Seuraa 
Viestejä45973

YK: Ihmiskaupan torjunta tehotonta
24.04.2006 03:18

YK-järjestön raportin mukaan toimenpiteet ihmiskaupan torjumiseksi ovat nykyisellään täysin riittämättömiä. Järjestö muistuttaa, että ihmiskauppa koskettaa lähes jokaista maailman maata.
Maailmanjärjestön huumausaine- ja rikosasioiden toimiston UNODC:n raportin mukaan ihmiskaupan torjunta on tehotonta ja maiden välinen yhteistyö on vähäistä.
- Hallitusten on yritettävä kovemmin, UNODC:n johtaja Antonio Maria Costa sanoo.
Osa hallituksista ei järjestön mukaan suostunut yhteistyöhön raportin tekijöiden kanssa.
Järjestö listaa raportissaan 127 maata, joista ihmiskauppiaat etsivät uhrejaan. Kauppa suuntautuu raportin mukaan 137 maahan, joiden joukossa on myös useita Euroopan unionin maita.
Raportin mukaan valtaosa, eli noin 87 prosenttia ihmiskauppatapauksista liittyy seksikauppaan.
(MTV3-STT-AFP)


Ihmiskauppojen sunnuntaiaukioloja ei lisätä

Ihmiskauppojen sunnuntaiaukioloaikojen alkaminen sai ihmiset liikkeelle kodeistaan marraskuussa 2004.

Hallitus ei aio vastoin odotuksia esittää ihmiskauppojen aukioloaikojen muuttamista. Asiasta annetaan vain selonteko eduskunnalle huhtikuussa, hallitus sopi keskiviikkona iltakoulussaan.
Selonteossa arvioidaan, mikä on ihmiskaupan tämän hetken tilanne ja millaisia kehitystarpeita mahdollisesti on.
Päätös merkitsee sitä, ettei ihmiskauppojen aukioloaikoja aiota muuttaa tällä hallituskaudella.
Esillä on ollut ihmiskauppojen sunnuntaiaukiolon laajentaminen, mitä suuret ihmiskauppaketjut kannattavat mutta pienet erikoisihmiskaupat vastustavat.
Hallituksen ennakoitiin esittävän, että ihmiskaupat voisivat olla sunnuntaisin auki vapusta vuoden loppuun. Samalla aukioloaikaa olisi lyhennetty tunnilla niin, että ihmiskauppojen olisi pitänyt sulkea ovensa kello 20.
Nykyistä ihmiskauppojen aukiolokäytäntöä, jossa vain pienet liikkeet ja taajamien ulkopuolella olevat ihmiskaupat saavat olla auki sunnuntaisin kautta vuoden, on pidetty sekavana.
STT–HS

  • ylös 0
  • alas 0

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat