Seuraa 
Viestejä1441

http://yle.fi/uutiset/3-9315671
Se oli sitten siinä?

Sivut

Kommentit (35)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
ing geolog
Seuraa 
Viestejä7058

Overlander kirjoitti:
http://yle.fi/uutiset/3-9315671
Se oli sitten siinä?

Mikä oli, ja missä?

Mihin tuo on selitys?

Paljonko tuo on siitä rahamäärästä mitä Talvivaaraan sijoitetaan?

Olisiko todennäköistä, että on kysessä korruptiosalaliitto?

Onko Pöyry OY mukana salaliitossa?

Oliko se siinä, että sijoitettiin moninkertainen määrä rahaa, että serkku tms sai toimeksiannon?

Mutta minäkin voin tehdä virheitä, kerran nuorena sytytin, Haaparannan kaupunginhotellissa, tupakin väärästä päästä.

HuuHaata
Seuraa 
Viestejä6761

Sipilän blogista:

http://www.juhasipila.fi/blogi.html

"Luovuin kaikista yritysomistuksistani vuonna 2013 sen vuoksi, että voisin hoitaa yhteisiä asioita ilman epäilyksiäkään mistään kytkennöistä. En voi vaatia kaikkia sukulaisia luopumaan työstään asemani vuoksi."

Täytyy olla vahvasti eri mieltä. Mikäli päätöksentekijän välitön lähipiiri (vaimo, lapset, vanhemmat) hyötyy merkittävästi päätöksestä tulisi päätöksentekijän aina tietenkin jäävätä itsensä päätöksenteosta.

Ei sillä oma näkemykseni on, että Berner ja Sipilä ovat samasta puusta, jossa ei ymmärretä että on olemassa esimerkiksi etiikka.

HuuHaata
Seuraa 
Viestejä6761

Nuorisosäätiö on tietenkin myös suuri tekijä Sipilän osalta. Mies ei puolueen puheenjohtajana edes ole suostunut ottamaan kantaa siihen, että säätiö kerää julkista rahoitusta kymmeniä miljoonia ja alkaa sitten "yleishyödyllisenä" säätiönä rakentelemaan kovan rahan kohteita sinne sun tänne Keskustaa lähellä olevien tahojen ollessa leikissä voittajina.

Näinonnäreet
Seuraa 
Viestejä982

Mistähän tuossa nyt on kysymys? Sipilän enoilla on jokin firma joka on tehnyt puolen miljoonan kaupat Terraframen kanssa. Jos tuotto toimituksesta on 10 % luokkaa, nettoaa enojen firma tuollaiset viiskyttonnia. Ja Sipilä olisi ton takia päättänyt jatkaa kaivoksen toimintaa? Tuo saattaa näyttää sieltä leipäjonosta katsottuna isolta summalta mutta voi kertoa että liike-elämässä se on aika pikkuraha. Ihan naurettava väite että tuon takia tehtäisiin päätös kaivoksen jatkamisesta.

Jos tuohon mennään, ei ministerillä voisi olla alaikäisiä lapsia koska hän ei voisi silloin päättää lapsilisistä. Eikä suvussa saisi olla sosisaalipummeja koska ministeri ei silloin voisi päättää sosiaalietuuksista. Eikä suvussa voisi olla virkamiehiä koska hallitus päättää myös virkamiesorganisaatioiden määrärahoista. Ylipäätänsä aika harva voisi olla kelvollinen ministeriksi.

HuuHaata
Seuraa 
Viestejä6761

http://www.iltalehti.fi/uutiset/201611262200032554_uu.shtml

"Ministeri on esteellinen, jos hän tai hänen läheisensä on asianosainen. Ministeri on esteellinen myös, jos asian ratkaisusta on odotettavissa erityistä hyötyä tai vahinkoa hänelle tai hänen läheiselleen."

Sipilä voi vaikka rohkeasti kömpiä julkisuuteen selittelemään kuinka hänellä ja hänen läheisillään on pätäkkää niin pirusti, että häntä ei lait koske. Muutama kymppitonni ei ole erityinen hyöty koska HÄN on miesten mies ja satojen miljoonien kuorimies ja lain yläpuolella.

Näinonnäreet
Seuraa 
Viestejä982

Pekkarinen junaili vuosikyymenen alussa niin ruhtinalliset tuulivoiman syöttötariffit että hänen tyttärensä ja vävynsä ovat rikastuneet miljoonia tuulivoimafirma Taaleritehtaan kautta. Mielestäni tuossa haisee nepotismi ja homma olisi pitänyt selvittää. Mutta tuo Sipilän tapaus, hyöty on kaiken kaikkiaan pieni muiden paitsi leipäjonolaisten mielestä. Sukulaisuussuhde on etäinen. Tilaus olisi tehty joka tapauksessa eikä sitä ratkaissut Terraframe vaan konsultti. Ja tuskin Sipilä edes tiesi koko tarjouksesta. Niin että ihan turhaa kohkaamista, pelkkää poliittista ajojahtia.

HuuHaata
Seuraa 
Viestejä6761

^ Onkos Suomen virkamiehistö siis lähtenyt lipsumaan tuossakin asiassa? Aiemmin ainakin asia on ollut niin että virkamiehelle joku alle tuhannenkin euron lahja, tai etuus on katsottu merkittäväksi.

Nytkö siis ollaan jo Suomessa tilanteessa, jossa pikku lahjuslipsahduksia tulee liukuhhnalta ja ei niin väliksi kun vaan kymmenistä tuhansista puhutaan.

Ministerit vastaavat ja toimivat virkamiesten esimiehinä. Näin heiltä tulee vaatia sama kuin virkamiehiltä ja vähän enemmän.

HuuHaata
Seuraa 
Viestejä6761

Itseasiassa miettien tuota lahjusasiaa virkamiesten suhteen. Se oikeastaan selittäisi montakin asiaa. Olen pitänyt suomalaisia virkamiehiä idiootteina isolla i:llä. Totuus nykypäivänä voinee kuitenkin olla, että heillä on se viimeinen nauru kun katsovat veroparatiisisaldojaan ja nauravat tyhmille jotka uskoo heidän horinansa.

Näinonnäreet
Seuraa 
Viestejä982

HuuHaa näyttää lähtevän siitä että Suomessa ei kauppaa tehdä ilman lahjusrahoja. Onkos tuossa tapauksessa nyt osoitettu että lahjuksia on annettu tai pyydetty vai hitä hourit? 

Menisi muuten varsinkin pienten kuntien valtuustoissa ja lautakunnissa homma aika vaikeaksi jos jokaikinen sukulainen ja ystävä aiheuttaisi jääviysongelman. 

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat