Seuraa 
Viestejä45973

Aikaisemminkin olen miettinyt ja tänään varsinkin takapihanpuistikoissa ulkoilevia koiria katsellessa tuli mieleen, että miten esim. ulkoiselta habitukseltaan täysin eroavat koirat tunnistavat lajitoverinsa näköjään helposti. Iso lammaskoira ja pienempi villakoirantyyppinen eivät olleet pysyä taluttajiensa hihnoissa. Päästivät sitten vapaana juoksentelemaan, ja siinä mentiin ja telmittiin keskenään sopuisasti. Molemmat olivat naaraita (kysyin kauppaan mennessä), joten mikään kiima-aikajuttukaan ei ollut kysymyksessä. Sen sijaan puun juurella nököttävä kissa sai olla ihan rauhassa. Pystyykö koira todella tuntemaan oman lajikumppaninsa, vaikka esim. painoeroa on 500 %?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (3)

No eiköhän se ole ihan yleisesti tunnettu tosiasia, että koiralla on tuhansia kertoja parempi hajuaisti kuin ihmisellä, ja näkö taas vähän heikko. Outoa, että tällaista tarvitsee edes kysyä. Kyllä se koira nenäänsä käyttää lajikumppanin tunnistuksessa eikä niinkään silmiään, joten ulkoinen habitus ei pääse hämäämään.

Miksi puhut rodusta otsikossa ja lajista tekstissä? Mielenkiintoisempaa olisikin ollut, että kiinnostuvatko koirat enemmän oman rotunsa edustajista kuin muista koirista.

mustikka
Seuraa 
Viestejä81

Satuin kerran tekemään vahingossa testin omalla koiralla. Mentiin koiranäyttelyyn, jossa olin noin 100 eri rotujen edustajaa. Näiden koirien keskeltä oma koirani etsi leikkikaverin, joka muistutti emoa ja olikin saman rotuinen eli mäyräkoira.

Tässä tapauksessa siis mäyris tunnisti toisen mäyriksen kentä toiselta laidalta. Muu kaveri ei enää kelvannut.

Pystykorvallani en ole huomannut samaa (ehkä kun emolla oli luppakorvat), mutta pieniin lapsiin se on kiintynyt. Niitä kun oli kolme kappaletta pentukodissa ja ne hoitivat pentuja antaumuksella.

Olisko kysymys enemmänkin hoitajaan ja emoon kiintyminen?

meillä on kova tarve = kukaan järkevä ei halua meille töihin
meillä on jatkuva tarve = aikataulut kusee pahan kerran
kilpailukykyinen palkka = noin 60% liiton suosituksesta

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Eipä ole erilaisuus muitakaan elikoita haitannut = muulit sun muut...
Akvaariossani elelevät synnyttävät hammaskarpi (platyt, miekkapyrstöt, miljoonakalat) liehittelevät toisiaan ja jopa risteytyvät...

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat