Seuraa 
Viestejä9563

(Lukijat ovat jo pidempään havainneet mediamme, ainakin tietyin osin, välittävän paljolti yksipuolista ja suunnattua tarkoitushakuista uutisvirtaa lukijoille |1, jotka lopulta elättävät median – myös Yleisradion)

Syyria on hyvin vanha kulttuuriperintömaa-alue

Miksi nimitämme Syyriaa maa-alueeksi? Se johtuu yksinkertaisesti siitä, että eurooppalaiset kolonialistit piirtelivät omin näkymin ja opein alueen valtioiden rajat jo noin 100 vuotta sitten |2. Nyt nuo rajat kiristävät tunteita, kansallisuuksia – uskontojen suuntauksia ja oikeudenmukaisuutta vedestä. Meneillään on alueen uusjako.

|1 ~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1446531370195 -

Vesi on ollut tuhansia vuosia Lähi-idässä ydinkysymys

Syyria koki historiansa yhden pahimmista kuivuusjaksoista 2006 - 2010 |3 juuri ennen ja vähän päällekin Arabikevään kansannousuille. Syyriassa kuivuus ajoi maatalousväen hallitsemattomasti kaupunkeihin. Syntyi niukkuus ja epäsopu jaettavasta. Oli selvää, että tuo maaltapako |4 synnytti otollisen alustan ja henkisen maaperän kapinalle, jota todennäköisesti rahoitettiin, aseistettiin ja ohjattiin ulkoa käsin – Ukrainan Kiovan Maidanin ja Odessan esikuvien mukaisesti?

|3 ~ http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maaseutu/maatilojen-tuhoutuminen-syty... -

Syyriassa on aiemminkin kaapattu valtaa

Nykyisen lakiin ja perimykseen perustuva presidentti on sattuman kauppa; vanhempi veli Bassel al-Assad kuoli itse ajamaansa autokolariin – oli kiire |5. Nyt nuoremmalla veljellä Bashar al-Assad’ lla on kiire ylläpitää asemaansa, jottei sukudynastia sammu häneen. Venäjä on todellisuudessa se ainoa tae silmälääkärin vallan jatkumiselle.

...jatkuu...

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Kommentit (6)

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä9563

[2]

Nyt Syyriassa ovat ydinasesuurvallat napit vastakkain, tai …

 … sitten kesällä 2016 solmittua yhteistoimintaa viritetään uudestaan |6. Kesän jälkeen Yhdysvallat huomasi jäävänsä kakkosviulun soittajaksi ja viritteli Irakiin oman Alepponsa – Mosulin. Samaan aikaan natovaltiot Turkki ja Yhdysvallat tukevat eri osapuolia – Turkki sotiin kurdeja vastaan ja USA rahoittaa, aseistaa ja pommittaa kurdien eduksi – jo vuodesta 2014 |7, ilman mitään mandaattia tai avunpyyntöä. Venäjä tuli kuvioihin mukaan vuonna 2015, pommittamaan myös – tosin Syyrian hallituksen pyytämänä.

Kaikki lähti liikkeelle Irakista

Yhdysvallat hyökkäsi niin ikään täysin luvatta Irakiin vuonna 2003. Ensi alkuun USA pyysi silloisen ulkoministeri Colin Powell’ in suulla YK’ n yleiskokoukselta mandaattia sotimiseen – ei saatu, vaan todisteet paljastuivat valheiksi tai vähintäänkin suuresti yliammutuiksi |8. Presidentti George W. Bush’ in piti saada oma sotansa, kun isä George Bush presidenttinä sai omansa Persianlahden sotana |9. Eihän poika voi olla isäänsä huonompi.

Tänään Irak on kaaoksessa – ja sieltä syntyi myös ISIS

Irakin diktaattori, tosin Irakin lakien mukaan laillinen sellainen, oli tapatettu amerikkalaisten tuella. Saddam Hussein’ in uskolliset upseerit jätettiin sivuun, ei osattu lukea tiekarttaa – irakilaisittain, vaan näin annettiin hautomo uudelle terroristijärjestölle – ISIS’ lle.

Englantilaisten mukaan tulo myös pommittamaan Irakia on poikinut Chilcot - tutkimukset ja entinen brittipääministeri Tony Blair on joutunut karvaasti pyytämään anteeksi virhepäätöksiään |10.

Seuraavana pommituslistalle löytyi Libya

USA aloitti raskaat Libyan pommitukset 2011, syynä oli virallisesti USA’ n Tripolin suurlähetystön attentaatti, jonka taustoista riidellään vieläkin – olihan nykyinen USA’ n presidenttikisan toinen ehdokas – Hillary Clinton tuolloin ulkoministerinä. Kuulemma sähköpostejakin rouva lähetteli ”gmail - tyyppisesti”. Saa nähdä kantaako Hillary nyt palkan tästä huolimattomuudesta.

Kuriositeettina mainittakoon, että tuolloin 2011 meidän silloinen ulkoministeri Alexander Stubb katui karvaasti, koska emme olleet menneet mukaan Libyan pommitusyhteistyöhön länsiliittoutuneiden kanssa |11. Moni muistaa Alexin haukahtelun television uutisissa: ”Me pommitamme, me tuhoamme...” |12, kun tuli tieto, että EU-valtio Englanti oli liittynyt amerikkalaisten pommitusmuodostelmiin.

Libyan lakien mukaisesti laillisesti vallassa ollut diktaattori Muammar Gaddafi saatiin murhautettua, ja tuon jälkeen Libya on ollut kaaoksessa.

...jatkuu...

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä9563

[3]

Syyria

Venäjä päätti, ettei enää myönnä omalta osaltaan pommitusmandaattia Yhdysvalloille Syyriaan, mitta oli tullut täyteen Libyassa, jossa Venäjä tuki sanktioita Libyaa vastaan YK’ n turvallisuusneuvostossa. Nyt Venäjä valvoo etujaan Lähi-idässä, kuten USA kaikkialla maailmassa.

Aleppon pommitukset on saatu näyttämään venäläisten ja Syyrian armeijan terroritöiltä – vaikka me emme edes tarkoin tiedä ketä Aleppossa on ja miksi siellä olevat kapinalliset eivät antaudu. Siviilien määrästä Alepposta annetaan joidenkin lähteiden mukaan aivan liian suuria lukuja julkisuuteen – juuri länsimedialle.

Herää kysymys kuka tai mikä aseistaa Aleppon piiritettyjä kapinallisia, joiden seassa on jihad - ääriaineksia, jotka taas ovat vihollisia jopa USA’ lle(?)!

Kurdit

Turkki sotii kurdeja vastaan, kun taas Yhdysvallat tukee kurdeja – tätä natopolitiikkaa ei moni täällä pohjanperillä saata ymmärtää. Kurdit saavat nyt näin kauan haluamansa oman valtion – Kurdistanian. Se muodostuu nykyisen Syyrian ja Irakin alueille. Näin on arvattavasti jo kesällä ulkoministereiden John Kerry (USA) ja hänen virkatoverinsa Sergei Lavrov’ in (Venäjä) kanssa sovittu |13.

Turkille nämä Kurdistanian rajapiirrot eivät saata kelvata. Pelastuksena voi olla Venäjän presidentti Vladimir Putin, sillä yllättävän nopeasti Turkin ja Venäjän välit lämpenivät uudelleen venäläishävittäjän alas ampumisen jälkeen.

Mosul on nyt suurempi ruutitynnyri kuin Aleppo

Mosulista on tulossa Yhdysvaltain massiivisten ilmapommitusten myötä heille se oma Aleppo (ikään kuin piilotettu Laos), kun siviiliuhreja etsitään ja kasataan isis’ läisten kadotessa kaupungista. Kaikki on kiinni ISIS – järjestöstä, sehän on menettämässä hajanaisen kalifaattinsa, ja joutuu hengenpitimikseen siirtymään eurooppalaisten vahingoksi normiterroriin – eurooppalaisia siviilejä vastaan |14.

Kuka lopulta kantaa vastuun näistä sadoista täysin viattomista uhreista?

Miksi lännenmies meni ja puuttui Lähi-idän ruutitynnyriin? Vaikka kuulostaa julmalta, eikö olisi ollut kuitenkin parempi, jos muslimivaltiot olisivat itse ratkaisseet, kuten Egypti, omat asiansa. Ovatko kiinalaiset paljoa ottaneet kantaa näihin sekasorrossa olevien valtioiden asioihin? Eivät ole – toivat toki Libyasta omansa pois.  

...jatkuu...

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä9563

[4]

Tekstin linkkinumerot

|1 Ei sanaakaan Syyrian levottomuudet käynnistäneestä vuosisadan kuivuudesta, joka ajoi nälänhätään ajautuneen maalaisväestön hallitsemattomasti kaupunkeihin etsimään toimeentuloa. Miksi HS pimittää tietoa eikä kerro esimerkiksi, miten Syyriassa elettiin ennen pahinta kuivuuttaan? Samoin olisi ollut hyvä valottaa Picot-Sykes sopimuksen alussaan salaista sopimusta eurooppalaisten kolonnialistien rajavedoista alueella 1900-luvun alkupuolella.

|2 Sykes – Picot Agreement ~ https://global.britannica.com/event/Sykes-Picot-Agreement -

|3 Syyrian kuivuusjakso 2006 – 2010 ~ http://www.tiede.fi/artikkeli/uutiset/kuivuus_paljastui_sytykkeeksi_syyrian_sotaan -

|4 Maaltapako ~ http://www.maailma.net/artikkelit/tutkimus_ilmastonmuutos_vaikutti_syyrian_sisallissodan_syttymiseen -

|5 Bassel al-Assad ~ https://en.wikipedia.org/wiki/Bassel_al-Assad -

|6 Kerry & Lavrov ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/222683-kun-venaja-ja-yhdysvallat-kohtaavat-lavrov-kerry -

|7 USA’ sta tuli Syyrian sisällissodan taisteleva osapuoli ~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1411435140992 -

|8 Valehtelu ~ http://www.tiedonantaja.fi/artikkelit/bushin-hallinto-valehteli-t-ysin-tietoisesti - YK ja Colin Powell

|9 Persianlahden sota ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Persianlahden_sota -

|10 Sorry Iraq ~ http://www.mirror.co.uk/news/uk-news/tony-blair-says-sorry-mistakes-6699926 – earlier PM Tony Blair

|10 Chilcot ~ http://www.bbc.com/news/uk-politics-37845634 -

|11 ~ http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/nykypaiva-stubb-katuu-jattaytymista-libya-operaatiosta/1939990 -

|12 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/68375-sotaisat-kokoomuslaiset-sovittavat-rautakyparaa-paahamme -

|13 LINK -

|14 Giljotiini terroristeille ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/01/ranskalainen-giljotiini-leikkaako.html -

The End

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

suolakaivos
Seuraa 
Viestejä520

Mitäpä tässä muuta kuin....

"En ymmärrä tätä herkkänahkaisuutta kaasun käytöstä...Kannatan jyrkästi myrkkykaasujen käyttöä sivistymättömiä heimoja vastaan....voidaan käyttää myös kaasuja jotka ovat epämiellyttäviä ja levittävät kauhua.."

- Winston Churchill (1919)

suolakaivos
Seuraa 
Viestejä520

En ole muuten eläissäni tavannut niin kaksinaamaisia tyyppejä mitä ovat nämä liberaalit humanistit ja vihreät jotka väittävät olevansa pasifisteja mutta jotka kuitenkin ovat innolla liputtamassa "humanitääristen  interventioiden perään". Niitä on maailma mustanaan. Suomessa armon vuonna 2016 kaikkein kovimmat sotakiihkoilijat alkavat pian olla vihreät sivarit ja humanisteiksi itseään tituleeraavat figuurit kuten Jari Tervo. Ja mikä huvittavinta kaikkein kovimmat natohihhulit taitaa kohta löytyä sivareiden kuten mainitun Tervon ja Jussi Halla-ahon kaltaisista. Unohtaa ei pidä myöskään sitä miten Halla-aho itse USA:n politiikkaa tukiessaan on varmistanut sen että hänen inhoamansa monikulttuurisuus näin taatusti tulee myös Suomessa toteutumaan. Olisiko edes Shakespeare pystynyt moiseen loppunäytökseen. :)

"En ymmärrä tätä herkkänahkaisuutta kaasun käytöstä...Kannatan jyrkästi myrkkykaasujen käyttöä sivistymättömiä heimoja vastaan....voidaan käyttää myös kaasuja jotka ovat epämiellyttäviä ja levittävät kauhua.."

- Winston Churchill (1919)

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä9563

Median puolinaisuudesta lisää ---

EKSTRA 2

... HS-toimittaja Kari Huhta johdonmukaisessa Natoon jenkauksessaan muuntaa totuutta tarkoitushakuisesti. Aleppo ja Mosul ovat liki täysin yhtenevässä tilassa - molempia pommittaa ulkoinen sotilasvoima, molemmissa kaupungeissa on paljon siviilejä ja lapsia. Media ei tässä vaiheessa vain tiedä tai ei halua kertoa Mosulin siviiliuhreista. Lisäksi Huhdan pitäisi tarkistaa muistiaan presidenttien Putinin ja Niinistön lentoturvallisuuden aloitteen ulostulosta Putinin vierailun yhteydessä. Samalla Huhta voisi tarkistaa myöhemmän Putinin lausunnon esityksistä Itämeren kokonaisturvallisuuden aloitteistaan Natolle ja vierusvaltioilleen. Olisiko Huhdan käytävä kertauskurssi toimittajan työn "kultaisista säännöistä"? Ole oikeudenmukainen, kerro vain todellisuus, äläkä yritä kätkeä omia mielipiteitä tarkoitushakuisina jenkausyrityksinä lukijoille. Kannattaisiko koettaa samalla arvostaa lukijoita ja heidän kauttaan mainostajia, sillä maksavat lopulta muun muassa Huhdan palkankin ~ http://www.hs.fi/paakirjoitukset/a1477982992994 -

Nythän mediassa ja eräiden poliitikkojen toimesta Krim ja Aleppo koplataan yhteen ja siirretään venäläisuhkana Itämerelle!

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat