Seuraa 
Viestejä45973

Ahvenista vai muikusta?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (7)

Tässä krapuloissani hain mummon tekemään kalakukkoa ja tuntuu ettei parempaa ruokaa heikkoon oloon olekaan. Vieläkun huuhtoo ruodot kylmällä maidolla vatsalaukkuun. Joten mitäs mieltä olette.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Pokasaha
Seuraa 
Viestejä1474

Kyllä umpikuorinen, ja pitkään haudutettu ahvenkuuko on parempi, toki muikustakin tulee hyvä kalakukko, mutta ahven, se on kukkokalojen aatelia. Varsinkin kun ahvenesta tekee patakukon, se on niin "moajasta" että syö itsensä kipeäksi.
Kuitenkin pidän enempi avokukoista, niissä kun kala saa pintaan hyvän rusketuksen ja on näin myös maukkaampi. Avokukossa ei kuitenkaan kalan ruodot kypsy kovin pehmeiksi, eli suussa sulaviksi, mutta voihan ne syljeskellä pöydän alle kissan murkinaksi. Tosin kissaa ei minulla ole, olenhan sille vähän yliherkkä.

Kansakunta joka kieltää historiansa, häviää maailmankartalta.
Pokasaha

salai
Seuraa 
Viestejä9180

Mummo teki aikoinaan Pohjois-Karjalassa patakukkoa ahvenista. Eli pataan meidän poikien onkimat pienet ahvenet, vähän läskiä sekaan ja ruistaikinakuori päälle. Taisi pitää 4 - 5 tuntia uunissa. Kyllä oli hyvää ja terveellistä.

Tänä kesänä otan itseäni niskasta kiinni ja teen sellaista.

Mitä tahansa edellä esitetyistä väitteistä saa epäillä ja ne voidaan muuttaa toisiksi ilman erillistä ilmoitusta. Kirjoittaja pyrkii kuitenkin toimimaan rehellisesti ja noudattamaan voimassa olevia lakeja.

Pokasaha
Seuraa 
Viestejä1474

Jep, patakukko on tosi hyvää ja terveellistä, ja mikä parasta ruodot ei tunnu missään, kelpaa siis lapsillekin.
Kesällä kun lähden sudenpentujen kanssa leirille, niin aion tehdä heidän kanssa patakukkoa kivikupissa, se haudataan hiilloksessa joka peitetään hiekalla. Siis rosvonpaistia ahvenista, saa nähdä mitä tulee, varmaankin niin hyvää että vie kielen.

Kansakunta joka kieltää historiansa, häviää maailmankartalta.
Pokasaha

Vaikken Savosta olekaan, niin äänestän ahvenkukkoa. Muikku niin olematon riukula. Hyvin hautuneet affenan ruodot herkkua. Kuorellakin on väliä ja kukon särpimillä. Sianpintaa kukossa pitää olla. Jotkut laittavat lanttuakin. Epäsavolaisesti kukon sisään voi laittaa vaikka porkkanaakin. Ei tarte lähettää shamppanjaa, kiitos.

ahven. ehdottomasti.

muita hyviä perunakukko tai lihakukko ;D perunakukko vaan pitää heittää huiviin uunilämpimänä. lihamallinen menee vielä seuraavinakin päivinä.

ilman kylmää maitoa ei puhettakaan.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat