Seuraa 
Viestejä2

Hei!
Osaisikohan joku ystävällinen auttaa ja kertoa, millaisella funktiolla tällaisen ongelman pystyisi ratkaisemaan:

1:
Kauppaan on laitettu myyntiin x määrä tuotteita. Kaikista tuotteista tiedetään myyntiinlaittopäivämäärät (jotka vaihtelevat) ja myydyistä tuotteista tiedetään myös myyntipäivämäärät (jotka myös vaihtelevat). Vain osa tuotteista on myyty. Mikä on juuri nyt myyntiinlaitettavan tuotteen laskennallinen nykyarvo, kun käytetään tiettyä diskonttokorkoa?

Tuotteen todennäköisyys mennä kaupaksi heikkenee, mitä kauemmin se on ollut myynnissä. Myyntipäivämääristä saadaan jonkinlainen jakauma, jolla voidaan ennustaa sitä, millä todennäköisyydellä tuote myydään tietyllä ajan hetkellä. En kuitenkaan osaa muodostaa toimivaa funktiota.

2:
Ottamalla koko tuotevalikoimasta otoksen, jossa on esim. vain tietynkokoiset ja tietynväriset tuotteet, voidaan arvioida vastaavanlaisten tuotteiden arvoa. Haluaisin myös tietää, olisiko mahdollista tarkentaa arviota tuotteen arvosta jotenkin sellaisessa tilanteessa, missä tuotteilla on esim. 5 ominaisuutta. Jokainen ominaisuus vaikuttaa jossain määrin tuotteen todennäköisyyteen mennä kaupaksi. Jos tarkastellaan vain kaikkia pyöreitä tuotteita, myyntiin laitettavan tuotteen laskennallinen nykyarvo on jotain. Jos tarkastellaan taas vain punaisia tuotteita, nykyarvo on jotain muuta. Entä jos myyntiin laitetaan ensimmäistä kertaa tuote, joka on sekä pyöreä että punainen? Miten hyödynnetään koko tuotevalikoimasta saatavaa tietoa toisaalta pyöreiden ja toisaalta punaisten tuotteiden arvoista (oletetaan että ominaisuuksilla ei ole varsinaisia yhteisvaikutuksia)? Tämä olisi hyödyllistä jos tuoteominaisuuksia on paljon ja kaikki samat ominaisuudet täyttäviä tuotteita niukasti.

Kiitos paljon jo etukäteen avusta!

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat