Seuraa 
Viestejä8951

(Media on myös herännyt Aleppon, Mosulin, Venäjän uhan ja Natoon maanittelun väleistä huomioimaan omamme – lapsemme, heidät, joille lastautuu se suuri taakka elättää osaltaan vanhempansa ja yhä vanhemmiksi elävät isovanhempansa)

[... kansalainen Erkki kuuli omalta koulukaveriltaan, nykyiseltä kokeneelta opettajalta, että on niin paljon nuoria, jotka eivät osaa lukea, tai oikeastaan lukea, mutta eivät ymmärrä lukemaansa. Aika oli koululaisilta mennyt kaikkeen muuhun kuin kouluun ja opintoihin – tai sitten aikaa mennyt mihinkään …

… kansalainen Liisa on pahanolon vallassa kun luki mieltä masentavan tekstin jutusta |1 - oli käynyt ilmi, että nuorisotakuujärjestelmä toi koulujen penkeille nuoria, joille itse koulunkäyntikin on jo liian vaikeaa. Liisa tajusi heti, että nuo nuoret ovat syyttömiä hätäänsä … ]

|1 ~ http://yle.fi/uutiset/nuorisotakuu_toi_ammattiopintoihin_nuoria_jotka_ei... -

Syyttelyyn ei ole enää aihetta - nyt on ryhdyttävä tekoihin

On tehtävä sukupolvisopimus nyt myös nuorempaan suuntaan. Vanhempaan suuntaanhan meille on jo kirjoittamaton sukupolvisopimus, jossa uusi sukupolvi huolehtii osaltansa vanhemman, heidät kasvattaneen sukupolven.

Sukupolvisopimus nuorten nostamiseksi elämän normiurille on nyt edessä
[ ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/08/syrjaytyneet-ja-ajelehtivat-nuoret... - ]

Nyt eivät enää puheet riitä. Eduskunta harrastaa riittävästi puhumista, on kansalaisten vuoro tarttua tekoihin. Nyt nostetaan nuoret elämän syrjään kiinni. Esimerkkiä antaa ME – säätiö, joka on Supercell yhtiön perustajien masinoima säätiö, joka on luvannut rahoittaa aina 200 miljoonan saakka syrjäytyneitä nuoria |2. Sanoisinko, että supervastuunkantoa.

|2 ~ http://www.talouselama.fi/uutiset/200-miljoonaa-nuorille-nain-supercell-... -

...jatkuu...

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Sivut

Kommentit (24)

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä8951

[2]

Nuoret pelaavat ympäri maailman – niin myös Suomessa

Supercell yhtiö takoo rahaa urakalla – peleillä. Juuri niillä peleillä, joita nuoret ostavat muutamilla euroilla, dollareille, juaneilla tai millä tahansa valuutalla, noista puroista muodostuu miljardivirtoja. Nyt uusien omistusjärjestelyjen myötä palautettaisiin nuorille tuo luvattu 200 miljoonaa euroa. Superlahjoitus tapahtuu asiaan – juuri asiaytimeen.

Nuoret ovat tulevaisuudet muotokuva

Onko meidän huomisen muotokuva kohdallaan? On enemmistön kohdalta, suuri osa jaksaa nykyisessä markkinatalouspuristuksessa, näyttö- ja vertailutaloudessa kuin kilpailussakin paikasta auringossa, jossa usein kiilto on tärkeämpää kuin hyvä pohjamaali.

Eräät meistä maalasivat suoraan ruosteen päälle, ja nyt ruoste kukkii läpi. Läpivalaisu jäi tekemättä – vahinko on jo tapahtunut |3 ja syrjäytyneet nuoret eivät ole juurikaan osallisia hitaan kehityksen taakkaan, jota nyt kantavat harteillaan.

Evoluutio antoi meille vain yhden tehtävän – vain yhden

Meillä on suvunjatkamisen pakote geeneissä, sillä se takaa aina sen siihen saakka kestäneen geeniperimäkuolemattomuuden, joka syntyvän lapsen kohdalla joka kerta jokaiselle kohdistuu.  

Suvunjatkamisen kylkeen on evoluutio luonut kasvattamisen eli huolehtimisen siihen saakka, kunnes jälkeläinen on itse kypsä lisääntymään. Tämä on laki, joka ei pala tulessakaan. Nyt joidenkin osalta tuo lisääntymisen kylkeen ohjelmoitu huolehdintakäsky jäi puolitiehen ja nyt on suuren korjaussarjan vuoro |4.

Korjaussarja

Mitä pitää tehdä? Korjaussarja tuo meille kaikille mietittävää. Tämä ei ole läpihuutojuttu. Syrjäytyneitä on eräiden tilastojen mukaan jo noin 80.000, luvun ollessa suuri, kun kuitenkin puhutaan vain ikäluokista noin 16 – 28 -vuotiaat. Entä tulevat uhat? uutisointi tuo meille lisää ongelmia – nuoria ennen ovat lapset!

Kouluista kuuluu hätähuuto!

Opettajat ovat ihmeissään mitä tehdä, kun jo 8-vuotiaan tekoset vaativat poliisin kutsumisen paikalle |5. Tai opettajan viesti vanhemmille, että ostakaa uusia vaatteita, kun lastanne kiusataan. Näin opettajien keinovalikoima on supistettu minimiin. Ei ole mahdollisuuksia, kun jo koululaisetkin sanovat, ettette te meille mitään voi, ette voi tehdä meille mitään. Opettaja - auktoriteetti on kuristettu olemattomiin, vain vahvimmat pärjäävät yhdessä yhteiskuntamme tärkeimmissä tehtävissä.

Koulukiusaaminen lisääntyy,

 … tai sitten media käy herkempänä kuin ennen. Nyt kohoaa uutisointiin jopa opettajakiusaaminen, jota tosin oli jo 1970 – luvulla. Koulukiusaaja usein jatkaa työpaikkakiusaajana ja uutena ilmiönä nettikiusaajana.

Missä olemme menneet metsään? Mihin on jäänyt kasvatusvastuu? Tässä korostan, että edelleen enemmistö soljuu mukavasti yhteiskuntaan ja näin syntyy tehdyn työn myötä tulontasausta valtion ja kuntien kukkaroihin vastaisuudessakin.

...jatkuu...

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä8951

[3]

Eduskunta voi oikeasti tehdä nyt jotain – ja kerrankin ohi puoluepolitiikan

Mitä jos eduskunta puhaltaisi nyt yhteen hiileen ja rakentaisi pelastusohjelman. Näyttäisi siltä, että yksityistä rahaa olisi tarjolla, kun valtion kassa toimii ulkomaalaisella velalla. Ministeriaitioon olisi hyvä ilmestyä oikea perheministeri, joka koppaa virkaministerinä – ohi puoluekoneistojen – kokopäivätyön vain ja ainoastaan perheiden hyvinvointia, yrittämistä, tulevaisuuden uskoa ja me – henkeä vaalimaan ja raivaamaan kaikki turhat esteet pois.

Tavoite on palauttaa ajautuneet lapset ja nuoret raiteille,

 .. joista itse nuoret voisivat ammentaa tulevaisuuden uskoa ja välittämisen osaamista itselleen ja muille. Olemme verkostoitunut yhteiskunta, joka ei voi hukata yhtään syntynyttä jäsentä. Kaikkia meitä tarvitaan, kukin omalle oksalleen omien kykyjen, valmiuksien ja tarpeiden mukaisesti |6. On tekojen aika.

Tekstin linkkinumerot

|3 Varjossa olevat nuoret jäävät jalkoihin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/04/varjossa-olevat-nuoret-jaavat-jalkoihin.html -

|4 Minimalismi ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/01/kulutushokemasta-toimeliaisuuteen.html -

|5 ~ http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000001925337.html -

|6 Professori Terttu Aravirran muistohaastattelu – ”Katkennut oksa” ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/02/prof-terttu-arajarven-muistohaastattelu.html -

JK

Tapahtui lauantai-iltana - Tulin paikallisjunalla P Helsingin rautatieasemalta Pohjois-Haagan rautatiepysäkille. Vaunussa oli noin 15 matkustajaa – 14 näpläsi kännykkäänsä. Ehkä se jatkui koko kävelymatkan kotiin ja saattoi vielä sielläkin kulkeutua katseen vangitsijana vuoteeseen asti. Olemmeko tulleet tiedonhaluisemmiksi, vai olemme jumittuneet iltapäivälehtien ilmaisille sivuille tutkimaan naisten rintoja tai muita juoruja mitä se ja se on taas tänään ja eilen tehnyt. Vai katsoimmeko omaa Facebook sivustoa ja odottelemme malttamattomina uusia päivityksiä, että näkisimme meillä olevan kavereita – millaisia kavereita. Aamen.

The End

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
jussipussi
Seuraa 
Viestejä48258

Realismia.

"Suomi on maailman paras maa, ainakin jos mittatikkuna on asukkaiden inhimillinen pääoma. Näin arvioi Maailman talousfoorumi WEF vastikään julkaistussa raportissaan.  Raportti arvioi muun muassa asukkaiden koulutus- ja taitotasoa ja sitä, kuinka hyvin maat hyödyntävät niitä työmarkkinoilla.

WEF:N raportin pääteemat ovat koulutus ja työ.  Kaiken kaikkiaan inhimillistä pääomaa mittaava indeksi koostuu 46 mittarista. Niihin lukeutuvat muun muassa ensimmäisen, toisen ja kolmannen asteen koulutukseen osallistuminen ja useita eri työmarkkinaindikaattoreita kuten työvoimaan osallistumista ja työttömyyttä.

Teemoja arvioidaan viidessä eri ikäryhmässä. Vanhemmissa ikäryhmissä huomioon otetaan muun muassa elinajan odote ja terveiden elinvuosien määrä.

Suomen pisteet ovat hyvät ennen muuta nuorimmissa ikäryhmissä, joissa peruskoulun osuus painottuu. Myös maailman parhaimpiin eri ikäryhmissä kuuluva korkeakoulutuksen läpäisyaste antaa Suomelle pisteitä.

WEF:n mukaan Suomi saa parhaat arviot muun muassa mittarilla, joka arvioi, kuinka helppoa koulutetun työvoiman löytäminen on.

Ruotsi erottuu Suomesta muun muassa heikomman peruskoulun vuoksi. Ruotsin peruskoulujen tason heikkeneminen on herättänyt viime vuosina huomiota kansainvälisesti. Oppilaiden suoriutumista mittaavissa Pisa-testeissä tulokset ovat viime heikentyneet nopeinta tahtia OECD-maissa, mistä OECD jälleen arvosteli Ruotsia hiljattain julkaistussa raportissaan."

http://www.hs.fi/ulkomaat/a1431566977069

jussipussi
Seuraa 
Viestejä48258

Realismia, osa 2.

"EU:n mukaan Venäjän ja Syyrian tekemät iskut ovat ”ehkä sotarikoksia” – Ulkoministeri Soini kuvaili pommituksia ”kuvottaviksi”

EU suomi kovin sanoin Venäjän sotatoimia Syyriassa. Muun muassa kemiallisten aseiden käyttö ja siviileihin kohdistuneet iskut voivat täyttää sotarikosten määritelmän."

http://www.hs.fi/ulkomaat/a1476678689201?ref=hs-etusivub-uusimmat-#6

Nimimerkki Ilkka Luoma voisitko kertoa iltasadun Venäjän ihanuudesta jotta tulisi uni paremmin silmään.

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä8951

jussipussi kirjoitti:
Nyyh.

Aivan - kuvastaa hyvin kommentoijaansa! 

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

jussipussi
Seuraa 
Viestejä48258

Ilkka Luoma kirjoitti:
jussipussi kirjoitti:
Nyyh.

Aivan - kuvastaa hyvin kommentoijaansa! 

Niin se tekee, kilpaillaanko kumpi pystyy pyöräyttämään isommat krokotiilin kyyneleet, oletan että häviän tässä kisassa.

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä8951

jussipussi kirjoitti:
Realismia.

"Suomi on maailman paras maa, ainakin jos mittatikkuna on asukkaiden inhimillinen pääoma. Näin arvioi Maailman talousfoorumi WEF vastikään julkaistussa raportissaan.  Raportti arvioi muun muassa asukkaiden koulutus- ja taitotasoa ja sitä, kuinka hyvin maat hyödyntävät niitä työmarkkinoilla.

WEF:N raportin pääteemat ovat koulutus ja työ.  Kaiken kaikkiaan inhimillistä pääomaa mittaava indeksi koostuu 46 mittarista. Niihin lukeutuvat muun muassa ensimmäisen, toisen ja kolmannen asteen koulutukseen osallistuminen ja useita eri työmarkkinaindikaattoreita kuten työvoimaan osallistumista ja työttömyyttä.

Teemoja arvioidaan viidessä eri ikäryhmässä. Vanhemmissa ikäryhmissä huomioon otetaan muun muassa elinajan odote ja terveiden elinvuosien määrä.

Suomen pisteet ovat hyvät ennen muuta nuorimmissa ikäryhmissä, joissa peruskoulun osuus painottuu. Myös maailman parhaimpiin eri ikäryhmissä kuuluva korkeakoulutuksen läpäisyaste antaa Suomelle pisteitä.

WEF:n mukaan Suomi saa parhaat arviot muun muassa mittarilla, joka arvioi, kuinka helppoa koulutetun työvoiman löytäminen on.

Ruotsi erottuu Suomesta muun muassa heikomman peruskoulun vuoksi. Ruotsin peruskoulujen tason heikkeneminen on herättänyt viime vuosina huomiota kansainvälisesti. Oppilaiden suoriutumista mittaavissa Pisa-testeissä tulokset ovat viime heikentyneet nopeinta tahtia OECD-maissa, mistä OECD jälleen arvosteli Ruotsia hiljattain julkaistussa raportissaan."

http://www.hs.fi/ulkomaat/a1431566977069[/quote]

...

Nyt voidaan jopa huonommin kuin 1990 -luvun lamassa

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/taantuma-heikentaa-nuorten-s...

.

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Titanic
Seuraa 
Viestejä1486

Kyllä nuorilta taitaa olla viety aika paljon. Itse muistan vielä 1990-luvulla kun olin nuori, että sain täyden määrän työttömyystukea eli noin 1900 markkaa kuukaudessa. Kun asuin vielä kotona mamman helmoissa niin käteen jäi runsaat 20 000 markkaa vähän yli vuodessa. Myöhemmin tehtiin lakimuutos, että kotona asuva työtön nuori saakin enää runsaat 1000 markkaa kuukaudessa. Puolet pois tosta vaan verrattuna omaan sukupolveeni.

Ja kyllä ne rikkaatkin kommunismista hyötyvät kun saavat myös kaiken maailman tukia, joita sosialistit ovat ajaneet, vaikka eivät niitä tarvitsisikaan. 

Itselläni ei ole mitään ässää hihassa nuoria varten:

200 vuotta Suomella on edessä ahdingon aikaa. Ainoa rukous tuona aikana on: PÄÄSTÄ MEIDÄT PAHASTA!

Ainoa kompensaatio sotarikosten yms. johdosta on Maailmanlaajuinen kansalaispalkka.

Nämä kolme seikkaa ovat itseäni lohduttaneet. Ahdingo kestää vain 200 vuotta ja tuo rukous on itseäni suuresti auttanut. Maailmanlaajuinen Kansalaispalkka puolestaan tulee jos on tullakseen muutaman sadan vuoden sisällä.

Monet ovat vihaisia kun köyhät veivät heidän osansa ja aikansa. 1990-luvulla tuli kehotus kristityille, että lapsia ei saa enää laittaa päiväkoteihin, vaan saa lisääntyä ainostaan jos on varaa perheellä itse kustantaa lasten päivähoito. Tarkoitus oli, että vain rikkaat hankkisivat lapsia. Mutta kävi niin, että köyhät veivät rikkaiden ajan ja tilaisuuden lisääntymällä ja laittamalla kiellosta huolimatta lapset päiväkotiin ja yhteiskunnan taakaksi.

Sille ei nyt enää voi mitään.

jussipussi
Seuraa 
Viestejä48258

Ilkka Luoma kirjoitti:
jussipussi kirjoitti:
Realismia.

"Suomi on maailman paras maa, ainakin jos mittatikkuna on asukkaiden inhimillinen pääoma. Näin arvioi Maailman talousfoorumi WEF vastikään julkaistussa raportissaan.  Raportti arvioi muun muassa asukkaiden koulutus- ja taitotasoa ja sitä, kuinka hyvin maat hyödyntävät niitä työmarkkinoilla.

WEF:N raportin pääteemat ovat koulutus ja työ.  Kaiken kaikkiaan inhimillistä pääomaa mittaava indeksi koostuu 46 mittarista. Niihin lukeutuvat muun muassa ensimmäisen, toisen ja kolmannen asteen koulutukseen osallistuminen ja useita eri työmarkkinaindikaattoreita kuten työvoimaan osallistumista ja työttömyyttä.

Teemoja arvioidaan viidessä eri ikäryhmässä. Vanhemmissa ikäryhmissä huomioon otetaan muun muassa elinajan odote ja terveiden elinvuosien määrä.

Suomen pisteet ovat hyvät ennen muuta nuorimmissa ikäryhmissä, joissa peruskoulun osuus painottuu. Myös maailman parhaimpiin eri ikäryhmissä kuuluva korkeakoulutuksen läpäisyaste antaa Suomelle pisteitä.

WEF:n mukaan Suomi saa parhaat arviot muun muassa mittarilla, joka arvioi, kuinka helppoa koulutetun työvoiman löytäminen on.

Ruotsi erottuu Suomesta muun muassa heikomman peruskoulun vuoksi. Ruotsin peruskoulujen tason heikkeneminen on herättänyt viime vuosina huomiota kansainvälisesti. Oppilaiden suoriutumista mittaavissa Pisa-testeissä tulokset ovat viime heikentyneet nopeinta tahtia OECD-maissa, mistä OECD jälleen arvosteli Ruotsia hiljattain julkaistussa raportissaan."

">http://www.hs.fi/ulkomaat/a1431566977069

...

Nyt voidaan jopa huonommin kuin 1990 -luvun lamassa

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/taantuma-heikentaa-nuorten-s...

.[/quote] Ei me kärjessä kuljettaisi jos asiota painettaisiin maton alle.

jussipussi
Seuraa 
Viestejä48258

Titanic kirjoitti:

200 vuotta Suomella on edessä ahdingon aikaa. Ainoa rukous tuona aikana on: PÄÄSTÄ MEIDÄT PAHASTA!

 

Ei me pahasta päästä, asiat asioina hoidetaan eikä hihhuloimalla.

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä8951

.

[ … kansalainen Erkki mietiskelee kärsimäänsä 1990 -laman kouraisua, meni työ, asunto, vaimo ja lapset jäivät oman onnensa nojaan. Ennen romahdusta oli kovin kiire, piti tehdä liiketoimia, olla ylitöissä ja piti juhliakin onnistuneita afääreitä, ja sitten mopedi vikuroriden karkasi käsistä …

… kansalainen Liisa koki omantunnon pistosta, kun oli niin kivaa jäädä tyttöjen kanssa iltaa istumaan – soitto kotiin, katsokaa jääkaapista jotain, syökää, peskää hampaat – äiti tulee kotiin sitten viimeisellä junalla – olkaa kiltisti … ]*

|1 Suomessa selvästi enemmän syrjäytyneitä kuin muissa Pohjoismaissa ~ http://www.taloussanomat.fi/a/20168430 -

http://www.taloussanomat.fi/a/20168430

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Windspeed
Seuraa 
Viestejä8411

Nythän nuoret voisivat ottaa oppia esimerkikisi Steve Jobsista tai Steve Wozniacista...vanhempien autotallissa duunasivat konpuuttereita. Yrittäminen kannattaa aina.

If it looks good it will fly good ! -Marcel Dassault

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat