Seuraa 
Viestejä19

Teoria
Virus joka aiheuttaa skitsofrenian ja kaksisuuntaisen mielialahäiriön ja unettomuuden, syö B12-vitamiinia elimistöstä.
Kun nauttii suun kautta B12-vitamiinia, virus saa samalla itsekin B12-vitamiinia.
Virus lisääntyy kun se saa ylimääräistä B12-vitamiinia.
B12-vitamiinin nauttiminen tabletteina korjaa oloa aluksi tehokkaasti, mutta sitten kun virus lisääntyy suolistossa, B12-vitamiinin nauttimisella on vähän päästä päin vastainen vaikutus, jolloin viruksen aiheuttama huono olo alkaa pahentua entisestään.
B12-vitamiinipistos olisi siinä mielessä parempi että kun B12-vitamiini saadaan pistoksena, virus ei saa suolistossa tätä ylimääräistä vitamiinia.
Virus suolistossa syö B12-vitamiinia ja viruksen aineenvaihduntatuotteet aiheuttavat mielialahäiriöitä. B12-vitamiini pistoksena olisi siinä mielessä parempi kuin tabletti että virus ei saisi ylimääräistä B12-vitamiinia. Jos virus saa reilusti B12-vitamiinia, virus lisääntyy ja vähän päästä mikään määrä B12-vitamiinitabletteja ei enää riitä korjaamaan oloa ja unettomuutta. Myöskään mikään määrä olantsapiinia ei riitä korjaamaan oloa, vaan pitää lopettaa B12-vitamiinin ottaminen suun kautta ja siirtyä pistoshoitoon.
Kun pistoshoito on aloitettu, oloa voidaan parantaa sillä että ei nautita ruoka-aineita joissa on B12-vitamiinia, jolloin virus ei enää saa tätä tarvitsemaansa B12-vitamiinia. Kun virus ei saa enää B12-vitamiinia, se ei lisäänny, eikä tuota enää haitallisia aivoja häiritseviä aineenvaihduntatuotteita. Tiukalla kasvisruokavaliolla ja B12-vitamiinipistoksilla voitaisiin parantaa tilannetta, mutta ei kokonaan korjata. Tämä keino hoitaisi ongelmaa, mutta ei parantaisi sitä kokonaan.
Asia saadaan korjattua sillä että eristetään ulosteesta juuri se virus joka hyötyy B12-vitamiinista ja kehitetään juuri tätä virusta heikentävä lääke samaan tyyliin kuin lääke joka kiinnittyy HIV-virukseen, joka estää HIV:ta toimimasta kunnolla ja vähentää viruksen määrää veressä ja joka estää HIV:ta muuttumasta AIDS:siksi.
Viruksissa on se ongelma että ne kehittyvät ajan kuluessa erilaisiksi, kuten influenssaviruksetkin muuntautuvat ja joka vuosi virus on erilainen kuin aikaisempina vuosina. Koska suolistossa olevat haitalliset virukset muuntautuvat ajan kuluessa, on myös skitsofrenia etenevä sairaus. Skitsofrenian eteneminen saadaan pysäytettyä vain jos saadaan suolistossa olevat virukset hallintaan, mikään psyykelääke ei tällä hetkellä pysty pysäyttämään virusten etenemistä, vaan psyykelääkkeet kuten olantsapiini ainoastaan turruttavat aivoja ja aisteja, jolloin aivot saadaan kestämään virusten tuottamia haitallisia aineenvaihduntatuotteita.
Virusten tuottamat haitalliset aineenvaihduntatuotteet syntyvät suolistossa ja siirtyvät verenkiertoon ja verenkierron kautta aivoihin.

Kommentit (20)

Ingenjör84
Seuraa 
Viestejä19

Jatkoa edelliseen kun ei sopinut samaan tekstiin:

Esimerkki siitä että bakteerit tuottavat aivoille haitallisia aineenvaihduntatuotteita, on esimerkiksi se että vanhukset, joilla on virtsatietulehdus, ovat joskus sekavia. Vaikka tulehdus on virtsajärjestelmässä, myös aivot menevät epäkuntoon tilapäisesti kunnes tulehdus saadaan parannettua. Sekavuus johtuu siitä että tulehduksen aiheuttavat mikrobit tuottavat verenkiertoon pieniä määriä aivoille myrkyllisiä yhdisteitä.

Toinen esimerkki siitä että suolistossa olevat mikrobit aiheuttavat sekavuutta, koin itse henkilökohtaisesti oli kun kesällä 2014 sain ruokamyrkytyksen. Jouduin sairaalaan akuutin tilanteen takia kun oli korkea kuume, voimakas pahoinvointi ja jatkuva ripulointi. Ruokamyrkytyksen aiheutti kambylo-bakteeri. Olin sairaalassa niin sekava että lääkäri kutsui psykiatrin paikalle. Psykiatri ei kuitenkaan aloittanut mitään lääkitystä, vaan kyseli aikansa eri asioita ja totesi vain että potilas pystyy huolehtimaan itsestään. En ollut siis täysin sekava, mutta kuitenkin melko poissa tolaltani ja en lainkaan oma itseni. Eli tässä tapauksessa suolistossa olleet kambylo-bakteerit tuottivat ilmeisesti suhteellisen isoja määriä sellaisia aineenvaihduntatuotteita jotka imeytyivät suolistosta verenkiertoon ja kulkeutuivat verenkierron mukana aivoihin ja bakteerien aineenvaihduntatuotteet aiheuttivat sekavuutta. Bakteeria ei määritetty verestä, vaan bakteerin määrittämistä varten annoin ulostenäytteitä, jotka tutkittiin ja näin saatiin määritettyä mikä bakteeri on kysymyksessä ja se että mikä antibiootti kyseiseen bakteeriin tehoaa. Sairaalassa aluksi annettiin antibioottitabletteja kaksi tai kolme päivää, jotka eivät tehonneet kambylo-bakteeriin. Kun ulostenäytteen tutkimus valmistui osattiin alkaa antaa oikeaa antibioottia ja tilanne korjaantui nopeasti muutamassa päivässä.

Toinen esimerkki siitä että suoliston mikrobeilla on vaikutusta aivojen toimintaan, oli kun YLE:ltä tuli dokumentti jossa esitettiin nuori mies joka oli autistinen. Nuorelle miehelle aloitettiin aivan erikoisesti johonkin tiettyyn bakteeriin vaikuttava antibiootti. Autistiset oireet katosivat kuurin ajaksi ja hänestä tuli hetkeksi melko normaali nuori mies. Antibioottikuuria ei voitu jostain syystä jatkaa loputtoman pitkään ja hän palasi takaisin autistiseksi.

Psyykelääkkeet otetaan usein suun kautta ja ne imeytyvät ohutsuolesta ja mahalaukusta. Vaikka lääke meneekin mahaan ja suoleen, se vaikuttaa aivoihin kun lääke imeytyy verenkiertoon. Psyykelääkkeet saavat aivot kestämään suoliston mikrobien haitallisia aineenvaihduntatuotteita.

Vierailija

Mistä pakkomielle B-12 vitamiiniin? Suoliston hyvinvoinnin yhteys aivoihin ja muuhun kehoon on toki erittäin mielenkiintoinen aihe, ja siitä tullaan kuulemaan jatkossa yhä enemmän tiedon karttuessa. Suolistolla on havaintojen perusteella merkittävä rooli ihmisen voinnissa. Siellä taisi olla jopa samanlaisia hermosoluja kuin aivoissa. Tavallaan meillä olisi toiset aivot suolistossa. Hurjaa. Ja niiden ja varsinaisten aivojemme välillä on yhteys. Kannattaa pitää suolisto kunnossa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
käyttäjä-3779
Seuraa 
Viestejä1782

https://www.sciencedaily.com/releases/2017/04/170403123508.htm

Syvälle kallon läpi aiheutettu magneettinen ärsytys vaikuttaa monen muun ilmiön ohella suoliston mikrobiomiin ja muuttaa suoliston bakteerikoostumusta siten, että tuloksena on ylipainoisten laihtuminen

A new study finds that a noninvasive electromagnetic brain stimulation technique helps obese people lose weight, partly by changing the composition of their intestinal bacteria -- the so-called gut microbiota. Results of the technique, called deep transcranial magnetic stimulation (dTMS), will be presented

http://www.brainsway.com/

Kyseinen magneettinen ärsytys on hyvin hienosäätöinen, joten päätään ei kannata työntää kaikkiin voimakkaisiin magneettikenttiin; tämä noin niin kuin varoituksena..

Hänen pyhyytensä
Seuraa 
Viestejä28239

Jani Kaaron tuore blokgikirjoitus kertoo siitä kuinka on havaittu, että kun tietyillä kaloilla  on laitettu nuorten kalojen suolistomikrobeja vanhoille kaloille, elivät vanhat kalat puolet pitempään kuin vahojen kalojen suiolistomikrobeille altistuneet verrokkiryhmän yksilöt. 

Jos argumentista ei voi johtaa yleistä sääntöä, sillä ei ole sisältöä.

käyttäjä-3779
Seuraa 
Viestejä1782

Käyttäjä3876 kirjoitti:
"Tohtori Tolonen" pitäis laittaa lukkojen taakse.

Varmaan jos olisi perusteita, olisit ne esittänyt.  Ihmiset vain jakautuvat vastustajiin, kannattajiin ja neutraalisti asennoituviin sen mukaan, millainen on heidän aivojensa rakenne. Joissakin tapauksissa tietysti myös asioiden laita huomioidaan, mutta ei aina.

https://www.sciencedaily.com/releases/2013/02/130206131048.htm

jussipussi
Seuraa 
Viestejä53646

Tällaista vihjaa.

"First study shows tie between probiotic and improved symptoms of depression

Probiotics may relieve symptoms of depression, as well as help gastrointestinal upset, research from McMaster University has found.

In a study published in the medical journal Gastroenterology (May 2), researchers of the Farncombe Family Digestive Health Research Institute found that twice as many adults with irritable bowel syndrome (IBS) reported improvements from co-existing depression when they took a specific probiotic than adults with IBS who took a placebo.

The study provides further evidence of the microbiota environment in the intestines being in direct communication with the brain said senior author Dr. Premysl Bercik, an associate professor of medicine at McMaster and a gastroenterologist for Hamilton Health Sciences.

"This study shows that consumption of a specific probiotic can improve both gut symptoms and psychological issues in IBS. This opens new avenues not only for the treatment of patients with functional bowel disorders but also for patients with primary psychiatric diseases," he said.

IBS is the most common gastrointestinal disorder in the world, and is highly prevalent in Canada. It affects the large intestine and patients suffer from abdominal pain and altered bowel habits like diarrhea and constipation. They are also frequently affected by chronic anxiety or depression.

The pilot study involved 44 adults with IBS and mild to moderate anxiety or depression. They were followed for 10 weeks, as half took a daily dose of the probiotic Bifidobacterium longum NCC3001, while the others had a placebo."

Read more at: https://medicalxpress.com/news/2017-05-probiotic-symptoms-depression.htm... .

psv
Seuraa 
Viestejä362

jussipussi: "This study shows that consumption of a specific probiotic can improve both gut symptoms and psychological issues in IBS. This opens new avenues not only for the treatment of patients with functional bowel disorders but also for patients with primary psychiatric diseases

Ylläsanottu tutkimus siis osoittaa, että tiettyjen probioottien käyttäminen voi lievittää sekä ärtyneen suolen suolisto-oireita että myös potilaan psykologista tilaa. Tutkijoiden mukaan tämä havainto olisi otettava vakavasti pyrittäessä hoitamaan psykiatrisia ongelmia.

Jokainen palstalla asioiva tietysti lukee sujuvasti lääketieteellistä englantia, mutta itse halusin lukea ylläsanotun tärkeän uutisen myös suomeksi..

Probiootteja ja prebiootteja monine terveysvaikutuksineen selostetaan mm. seuraavassa:

https://www.google.fi/#q=probiootit&spf=1496143604458

(psv on entinen käyttäjä 3779)

psv
Seuraa 
Viestejä362

https://www.sciencedaily.com/releases/2017/05/170518140232.htm

Bacteria in the gut can influence the structure of the brain's blood vessels, and may be responsible for producing malformations that can lead to stroke or epilepsy, new research suggests. The study adds to an emerging picture that connects intestinal microbes and disorders of the nervous system.

Tiettyjen suolistobakteerien on todettu aiheuttavan aivoihin muun muassa verenvuotoja ja aiheuttavan  monia hermostollisia häiriöitä. Tulos on suorastaan yllättänyt tutkijat.

Kun ao. bakteerit poistettiin suolistosta, aivojen tila alkoi parantua.

Myös karnosiini muuttaa suoliston tilaa aivojen kannalta edullisemmaksi

https://www.google.fi/#q=karnosiini+vaikuttaa+suolistossa&spf=1496145068882

vomit
Seuraa 
Viestejä195

käyttäjä-3779 kirjoitti:
Käyttäjä3876 kirjoitti:
"Tohtori Tolonen" pitäis laittaa lukkojen taakse.

Varmaan jos olisi perusteita, olisit ne esittänyt.  Ihmiset vain jakautuvat vastustajiin, kannattajiin ja neutraalisti asennoituviin sen mukaan, millainen on heidän aivojensa rakenne. Joissakin tapauksissa tietysti myös asioiden laita huomioidaan, mutta ei aina.

https://www.sciencedaily.com/releases/2013/02/130206131048.htm[/quote]

Joo ja jos viidakossa joku sanoo uga uga, niin siihen kuuluu vastata uga chaka.

psv
Seuraa 
Viestejä362

https://fi.wikipedia.org/wiki/Lumel%C3%A4%C3%A4ke

Lumelääkkeellä hoitamisen yhteydessä saattaa aivoissa tapahtua samoja neurokemiallisia asioita kuin "oikeaa" lääkettä käyttäessä.  Tästä juolahti mieleen, että myös suoliston mikrobiotaa,  jolla on monipuolinen yhteys aivoihin, voitaisiin ehkä hoitaa tai sen laatua parantaa myös lumevaikutuksen avulla. Tai sitten käytettäisiin vahvistettua lumevaikutusta. Otettaisiin jotain  hyvää probioottia ja kerrottaisiin otetun probiootin olevan mullistavan hyvää, mikrobiotaa tehokkaasti  korjaavaa. Veikkaan, että  lumevaikutusta todella tapahtuisi ja mikrobiotan bakteerikoostumus saattaisi todella muuttua edullisemmaksi.

https://www.google.fi/search?q=brain+gut+axis&source=lnms&tbm=isch&sa=X&...

psv
Seuraa 
Viestejä362

Kokeessa osa hiiristä oli normaaleja ja osalta  poistettiin hajuaisti muutamaksi viikoksi. Molemmille ryhmille annettiin päivittäin sama rasvainen ateria. Tällöin hajuaistin omaavat hiiret lihoivat kovasti, mutta hajuaistittomat pysyivät solakoina

https://www.sciencedaily.com/releases/2017/07/170705123007.htm

Hajuaistilla on kaikista aisteista eniten yhteyksiä aivoihin. Haju varmaan säätelee ruuan hyväksikäytölle valiutuvia aineenvaihduntareittejä, jolloin ruoka kenties "sulaa" hitaammin. - Havainto voi olla alku uudelle laihdutusmenetelmän kehittämiselle, koska hajuaisti voidaan poistaa esimerkiksi kolmeksi kuukaudeksi, jolloin elimistö voi olla tottunut uuteen aineenvaihduntareittiin.

psv
Seuraa 
Viestejä362

Käyttäjä3876 kirjoitti:
Hajuaisti käsittää myös useimmat reseptorit, joten yhteyksien määrä ei tule yllätyksenä. Syy laihtumiselle on yksinkertaisesti se, että ruoka ei maistu miltään ilman sitä, jolloin syömisestä tulee pelkästään tarpeellista.

Varmaan näin olisikin, sillä mautonta ruokaa ei viitsisi syödä niin paljon kuin maukasta. Mutta kuvatussa kokeessa tutkijat huolehtivat siitä, että kaikki hiiret söivät täsmälleen saman annoksen runsaskalorista ruokaa, ja toinen ryhmä silti laihtui toisen pulskistuessa tuntuvasti.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat