Seuraa 
Viestejä45973

Joku aika sitten tv:stä tuli ohjelma sotaveteraanista, joka on ollut siitä asti riippuvainen huumeista. Siinä kerrottiin, että noiden aineiden käyttö rintamalla oli aivan yleistä ja esim yskänlääkkekin sisälsi siellä jotain huumetta. Lisäksi vielä kertoivat, että tuohon aikaan kuka tahansa siviilissäkin pystyi ostamaan huumeita ihan apteekista. En nyt muista määriä, mutta jäi ainakin sellanen mielikuva, että sodan aikana rintamalla olleista huumeriippuvuuteen jäi kuitenkin todella harva suhteutettuna siellä olleeseen miesmäärään ja käytön yleisyyteen! Mahtaakos tuota asiaa olla kukaan tutkinut?

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (32)

Vierailija

Yskänlääke (jotkin valmisteet) sisältävät huumeeksi luokiteltavaa ainetta nykyäänkin, nimittäin kodeiinia. Eivät ole edes reseptilääkkeitä, mutta sisältävät siinä määrin laksatiivejä, että huumaantumisen sivuvaikutuksena on myös sotkeentuminen.

Kaikkia se ei silti haittaa. Tuttavat harrastivat joskus linimenttiä (vahvasti alkoholia). Ennen linimentin juomista nauttivat ulostuslääkkeitä tyhjentääkseen suolensa, mutta kakka tuli housuun silti. Se toki ei hidastanut linimentin käyttöä.

Suomen sodissa käytettiin valtaisia määriä morfiinia, joka kyllä aiheutti käyttäjissään riippuvuutta aivan kuten morfiini aiheuttaa siviilissäkin.

Pioneerien (mm. Mauno Koivisto) käyttämä piristysannos oli höökipulveri, ja sen käytöstä on paljonkin raportteja. Kyseessä oli siis amfetamiini. Sen avulla jaksoi hiihtää, valvoa ja ampua.

Olen lukenut kuvauksen sotilaasta, joka vihollisia karkuun hiihtäessään työnsi kätensä taskuun napatakseen hieman vauhtia. Hän oli joukkueen johtaja ja taskussa oli koko komppanjan pillerit. Vauhdissa rukkaseen tarttui jotakin ja hän heitti ne suuhunsa (useamman miehen tarpeet), sitten hiihti aika helvetisti karkuun, viholliset jäivät kuin nallit kalliolle, mutta aineissa oleva sankarimme ei muutamaan tuntiin kyennyt hidastamaan. Päätyi muistaakseni erinäistenkin elimellisten oireiden vuoksi sairaalaan.

Jep, kyllä nykyäänkin saa huumeita kaupoista ja apteekista, jos vain osaa hieman käsitellä niitä kotitalousaineita, puhumattakaan luonnossa villinä kasvavista huumeista. En nyt tässä luettele sen kummemmin että mitä ne ovat, koska en ole asiantuntija ja toisaalta en tahdo että joku kokeilee niitä.

Se että joku käyttää rintamalla huumeita ei liene mitenkään erityisen yllättävää. Kirkasotsainen sotasankari, jolla rintalihakset kuin jäävuoret, on esiintynyt vain propagandaelokuvissa. Tosielämän rambot ovat kautta historian olleet enemmän tai vähemmän humalassa/huumeissa. Itse laittaisin vähintään kiljut keittymään, jos rintamalle joutuisin.

Muistuu mieleen hassu juttu. Erään kaverin kaverin isoisä oli kuollut ja jäämistöstä löytyi kaukopartion piristystabletteja. Hyvässä uskossa siihen, ettei suomen armeija ole voinut antaa sotilailleen mitään vaarallista tämä heppu söi piristystabletteja päivittäin jotain vuoden ajan, ennen kuin sai tietää mitä oikein oli napostellut. En tiedä miten siinä lopulta kävi, ehkä hänestä tuli narkomaani?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Oliko tuon amfetamiinin kaltainen aine nimeltään Pervitiini?

Monet lapsuusaikani Helsingin puliukoista olivat juuri noita koukkuun jääneitä veteraaneja. Heitä säälittiin ja vaivihkaa jelpittiinkin. Silloin osattiin ymmärtää, että niin olisi voinut itsellekin käydä.

Mummo

Tässähän oppii näköjään kaiken maailman kielet, mutta älkää pyytäkö silti kääntämään alla olevaa tekstiä.

Minun tiedossa ei kyllä ole, että kodeiinipitoisia yskänlääkkeitä saisi reseptivapaasti.

---------------

Amfetamiinide ajalugu

Amfetamiinid on kesknärvisüsteemi stimuleerivaid aineid, selle taimi ja alkaloide on enamasti kasutatud kõikidel mandritel nii rahvameditsiinis kui ka argielus.

1910. a. loodi bensedriin (USA amfetamiin), 1925. a. õnnestus esmakordselt amfetamiinile keemiliselt ehituselt ja ka toimelt lähedase efedriini täielik süntees, 1938. a. said lähetuse ellu Saksa pervitiin (metafetamiin) ja nõukogude fenamiin (amfetamiin). Teadurid pakkusid oma tooteid kui vahendeid väsimuse ja unisuse vastu, kinnitades, et ravimi ühekordsel tarvitamisel ei ole mingeid järeltoimeid. Ent psühhostimulaatorite ühekordse tarvitamisega muidugi ei piirdutud ning juba kahe-kolme aasta pärast ilmusid need "mustale turule", olles üsna odavad.

Teise maailmasõja päevil rüüpasid surmalendurid kamikadzed enne õhkutõusmist tassi jaapani viina saket, ameeriklased suure sõõmu viskit, inglased dzinni. Saksa lenduritele aga anti psühhotroopset preparaati pervitiini.

Jaapanlased hakkasid sõjast naasnuna kontrollima psühhofarmakondide toimet ka endi peal. Kõige enam meeldis neile tõenäoliselt amfetamiin, sest Jaapanis puhkes inimkonna ajaloo kõige suurem amfetamiini tarvitamise "epideemia", mis kestis 1950. aastate keskpaigani. Selgus, et üle kahe miljoni jaapanlase süstis endale veeni psühhostimulaatoreid. 1960. aastate teisel poolel võeti mitmes riigis vastu amfetamiini-vastased seadused. Aga juba oli hilja- psühhostimulaatorid olid levinud üle maailma.

http://www.narkoinfo.artun.ee/amfiajalugu.html

Jepjep, selvä juttu.

Saksmannien tekosia siis. En kyllä tiennyt, että Japanissa on ollut amfetamiiniongelma.

No, eikös eestimaalt ne aineet vielä nykyisinkin Suomeen tule+

Mummo
jonka käynnistää vaan suuri paljullinen kahvia

Kaipa tuo on vironkieltä? Ainakin sen verran ymmärsin ja aivan uusia asioita aukeni sodan ajoilta.

Eilen TV:stä tuli PTSD:stä eli posttraumatic stress disorder, USA:n sotilaista Irakissa, surullisia tarinoita.

Kyllä kai sotatantereilla huumeet ovat yleisiä, ei niitä oloja muuten kestäisi. Monet sota tuhoaa täysin eli psyyke romahtaa muutaman kuukauden kuluttua kotiinpääsystä tai jo sotarintamalla.

Eilisessä ohjelmassakin sotilas päätyi itsemurhaan. Monet eivät uskalla hakeutua hoitoon, kun leimaantuvat ja ura armeijassa päättyy siihen, olet luuseri, pelkuri, raukkis.

Department of Veterans Affairs

National Center for PTSD

http://www.ncptsd.va.gov/

Edit: taidan olla stressaantunut, kun stressi sanan kirjoitus ei onnistu.

Vierailija

MD

Resipectiä saa reseptivapaasti. Ainakin joskus sai. Eikös siinä ole kodeiinia tai ainakin johdannaista?

Aweb
MD

Resipectiä saa reseptivapaasti. Ainakin joskus sai. Eikös siinä ole kodeiinia tai ainakin johdannaista?

Gulp...oikeassa olet, näyttää sisältävän kodeiinia ja kuuluu itsehoitolääkkeisiin. Enpä tiennytkään, tietääköhän potilaat? Hakevat minulta yskänlääkettä ja kirjoitan ei huumeita sisältäviä.

Hys...placebo pelaa...

Minä tässä nyt intouduin tekemään oikein sotatutkimusta, itse kysymykseenkin alla oleva teksti antaa valaistusta.

Alla Ylioppilaslehden artikkeli 5.10.2001
-----------


Sisutabletteja

Suksien ja puukon lisäksi suomalainen korpisoturi turvautuu amfetamiiniin. Armeijan apteekin varastoissa on Stimulin nimellä kulkevaa puhdasta amfetamiinia. Amfetamiinitabletteja on tarkoitus jakaa erikseen käskettäessä tärkeimpiä tehtäviä hoitaville sotilaille, kuten korkea-arvoisille upseereille, lentäjille ja vihollisen selustassa toimiville erikoisjääkäreille, kertoo sotilasapteekin johtaja, professori Markku Rajaniemi. Kansainväliset sopimukset kieltävät amfetamiinin käytön ja hallussapidon.

Puolustusvoimien suhtautuminen huumeisiin on selvä. "Pyrkimyksenä on varmistaa se, ettei varusmiespalvelus ole se paikka, jossa nuori voisi aloittaa huumekokeilunsa", kirjoitettiin puolustuvoimien uutislehden Ruotuväen pääkirjoituksessa 1.8.2001. Puolustusvoimien huumekielto pätee vain rauhan aikana. Kriisitilanteita varten puolustusvoimien lääkevarastoissa on puhdasta amfetamiinia. Stimulin-nimisiä amfetamiinitabletteja on tarkoitus jakaa erikseen käskettäessä tärkeimpiä tehtäviä hoitaville sotilaille, kuten korkea-arvoisille upseereille, lentäjille ja vihollisen selustassa toimiville erikoisjääkäreille, kertoo sotilasapteekin johtaja, professori Markku Rajaniemi. Amfetamiini otettiin käyttöön Suomen puolustusvoimissa jatkosodan aikana. Silloin sotilaille jaettiin pervitin-nimistä piristettä.

Pervitin on metamfetamiini ja läheistä sukua amfetamiinille. Pervitinin kaltaisia piristeitä, kuten benzedriiniä, käyttivät kaikkien maiden armeijat toisen maailmansodan aikana. Toisen maailmansodan jälkeen piristeistä on tullut sotilaslääkinnän vakiotavaraa. Esimerkiksi Yhdysvaltain ilmavoimien lentäjät käyttävät dexedrin-merkkistä piristettä pitkillä pommituslennoilla. Samaan valmisteeseen turvautuivat myös Apollo-astronautit kuulennoilla. Sotilas- ja huvikäytön lisäksi amfetamiinipohjaisia piristeitä käytettiin laihdutuslääkkeinä ennen kuin amfetamiinin hallussapito, myynti ja valmistus kiellettiin YK:n alaisissa kansainvälisissä sopimuksissa 1960-luvulla. Suomi on sitoutunut näihin sopimuksiin.

Pervitiniä käytti muun muassa Mannerheimristin-ritari, jalkaväenkenraali Adolf Ehrnrooth. Komentaessaan rykmenttiä Karjalan kannaksen torjuntataisteluissa 1944 Ehrnrooth söi pervitiniinä niin ahkerasti, että hän joutui klassiseen päihderiippuvaisen kierteeseen: vuoroin piristeitä, vuoroin unilääkkeitä. Rintamatilanteen muuttuessa unilääkkeiden voimalla nukahtanut Ehrnrooth jouduttiin usein herättämään. "Tuskallisesti tajuihinsa" palanneen Ehnroothin vihanpurkaukset rajoittuivat tavallisesti kiivaaseen sanailuun, kirjoittaa Ehrnroothin alaisena palvellut akateemikko Matti Kuusi (1914-1998). "Mutta kun tykistön yhteysmies viestitti, että äyräpään kirkonmäellä heilutettiin valkoista lippua, miltei tajuton everstimme tilasi sikäläisiin [suomalaisten] asemiimme patteriston iskun."

Komentajien harkintaan perustunut pervitinin jakelu toimi ilmeisen hyvin. Piristeiden päihdehakuisesta käyttöä ei sota-aikana tapahtunut lähteiden mukaan lainkaan. Ongelmia tuottivat lähinnä korvikealkoholin sekä jossain määrin opiaattien väärinkäyttö. Pervitinin jakelu oli osin sattumanvaraista. Vuonna 1942 kotirintamalla vänrikkinä palvelleelle Jouko Teperille pataljoonan lääkäri yksinkertaisesti antoi "lasiputken, jossa oli sata pervitiini-nimistä pikkutablettia. Hän sanoi saaneensa niitä kokeiltaviksi." " Joskus sodan kuluessa niitä otinkin ja piristyin."

Säännöllisimmin pervitiniä käyttivät suomalaiset kaukopartiomiehet, jotka tekivät rasittavia tiedustelu- ja partioretkiä syvälle vihollisen selustaan. He marssivat kesäisin ja hiihtivät talvisin pitkiä matkoja joskus vihollisen takaa-ajamina. Matka olivat henkisesti hyvin vaativia. Esimerkiksi vanginsieppauksien yhteydessä suomalaiset saattoivat joutua surmaamaan aseettomia neuvostosotilaita puukolla tai kirveellä, koska tuliaseita ei paljastumisen pelossa voitu käyttää.

Pervitin, kuten muutkin amfetamiinijohdannaiset, nostavat verenpainetta, tihentävät pulssia, kiihdyttävät keskushermoston toimintaa ja avaavat hengitysteitä. Viimeksi mainitun ominaisuuden vuoksi amfetamiinijohdannaisia käytettiin pitkään astman hoidossa. Nimensä mukaisesti piristeet piristävät. Käyttäjä tuntee olonsa hyväksi. Jano, nälkä ja väsymys kaikkoavat. Keskittymiskyky ja itseluottamus vahvistuvat. Sopivina annoksina suun kautta nautittuina piristeet ovat suhteellisen turvallisia. Riski riippuvuuden kehittymiseksi on pieni. Jos annostelu on kohtuullista ja aineet puhtaita, myös myrkytysriski on vähäinen. Piristeiden jatkuva käyttö suurina annoksina suurentaa vaaroja nopeasti. Pitkä valvominen voi aiheuttaa vainoharhaisuutta ja aggressiivistä käyttäytymistä. Myös päihderiippuvuun todennäköisyys suurenee. Käyttäjä saattaa kuolla aivoverenvuotoon tai sydänkohtaukseen.

Suomeen pervitinit tuotiin Saksasta. Saksan armeijassa pervitiniä oli käytetty paljon. Vaikka pervitin oli parantanut joukkojen suorituskykyä, siitä oli saatu myös huonoja kokemuksia. Haittojen johdosta pervitin määriteltiin huumeeksi Saksassa 12.6.1941, ja sen jakelua rajoitettiin. On mahdollista, että pervitinit päätyivät Suomeen, koska saksalaiset halusivat pienentää varastojaan. Suomalaisen jakelukäskyn päivämäärä perusteella näin on saattanut käydä. Suomessa pervitiniä ei koskaan mainittu puolustusvoimien lääkeluetteloissa tai lääkintäoppaissa. Sen sijaan nykyisin varastoissa olevat stimulin-tabletit ovat mukana sodan ajan lääkeluetteloissa. Puolustusvoimien amfetamiinivarastot on peräisin jatkosodan ajalta. Amfetamiinin lisäksi stimulin-tableteissa on sidosaineena tärkkelystä. Tablettien tehoa valvotaan säännöllisin kemiallisin testein.

http://www.kultti.net/jutut/2001/40_sisutabletteja.html

boris
Seuraa 
Viestejä500

"Pervitiiniin turvautuneita oli myöhemmin sotaveteraanien kärkihahmona tunnettu Adolf Ehnrooth. Akateemikko Martti Kuusi kuvaa teoksessa Tyrjän rykmentti, kuinka Ehnroothin kunto oli alkanut huolestuttaa häntä yhä enemmän. Pervitinin piristämä johtaja joutui käyttämään unilääkkeitä pystyäkseen nukkumaan. Päivällä hän joutui käyttämään Pervitiniä kyetäkseen toimimaan. Kuusella ei ollut aiempaa kokemusta vastaavista tilanteista eikä tilanteen hoitoon ollut virallista ohjeistusta. Everstiluutnanttimme, josta 6.7. oli tullut täysi eversti, johti viimeistä taistoamme pervitiinin ja unilääkkeiden vuoroviljelyn varassa. Kun tilanne vaati, Niilo Usvasalo, Kalle Niemistö, joskus minäkin ravistelimme hänet hereille. Tuskallisesti tajuihinsa palaavan esimiehen vihanpurkaukset eivät meidän suunnassamme johtaneet sanankäyttöä pahempaan. Mutta kun tykistön yhteysmies viestitti, että Äyräpään kirkonmäellä heilutettiin valkoista lippua, miltei tajuton everstimme tajuttuaan tilasi sikäläisiin asemiimme patteriston iskun. Myöhemmin selvisi, että osa kirkonmäen puolustajista oli vielä siinä vaiheessa jatkamassa taistelua.

Kuusi ihmetteli lisäksi, ettei Ehnroothille löytynyt sijaista, jotta hän olisi voinut nukkua normaalin yön. Ehkä spiidissä toiminut eversti ei myöskään halunnut luopua taistelujen johtamisesta vaan halusi pitää oman paikkansa hinnalla millä hyvänsä. Ehnrooth ei luonnollisesti pitänyt siitä, että Kuusi mainitsi amfetamiinin puheessaan tämän 85-vuotissyntymäpäivillä. Kuusen mukaan oli onni, että Mannerheim oli oppinut sodanjohtamisen olevan myös ryhmätyötä. Jatkosodan armottomasta puolustustaistelusta huolimatta amfetamiiniin turvautuva johtaja oli riskitekijä. Sodan kiivaudessa amfetamiini saattaa vahvistaa itsetuntoa liikaakin. Pullistunut ego ei johda myönteisiin seurauksiin normaaleissakaan olosuhteissa. On melko todennäköistä, että osa sodan virhearvioinneista johtui "

http://pelontorjunta.suntuubi.com/fi/Blogi/#huumeet-ja-sota

molineux
Seuraa 
Viestejä674

Uskomaton jos alla olevan linkin tiedot pitävät paikkaansa. Vuoden 1940 loppuun mennessä asevoimat oli tilannut käyttöönsä peräti 1 511 kiloa morfiinia, ooppiumia ja heroiinia. Määrä on niin hurja että niistä olisi saanut peräti 300 miljoonaa 5 millin annosta. Toisaalta kun pahasti haavoittuneita oli jatkosodassa noin 100 000 ja ainetta käytettiin rintamaoloissa päänsärkyyn, krapulaan, yleiseen tympääntymiseen, kurkkukipuun kuin hengityssairauksiin (joka oli yleistä) niin niin se jaettuna 450 000 rintamamiehelle ei ole ollenkaan mahdotonta kuluttaa. Pervitiini näyttää olleen paremmin säädelty kuin heroiini.

Pentuna kuulin mummoilta ja papoilta niiden puhua pupattavan "hotapulverista" ja kamfertipoista ihan kuin olisivat puhuneet asperiinista. Heroiini, pervitiini, amfetamiini olivat yleislääkkeitä eikä niitä 1930-luvulta aina 1950-luvulle pidetty minään ongelmana. Mutta sanokaapas miten tuollainen jättimäärä hepoa ei aiheuttanutkaan "valtavaa huumeongelmaa"?

http://www.bluelight.org/vb/archive/index.php/t-465433.html

“Science is the belief in the ignorance of the experts” – Richard Feynman

Jodi
Seuraa 
Viestejä2187

Minä en tule riippuvaiseksi minkäänlaisesta päihteestä. En tarkoita että olisin vartavasten kokeillut. Jotkut ovat salaa kokeilleet minuun. Tämä ei ole niin harvinaista kuin luulisi. Vain neljännen koukuttuu vahvasti. Vielä vähemmän jos itse ei ole aktiivisesti käyttämässä. Sodassa ei riippuusongelmasta tiedetty eikä siten luotu kulttuurille pohjaa. 1800 luvun lopulla kovia huumeita käyttivät yleislääkkeinä.

Mutta tässä oli mies, jolta puuttui aivoista yli puolet, ja kaikki oli normaalisti. Miehen ÄO oli 75, eli normaalin alarajoilla. Hän työskenteli valtion virkamiehenä, oli naimisissa ja hänellä oli kaksi lasta. -Jani Kaaro

Vierailija
molineux

Pentuna kuulin mummoilta ja papoilta niiden puhua pupattavan "hotapulverista" ja kamfertipoista ihan kuin olisivat puhuneet asperiinista.

Hotapulverin vaikuttava ainesosa on asetyylisalisyylihappo, eli sama kuin asperiinissa.

Vierailija
Jodi

Minä en tule riippuvaiseksi minkäänlaisesta päihteestä. En tarkoita että olisin vartavasten kokeillut. Jotkut ovat salaa kokeilleet minuun. Tämä ei ole niin harvinaista kuin luulisi. Vain neljännen koukuttuu vahvasti. Vielä vähemmän jos itse ei ole aktiivisesti käyttämässä. Sodassa ei riippuusongelmasta tiedetty eikä siten luotu kulttuurille pohjaa. 1800 luvun lopulla kovia huumeita käyttivät yleislääkkeinä.

Ovatko jotkut kokeilleet sinuun salaa erilaisia päihteitä kuukausien tai vuosien ajan? Voi raukkaa, aika paskamaisia ystäviä sinulla.

Jodi
Seuraa 
Viestejä2187

Eikös se hokema ole että kertalaaki riittää?

Mutta tässä oli mies, jolta puuttui aivoista yli puolet, ja kaikki oli normaalisti. Miehen ÄO oli 75, eli normaalin alarajoilla. Hän työskenteli valtion virkamiehenä, oli naimisissa ja hänellä oli kaksi lasta. -Jani Kaaro

Vierailija
Jodi

Eikös se hokema ole että kertalaaki riittää?

Voi olla, mutta mitä tekemistä sillä on todellisuuden kanssa? Useimpia addiktiota aiheuttavia päihteitä täytyy käyttää kuukausien tai jopa vuosien ajan ennen fyysisen addiktion syntymistä, ja suurin osa päihteistä aiheuttaa "vain" psyykkisen riippuvuuden.

Ilmeisesti on jotain synteettisia huumeita, jotka voivat aiheuttaa riippuvuuden hyvinkin nopeasti, mutta tokkopa sinuun tietämättäsi on mitään superheroiinia piikitetty.

Vierailija

Ketjun otsikkoon viitaten, ohessa THL:n taulukko yleisimmistä päihteistä ja niiden riippuvuus potentiaaleista.

https://www.thl.fi/fi/web/alkoholi-tupakka-ja-riippuvuudet/ehkaiseva-paihdetyo/ehkaisevan-paihdetyon-laatu/paihteiden-riippuvuus-vertailu

Vaikka useasti en THL:llää niin järin luotettavana lähteenä pidäkään, niin omakohtaisten kokemuksien perusteella tämä taulukko vastaa aika hyvin todellista tilannetta.

 

Singularity
Seuraa 
Viestejä46
Riddick69

Ketjun otsikkoon viitaten, ohessa THL:n taulukko yleisimmistä päihteistä ja niiden riippuvuus potentiaaleista.

https://www.thl.fi/fi/web/alkoholi-tupakka-ja-riippuvuudet/ehkaiseva-paihdetyo/ehkaisevan-paihdetyon-laatu/paihteiden-riippuvuus-vertailu

Vaikka useasti en THL:llää niin järin luotettavana lähteenä pidäkään, niin omakohtaisten kokemuksien perusteella tämä taulukko vastaa aika hyvin todellista tilannetta.

 

Ehkä pääpiirteittäin.

Kuitenkin esim. vieroitusoireet: nikotiini 4, heroiini 5. Joopa joo. Oikeammat luvut asteikolla 1-6 olis ehkä jotain nikotiini: 2, heroiini: 734.

Jokainen, joka on käynyt läpi kunnon opiaattireflat ja "kunnon" nikotiinireflat voi vahvistaa tämän.

Oli tuossa muutakin päin uittua, mutta en ehdi nyt puuttua useampaan kohtaan.

hcesar
Seuraa 
Viestejä13039
Singularity

Kuitenkin esim. vieroitusoireet: nikotiini 4, heroiini 5. Joopa joo. Oikeammat luvut asteikolla 1-6 olis ehkä jotain nikotiini: 2, heroiini: 734.

Jokainen, joka on käynyt läpi kunnon opiaattireflat ja "kunnon" nikotiinireflat voi vahvistaa tämän.

Samaa vähän ihmettelin. Linkissä sanotaan: "Vierotusoireiden voimakkuudella mitataan niiden ankaruutta ja yleisyyttä". Voiko olla niin, että heroiinin vierotusoireet ovat harvinaisia, mutta jos kohdalle osuu, tosi pahoja? Tuskin.

Heroiinin vierotusoireita en ole kokenut, nikotiinin olen. Kofeiinin tai alkoholin vierotusoireet ovat olleet omalla kohdella monin verroin ikävämpiä kuin nikotiinin.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat