Seuraa 
Viestejä1047

Yksilönvapaus eli liberalismi tarkoittaa sitä, että sinä et tavallaan kuulu samaan jengiin jos niin olet päättänyt vaan sinä sitoudut olemaan enemmänkin yksilö. Ehkäpä samaan pataan kuuluminen on osoittautunut erittäin vaikeaksi ja epätoimivaksi aatteeksi muutenkin.

Tottakai suurin osa ihmisistä välittää harmoniasta muihin, mutta miten hyvin se sitten käytännössä toimii? Olen pohtinut tätä asiaa jo kauan, eli liberalisimia. Moni ei oikeastaan halua olla kytköksissä muihin. Hyvä niin! Ei oo pakko jos ei taho.

Se että me ollaan laumaeläimiä on minulle enemmänkin sitä, että ehkä me ryypätään yhdessä, ja aikas vähän sitä: ETTÄ ME OTETAAN TOINENTOISIAMME LIIAN PALJON HUOMIOON.

Kommentit (1)

Titanic
Seuraa 
Viestejä1311

Lukion kursseista puuttuu kumma kyllä sosiologian ja sosiaalipsykologian kurssit. Sen verran käsiteltiin "laumoja" psykologian tunnilla, että sanottiin: Laumalla on aina enemmistön hyväksymä johtaja ja ne, jotka eivät kuulu tuohon johtajaa tukevaan enemmistöön joutuvat erittäin heikkoon asemaan. Käytännön kokemuksesta tiedän, että ne joutuvat tahdonvoimaltaan voimakkaiden johtajan tukijoiden suihin ja omilta ruumiinvoimiltaan tyhjiin imetyiksi.

Ehkä liberalismi on keino paeta joutumasta täysin lauman enemmistön tyhjiin imemäksi. En tiedä. 

Aristoteles muistaakseni esitti hyvän ja pahan olemuksesta sen kaltaista, että jos joku asia ei ole hyväksi sanottua tai mainittua on se väistämättä vastakkaista eli pahaa. Jos joku ei kuulu meidän puolueeseen, joka on hyvä; niin hänen täytyy väistämättä olla paha. On vain kaksi ääripäätä; valkoinen ja musta; eikä mitään siinä välillä. Jos tuet johtajaa niin olet hyvä ja jos et tue häntä niin kuulut pahoihin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat