Seuraa 
Viestejä1478

Jos ajattelin suorittaa epävirallisen kyselyyn perustuvan tutkimuksen syöpään liittyen, niin eikai siihen mitään lupia tarvita? Kai kuka tahansa saa kysellä? En tietenkään aikoisi käyttää tutkimusta muuta kuin omiin asioihini.

Kommentit (2)

MooM
Seuraa 
Viestejä8021

Ei, mutta jos kyselet jossain sisätilassa, sen omistajalla voi olla näkemys siihen, onko kyseleminen ok. Esim. kauppakeskukset yms. Kadulla saa kysellä niin paljon kuin haluaa, jos ei riko järjestyssääntöjä tai muuten häiriköi liikaa.

EI kyselytutkimuksiin tarvita muutenkaan virallisia lupia, mutta kerättyä tietoa koskee kyllä tietosuojalainsäädäntö. Jos datassa on henkilötunnisteita tai henkilöt ovat muuuten tunnistettavissa (vaikka oululainen harvinaista ruokatorven syöpää sairastava 30-40 v. nainen), niiden säilytys ja käyttö on säädeltyä.

"MooM": Luultavasti entinen "Mummo", vahvimpien arvelujen mukaan entinen päätoimittaja, jota kolleega hesarista kuvasi "Kovan luokan feministi ja käheä äänikin". https://www.tiede.fi/keskustelu/4000675/ketju/hyvastit_ja_arvioita_nimim...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat