Seuraa 
Viestejä9544

[1]

(Suomen puolustusministeriö ministerinään Jussi Niinistö allekirjoitti ”aikeellisen julistuksen” kohti Natoa – tätä ei suoraan sanota, mutta kansakuntamme ymmärtää asian täysin. Tapahtumasta uutisoi US näin ~ https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/205609-suomen-ja-usan-puolustusjulistus... – ja itse julistus |1)

[... kansalainen Erkki kysyy miksi pitää mennä merta edemmäksi kalaan, eikö ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa pitäisi hoitaa tarkalla kädellä juuri omilla rajoilla, naapureiden kanssa? Erkki ei ymmärrä sitäkään, että Suomi veljeilee nyt viimeisen 70 vuoden aikana eniten sotia käyneen valtion – Yhdysvaltain kanssa! |2 …

… kansalainen Liisa oli perehtynyt kiinalaisiin kansanviisauksiin ja löytänyt kaksi meille erinomaisesti sopivaa sanontaa: ”Pidä viholliset kaukana ja ystävät lähellä”. Lisäksi Liisa tiesi lauseen: ”Ellet voita vihollistasi, tee siitä ystävä!”…]

Liisa kuuluu kansakunnan yli 50 prosentin enemmistöön, joka on yli 10 vuoden ajan sanonut täyden ’ei ’ – sotilasliitto Natolle. Liisa ihmettelee miksi meillä on kiihkeitä nato-uskovaisia, jotka eivät arvosta heidät valinneita äänestäjiä?

|1 Julistus ~ http://www.defmin.fi/files/3543/Statement_of_Intent.pdf
|2 Yhdysvaltain sodat ja konfliktit ~ https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_wars_involving_the_United_States -

Yhdysvallat käy tänään sotaa useissa valtioissa

Huomattavaa on se, että nuo maat ovat kaukana itsensä USA’ n rajoilta. Yhdysvallat on käynyt hyökkäyssotiaan viimeiset 70 vuotta kaukana omilta mailtaan – aina muiden mailla ja toisten valtioiden alueilla. Samaan aikaan Suomi on elänyt historiansa toiseksi pisimmän rauhanjakson |3 – jo yli 70 vuotta, tuon itäisen karhun vieressä, jota vasten nyt rakennetaan tieten vastakkainasettelua. Tätä kansakuntamme ei ymmärrä – eikä ilmeisimmin Venäjäkään |4.

|4 Nyt sattumoisin Venäjää epäillään ilmatilaloukkauksesta Porvoon kohdalla – merellä – noin kilometrin rajojemme sisällä. Voimme valistuneesti arvata, että oli kaksi (kolme) mahdollista syytä, toinen oli huolimattomuutta, mutta tarkoituksettomasti ja toinen todennäköisempi oli Venäjän ilmaus, että leikki sotivan Yhdysvaltain kanssa johtaa Venäjän vastareaktioon tämän järjestellessä koko Itämeren ja Kuolan niemimaan puolustustaktiikoita täysin uudelleen – Sukhoi SU-27 Flanker (Naton koodinimi) oli varustettu ilmapuolustusohjuksin – siinä oli se merkki! Kolmas syy voisi olla tässä ~ https://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/205625-viron-yleisradio-vaittaa-venaja... -

Suomalaiset ovat perimältään yksinkertaisesti ja terävästi ymmärtäviä arkirealisteja. Näin tulee ollakin, sillä lopulta he ovat eri miehet, jotka ruumiita tekevät ja he, jotka niitä pesevät. Tavalliset kansalaiset maksavat aina sen hinnan, mikä määritetään huonoilla ja suorastaan tyhmillä sopimuksilla, aikomuksilla ja/tai julistuksilla. Edellinen oli Nato – Isäntämaa pöytäkirja |E

...jatkuu...

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Sivut

Kommentit (29)

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä9544

[2]

Tosin tämä nyt 7. lokakuuta 2016 tehty sopimus tai julistus ei sinällään sido Suomea,

 … mutta antaa eväitä kutsututtaa itsensä kylään |5 – sotakoneineen, kuten kävi, kun USA tulla tupsahti F-15C ilmaherruushävittäjillään Kuopioon, josta sitten lennettiin taisteluharjoituslentoja provokatiivisin tavoin kohti itää – käytiin näyttäytymässä idän karhulle.

Salarakkaus

Salarakkaus (toistaiseksi ulkoministeri Timo Soinin banaani lippalakissa letkautus) syttyi jo Viron Ämarissa |6, jossa meidänkin piti operoitua selvään natotaistelu- ja rynnäköintiharjoitukseen. Yhdysvallat oli mukana ja näkisi mielellään meidät Suomen - Viron ”ilmavoimina”. Muistamme, että Viro on natovaltio ja luottaa Naton Artikla 5’ een.

Kansakunta kysyy, milloin aloitetaan suhdetoiminnan kohennus itään?

On suorastaan hullunrohkean tyhmää pelata pelejä sellaisten kanssa, joilla ei ole mitään riittävän omia intressejä puolustaa maatamme. Suomen kansa tietää, että vain oma armeija osaa tuon vaikean tehtävän tehdä |7. Vieraiden apuun emme kansana hevin usko, vain Saksa – kolmantena valtakuntana – auttoi meitä merkittävästi Jatkosodassa, ehkä myös irtautumisessa Talvisodasta.

Raakaa faktaa julistuskumppanistamme - Yhdysvalloista

USA koki nöyryytyksen tunnetussa 9/11 katastrofissa, jossa terroristit iskivät siviilien kimppuun täysin hyväksymättömästi, saaden aikaiseksi sota-aallon, joka jatkuu tänä päivänäkin. USA hyökkäsi Afganistanin jo heti 2011 – sota jatkuu edelleen, ollen jo pidempi kuin kuuluisa televisiosota Vietnam. Afganistan on nyt kaaoksessa ja sekasorrossa. [8]

Seuraavaksi USA hyökkäsi Irakin kimppuun 2003, ilman YK-hyväksyntää, yrittäen jopa valhein todistella mandaattia itselleen – jota ei herunut. Irakin sota jatkuu, ja synnytti nykyisen ISIS - järjestön. Irak on kaaoksessa ja sekasorrossa. [9]

Seuraavaksi USA rynnäköi Libyan kimppuun 2011 – YK’ n luvalla. Suomikin ministerinä haaveili silloisen ulkoministerin, Kokoomuksen Alexander Stubb’ in myötä osallistumista sotaan – ei onneksemme osallistuttu! Libya on kaaoksessa ja sekasorrossa. [10]

Seuraavaksi USA aloitti Syyrian ilmapommitukset 2014 |11 – kertoen pommittavansa ISIS – järjestöä – ilman Syyrian laillisen hallinnon lupaa tai avunpyyntöä. Nyt Syyria on siviilien kärsimyskeskus – varsinkin Aleppossa, jossa myös itäinen karhu – Venäjä – on mukana, pyydettynä.

Näiden välillä USA on käynyt sotimassa myös Jemenissä ja Somaliassa. Nyt kansalaisemme ihmettelevät miksi seurustelemme näin sotaisassa joukossa. Eikö huolta herätä jo sekin, että USA käy sotia aina kaukana omilta rajoiltaan, lennättää vankeja ympäri maailmaa ja pitää kymmeniä ihmisiä ilman oikeudenkäyntiä vieraan valtion alueella Kuuban Quantanamossa.

...jatkuu...

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä9544

[3]

Kansalaiset kysyvät usein miten tuo idän karhu on meitä uhkaillut

Emme ole saaneet koskaan mitään asiallista todenperäistä vastausta.  Syiksi sanotaan Ukraina ja Krim. Kansalaiset ovat arkifiksusti kysyneet kuka/ ketkä olivat Kiovan Maidanin verimellakoiden takana – ei vastausta. On myös kysytty ketkä oivat suorittamassa Odessan murhapolttoa – ei vastausta. Herääkin epäilys ulkomailta johdetuista provokaatioista.  Ketä sumutetaan, miten ja keiden toimesta? Ukrainan osalta sen sijaan sahasimme oksaa, jolla istuimme ja istumme |12.

Nyt uhkaksi on saatu Syyria ja Aleppo, vaikka mediakin tietää,

 … että juuri USA aloitti Syyrian pommitukset jo vuotta aiemmin kuin Venäjä. Samoin Syyrian sisällissodan alkusyyksi on todennettu maata kiusannut vuosisadan kuivuus, joka ajoi maaseutuväestön hallitsemattomasti syyrialaisiin kaupunkeihin – konflikti oli näin luotu – entä tässäkin ulkoa johdetun provokaation mahdollisuus?

Se on kuitenkin selvää, että Syyrian kapinallisia rahoitetaan, avustetaan ja aseistetaan ulkomailta. Itse asiassa tilanne on yhtenevä Ukrainan itäosiin (tältä osin), jossa separatisteja avustaa Venäjä.

Kansalaiset tietävät herra Edward Snowdenin NSA – paljastukset

Me tiedämme kuinka USA vakoilee liki kaikkea mikä liikkuu, jopa omia natokumppaneita ja heidän valtiopäämiehiä (esimerkiksi Saksa). Tämäkö on meidän julistuskumppanin tapa toimia?

Eikö ole vaarallista kumartaa kauaksi tuhansien kilometrien taakse ja pyllistää ’muutamien kilometrien’ päähän varsinkin 1300 kilometrin osalta – tuon itärajan takana ovat Venäjän tärkeimpiä kohteita ja sotilaallisesti se tärkein – Kuolan niemimaan strategisten ydinsukellusveneiden tukikohdat ja varustelutelakat.

Tässä ja nyt tekee jo mieli sanoa –

Nyt saavat nato-uskovaispoliitikkommekin ajatella koko aivoilla – anteeksi tämä suora ilmaus, mutta kansakunnan turvallisuuden kanssa ei voi leikkiä, sillä kuten todettua me arkitavalliset maksamme sen hinnan, joka tulee maksuun tyhmistä päätöksistä. USA’ n sijasta julistuksen olisi voinut tehdä vaikka Saksan kanssa. Venäjä arvostaa Saksaa. Saksa saa kohta uuden liittokanslerin.

Toivomme, että Saksan uusi liittokansleri olisi schröderiläishenkinen. Nimittäin Gerhard Schröderin aikana Euroopalla meni hyvin, myös idän suuntaan!

...jatkuu...

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä9544

[4]

EKSTRA |E Nato – Isäntämaa MoU pöytäkirja ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/02/nato-isantamaa-mou-poytakirja.html -

Tekstilinkit

|3 Se suomalaisten pisin rauhanjakso oli Suuriruhtinaskunta-aika, jolloin autonomiassa tsaarin syleilyssä saimme olla rauhassa sodilta, ellei englantilaisten hyökkäilyä rannoillemme lasketa sotimiseksi – Krimin sodan aikana.

|5 Meistä tuli ajopuu – kyläänkin kutsutettiin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/05/nain-suomesta-tehtiin-ajopuu-viron.html -

|6 Viro ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/01/harjoittelemmeko-virossa-itsemme.html -

|7 Identiteettimme – oma armeija! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2009/04/suomalainen-identiteetti-on-idan-ja.html -

|8 ~ https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/57658-tutkija-tata-suomi-ei-myonna-totuus-afganistanin-sodasta-pimitetty-tietoisesti -

|9 Iraq – Eng PM Blair – Sorry! ~ http://www.mirror.co.uk/news/uk-news/tony-blair-says-sorry-mistakes-6699926 - [Mirror]

|10 Libya – Eng PM Cameron – raskaita virheitä! ~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1473819102962 - [HS]

|11 USA on nyt Syyrian sisällissodan osapuoli ~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1411435140992 - [HS]

|12 – EU’ n Venäjän pakotteet ~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&thread=6428208 -

...

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

ing geolog
Seuraa 
Viestejä7278

 "Kansakunta" "kansalainen NN" ihmettelee tuota Venäjää joka  uhittelee, ja samaan hengenvetoon  kertoo, ettei heidän taholta ole mitään pelättävää. Tietysti sanomatta jatkoa: "jos teette niinkuin vanhoina Kekkosen YYA-aikoina". Ts Venäjä sanelee ehdot itsenäisyydelle.

Miksi olisi parempi olla Venäjän talutusnuorassa kuin USA:n, kummasta olisi enämpi hyötyä kansalainen Väinölle?

Mutta minäkin voin tehdä virheitä, kerran nuorena sytytin, Haaparannan kaupunginhotellissa, tupakin väärästä päästä.

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä9544

ing geolog kirjoitti:
 "Kansakunta" "kansalainen NN" ihmettelee tuota Venäjää joka  uhittelee, ja samaan hengenvetoon  kertoo, ettei heidän taholta ole mitään pelättävää. Tietysti sanomatta jatkoa: "jos teette niinkuin vanhoina Kekkosen YYA-aikoina". Ts Venäjä sanelee ehdot itsenäisyydelle.

Miksi olisi parempi olla Venäjän talutusnuorassa kuin USA:n, kummasta olisi enämpi hyötyä kansalainen Väinölle?

"Pidä ystävät lähellä ja viholliset kaukana" -vanha kiinalainen sananlasku Shandongin maakunnasta noin 600 eaa.

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

tammukka
Seuraa 
Viestejä5242

Venäjän trolli numero 1 Ilkka Luoma kirjoittelee taas höpöjuttujansa. Ei jutuissansa ole päätä eikä häntää. Kop,kop... onko siellä ketään ? Aika ontto on päävärkkinsä.

Windspeed
Seuraa 
Viestejä8411

Joo olisko Ilkka Luoma uusi Tiltu ? Venäläisillä on hyvä olla Venäjällä ja suomalaisilla Suomessa ja mahdollisesti USAkin voisi pysyä joissain konflikteissa joskus USAssa eikä lähettää aina B-2 pommareita tasoittamaan jotakin rosvo valtiota. Ilmavoimat ovat naimisissa jenkkikoneiden kanssa ja siksi on hyvä harjoitella jenkkien kanssa. Valitettavasti Suomi on pieni maa eikä sillä voi olla omaa hävittäjäkone tuotantoa.

If it looks good it will fly good ! -Marcel Dassault

jussipussi
Seuraa 
Viestejä54418

Ilkka Luoma kirjoitti:
Suomalaiset ovat perimältään yksinkertaisesti ja terävästi ymmärtäviä arkirealisteja.
Ehkäpä näinkin ainakin Ruohosen määritelmä on oikein hienosti muotoiltu ja osuva.

http://www.hs.fi/politiikka/a1475549252287

Tapani Ruohonen: "Sitten on näitä pikku apureitakin jotka mielellään katsovat edistävänsä maitten välisiä suhteita edistämällä Venäjän asioita ja Venäjän etua"

Se on aikalailla siinä.

jussipussi
Seuraa 
Viestejä54418

Ilkka Luoma kirjoitti:
Näin tulee ollakin, sillä lopulta he ovat eri miehet, jotka ruumiita tekevät ja he, jotka niitä pesevät.
Hyvä käsityshän on tällä hetkellä siitä ketkä tekevät esimerkiksi ruumiita lapsia murhaamalla Syyriassa. Oletan kuitenkin ettet siitä aiheesta välttämättä halua erillistä ketjua aloittaa.

http://yle.fi/uutiset/3-9216620

"Venäjä on Syyriassa sekaantunut vakaviin sotarikoksiin ja tästä syystä maalle on määrättävä uusia pakotteita. Näin sanoo vaikutusvaltainen saksalaispoliitikko Norbert Röttgen Sueddeutsche Zeitung -lehdessä."

Pienen maan on oltava jämäkkä ja johdonmukainen jos ja kun meillä on naapurina todennetusti sotakiimainen valtio.

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä9544

jussipussi kirjoitti:
Ilkka Luoma kirjoitti:
Näin tulee ollakin, sillä lopulta he ovat eri miehet, jotka ruumiita tekevät ja he, jotka niitä pesevät.
Hyvä käsityshän on tällä hetkellä siitä ketkä tekevät esimerkiksi ruumiita lapsia murhaamalla Syyriassa. Oletan kuitenkin ettet siitä aiheesta välttämättä halua erillistä ketjua aloittaa.

http://yle.fi/uutiset/3-9216620

"Venäjä on Syyriassa sekaantunut vakaviin sotarikoksiin ja tästä syystä maalle on määrättävä uusia pakotteita. Näin sanoo vaikutusvaltainen saksalaispoliitikko Norbert Röttgen Sueddeutsche Zeitung -lehdessä."

Pienen maan on oltava jämäkkä ja johdonmukainen jos ja kun meillä on naapurina todennetusti sotakiimainen valtio.

...

Ei USA ole 'Pekkaa parampi' - muistamme Laosin, maailman pommitetuimman valtion.

~ http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/maailman-pommitetuin-maa-ku...

.

... Herää kysymys miksi laittomat motissa olevat kapinalliset eivät laske siviilejä pois alueelta? Syyrian laillinen hallinto on avannut puolelleen pakokäytäviä siviileille sekä luvannut armahduksen antautuville ja aseensa luovuttaville kapinallisterroristeille.

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-2000001925335.html

.

"

Nyt de Mistura, YK:n erikoislähettiläs Syyriassa, on oikeilla jäljillä. Olen täällä fb:ssäkin todennut, että Syyrian kriisissä on kaksi osapuolta: kapinalliset terroristit ja Venäjän tukema Syyrian hallitus.
Nyt de Mistura vaatii, että Aleppossa olevat noin 900 terroristia lähtevät kaupungista. Tämä olisi alku pommitusten loppumiselle" -lainaus toisaalta. 

.

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä9544

tammukka kirjoitti:
Venäjän trolli numero 1 Ilkka Luoma kirjoittelee taas höpöjuttujansa. Ei jutuissansa ole päätä eikä häntää. Kop,kop... onko siellä ketään ? Aika ontto on päävärkkinsä.

...

Perusteletko hiukan väitteitäsi, muutoin kommenttisi jää pelkäksi tyhjäksi kuplaksi ja älämölöksi. 

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Ab Surd Oy
Seuraa 
Viestejä12117

Ilkka Luoma kirjoitti:
jussipussi kirjoitti:
Ilkka Luoma kirjoitti:
Näin tulee ollakin, sillä lopulta he ovat eri miehet, jotka ruumiita tekevät ja he, jotka niitä pesevät.
Hyvä käsityshän on tällä hetkellä siitä ketkä tekevät esimerkiksi ruumiita lapsia murhaamalla Syyriassa. Oletan kuitenkin ettet siitä aiheesta välttämättä halua erillistä ketjua aloittaa.

http://yle.fi/uutiset/3-9216620

"Venäjä on Syyriassa sekaantunut vakaviin sotarikoksiin ja tästä syystä maalle on määrättävä uusia pakotteita. Näin sanoo vaikutusvaltainen saksalaispoliitikko Norbert Röttgen Sueddeutsche Zeitung -lehdessä."

Pienen maan on oltava jämäkkä ja johdonmukainen jos ja kun meillä on naapurina todennetusti sotakiimainen valtio.

...

Ei USA ole 'Pekkaa parampi' - muistamme Laosin, maailman pommitetuimman valtion.

Ah, whataboutism - varmin merkki Putinin trollista tai imbesillistä. 

Joo, tarpeeksi kauas historiaan kun kaivellaan, tuskin löytyy viatonta valtiota/kansakuntaa.

Puhutaanpas kuitenkin nykyajasta ja tulevaisuudesta, jookos? Jotkut saattavat ottaa opikseen historiasta. Tavallaan Venäjäkin, mutta valitettavasti Putin ainakin näyttäisi toistavat Stalinin et co ikävimpiä piirteitä.

Ab Surd Oy
Seuraa 
Viestejä12117

Ilkka Luoma kirjoitti:
tammukka kirjoitti:
Venäjän trolli numero 1 Ilkka Luoma kirjoittelee taas höpöjuttujansa. Ei jutuissansa ole päätä eikä häntää. Kop,kop... onko siellä ketään ? Aika ontto on päävärkkinsä.

...

Perusteletko hiukan väitteitäsi, muutoin kommenttisi jää pelkäksi tyhjäksi kuplaksi ja älämölöksi. 

Miksipä et ensin itse näyttäisi esimerkkiä? Tapasi suoltaa ei pelkästään tyhjää älämölöä, vaan tehdä sitä massiivisissa magnitudeissa, ei juuri anna sinulle auktoriteettia vaatia toisilta omiasi kattavampia perusteluita. Sekopää mikä sekopää.

John Carter
Seuraa 
Viestejä14013

Ilkka Luoma kirjoitti:
ing geolog kirjoitti:
 "Kansakunta" "kansalainen NN" ihmettelee tuota Venäjää joka  uhittelee, ja samaan hengenvetoon  kertoo, ettei heidän taholta ole mitään pelättävää. Tietysti sanomatta jatkoa: "jos teette niinkuin vanhoina Kekkosen YYA-aikoina". Ts Venäjä sanelee ehdot itsenäisyydelle.

Miksi olisi parempi olla Venäjän talutusnuorassa kuin USA:n, kummasta olisi enämpi hyötyä kansalainen Väinölle?

"Pidä ystävät lähellä ja viholliset kaukana" -vanha kiinalainen sananlasku Shandongin maakunnasta noin 600 eaa.

"Pidä USA lähellä ja ryssä kaukana" -nykyaikainen sananlasku Pohjois-Savon maakunnasta noin 2016 jaa.

" Käsittämätöntä luonnossa on sen käsitettävyys. " Albert Einstein

jussipussi
Seuraa 
Viestejä54418

Ilkka Luoma kirjoitti:

Ei USA ole 'Pekkaa parampi' -

.

USA ei ole meidän rajanaapuri, meillä on rajanaapurina sotakiimainen valtio.

http://www.alporusi.fi/blogi/venajan-voimapolitiikka-lannen-turvallisuus...

"Georgian sota elokuussa 2008 muodostaa epäilemättä konkreettisen vedenjakajan, joka päätti kylmän sodan jälkeisen yhteistyön kauden Euroopassa ja  laajemminkin. Tästä olivat yhtä mieltä pääministeri Alexander Stubb ja liittokansleri Angela Merkel  30.3. 2015 Helsingissä. Sota ei ollut yksittäistapaus, vaan linjassa Venäjän presidentin Vladimir Putinin jo aiemmin esittämien linjausten kanssa.

Toisen vedenjakajan muodostaa Krimin  voimapoliiittinen anastus, joka viettiin päätökseen muodollisesti 18.3.2014, kun Krimin ”liittymisestä” Venäjään järjestettiin niemimaalla niin sanottu kansanäänestys. Suomessa monet Venäjän asiantuntijat olivat loppuun saakka uskoneet, että Putin ei suunnittele Krimin liittämistä Venäjään. Anastuksen jälkeen samat asiantuntijat olivat vakuuttuneita, että Venäjä oli saanut haluamansa, eikä uusia valtauksia ollut enää odotettavissa. Kun syyskuussa 2014 saatiin aikaiseksi niin sanottu Minskin sopimus, monet olivat jo varmoja, että Venäjän voimapolitiikka oli nyt saatu kahlituksi. Toiset asiantuntijat, etenkin Yhdysvalloissa, mutta myös Suomen ulkopuolella Euroopassa varoittivat, että kyse oli toisesta vuoden 1938 syyskuussa saavutetusta ”Münchenin sopimuksesta”, joka ainoastaan siirtää vaikeita ratkaisuja tuonnemmaksi."

jussipussi
Seuraa 
Viestejä54418

Ilkka Luoma kirjoitti:
tammukka kirjoitti:
Venäjän trolli numero 1 Ilkka Luoma kirjoittelee taas höpöjuttujansa. Ei jutuissansa ole päätä eikä häntää. Kop,kop... onko siellä ketään ? Aika ontto on päävärkkinsä.

...

Perusteletko hiukan väitteitäsi, muutoin kommenttisi jää pelkäksi tyhjäksi kuplaksi ja älämölöksi. 

Sinähän ajat täysin avoimesti Venäjän etua ja Venäjän asioita. Kenelle sinä täällä kuvittelet esiiintyväsi muuna kuin Venäjän pikku apurina?

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä9544

jussipussi kirjoitti:
Ilkka Luoma kirjoitti:
tammukka kirjoitti:
Venäjän trolli numero 1 Ilkka Luoma kirjoittelee taas höpöjuttujansa. Ei jutuissansa ole päätä eikä häntää. Kop,kop... onko siellä ketään ? Aika ontto on päävärkkinsä.

...

Perusteletko hiukan väitteitäsi, muutoin kommenttisi jää pelkäksi tyhjäksi kuplaksi ja älämölöksi. 

Sinähän ajat täysin avoimesti Venäjän etua ja Venäjän asioita. Kenelle sinä täällä kuvittelet esiiintyväsi muuna kuin Venäjän pikku apurina?

Yritystä havaittavissa perusteluin - tosin kysymys näkökulmastani on suurvaltojen keskinäinen tasapaino sotilaallisesti liittoutumattoman valtion mediassa. Meillä on menossa tiukka informaatiosota mediamme taholta. Venäjä tuntuu olevan syyllinen liki kaikkeen. Nytkin koplattiin uhkatekijöiksi Suomea kohtaan (muuttuneena turvallisuusympäristönä) Ukraina, Krim ja Syyrian Aleppo ja pistenä nuo vielä toistaiseksi todisteettomat ilmatilaloukkaukset (~ http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000001924870.html -) - jäin odottamaan median selostusta, mitä sodan tarkoitushakuisuus on merkinnyt muillekin - esimerkein, kun sitä ei kuulunut tein sen itse:

Sota on aina julmaa - tässäkin Aleppon tapauksessa ovat kaikki nuo julmuuden vivahteet mukana, puolin ja toisin. Nyt tarkoitus lienee saada taistelu päättymään nopeasti, jottei pitkittyessään kuolonuhrien määrä entisestään lisäänny. Hyytävin esimerkki tämän tyyppisestä tarkoitushakuisuuden hyväksymisestä oli Hiroshiman ja Nagasakin atomipommit, joilla haluttiin lyhentää sodan kestoa - ja siinä ei paljon painanut 200.000 siviiliä, jotka uhrattiin, jottei amerikkalaissotilaita olisi kuollut vieläkin enemmän - Japani piti saada antautumaan. Ja antautuikin - USA oli tyytyväinen, heidän sotilaitaan säästyi, hintana oli juuri nuo japanilaiskärsimykset - nimenomaan siviilien osalta. Muistamme amerikkalaisten raskaat pommitukset Vietnamissa, Laosissa, Afganistanissa, Irakissa, Yemenissä, Libyassa ja myös Syyriassa - alkaen jo vuosi ennen kuin Venäjä tuli mukaan. Valitettavasti tilanne on tälläinen nyt. Btw. amerikkalaiset eivät vieläkään ole pyytäneet anteeksi atomipomminsa käyttöä - ollen käyttönä ainoa kerta,kun tätä rujointa tappamisen keinoa on elävään siviililihaan kohdistettu.

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

jussipussi
Seuraa 
Viestejä54418

Ilkka Luoma kirjoitti:
Meillä on menossa tiukka informaatiosota mediamme taholta.
Venäjän Informaatiosotaa olen maallikkona tarkkailut ja sen maalitauluksikin tarkoituksella asettunut tällä Ukrainan kriisin ajoista lähtien. Minulla on ollut kyseenalainen kunnia vaihtaa nimimerkkien kuten esim Vladimir Siitin kanssa ajatuksia Venäjän tilanteesta.

Sinä pidät nyt palstalla yllä ko informaatiosodan kunniattomia perinteitä. Informaatiosodan kommunikoinnin perusmalleja on se että todellisuus on aina lähes käänteinen propagandaan verrattuna. Tämä näkyy sinun propagandakirjoitustesi ytimenä myös.

Windspeed
Seuraa 
Viestejä8411

Ilkka Luoma kirjoitti:
jussipussi kirjoitti:
Ilkka Luoma kirjoitti:
tammukka kirjoitti:
Venäjän trolli numero 1 Ilkka Luoma kirjoittelee taas höpöjuttujansa. Ei jutuissansa ole päätä eikä häntää. Kop,kop... onko siellä ketään ? Aika ontto on päävärkkinsä.

...

Perusteletko hiukan väitteitäsi, muutoin kommenttisi jää pelkäksi tyhjäksi kuplaksi ja älämölöksi. 

Sinähän ajat täysin avoimesti Venäjän etua ja Venäjän asioita. Kenelle sinä täällä kuvittelet esiiintyväsi muuna kuin Venäjän pikku apurina?

Yritystä havaittavissa perusteluin - tosin kysymys näkökulmastani on suurvaltojen keskinäinen tasapaino sotilaallisesti liittoutumattoman valtion mediassa. Meillä on menossa tiukka informaatiosota mediamme taholta. Venäjä tuntuu olevan syyllinen liki kaikkeen. Nytkin koplattiin uhkatekijöiksi Suomea kohtaan (muuttuneena turvallisuusympäristönä) Ukraina, Krim ja Syyrian Aleppo ja pistenä nuo vielä toistaiseksi todisteettomat ilmatilaloukkaukset (~ http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000001924870.html -) - jäin odottamaan median selostusta, mitä sodan tarkoitushakuisuus on merkinnyt muillekin - esimerkein, kun sitä ei kuulunut tein sen itse:

Sota on aina julmaa - tässäkin Aleppon tapauksessa ovat kaikki nuo julmuuden vivahteet mukana, puolin ja toisin. Nyt tarkoitus lienee saada taistelu päättymään nopeasti, jottei pitkittyessään kuolonuhrien määrä entisestään lisäänny. Hyytävin esimerkki tämän tyyppisestä tarkoitushakuisuuden hyväksymisestä oli Hiroshiman ja Nagasakin atomipommit, joilla haluttiin lyhentää sodan kestoa - ja siinä ei paljon painanut 200.000 siviiliä, jotka uhrattiin, jottei amerikkalaissotilaita olisi kuollut vieläkin enemmän - Japani piti saada antautumaan. Ja antautuikin - USA oli tyytyväinen, heidän sotilaitaan säästyi, hintana oli juuri nuo japanilaiskärsimykset - nimenomaan siviilien osalta. Muistamme amerikkalaisten raskaat pommitukset Vietnamissa, Laosissa, Afganistanissa, Irakissa, Yemenissä, Libyassa ja myös Syyriassa - alkaen jo vuosi ennen kuin Venäjä tuli mukaan. Valitettavasti tilanne on tälläinen nyt. Btw. amerikkalaiset eivät vieläkään ole pyytäneet anteeksi atomipomminsa käyttöä - ollen käyttönä ainoa kerta,kun tätä rujointa tappamisen keinoa on elävään siviililihaan kohdistettu.

Atomipommin käyttö on todella epätoivoinen teko, jonka teki mahdolliseksi vain se, että se oli olemassa ja se että vihollisensa ei ollut vastaavaa. Roosewelt ja Eisenhower varmaan tuumivat sen tarkasti koska japanin kamikaze tekniikka söi nopeasti miehiä ja resursseja ja pääsaarella se olisi ollut vielä hurjempaa.

If it looks good it will fly good ! -Marcel Dassault

Windspeed
Seuraa 
Viestejä8411

Japanihan hyökkäsi raukkamaisesti Pearl Harboriin ja aloitti suursodan miksi jenkkien pitäisi pyytää anteeksi sitä että he lopettivat sen ?

If it looks good it will fly good ! -Marcel Dassault

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat