Seuraa 
Viestejä1

Tarvitsisin hiukan elektroniikkapuolen ihmisten vinkkejä tai ehdotuksia, että minne suuntaan jatkaa etsiskelyjä ja tutkimisia.

Tarpeena olisi saada aikaiseksi noin 10 cm x 20 cm (saa olla jonkin verran pienempikin, jos tarvis) kokoinen LCD-näytöllinen kellolaite. Laite näyttää kellonaikaa ja kalenteria, *suomenkielisin* täysimittaisin tekstein "TAMMIKUU, HELMIKUU" etc. Tämän lisäksi siihen tulee vielä muutama lisärivi testiä, joita en tässä vaiheessa halua kuvailla tarkemmin.

Lähinnä tulee mieleen jokin ohjelmoitava LCD-näyttöpaneeli, jota jonkinlainen pienikokoinen (about max. tupakkiaskin kokoa) oleva PC-Windows tai Linux-pohjainen CPU-yksikkö ohjailisi, ja jota kautta näytön tekstejä voisi ohjelmoida.

Mieleen tuli jopa halpa kosketusnäytöllinen Huawei kännykkäkin (hinta 69 €), jossa olisi silloin näyttö ja se Linux/Android puoli valmiina. En kuitenkaan löytänyt netistä sopivaa lähtökohtaa, josta lähtisi liikkeelle koko ruudun kokoisen kellotaulun luomiseksi tällaiseen kännykkään.
Kellohan on älykännykän ruudulla jo vakiona, mutta sen tekstien suurentamisesta ja muusta ohjelmoinnista olen hiukan ulkona.

Ohjelmointiosaaminen Windows-platformeille on oikein hyvin hallussa. Linuxin kanssa olen tehnyt jotain, mutta tämä puoli vaatii jonkin verran lisäopiskelemista, jotta tarvittava ohjelmakoodi syntyy.

Mikäli tällaisen kellolaitteen 100...150 € hintaan kykenisin tekemään, niin todennäköisesti tekisin niitä saman tien 5 kpl sarjan. Kappalehinta ei siksi voi nousta kovin korkeaksi.

Olisiko jollakin heittää ehdotusta, minn suuntaan kannattaisi edetä etsiskelyjen kanssa? Mikähän voisi olla sellainen edullinen ja suht yksinkertainen laitepohja toteuttaa tällainen projekti?

Kommentit (1)

skaribo
Seuraa 
Viestejä111

Raspberry Pi ja siihen LCD- näyttö. Koteloineen hintaa tulee n. 80 euroa. Löytyy vaikkapa www.vadelmapii.com ista tai element14.com ista.

Mutta ei muuta tosiasiaa, että edes rehellisesti yrittäessäni tieteellä on useimmiten aika vähän mitään järkevää sanottavaa suhteessaan mielipiteisiin.
Huuhaata

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat