koska nuo tahot vihaavat kansaa ja eivät halua tehdä hyviä päätöksiä muille on Suomessa ongelmia. Sillä jos oikeasti hyväntahtoinen vallankäyttäjä huomaisi, että hänellä ei vaikkapa ole kyvykkyyttä jossain asiassa vallan käyttämiseen olisi hyvin usein nykyaikana ratkaisu asiaan ilmeinen ja helppo. Eli avoimuus. Avoimuutta vihataan, koska se paljastaisi kansalle vihamieliset vallan käyttäjät.

Nature
Seuraa 
Viestejä8307
Liittynyt15.1.2014

Titanic kirjoitti:
Ainakin omalla kohdallani on asia juuri näin. Mikä tahansa on parempaa kuin kristinuskon noudattamisen aikaan saama ristin tie ja ahdingo.

Kiristinuskon noudattaminen on eri asia kuin  noudattaa sitä toisiaan kunnioittavaa, tasa-arvoon perustuvaa arvomaailmaa, joka kristinuskon myötä on pohjoismaihin vakiintunut. Itse tunnen kuuluvani jälkimmäiseen joukkoon.

Konfliktia kahden eri arvomaailman edustajien välillä ei voi mitenkään estää, lainsäädäntökeinoin voidaan puuttua vain siihen missä määrin näiden arvomaailmojen edustajien sallitaan keskenään sekoittua. Räjähdykset ovat vääjäämättömiä, ellei tilannetta oteta hallintaan. Inhimilliset kärsimykset ovat myös paljon suuremmat kuin näille enemmän tai vähemmän hädänalaisille aiheutuvat kärsimykset nykyisellään, vaikka heitä ei autettaisi lainkaan. Kuten sanottu - auttaa täytyy, mutta keinot ovat nyt ihan väärät ja johtavat myöhemmin tuhoisiin seurauksiin ellei linjaa muuteta.

Nature
Seuraa 
Viestejä8307
Liittynyt15.1.2014

Osa maahanmuuttopolitiikan nykyisestä kehityksestä perustuu siihen että suurkapitalisteilla on tarve saada palkat alas ja voitot ylös (itse asiassa tämä taitaa olla EU:n perustajien visio). Kehityksen huomaa jo yksinomaan siitä, millä vimmalla suuryritysten etuja ajetaan pieniin ja keskisuuriin yrityksiin nähden.

Kaikenlaiset direktiivit luodaan sellaisiksi, ettei pienyrittäjällä ole käytännön mahdollisuuksia kyetä hintakilpailuun esim. sähköautodirektiivi,  jonka mukaan tuotetun auton pitää täyttää tietyn tutkimuslaitoksen sähkömagneettisetn päästöjen normit. Käytännössä millään pienyrityksellä ei ole tuollaisiin tutkimuksiin varaa, vaika ne päästösuojaukset muuten voitasiinkin toteuttaa direktiivin mukaisaisena.

Tämä vain yhtenä esimerkkinä lukuisten muiden lisäksi. Järjestelmä on liian määräilevä. Sen pitäisi olla ohjeellistava eikä määräyksin ohjailtu, tällöin kilpailukyky olisi tasapuolista eri kokoluokan yritysten kesken.

En ole kommunisti, enkä kapitalisti, yritystoiminta sinällään on veressä.

Titanic
Seuraa 
Viestejä1043
Liittynyt10.5.2014

Valistuksen ja vallankumouksen arvomaailma oli "lähtökohdiltaan" sama molemmilla. Islam oli tiiviisti mukana luomassa valistusta ja vallankumousta, mutta eriytyi siitä ja valitsi toisen tien. 1800- ja 1900-lukujen islamin uudistajat eli Mujaddid persoonat islam itse hylkäsi. Nuo olisivat voineet pitää islamin samalla tasolla länsimaiden kanssa. Nyt islam jäi jälkeen kehityksestä noin 200 vuotta kun hylkäsi omat uudistajansa. 

Toivotaan, että he ottavat seuraavan uudistajan eli odotetun Imaami Mahdin vastaan ja pääsevät siten täysin samalle tasalle muiden kanssa. Kaikki konfliktit liittyvät tuohon odotettuun persoonaan ja uudistajaan. On ennustettu, että ennen hänen tuloaan maailman tilanteen pitää muuttua erittäin kriittiseksi. Ja niin se onkin vähä vähältä muuttumassa yhä kriittisempään suuntaan.

offmind
Seuraa 
Viestejä15956
Liittynyt19.8.2008

Nature kirjoitti:
(kun valta on islamisteilla)

Saattaa aika käydä pitkäksi jos tuollaisen ajan alkua odottelet. 

“He was a dreamer, a thinker, a speculative philosopher...or, as his wife would have it, an idiot.” Douglas Adams

Kaapelijehu
Seuraa 
Viestejä384
Liittynyt13.4.2009

Silloin kun puhutaan "meidän arvoistamme," niin haluaisin tietää mitä niillä tarkoitetaan? Kuuluuko meidän arvoihimme esimerkiksi homoliittojen kannattaminen vai niiden vastustaminen?

Eli haluaisin luettelon siitä mikä kuuluu arvoihimme ja mikä ei?

Kaapelijehu

Nature
Seuraa 
Viestejä8307
Liittynyt15.1.2014

offmind kirjoitti:
Nature kirjoitti:
(kun valta on islamisteilla)

Saattaa aika käydä pitkäksi jos tuollaisen ajan alkua odottelet. 

Tulevien sukupolvien aikana näillä näkymin, ellei kehityksen suunta muutu. Kaiken todennäköisyyden mukaan en itse ole sitä näkemässä. Kriisit kyllä ja tilanteen kehittymisen seurauksineen.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat