Seuraa 
Viestejä9563

(Liki varmaa on jo nyt, että Yhdysvallat saa poikkeavan presidentin 1.1.2017. Donald Trump pesi ja harjasi voimakkaasti niin median kuin poliitikkojen valtaeliitin, joka oli erkaantunut arkikansasta jo liian kauaksi. Trump osasi tulla arkikansan iholle!)

[ … arkikansalainen John tuli, näki ja voitti |1. Johnin kaltaisia jatkuvaan riekkumiseen suivaantuneita ja mollaamiseen median taholta oli paljon – niin paljon, että Trump myös tuli, näki ja voitti (ellei amerikkalaisittain jotain aivan ihmeellistä tule vielä näköpiiriin). John oli lisäksi läpeensä kyllästynyt työn karkaamiseen halvempien käsiin …

… kansalainen Alice onnitteli itseään, nyt saimme presidentin, jolla on munaa, sitkeyttä ja karismaa – vaikka puheiden sisältö ei maailmoja syleillyt, oli niissä se sävel, jota arkitavalliset amerikkalaiset ymmärsivät. Trump oli niin kutsutusti meidän mies, ja nyt hän kuittasi energiallaan sen ensimmäisen tosi -TV kateederin … ]

|1 ~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2016110722578586_ul.shtml -

Trumppia haukuttiin, ei vain Yhdysvalloissa, vaan myös kaikkialla muualla – jopa Suomessa media riekkui palstametreittäin, koettaen valaa uskoa suomalaisiin, ettei USA voi saada Trumpia presidentiksi. Suomessakin arkitavalliset kansalaiset eivät katso hyvällä liki turhasta räkyttäjiä ja mollaajia. Kansakuntamme niin täällä meillä kuin USA:ssa rankaisee helposti riekkujia – nyt demokratia puhui väkevällä tavalla. Kansa oli Amerikassa tehnyt päätöksensä.

Entä nyt? – Numero 1

[ Venäjä on valmis palauttamaan suhteet Yhdysvaltoihin ~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20161109200025275_ul.shtml - ]

Trump ei halua vastakkainasettelua Venäjän ja sen presidentin Vladimir Putin kanssa |2. Trump oivalsi jo varhain, ettei pullistelu toiselle ydinasesuurvallalle ole järkevää, eikä liiketoimintaa kasvattavaa. Trump haluaa eurooppalaisten hoitavan itse turvallisuuspolitiikkansa tai sitten he maksavat USA’ n antamasta ”suojasta”. Eurooppalaiset saattavat nyt oivaltaa, että paras turvallisuuden näkökulma on sen ulottaminen Uralille asti |3.

|2 Kuten ei Venäjäkään halua vastakkainasettelua ~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20161109200025162_ul.shtml -
|3 Yhteiseurooppalainen turvallisuusajattelu ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/03/eurooppalaisen-puolustuksen-ratkai... -

...jatkuu...

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Kommentit (14)

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä9563

[2]

Entä nyt? – Numero 2

Vaikein Trumpin tehtävistä on luoda työpaikkoja, jotka ovat viedyt halpojen toverien maihin. Toki työpaikat voidaan palauttaa, mutta kuluttajat älähtävät, sillä hinnat nousevat, tai laatu huononee – siksi suuret ovat nämä palkkaerot esimerkiksi Kiinan ja Yhdysvaltojen välillä. Trump voi siirtää protektionismivaihteen päälle ja aloittaa reviiripuolustuksen ja omavaraisuuden noston |4 – joka voisi olla suositeltavaa myös meille suomalaisille.

|4 Reviiripuolustuksella omavaraisuutta ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/12/reviirien-hallinnalla-omavaraisuuden.html -

Entä nyt? – Numero 3

Kiinalainen ulottuvuus – tämä on Trumpille vaikea pala, sillä Kiina on jo maailman suurin talous ja ei ole enää niin riippuvainen amerikkalaisten ostamisen buumista – juurikin Kiinasta. Trump saattaa tietää, että US liittovaltio on velkaa Kiinalle yli 1000 miljardia USD (2016), Kiinan ollessa liittovaltion suurin velkoja |5.

Trump voi tietää, että USA on liiketoiminnan suomi-sanastossa miltei selvitystilassa |6, kun on setelipainokone hallussa, niin selvitystilaa voi lykätä eteenpäin. Trump voi myös vetäytyä Aasiasta – sotakoneena, sillä sen voimavarat hiipuvat liittovaltiovelan kasvun myötä. Aasia tullee jäämään kiinalaisten toimenpiteiden ja kauppapolitiikan alle? Ja tästä Kiina kiittää |7.

|5 ~ http://www.tiede.fi/keskustelu/4001983/ketju/kiina_luopumassa_osasta_usa_n_velkakirjoista_enteilee_usa_n_romahdusta

|5 Se oikea tieto ~ http://yle.fi/uutiset/3-7036086 -

|6 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/10/de-facto-usan-liittovaltio-on.html

|7 Kiina iloitsee, synkistä pilvistä huolimatta! ~ http://yle.fi/uutiset/analyysi_kiina_iloitsee_salaa_trumpin_jytkysta_mutta_ongelmia_on_luvassa/9281077 -

Entä nyt? – Numero 4

Vaalilupaukset. Ne pidetään periaatteellisesti. Muuria Meksikon rajalle ei koroteta tai vahvenneta, mutta lakiin tulee tiukennoksia. Samoin Trump ei voi ruoskia omia maanviljelijöitään, joiden pelloilla on näitä halpoja tovereita pilvin pimein tuomassa kilpailukykyä kotimaisille maataloustuotteille, vaikkapa tomaateille. Meksikolaisia tarvitaan jatkossakin – ehkä rikolliset, raiskaajat ja tuomitut karkotetaan Meksikoon – näin vaalilupaus tulee täytettyä - osapuilleen.

...jatkuu...

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä9563

[3]

Entä nyt? – Numero 5

Suurvaltasuhteet, ehkä kotimaasession jälkeen Trump kutsuu kylään niin Venäjän Putinin |8 kuin Kiinan presidentti Xi Xipingin. Tämä olisi maailmanrauhalle viisasta, ja vaikka Trump käyttäisi kovaa kieltä, sen retorinen vire alentuu sallitulle tasolle. Niin Xi kuin Putin hyvin ymmärtävät, miksi piti vaalikamppailussa koventaa sanan käyttöä.

Vaalituloshan on nyt käsillä ja päämääränsä saavutettuaan Trump pehmentää tyyliään. Trump tietää, ettei USA enää pärjää mahdollisesti parivaljakoksi nousevalle Kiina + Venäjä akselille |9, ja jos pärjäisikin, olisi tehtävä jonkin asteinen liitto EU’ n kanssa – vastapainoksi parivaljakolle.

|8 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/07/venalaista-orkestrointia-putinointia.html -

|9 [2011] USA + EU > Kiina ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/58872-kun-kiina-ja-usa-kattelivat-toisiaan - [63]

Entä nyt? – Numero 6

Eurooppaan Trumpilla ei liene suurta intohimoa, eikä sidettä – varsinkaan sen jälkeen kun hän saa kuulla miten valtamedia mollasi häntä pitkin vaalikampanjointia, jopa raukkamaisesti ja yksipuolisesti – Suomea myöten.

Saa muuten nähdä jatkuuko sopulilaumojen parjaus vahvistuvan voitonkin jälkeen.  Silti Trump näkee EU’ n suurena kauppakumppanina ja tarttuu topakasti vientinäkymiinsä. Tiedossa TTIP viivästys, ellei jopa romahdus. Samoin käynee Aasiassa – TTP’ n osalta |10?

|10 TTIP ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/05/ttip-saa-kannatusta-mutta-ei-ole-tietoa.html -

Entä nyt? – Numero 7

Se suuri amerikkalainen, tehdään siitä jälleen suuri. Mitä tällä Trump todella tarkoitti, voikin olla kotimarkkinoiden osalta amerikkalaisuuspainotteista – siis suosi kotimaista ja sillä USA on oikeasti The Great Market Area, ehkä se suurin, tai Kiina painelee myös tässä ohi. Trumpille kaikkien tärkein tehtävä on luoda työtä, työtä ja työtä – miten se synkronoituu robotiikan |11, automatiikan ja digitalisaation kanssa – jää nähtäväksi.

Onko ajatus lisätä megayrityksiä – sellaisia kuin esimerkiksi Google, MS, Apple, Facebook ja General Electric, mutta entä rauta- ja hiilikourat ruostevyöhykkeeltä, kun maapallokin kuumenee koko ajan |12 ja USA on maailman suurin hiilidioksidin päästäjä per nenä |13 ja viimeisten 100 vuoden aikana. Tämä on paha rasti Trumpille – ehkä hän mobilisoi teknologian puristamaan hiilidioksidin kasaan ja maan poveen?

|11 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/152322-esiteollinen-robotisaatio-hanhiparven-lento -

|12 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/02/gaia-kuumenee-kytketaanko-jaahdytys.html -                          

|13 ~ https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151147901267364&set=a.10151147897262364.425109.660652363&type=3&theater -

...jatkuu...

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä9563

[4]

Entä nyt? – Numero 8

Trump tarvitsee entistä enemmän neuvonantajia ja henkivartijoita. Trump ei tiedä paljon maailman asioista, mutta hän osannee valita kaartinsa – hänen terävänäköisyyttään on kehuttu Tosi- TV lähetyksissä. Mikä parasta, Donald ei ole vaalirahoitusvelkaa juuri kenellekään – sillä Trump maksoi pääsääntöisesti kulunsa itse.

Neuvonantajakandidaateista ei ole pulaa, niitä ilmaantuu hänen ovensa taakse sankoin joukoin, sillä nyt liikahti ”manner” ja mukaan tähän liikuntoon haluavat kaikki ennakoijat, ennustelijat, ”kaiken maailman dosentit” ja neropatit, jotka haluavat valta- ja näköalaoksille kokeilemaan omia uutuuksiaan yhteiskuntamalleista, joita ovat yliopistojen kammioissa viritelleet.

Kuinka paljon Trump antaakaan ”mannerten liikkua” yhteiskuntamuutosten myötä, onkin kiinnostava kysymys! Teemme yhden ennusteen – nykyinen ulkoministeri John Kerry |14 jatkaa.  Muutkin ministerit löytyvät helposti, sillä valta himottaa.

|14 ~  http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/222683-kun-venaja-ja-yhdysvallat-kohtaavat-lavrov-kerry -

Entä nyt? – Numero 9

Entä Trumpin oma turvallisuus? On suuri vaara, että valtiosta, jossa on maailman eniten käsiaseita, joita myös käytetään, niin joku huumeinen löytyy kokeilemaan omaa kuolemattomaksi saattamista ja yrittää päästää USA’ n pois Trumpin syleilystä. Muistamme Ronald Reaganin murhayrityksen |15.

Onkin liki varmaa, että Yhdysvaltain salainen palvelu joutuu lisäämään presidentin turvamieskaartia. Lisäksi sisäinen turvallisuus on koetuksella, sillä kansakunta on revitty kahtia, mutta sen onneksi se meni näin päin. Ehkä Trumpin joukoista olisi helpommin löytynyt se huumeinen kuumakalle …

 … mutta onnistuisiko Trumpilta eheyttäminen?

|15 ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/John_Hinckley -  

Entä nyt? – Numero 10

Maailmanpoliisirooli; tämä rooli tullee vähentymään, kun se on jo muutoinkin alenevalla tapahtumaradalla |16. Kiina nousee ja ottaa oman osuutensa, joka on ~1,45/7,3 – ja USA’ lla se on ~0,34/7,3. Tämä on jo varmaa, ja Trump taitavana liikemiehenä ymmärtää käytännön realismin.

The Great ei enää tarkoita – koko maailman näkökulmasta, vain USA’ n omasta näkökulmasta. Kiinan presidentti Xi tulee vilpittömästi onnittelemaan Trumpia ja kannustaa jatkamaan liiketoimia sillalla, jossa on ajokaistat molempiin suuntiin.

Venäjän presidentti Putin onnittelee myös ja samalla tavalla kannustaa yhdistämään voimia, jotta pahuuden akseli ISIS saadaan nujerrettua |17, sillä intressi on vieläpä kaikkien kolmen yhteinen.

|16 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/02/uusi-maailmanjarjestys-yhden.html -

|17 ¨ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/09/ydinasesuurvallat-suojelevat-omiaan.html -

..jatkuu...

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä9563

[5]

Lopuksi

Saamme rauhallisemman Euroopan, Venäjän tekaistu uhka poistuu |18 ja eurooppalaiset pohtivat kokonaisvaltaista Euroopan turvallisuuspolitiikkaa. Syyria rauhoitetaan, Irak hoidetaan ja Afganistanista tullaan amerikkalaisina pois. Nyt Trumpin aikakaudella itsenäiset YK-jäsenvaltiot hoitavat itse omia asioitaan ja tämä tuottaa paljon kiitosta Kiinasta, joka on lopulta se Donald Trumpin kovin ja vaikein haaste.

|18 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/02/venajasta-luodaan-hyytavaa-uhkaa.html -

JÄLKIKIRJOITUS – Donald Trumpin vaiheet esivaaleista – Yhdysvaltain presidentiksi

1 – 09032016 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/213353-trump -

2 – 22032016 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/214086-trumppismi -

3 – 20072016 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/220250-trumppismi-jyraa-%E2%80%93-vaihe-one-maalissa -

4 – 22072016 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/220309-maailmanpoliisi-%E2%80%93-yhdysvallat-roolitehtava-lahenee-loppuaan -

5 – 01082016 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/220716-trump-ja-rusgate-%E2%80%93-panettelun-ja-kannatuksen-syy-seuraus

6 – 20102016 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/224729-in-trump-voittaa-rauhanrakentajana-han-osaa-peruuttaa -

7 – 05112016 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/225569-in-avaako-trumppismi-amerikkalaisten-perestroikan -

8 – 07112016 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/225652-ratkaisiko-fbi-n-virkoneisto-yhdysvaltain-presidentinvaalit-2016 -

The End

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Windspeed
Seuraa 
Viestejä8411

National Geographic dokkarissa käytiin Indonesiassa jossa sademetsiä hakataan alas ja kulotetaan sellaisella vauhdilla, että päästöt ohittaa USAn CO2 päästöt. Mitä Kremlissä tästä ajatellaan...hehän maksavat sulle eikö niin ?

If it looks good it will fly good ! -Marcel Dassault

Pseudohippi
Seuraa 
Viestejä17001

Ilkka Luoma kirjoitti:
(Liki varmaa on jo nyt, että Yhdysvallat saa poikkeavan presidentin 1.1.2017.

Aivan varmaa on että ei saa.

Soisi että näissä Ilkan spämmeissä olisi edes perusfaktat kohdallaan.

Sensuuri kärjistää yhteiskunnan polarisaatiota.

MooM
Seuraa 
Viestejä10255

Näissä on periaatteessa ihan hyviä alkuja keskusteluille, mutta kannattaisi tehdä aloitus yksi kerrallaan eri pointeista. Tai mielummin vielä: valita joku pointti. Tämä ei ole mikään pamflettipalsta, vaan keskustelualue. Luoman tolkuttoman pitkät vuodatukset eivät alusta keskusteluja, ei edes provosoimalla. Trollauskin menee ihan hukkaan, jos kukaan ei viitsi lukea alkua pitemmälle.

"MooM": Luultavasti entinen "Mummo", vahvimpien arvelujen mukaan entinen päätoimittaja, jota kolleega hesarista kuvasi "Kovan luokan feministi ja käheä äänikin". https://www.tiede.fi/keskustelu/4000675/ketju/hyvastit_ja_arvioita_nimim...

MooM
Seuraa 
Viestejä10255

SamikoKu kirjoitti:
Juu, en jaksanu lukea edes ekaa viestiä loppuun.
Tiivistämistä enemmän, vähemmän ilmaa ja korulauseita.

Jepjep. Ja ihan kaikkea mieleen tulevaa (tehtäväksi annettua) ei kannata ulostaa samaan viestiin.

"MooM": Luultavasti entinen "Mummo", vahvimpien arvelujen mukaan entinen päätoimittaja, jota kolleega hesarista kuvasi "Kovan luokan feministi ja käheä äänikin". https://www.tiede.fi/keskustelu/4000675/ketju/hyvastit_ja_arvioita_nimim...

Pseudohippi
Seuraa 
Viestejä17001

MooM kirjoitti:
SamikoKu kirjoitti:
Juu, en jaksanu lukea edes ekaa viestiä loppuun.
Tiivistämistä enemmän, vähemmän ilmaa ja korulauseita.

Jepjep. Ja ihan kaikkea mieleen tulevaa (tehtäväksi annettua) ei kannata ulostaa samaan viestiin.

Ehkä Ilkka saa palkkansa merkkimäärien perusteella :) .

Itse en jaksanut lukea kun ensimmäisen lauseen. Ja siinä kun oli jo selvä asiavirhe niin eipä se houkutellut eteenpäni jatkamaan. (Tai no, ehken olisi lukenut edes ensimmäistäkään lausetta jollei tuo virhe olisi silmään osunut.)

Sensuuri kärjistää yhteiskunnan polarisaatiota.

hcesar
Seuraa 
Viestejä13039

MooM kirjoitti:
Luoman tolkuttoman pitkät vuodatukset eivät alusta keskusteluja, ei edes provosoimalla.

Ei Luomaa tosiaan voi provosoinnista syyttää, koska näissä kirjoituksissa, ainakaan niissä, jotka olen lukenut, ei ole ainoatakaan itsestäänselvyyttä radikaalimpaa mielipidettä. Luoman kirjoitukset ovat yhtä provosoivia kuin sanakirja tai puhelinluettelo. Ellei provosoidu väärinymmärryksistä, asiavirheistä tai siitä, että pusketaan sisällötöntä tekstiä kilometreittäin.

Kyllähän tässäkin avauksessa on aihe keskustelulle, eli USA:n vaalien korkein äänestysprosentti sataan vuoteen. Tuon asian voisi alustaa parilla virkkeellä.

Mutta nyt kirjoituksissa ei, kuten sanoit, ole pointtia vaan kirjoitetaan vaan kaikki mitä tulee mieleen, yleensä jäsentelystä viis, aivan kuin kirjoituksista maksettaisiin pituuden mukaan.

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä9563

... Amerikkalaiset voittamispelin unelmafinaali ja yllättävä lopputulos - parjattu ja mollattu Trump voitti vähemmillä äänillä puolen vuoden kujanjuoksun härkäpäisellä sitkeydellä ja pinnallisilla tiedoilla. Amerikkalaisen huippupolitiikan washington-kansalaisista etääntynyt korruptio puri ja reippaasti ennen äänestämättömiä nousi vaaliuurnabarrikaadeille - ennakoimmeko tätä samaa myös Suomeen? Kuka ja ketkä herättävät karismallaan nukkuvan kansan?

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-2000001950133.html

.

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä9563

asdf kirjoitti:
MooM kirjoitti:
Luoman tolkuttoman pitkät vuodatukset eivät alusta keskusteluja, ei edes provosoimalla.

Ei Luomaa tosiaan voi provosoinnista syyttää, koska näissä kirjoituksissa, ainakaan niissä, jotka olen lukenut, ei ole ainoatakaan itsestäänselvyyttä radikaalimpaa mielipidettä. Luoman kirjoitukset ovat yhtä provosoivia kuin sanakirja tai puhelinluettelo. Ellei provosoidu väärinymmärryksistä, asiavirheistä tai siitä, että pusketaan sisällötöntä tekstiä kilometreittäin.

Kyllähän tässäkin avauksessa on aihe keskustelulle, eli USA:n vaalien korkein äänestysprosentti sataan vuoteen. Tuon asian voisi alustaa parilla virkkeellä.

Mutta nyt kirjoituksissa ei, kuten sanoit, ole pointtia vaan kirjoitetaan vaan kaikki mitä tulee mieleen, yleensä jäsentelystä viis, aivan kuin kirjoituksista maksettaisiin pituuden mukaan.

...

Jotain uutta ja Suomeen projisoitua!

... Lännettyneen rämettyneisyyden huippu: UPI-FIIA, ohjelmajohtaja Mika Aaltola sanoi, että Suomen pitää näyttää hyödyllisyytensä Yhdysvalloille pitääkseen hyvät suhteet maailman sotineimpaan valtioon. Nyt on pakko kysyä ketkä maksavat Aaltolan palkan? Onko Aaltola koskaan tutkinut, mitä kansakuntamme sanoo Natosta? Taitaa olla niin, että juuri tämä yli 50 prosenttisesti natovastainen kansa maksaa Aaltolan palkan!

http://yle.fi/uutiset/trumpin_jytkyn_6_seurausta_suomelle/9282199

.

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä9563

MooM kirjoitti:
Näissä on periaatteessa ihan hyviä alkuja keskusteluille, mutta kannattaisi tehdä aloitus yksi kerrallaan eri pointeista. Tai mielummin vielä: valita joku pointti. Tämä ei ole mikään pamflettipalsta, vaan keskustelualue. Luoman tolkuttoman pitkät vuodatukset eivät alusta keskusteluja, ei edes provosoimalla. Trollauskin menee ihan hukkaan, jos kukaan ei viitsi lukea alkua pitemmälle.

...

Idea on luoda topic, joka sopii mahdollisimman monille, on laaja-alainen, ja sisältää useita asiakohtioita, joista saa kiinni - kukin oman halunsa ja tarpeensa mukaisesti --- 

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat