Seuraa 
Viestejä45973

Kuka vedättää öljyn hintaa?

Öljyntuottajat: Öljyn hinta ei Opecin käsissä
23.04.2006 14:05

Johtavien talousmaiden G7-ryhmä on vaatinut tuottajamailta lisäinvestointeja tuotannon lisäämiseksi.

Öljyntuottajamaat syyttävät kuluttajamaita öljyn hinnan nostamisesta. Tuottajien mukaan öljyn ennätyskorkea hinta on ennemminkin seurausta poliitikkojen tekemistä kielteisistä spekulaatioista ja geopolitiikasta kuin tuotannon vajavuudesta.

- Olen varma, että hinta putoaisi 15 dollaria, jos poliitikot lopettaisivat kielteisten lausuntojen tekemisen, Qatarin öljyministeri Abdullah bin Hamad sanoi Qatarin Dohassa pidettävässä energiakokouksessa.

Nigerian öljyministeri Edmund Daukoru puolestaan sanoo, ettei sijoittaminen öljyn tuotantoon riitä. Myös kuluttajamaiden olisi osallistuttava sijoittamalla jalostukseen.

- On naurettavaa, että jokainen pieni tapahtuma tai onnettomuus - oli se sitten ihmisen tai luonnon aiheuttama - heilauttaa öljyn hintaa. Sille asialle täytyy tehdä jotakin, Daukoru toteaa.

Johtavien talousmaiden G7-ryhmä on vaatinut tuottajamailta lisäinvestointeja tuotannon lisäämiseksi.

Öljyn hinta nousi tällä viikolla ennätyslukemiin New Yorkissa. Öljytynnyrin hinta on nyt 75 dollaria.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (3)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Viimeksi tänään, kun yritin tarjota sivutieltä nelostielle ja molempiin suuntiin kulki katkeamaton autojono, tulin ajatelleeksi, että turhaan ihmiset narisevat: bensa on vielä halpaa!

PS: Jenkit kuluttavat kaikesta energiasta puolet ja he tekevät sen puoleen hintaan muuhun maailmaan verrattuna. Päätelkää siitä, miksi energia maksaa...

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat