Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Käsittämätöntä. kaverilla on yön aikana turvonnut kitakieleke kaksinkertaiseksi. ei se kuulemma kipeä ole mutta puhuminen on hankalaa. muunteleeko lintuinfluenssa vai mistä kummasta voi olla kyse? osaisiko kukaan selittää mitä on tapahtunut, kun google ei tiennyt ilmiöstä mitään, tarjosi vain deskriptiivistä fonetiikkaa ja lävistystietoutta...

Sivut

Kommentit (20)

Heksu
Seuraa 
Viestejä5463
Liittynyt16.3.2005
seita
kukaan selittää mitä on tapahtunut, kun google ei tiennyt ilmiöstä mitään, tarjosi vain deskriptiivistä fonetiikkaa ja lävistystietoutta...

Google? Miten olisi ihan oikea lääkäri?

Vierailija

no tää asia ilmeni vasta hetki sitten kun heräsimme, jotta ei tässä ole vielä ehtinyt miettiä mihin toimenpiteisiin ryhtyä. ei niitä lääkäreitäkään lauantaisin turhan päiten viitsisi vaivata. tuskinpa se mitään vakavaa on mutta olisi ollut kiva tietää mistä johtuu.

Vierailija

Lääkäriin siitä ja sassiin! Turvotus hengitysteissä on AINA lääkärireissun paikka. Voi olla paise tms. bakteerijuttu, joka tommosesta paikasta leviää äkkiä vaikka aivoihin.

Vierailija

saatat hyvinkin olla oikeassa. jossain tekstissä mainittiin että lapsilla voi esiintyä jotain hemophilus influensae:ta jonka vaikutuksestakyseinen ruumiinosa voi turvota tukkimaan kurkun. mutta se lienee sitten virus jos kerran on influenssa?

Vierailija

Voi levitä kurkunkanteen ja tulla epiglottiitti. Hengenvaarallinen tila aikuisella, pitää matkustaa istuma-asennossa ja jos tulee yhtään hengitysvaikeutta, soittakaa heti ambulanssi.

NYT LIIKKEELLE!

Vierailija

Syy tuohon turvonneeseen uvulaan saattaa löytyä myös täältä:
http://www.tiede.fi/keskustelut/viewtopic.php?t=6970

Eli kevät tuo muutakin kuin sen muurarin.

Itse sairastin tässä pari viikkoa takaperin todella inhottavan flunssan. Nenä ja silmät vuotivat yötäpäivää, ja niistämässä sai olla jatkuvasti. Apteekista hakiessani helpotusta flunssaan, epäilivät siellä kyseessä olevan allergisen nuhan, jos lima on juoksevaa, tai vesimäistä. Ja sellaistahan se oli. Tällä viikolla havaitsin taas käsitaipeessa pienen kutiavan alueen, pientä punaista ihottumaa. Sama toistui viime keväänä. Hävisi tosin kesän mittaan itsestään.

Varmaan joitakin allergisia oireita nämäkin, pitäisiköhän sitä vääntäytyä lääkäriin.. Eipä ole koskaan aiemmin minulla mitään allergioita ollut, sitä ei kai vain viitsisi itselleen myöntää olevansa sairas.

Mutta oli sitten allergiaa tai ei, turvonneiden hengitysteiden kanssa ei kannata pelleillä. Tiedä vaikka kaverisi tukehtuu ensi yönä jos kurkku turpoaa umpeen. Kuuntele Mummoa, elämä opettaa.

Vierailija

Niin ja toisaalta terveyskeskushan ON tossa tien toisella puolella että ei pitäis olla kauhea kynny mennä käymään. Tyyppi väittää että tuntuu muka jo paremmalta mutta katsoin äsken ja yhtä isolta se näytti mun mielestä kuin tunti sitten. Koitanpa potkia sen lekuriin tosta.

Vierailija

Vakava asia josta väistämättä tuli mieleen setäni vitsi omasta isosta nenästään:
Mummo ja Vaari kasvattivat ensin kolme kuukautta nenää, jonka jälkeen sen kylkeen kasvoi Setäni.

Vierailija

Joo. me menemme lääkäriin mutta kyllä tätä vähän hankala on ottaa tosissaan. ensinnäkin toi heiluttaa päätään tossa ja hihkuu kun se uvulan heiluminen tuntuu ja näyttää niin sairaalta. ja sillä ei takuulla pidä pokka jos lääkäri kysyy, "mitä sä oot syöny?" yritimme nimittäin yöllä tilata grillistä hyeenapannua kananmunalla ja ananaksella.

Vierailija

Jaa, että Aslakki tarkoittaa, että Mummoa on taas kerran vedätetty.

No, turvotkoot mistä päästä enemmän tykkäävät turvota.

Vierailija

Hoitamaton korvatulehdus ainakin saattaa levitä ensin otsaonteloon ja sieltä aivoihin. Isäni työkaveri kuoli kun tuo tapahtui, koska lääkärit eivät ottaneet hänen päänsärkyjään ja muita oireitaan todesta paikallisessa terveyskeskuksessa.

Edit. Tuo siis tapahtui sen jälkeen kun korvatulehdus oli muka parannettu antibiooteilla. Oman noin 12 vuotta kestäneen tulehduskierrekokemukseni mukaan korva-, nenä- ja kurkkutautien erikoislääkärit puhkaisevat tulehtuneet korvat ja punkteeraavat poskiontelotulehdukset eivätkä koskaan määrää tulehdukseen antibiootteja.

Vierailija
Aslak
Ei ku Aslakki tarkotti , että mihin aivoihin ?
Jos tuommosesta turvotuksesta ei huolestu ja mene
lääkärhin , niin onkhan niitä aivoja olemassakhan ?

Mainiosti sanottu, Aslak.

Vierailija

Itselläkin joskus turposi kitalaki ja uvula aikas isoiksi.. Syy oli että edellisenä ehtoona olin vetänyt koko paketillisen suolatikkuja yhteen menoon. Suolahan turvottaa.. Ainakin luulen että tuo oli syynä.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat