Seuraa 
Viestejä14139

[size=150:2thilp69]USA noudattaa edelleen uudisraivaajien henkeä etuoikeudestaan[/size:2thilp69]

George W. Bush tapasi kotipihallaan uuden maailman vaihtoehdon Kiinan presidentin Hu Jin Tao´n. Valkoinen mies valloitti aikoinaan, itsensä asettamalla etuoikeudella, maat ja alkuperäiskansat lännen loputtomilla preerioilla. Entisaikojen "George W." opetti itseasetetulla itsestään selvyydellä intiaanit ymmärtämään, että valkoisen miehen laki on myös punaisen miehen laki. Tänä päivänä George W. opettaa samalla tavalla lännen markkinatalouden hyvyyttä kaksinaamaisesti demokratian nimissä, mutta oman edun tavoittelu etusijalla.

Kiinan presidentti vieraili voima-akselin toisessa päässä USA:ssa hakemassa etuisuuksia maallensa. USA:n presidentti koetti saada kolleegaltaan samoin etuisuuksia maallensa suurimpana huolena velkaantumisen keltaiselle miehelle. USA:n halusta kauppa on vapaata ja USA osaa kuluttaa sekä Kiina myydä. Amerikkalaiset ostavat itsensä kipeiksi edullisista kiinalaisista tuotteista, koska eivät itse kykyne niitä riittävän halvalla valmistamaan. Kiina rahoittaa USA:n jättiläismäistä kauppavajetta kuin myös Liittovaltion budjettia.

USA turvaa oman edun tavoittelua opetuksena demokratiasta niin Irakissa kuin kaikissa niissä valtioissa, missä energiaa on saatavilla ja joissa USA:n mieleistä kauppapolitiikkaa ei harjoiteta. Kiina on uusi kasvava mahtitekijä omanlaisella yhteiskuntatavalla, jossa George W.:n opetus demokratiasta ei kanna USA ehtoisesti hedelmää. Kaikki maat ja kansat eivät alistu valkoisen miehen tapoihin. Amerikan mantereen alkuperäkansat pantiin järjestykseen ja herran nuhteeseen. Valkoinen mies ryöväsi, siis varasti intiaaneilta, ikiaikaisen oikeuden maahan ja perinteisiin.

Nyt valkoinen herra on varuillaan keltaisen herran kasvavasta mahdista. George W. on lukenut historiansa tai - hänelle on kerrottu - että Kiina jo aikoinaan sitkeydellä ja odottamisen taidolla kasvoi maailman suurimmaksi kauppavaltioksi ja tekniikan ja sivistyksen kärkimaaksi. George W. myös tietää, että hänen edustama kulttuuri on noin muutama sata vuotta vanha, ja hänelle on luultavasti kerrottu, että kiinalainen kulttuuri on vaikuttanut muutamia tuhansia vuosia.

YLE 1 esitti viikonloppuna dokumentin, joka herätti myös eurooppalaisen valkoisen ajattelemaan mitä meidän siirtolaiset ja heidän jälkeläiset ovat tehneet. Meidän oma eurooppalainen koetinkivi on tunnustaa lopulta omat toimemme ristin ja miekan voimalla Väli- ja Etelä-Amerikassa. Intiaanit Pohjois-Amerikassa ovat taantuneet reservaatteihin ja heidän ikivanhat perinteet ja tavat ovat murskatut valkoisen miehen opetuksen alttareille.

George W.:n markkinavoimavalloitus ylivoimaisella sotakoneella poliisina etsien energialähteitä itselleen Molokin kidan kaltaiseen loputtoman kasvun kulutusjuhlintaan tuhoaa vääjäämättä koko maapallon. Valitettavasti Kiinassa kaupungistunut väki on ottanut amerikkalaisen ostovoimakäyttäytymisen vastaan kritiikittömästi. Kiina perustelee oikeuttaan samaan, väestönsä mukaiseen oikeuteen nauttia "länsimaalaisittain" elintasosta asumisen mukavuutena ja liikkumisen helppoutena. George W.:n kauhistuksena siintää kiinalainen kulutus kuten heillä itse. Kiinalaisten saavuttaessa amerikkalaiset tarvitsemme pari uutta maapalloa, mutta pienellä insinööriprojektoinnilla sekin lienee mahdollista. George W. on pyytänyt kiinalaisia hillitsemään kulutustansa. Pyysipä myös nostamaan valuuttansa juanin arvoa, jottei USA osta itseään köyhäksi kiinalaisista tavaroista.

George W. on kohdannut vertaisensa. Valkoinen mies voi joutua ottamaan oppia uudesta järjestyksestä keltaiselta mieheltä, maistaen lääkettä, mitä historiassa punaiselle miehelle väkivalloin tarjosivat. Maailmanjärjestys voi kohdata keltaisen miehen vapaaehtoisia oppeja pienen kiinalaisen kulutusharjoittelun jälkeen. Viimein ehkä huomaamme, että kaltaisemme edustuksellinen demokratia oli aikakausituote ja kaltaisemme kulutusjuhlinta oli viedä koko maapallon tuhoon luonnon monimuotoisuuden ryöväyksenä ja elinolojemme miltei lopullisena saastuttamisena. Toivottavasti kiinalainen kulutusjuhlakokeilu ei kestä pitkään.

Ilkka Luoma

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (11)

Tärkemmät erot ovat se, että Kiina on diktatuuri ja USA demokraattinen.
Mitenhän käy jos Kiinassa kielletään lapsityövoiman käyttö ja lainsäädäntö turvaisi työntekijöiden oikeudet samoin kun länsimaissa.

Dikatuurinen Kiina ja Usa saattavat kuitenkin olla napit vastakkain jos Kiinan kommunistihallinto kalisuttelee sapeliaan nykyiseen tahtiin. Taiwanille ei käy samalla tavalla kuin Tiibetille ja keltainen mies saattaa saada karvaan opetuksen valloituspolitiikassaan.

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä14139
suuri kurpitsa
Tärkemmät erot ovat se, että Kiina on diktatuuri ja USA demokraattinen.
Mitenhän käy jos Kiinassa kielletään lapsityövoiman käyttö ja lainsäädäntö turvaisi työntekijöiden oikeudet samoin kun länsimaissa.

Dikatuurinen Kiina ja Usa saattavat kuitenkin olla napit vastakkain jos Kiinan kommunistihallinto kalisuttelee sapeliaan nykyiseen tahtiin. Taiwanille ei käy samalla tavalla kuin Tiibetille ja keltainen mies saattaa saada karvaan opetuksen valloituspolitiikassaan.


................................

Kiinalla voisi olla kyky hillitä haittakasvuaan suoraviivaisilla hallintomenetelmillä, mutta USA ei pysty hallintonsa kautta patoamaan jenkkien maailmanennätysluokkaa olevaa kerskakulutusta muiden kustannuksella. Kumpiko olisi parempi koko maapalloa ajatellen? Krisit vaativat aina jämäkkää ja suoraviivaista hallintoa, jossa asioita ei "mutustella" vaan toimitaan.

Diktatuurin länsimainen käsite ei sovi Kiinaan, yleensä länsimaalainen arvioitsija ei ymmärrä tai oivalla kiinalaista hallintomallia. Kiinalaiset osaavat itsekkin ilmaista omia mielipiteitään ja he hoitavat asiat itse tavallansa. 1300 miljoonan kansaa ei voida ohjata menetelmillä, jotka sopivat muutaman miljoonan ihmisen ohjaukseen.

Kiinan historia on mielenkiintoista luettavaa

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ilkka Luoma kirjoitti:

Ilkka Luoma: Amerikkalaiset ostavat itsensä kipeiksi edullisista kiinalaisista tuotteista, koska eivät itse kykene niitä riittävän halvalla valmistamaan. Kiina rahoittaa USA:n jättiläismäistä kauppavajetta kuin myös Liittovaltion budjettia.

Hyvä huomio, mutta niinhän mekin teemme. Meidän ei kannata tehdä vaatteita, kenkiä, viljellä maita – mikään ei kannata, koska muualta saa halvemmalla. Missä on omavaraisuus?
Kysyn myös, mitä tarkoittaa sana ME nykyisessä Suomessa? Kansamme ”osaajat” käyttivät hallituksen tuella kansan osaamista ja verorahoja hyväkseen, laittoivat niiden tukemina suuryhtiönsä pystyyn ja kun menestys saavutettiin, pakattiin kimpsut ja kampsut ja lähdettiin ”keltaiseen maahan” kultaa vuolemaan.
On kun systeemi olisi kääntynyt päälaelleen, ennen meiltä lähtivät köyhät Lännen kullan perään, nyt rikkaat Itäkullan. Se mitä teknologia teki edellä sitä metsäyhtiöt perässä. Kotimaan metsät on parturoitu puhtaaksi ja sademetsät odottavat; haitat siirretään kansoille, voitot suuryhtiöille.

Ilkka Luoma: …Kaikki maat ja kansat eivät alistu valkoisen miehen tapoihin. Amerikan mantereen alkuperäkansat pantiin järjestykseen ja herran nuhteeseen. Valkoinen mies ryöväsi, siis varasti intiaaneilta, ikiaikaisen oikeuden maahan ja perinteisiin.

Eikö tuo sama tapahdu nyt koko planeetan tasolla? Valkoisen miehen ideat ryöväävät kaikkialla tavallisten ihmisten mahdollisuuden elättää itsensä paikallisella pientuotannollaan. Aamu-uutisissa kerrottiin tänään, että Kauppa- ja teollisuusministeriö ottaa matkailualojen tuen pois paikkakuntien pienyrittäjiltä ja siirtää sen suurille matkailuyhtiöille, turvatakseen kansainvälisen kilpailukyvyn.

Ilkka Luoma: Pyysipä (mr.Bush) myös (Kiinaaa) nostamaan valuuttansa juanin arvoa, jottei USA osta itseään köyhäksi kiinalaisista tavaroista.

Hauska tieto.

Ilkka Luoma: George W. on kohdannut vertaisensa. Valkoinen mies voi joutua ottamaan oppia uudesta järjestyksestä keltaiselta mieheltä, maistaen lääkettä, mitä historiassa punaiselle miehelle väkivalloin tarjosivat. Maailmanjärjestys voi kohdata keltaisen miehen vapaaehtoisia oppeja pienen kiinalaisen kulutusharjoittelun jälkeen. Viimein ehkä huomaamme, että kaltaisemme edustuksellinen demokratia oli aikakausituote ja kaltaisemme kulutusjuhlinta oli viedä koko maapallon tuhoon luonnon monimuotoisuuden ryöväyksenä ja elinolojemme miltei lopullisena saastuttamisena.

Terävää huomiointia. Lisäisin vain, että saman, mitä valkoinen mies tarjosi lännessä punaisille, se tarjosi jo aiemmin etelässä mustille. Nyt mietitään, pitäisikö koko Afrikka jättää luonnonvalinnan armoille, jotta päästäisiin köyhimmistä eroon. Sama kohtalo odottaa oman maammekin köyhiä. Jos päästäisiin huollettavista eroon, muiden potti lisääntyisi.

Ihmiset eivät luovu systeemistään, jos eivät saa tilalle jotakin parempaa. Mitä ehdotat?

En äänestänyt, listalta puutui itselleni sopiva vaihtoehto: Yhteistyö ja avunanto

Jenkit kuluttavat mihin heillä on varaa. Tässä kulutuksessa on paljon negatiivisia asioita ja se muun muassa rasitta ympäristöä.

Enemmän ympäristöä rasittaa Kiinan talouskasvu.

Kiinan hallitomalli on yhden puolueen diktatuuri. Luoma tuossa taannoin kyseli "kuka on Kiinan diktaattori". Toivotaan, että tutustut siihen Kiinan historiaan, vastaus löytyy sieltä.

Jenkkienkin historia on mielenkiintoinen, vaikka se on noin 20 kertaa lyhyempi kun kiinalaisten. "Teddy" Roosevelt kiinnitti huomiota kansalaisten eriarvoisuuteen jo sata vuotta sitten. Hän näki, että rikkaiden ja köyhien välinen kuilu estää hyvinvointia ja todellista talouskasvua. Politiikan muutos loi vahvan perustan talousmahdin syntymiselle ja nykyisin USA on ainoa suurvalta. Venäjän alamäki alkoi 80-luvulla ja Kiinan kommunistit repivät talouskasvunsa kansalaistensa selkänahan ja ympäristön kustannuksella.

suuri kurpitsa kirjoitti:
suuri kurpitsa: Jenkkienkin historia on mielenkiintoinen, vaikka se on noin 20 kertaa lyhyempi kun kiinalaisten. "Teddy" Roosevelt kiinnitti huomiota kansalaisten eriarvoisuuteen jo sata vuotta sitten. Hän näki, että rikkaiden ja köyhien välinen kuilu estää hyvinvointia ja todellista talouskasvua. Politiikan muutos loi vahvan perustan talousmahdin syntymiselle ja nykyisin USA on ainoa suurvalta.

Myös Suomen historia on mielenkiintoista, kuin pienen mittakaavan toisinto USA:n ja Kiinan historiasta. Itsenäisyytemme alussa köyhät ja rikkaat, sorretuksi itsensä tunteneet ja vallankäyttäjät ottivat toisistaan mittaa veljessodan merkeissä. Kaunasta päästiin eroon, kun Toinen maailmansota yhdisti kansan taistelemaan yhteisten etujen puolesta ja sen jälkeinen politiikan muutos loi perustan hyvinvointi yhteiskunnan luomiselle.

USA kävi oman sisällissotansa, Kiina omansa ja koko ihmiskunta omansa kahden maailmansodan merkeissä. Nyt puoluepolitiikan keinoin ollaan jälleen jakamassa ihmiskunnan maailmaa kahteen leiriin; vallankäyttäjiin, jotka taistelevat vallasta keskenään ja niihin jotka maksavat laskun. Kaikki osaaminen; aseet, tietotaito ja rikkaudet kerääntyvät yksille ja sosiaaliset ongelmat toisille. Kaikki myös tietävät millaisen vaaraan ydinaseet muodostavat koko ihmiskunnalle. Eilen viimeksi Jimmy Carter kirjoitti aiheesta Hesarin yliössä.

Sama ajatusmalli, mikä tapahtuu yksilötasolla, eli toimin vain itseni hyväksi ja olen yhteistyössä muiden kanssa, jos hyöty koituu siitä itselleni, toistuu myös kansallisvaltioiden ja kansojen liittoutumien tasolla.

Missä on vastavoima? Ihmiskunnalla ei ole muuta mahdollisuutta kuin myöntää, että olemme yksi kokonaisuus ja kokonaisuutta pitäisi hoitaa yhdessä kuten hyvinvointisivistysvaltiota. Ketään ei saisi jättää ulkopuolelle. Meillä on kyvyt ajatella niin, mutta toimimme vanhojen ajatus- ja hallintomallien mukaan, jotka on luotu kansallisvaltioiden hyötyä silmällä pitäen. Vastakkain emme ole me ja muut, vaan kyltymätön halumme voittaa kanssaihmiset tietotaidossa ja rikastua heidän kustannuksellaan, heistä ja kokonaisuudesta piittaamatta. ”Sota” käydään jokaisen sisällä ja välillä. Arvostammeko todella vain fyysistä hyvinvointia, joka on muuttumassa pahoinvoinniksi, vai otammeko planeetan kaikkien ihmisten henkissosiaalisen hyvinvoinnin huomioon.

Meillä ei ole muuta mahdollisuutta kuin myöntää ihmiskunnan ykseys ja alkaa kehittää hallinnollista toimintamallia, jossa otetaan se kokonaisuus huomioon. Emme voi välttyä siltä, koska se ei ole valittavissamme. Valittavissamme on vai se, miten siihen päädytään. Tarvitsemmeko kyytipojaksi planeetanlaajuisen katastrofin, jota on liian hirveätä edes kuvitella, vai suostummeko kuuntelemaan viisauden ääntä.

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä14139
suuri kurpitsa
Jenkit kuluttavat mihin heillä on varaa. Tässä kulutuksessa on paljon negatiivisia asioita ja se muun muassa rasitta ympäristöä.

Enemmän ympäristöä rasittaa Kiinan talouskasvu.

Kiinan hallitomalli on yhden puolueen diktatuuri. Luoma tuossa taannoin kyseli "kuka on Kiinan diktaattori". Toivotaan, että tutustut siihen Kiinan historiaan, vastaus löytyy sieltä.

Jenkkienkin historia on mielenkiintoinen, vaikka se on noin 20 kertaa lyhyempi kun kiinalaisten. "Teddy" Roosevelt kiinnitti huomiota kansalaisten eriarvoisuuteen jo sata vuotta sitten. Hän näki, että rikkaiden ja köyhien välinen kuilu estää hyvinvointia ja todellista talouskasvua. Politiikan muutos loi vahvan perustan talousmahdin syntymiselle ja nykyisin USA on ainoa suurvalta. Venäjän alamäki alkoi 80-luvulla ja Kiinan kommunistit repivät talouskasvunsa kansalaistensa selkänahan ja ympäristön kustannuksella.


..............................

USA on ylivoimainen kuluttaja ja saastuttaja, jo pelkästään he kuluttavat 5% väestön osallaan 33% maapallon bensiinistä, vastaavia kulutusmittareita on useita... Muu maailma on nyt ottamassa oman osuutensa maapallon yhteisistä varoista vapaan kaupankäynnin muodossa, jota nimenomaan USA on vaatimalla vaatinut vedoten vapauteen ja demokratiaan. USA joutuu pakosta alentamaan kulutustaan per capita.

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Ilkka Luoma

USA on ylivoimainen kuluttaja ja saastuttaja, jo pelkästään he kuluttavat 5% väestön osallaan 33% maapallon bensiinistä, vastaavia kulutusmittareita on useita... Muu maailma on nyt ottamassa oman osuutensa maapallon yhteisistä varoista vapaan kaupankäynnin muodossa, jota nimenomaan USA on vaatimalla vaatinut vedoten vapauteen ja demokratiaan. USA joutuu pakosta alentamaan kulutustaan per capita.

Bensiini käy energianlähteeksi lähinnä Otto-moottoreihin, joita käytetään pienehköissä kulkuvälineissä kuten henkilöautoissa.
Bensiini on kuitenkin krakkauksen sivutuote ja monet muut hiilivedyt ovat huomattavasti tärkeämpiä energianlähteitä kuin bensiini. Se ei siis ole mikään mittari.

Luoma ei nyt taida ymmärtää edes mitä itse kirjoittaa.

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä14139
suuri kurpitsa
Ilkka Luoma

USA on ylivoimainen kuluttaja ja saastuttaja, jo pelkästään he kuluttavat 5% väestön osallaan 33% maapallon bensiinistä, vastaavia kulutusmittareita on useita... Muu maailma on nyt ottamassa oman osuutensa maapallon yhteisistä varoista vapaan kaupankäynnin muodossa, jota nimenomaan USA on vaatimalla vaatinut vedoten vapauteen ja demokratiaan. USA joutuu pakosta alentamaan kulutustaan per capita.
Bensiini käy energianlähteeksi lähinnä Otto-moottoreihin, joita käytetään pienehköissä kulkuvälineissä kuten henkilöautoissa.
Bensiini on kuitenkin krakkauksen sivutuote ja monet muut hiilivedyt ovat huomattavasti tärkeämpiä energianlähteitä kuin bensiini. Se ei siis ole mikään mittari.

Luoma ei nyt taida ymmärtää edes mitä itse kirjoittaa.

.....................................

Ymmärrys ja vastuuttomuus peilautuu hyvin mm. George W.:n repliikistä kiinalaisille, että he kuluttaisivat vähemmän, jotta amerikkalaisille jäisi mm. öljypohjaisia tuotteita enemmän käytettäväksi mm. SUV-autoihin, joihin jenkit ovat niin tykästyneet.

USA on maapallon suurin hiilidioksidin päästäjä, ja nimenomaan per capita mittareilla vieläkin ylivoimaisempi. USA käyttää lisäksi mm. sähköä ylivoimaisesti eniten jne...

Sinänsä on harmillista, että myös täällä palstalla esiintyy kyvyttömyyttä ymmärtää energiankäytön merkityksistä itse vuosimiljoonaiselle maapallolle, jossa raaka-ainevarat ovat yhteisiä ja luontuneet tänne vain rajallisena "pääomana". Lukeminen saattaisi lisätä kykyä ymmärtää ja olisikin kannustettavaa mm. ed. vastaajalle vaikkapa ajatuksella: lukeminen piristää ja tuottaa riemua, kunhan olisi hiukan silmää lukea "oikeita" asioita

Täytyy todeta, että aina silloin tällöin tulee luetuksi "harjoituksen vuoksi" asioiden "vierestä" ja sitten julistaen "totuuden viisaita sanoja", edelleen hymiöllä

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Ilkka Luoma

Ymmärrys ja vastuuttomuus peilautuu hyvin mm. George W.:n repliikistä kiinalaisille, että he kuluttaisivat vähemmän, jotta amerikkalaisille jäisi mm. öljypohjaisia tuotteita enemmän käytettäväksi mm. SUV-autoihin, joihin jenkit ovat niin tykästyneet.
Missähän tuollainen lausunto on esiintynyt? Aiemmin on selvinnyt, että Luoma on täysin kielitaidoton, joten jonkin kotimainen julkaisu sen täytyy olla. Hesarista tai Suomen Kuvalehdestä en ainakaan ole moista havainnut.

Ilkka Luoma

USA on maapallon suurin hiilidioksidin päästäjä, ja nimenomaan per capita mittareilla vieläkin ylivoimaisempi. USA käyttää lisäksi mm. sähköä ylivoimaisesti eniten jne...
CO2:n suhteen pitää paikaansa. Sähkönkulutus on jo toinen juttu, kysymyshän on siitä miten sähkö tuotetaan.
Sähkön suurin käyttäjä on teollisuus, joten teollisuuden rakenne vaikuttaa. Esimerkiksi energiankulutus per lärvi on Suomessa paljon suurempi kuin vaikkapa Sveitsissä.

Ilkka Luoma

Sinänsä on harmillista, että myös täällä palstalla esiintyy kyvyttömyyttä ymmärtää energiankäytön merkityksistä itse vuosimiljoonaiselle maapallolle, jossa raaka-ainevarat ovat yhteisiä ja luontuneet tänne vain rajallisena "pääomana".Kukapa tuollaista on väittänyt? Taisit keksiä omasta päästäsi, jotta asia menisi sivuraiteille.

Fossiilisten polttoaineiden loppumista ennemmin tai myöhemmin ei varmasti kukaan kiistä. Tämän lisäksi on uusiutuvia energianlähteitä, joita ihminen on käyttänyt läpi historiansa kunnes alkoi käyttää kivihiiltä suuremmissa määrissä 1700 luvulla. Tämä mahdollisti elintason nousun.
Ennemmin tai myöhemmin on paluu edessä taas uusiutuviin energianlähteisiin.

Ilkka Luoma

Lukeminen saattaisi lisätä kykyä ymmärtää ja olisikin kannustettavaa mm. ed. vastaajalle vaikkapa ajatuksella: lukeminen piristää ja tuottaa riemua, kunhan olisi hiukan silmää lukea "oikeita" asioitaSuosittelen lämpimästi Luomalle tutustumista etukäteen aiheisiin, joista kirjottaa. Nythän kirjoituksesi on kuin kiinalainen kauppatavara: suuri määrä laadutonta tuotantoa

Ilkka Luoma

Täytyy todeta, että aina silloin tällöin tulee luetuksi "harjoituksen vuoksi" asioiden "vierestä" ja sitten julistaen "totuuden viisaita sanoja", edelleen hymiöllä

Tuo on totta, paljon kirjoittelet tietämätta asiasta mitään.

suuri kurpitsa
Aiemmin on selvinnyt, että Luoma on täysin kielitaidoton, joten jonkin kotimainen julkaisu sen täytyy olla. Hesarista tai Suomen Kuvalehdestä en ainakaan ole moista havainnut.

Elä kehtoo.
Ilu onnii käynynnä kaks vuutta lukijoo ja vielä sammoo luokkoo. Ellu opetti enkkuu jot pakko jottai piähän on jäähä.

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä14139
suuri kurpitsa
Ilkka Luoma

Ymmärrys ja vastuuttomuus peilautuu hyvin mm. George W.:n repliikistä kiinalaisille, että he kuluttaisivat vähemmän, jotta amerikkalaisille jäisi mm. öljypohjaisia tuotteita enemmän käytettäväksi mm. SUV-autoihin, joihin jenkit ovat niin tykästyneet.
Missähän tuollainen lausunto on esiintynyt? Aiemmin on selvinnyt, että Luoma on täysin kielitaidoton, joten jonkin kotimainen julkaisu sen täytyy olla. Hesarista tai Suomen Kuvalehdestä en ainakaan ole moista havainnut.

Ilkka Luoma

USA on maapallon suurin hiilidioksidin päästäjä, ja nimenomaan per capita mittareilla vieläkin ylivoimaisempi. USA käyttää lisäksi mm. sähköä ylivoimaisesti eniten jne...
CO2:n suhteen pitää paikaansa. Sähkönkulutus on jo toinen juttu, kysymyshän on siitä miten sähkö tuotetaan.
Sähkön suurin käyttäjä on teollisuus, joten teollisuuden rakenne vaikuttaa. Esimerkiksi energiankulutus per lärvi on Suomessa paljon suurempi kuin vaikkapa Sveitsissä.

Ilkka Luoma

Sinänsä on harmillista, että myös täällä palstalla esiintyy kyvyttömyyttä ymmärtää energiankäytön merkityksistä itse vuosimiljoonaiselle maapallolle, jossa raaka-ainevarat ovat yhteisiä ja luontuneet tänne vain rajallisena "pääomana".Kukapa tuollaista on väittänyt? Taisit keksiä omasta päästäsi, jotta asia menisi sivuraiteille.

Fossiilisten polttoaineiden loppumista ennemmin tai myöhemmin ei varmasti kukaan kiistä. Tämän lisäksi on uusiutuvia energianlähteitä, joita ihminen on käyttänyt läpi historiansa kunnes alkoi käyttää kivihiiltä suuremmissa määrissä 1700 luvulla. Tämä mahdollisti elintason nousun.
Ennemmin tai myöhemmin on paluu edessä taas uusiutuviin energianlähteisiin.

Ilkka Luoma

Lukeminen saattaisi lisätä kykyä ymmärtää ja olisikin kannustettavaa mm. ed. vastaajalle vaikkapa ajatuksella: lukeminen piristää ja tuottaa riemua, kunhan olisi hiukan silmää lukea "oikeita" asioitaSuosittelen lämpimästi Luomalle tutustumista etukäteen aiheisiin, joista kirjottaa. Nythän kirjoituksesi on kuin kiinalainen kauppatavara: suuri määrä laadutonta tuotantoa

Ilkka Luoma

Täytyy todeta, että aina silloin tällöin tulee luetuksi "harjoituksen vuoksi" asioiden "vierestä" ja sitten julistaen "totuuden viisaita sanoja", edelleen hymiöllä
Tuo on totta, paljon kirjoittelet tietämätta asiasta mitään.

....................................

Yeps, olemme huomanneet, että tietämättömimmät ovat pahimpia "Kiinan tavaroiden arvostelijoita" , - pienellä pisteliäällä, mutta hyväntahtoisella huumorilla

Vakavasti ottaen Kiinassa tapahtuva laadunnousu on yllättänyt kaikki länsimaat, ehkä nuo kauppatilastot kertovat jotain

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat