Seuraa 
Viestejä1

Hei,

Teemme koulussa projektia, jossa tutkimme eräiden tulipalojen sammutuksessa käytettävien kemikaalien vaikutusta ympäristöön ja sitä kautta ihmisiin. Tahtoisin saada tietoa millä mahdollisimman eettisillä menetelmillä voisimme tutkia kemikaalien vaikutusta ihmisiin. Onko täällä kenelläkään tietoa esimerkiksi biotesteistä ja niiden käytöstä? Mistä niitä voisi hommata ja kuinka ne soveltuvat tämmöiseen projektiin? Mitä erillaisia testejä on olemassa ja millä tavalla ne soveltuvat eri ympäristöihin?

Olisin erittäin kiitollinen, jos saisin aiheeseen joitain vastauksia. Kiitos etukäteen :)

Ps. englannin kielen taito on minulla hieman heikko, joten helpottaisi huomattavasti jos saisin vastaukset ym suomen kielellä.

Kommentit (4)

Vierailija

Kannattaa varmaan ottaa yhteyttä ammattikorkeisiin ja yliopistoihin, josko he jeesaisivat. Jos vastaus on kieltävä, niin julkisten labrojen jälkeen jää jäljelle yksityiset labrat.

Marshall
Seuraa 
Viestejä59

Markkinoilla on pilvin pimein ABC jauhesammuttimia vaikka ne on kiellettyjä.

http://Jokainen vähänkään enemmän kouluja käynyt tienaa vähintään saman verran vuodessa, kuin tuo pariskunta yhteensä

Jos jauhe joutuu kosketuksiin kosteuden tai veden kanssa tuloksena on reaktio mikä on syövyttävää ja voi syövyttää metalleja ja aiheuttaa materiaalisia vahinkoja. Terveysvaikutus Voimakas jauhepilvi voi olla tukahduttava. Ympäristövaikutus Tuote ei ole luokiteltu ympäristölle vaaralliseksi. Päästöt voivat aiheuttaa vesistöjen rehevöitymistä. Muut vaarat PBT:n ja vPvB:n määrittämistä koskevia arviointeja ei ole tehty

http://images.clasohlson.com/medias/sys_master/9339090141214.pdf

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
BCK
Seuraa 
Viestejä6960

Ei varmaankaan ole eettistä altistaa ihmisiä mahdollisesti myrkyllisille aineille, joten ei tule muuta mieleen testaukseen kuin soluviljelmät, ja toisaalta voisi myös tutkia vaikuvuksia semmoisissa ihmisissä, jotka tahtomattaan ovat altistuneet ko. aineille suurina määrinä esimerkiksi onnettomuuksissa, työpaikallaan - tai tulipaloissa.

VTT on tutkinut sammutusjätevesiä, ehkä sieltä voisi saada jotain apua?:  http://www.pelastusopisto.fi/download/38474_Sammutusjatevedet_ja_ymparis...

Entä valmistajat? Heillä voisi olla tietoa, miten ovat testanneet mömmönsä?

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat