Seuraa 
Viestejä149

Alternet-sivusto on tutkinut Washington Postin ns. mustaa listaa (jonne ympättiin mm. sellaisia arvostettuja sivustoja kuten Truthdig, Counterpunch, mainittu Alternet sekä Wikileaks!!!) ja havainnut koko mustan listan lähteneen Ukrainan äärinationalistisista ja uusfasistisista lähteistä (ns. Kiovan natsit) joita amerikanukrainalaiset varsin aktiiviset toimijat USA:ssa ja Kanadassa ovat levittäneet. Alternetin mukaan CIA ja USA:n ulkopoliittinen eliitti on varsin perillä että väitteet mm. Venäjän sekaantumisesta USA:n vaaleihin ovat onttoja mutta että tällainen mccarthyistmi sopii vallan hyvin USA:n (ainakin Obaman hallinnon) agendaan.

Alternetin tutkimus avaa näkymät joita historiantutkijat ovat penkoneet jonkin verran. Amerikanukrainalaisissa juurissa näkyy toisen maailmansodan vaikutus kun USA:han, Kanadaan (ja Eurooppaan) pakeni ukrainalaisia emigrantteja, joilla kaikilla ei totisesti ollut puhtaat jauhot pussissa mitä tulee Natsihallinnon vuosiin Ukrainassa 1941-44.

http://www.alternet.org/media/anonymous-blacklist-promoted-washington-po...

Sivut

Kommentit (31)

Franek
Seuraa 
Viestejä149

http://www.dailymail.co.uk/news/article-3205754/Blood-oozed-soil-grave-s...

Ron Paul instituution artikkeli liittyen Washington Postin mustiin listoihin:

http://ronpaulinstitute.org/archives/featured-articles/2016/december/09/...

Ja tässä Ukrainan synkästä historiasta (äärinationalismi, juutalaisvastaisuus ja osuus joukkomurhiin Natsi-Saksan koneiston kanssa sekä vaiettu historia ylipäätänsä sodanjälkeisestä ukrainalaista äärinationalismista)

https://vastavalkea.fi/2016/06/06/kansallisen-muistin-instituutti-valkop...

" Esimerkiksi Jared McBride Yhdysvaltain Kennan Instituutista totesi, ettei Viatrovytšin OUN-UPA-glorifioinnissa ole kyse historiasta vaan yksipuolisesta poliittisesta projektista, jolla on syvempää kannatusta lähinnä Länsi-Ukrainassa. Jeffrey Burds Massachusettsin Northeastern-yliopistosta kertoi vastaavasti Viatrovytšin ja hänen alaistensa syyllistyneen asiakirjaväärennöksiin ajaakseen omia (poliittisia) näkemyksiään. Burds vertasi tietyistä alkuperäisasiakirjoista aiemmin ottamiaan kopioita UINM:n esittämiin vastaaviin ”alkuperäisasiakirjoihin”, ja ne eivät vastanneet hänen ottamiaan. Burdsin mukaansa Viatrovytš ja kumppanit olivat muutelleet tai poistaneet asiakirjoista sanoja ja lauseita, jotka kritisoivat ukrainalaista nationalismia tai olivat ristiriidassa OUN:sta ja UPA:sta rakennetun narratiivin kanssa. Lundin yliopiston Ukraina-asiantuntija Pehr Anders Rudling totesi haastattelussaan, että OUN:n asiakirjaväärennöksiä tunnettiin jo 1950-luvulla. Niiden mukaan esimerkiksi OUN olisi kieltäytynyt osallistumasta Länsi-Ukrainan pogromeihin II MS:n aikana. "

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Franek
Seuraa 
Viestejä149

http://www.veteranstoday.com/2016/07/04/americas-dark-history-of-support...

America’s Dark History of Supporting Ukrainian Fascists and War Criminals

"The CIA was acutely aware of Bandera’s fascist views but they understood that if he was captured by the Soviet Union he would not be accorded the same mercy that was granted due to American interests in post-war Europe. The following series of images details the lengths to which the CIA went in order to keep Bandera out of Soviet hands and to further avoid branding him a ‘war criminal’."

Kylmän sodan vuosina siis ukrainalainen äärinationalistinen ja fasistinen ajattelu löysi kodin USA:sta, Kanadasta ja Britanniasta. Kanadassa heidän poliittinen painoarvonsa lienee ollut merkittävin. USA:ssa se alkoi näkyä todenteolla 1950- ja 1960-luvun jälkeen 2010-luvulla joskin aika ajoin sitä on hyödynnettä muulloinkin (mm. 1970-luvun puolivälissä). USA:ssa ongelma on siinä että maassa on myös vaikutusvaltainen juutalainen lobby jolloin nuo pogromitaustat täytyi painaa taustalla. 

jussipussi
Seuraa 
Viestejä46335

Pseudohippi kirjoitti:
Näin ne valeuutiset leviävät tiedepalstallakin.
Ottaen huomioon Euroopan tulevat vaalit ja Italian tilanne niin emmeköhän näe hyvinkin aktiivista informaatiosotaa, melkein samalla tasolla kuin näimme aiemmin Venäjän hyökätessä Ukrainaan.

suolakaivos
Seuraa 
Viestejä513

Minusta olemme siirtymässä uuteen vaiheeseen Euroopan ja maailmanpolitiikassa. Vuonna 1991 koettiin HURMOS ja monilla meni suhteellisuudentaju kun he todellakin luulivat että historia on päättynyt kun hyvä/länsi/demokratia otti lopullisen voiton. Ja kuitenkin olisi pitänyt pystyä esittämään joitakin kysymyksiä kuten

1) Miksi Nato ei lakkautettu Varsovan liiton purkaantuessa?

2) Jos Nato ei lakannut olemassa mihin sitä enää tarvittiin? Kuka oli se vihollinen?

3) Millä perusteella geopoliittiset tosiasiat olisivat muuttuneet, sillä eihän Venäjä lakannut olemasta?

4) Missä määrin euforinen "voitonhurma" sekoitti päät ja laittoi monet poskettomiin historian uudelleenkirjoittamisiin?

5) Miksi USA aloitti juuri tässä vaiheessa sen kaikkein aggressiivisimman tunkeutumisen vähän joka maailmakolkalle? Mikä sitä siellä uhkasi?

"En ymmärrä tätä herkkänahkaisuutta kaasun käytöstä...Kannatan jyrkästi myrkkykaasujen käyttöä sivistymättömiä heimoja vastaan....voidaan käyttää myös kaasuja jotka ovat epämiellyttäviä ja levittävät kauhua.."

- Winston Churchill (1919)

suolakaivos
Seuraa 
Viestejä513

Nyt tuo vuoden 1991 euforia on ohi mutta sen jälkiseuraukset ovat melkoiset. Monille hurahtaneille jäi soimaan päähän mm. sellaisia harhaluuloja kuten että Venäjä on heikko ja tulee heikentymään ja että USA on jatkossakin maailmanvaltias. Kiinan nousu tunnustetaan. Mutta se että esim. USA:n reaalitalous ei ole kasvanut sitten vuoden 1973 ollenkaan (kuten ei myöskään mediaaniansiot) on jäänyt monilta havaitsematta. On nimittäin ilmennyt että USA:n bkt:sta 2014-15 enää vain 28% on reaalitaloutta ( 5 000 miljardia dollaria) kun taas ns. virtuaalitalous (unelmahötö) muodostaa 13 000 miljardin dollarin eli 72%:n siivun. Jo vilkaisu strategisten raaka-aineiden käyttömääriin osoittaa että monilta osin Kiina ei ole ainoastaan suurin talous vaan reaalitalouden osalta juuri täysin ylivoimaisesti suurin. Oliko se alumiinin kulutus joka oli jopa kymmenkertainen USA:n kuluttamaan määrään nähden. EU:n omien tilastojen mukaan 20 ja  57 kriittiisimmistä raaka-aineista peräti 50-65% on BRICS-maiden kontrollissa. Tietysti voidaan teeskennellä että silikonitissit ja velkakirjamyynti, osakehuuhaa sekä terveysbusiness (kasvavassa määrin terveiden sekopäiden ja luulosairaiden hoitoa sekä ehostusta) tai juristibusiness tai kiinteistöhuuhaa olisi osa "kovaa taloutta" vaan tuskinpa näin on. Silikontissien suunnittelulla, markkinoinnilla ja tuotannolla ei sittenkään ole painoarvoa infrastruktuurirakentamisen, energiateollisuuden ja teollisuuden rinnalla yleensäkään.

Suomen, Baltian ja vaikkapa Ukrainan osalta saattaa alkaa pyykinpesu tästä 1990-luvulla syntyneestä (synnytetystä) uusisänmaallisuuden ääri-ilmiöiden vaikutuksista. Jos meillä aletaan väittämään legendaa torjuntavoitoista (jotka kyllä pitivät paikkaansa mutta joiden merkitystä ei kannattaisi liioitella) jopa niin että olimme melkein ainakin moraalisia voittajia olemme unohtaneet mitä tapahtui ennen sitä. Mikä oli suomalainen rasistinen ryssäviha, mitä se palveli ja kenen asiaa sillä ajettiin? Missä määrin baltit, suomalaiset ja ukrainalaiset ovat siivonneet historiastaan epämiellyttäviä vaiheita ja kiillotelleet kuvaansa? Nämä asiat nousseevat framille. Kannattaa aina muistaa että myös Natsi-Saksan rikokset nousivat kaikkien nähtäville vasta tappion hetkellä. Se että USA:n rikokset ihmisyyttä vastaan on näinkin pitkään joko kiistetty tai niistä ei ole välitetty johtuu ainoastaan siitä, että tuota lopullista pyykinpesua ei ole tarvinnut käydä, vielä. Mutta sekin voi olla silloin edessä. Siksi on hyvä että tietoa kaivetaan esille vaikka kuinka ulvotaan "trollauksesta" . Näin lopuksi ottaisin esille ns. liberaalien voimien osuuden tässä yleisessä kiihotuksen ilmapiirissä. On merkillepantavaa kuinka tätä demonisointia harrastavat käsi kädessä mm. Jussi Halla-aho ja Heidi Hautala. Halla-aholla olisi selittelemistä siinäkin, että juuri USA on politiikallaan aiheuttanut pakolaisaallon Eurooppaan Lähi-Idästä (Ukrainan uusnatsien komppaaminen tai vähättely on luku sinänsä). Hautalan Venäjä-demonisointi johtunee  lähinnä siitä kiukusta kun Venäjä täysin hävyttömästi ei suostu kumartamaan "Partaista Naista" eikä Vihreää agendaa muutenkaan, vaan ajaa omia strategisia ja taloudellisia intressejään. Syystäkin tuollainen käytös saa Hautalan tapaiset omahyväiset vihreät raivoihinsa. 

"En ymmärrä tätä herkkänahkaisuutta kaasun käytöstä...Kannatan jyrkästi myrkkykaasujen käyttöä sivistymättömiä heimoja vastaan....voidaan käyttää myös kaasuja jotka ovat epämiellyttäviä ja levittävät kauhua.."

- Winston Churchill (1919)

Franek
Seuraa 
Viestejä149

Uusnationalistisen ajattelun nousu voidaan ajoittaa tuohon Neuvostoliiton hajoamiseen. Joku Jussi Halla-aho syntyi poliittisesti ehkä tuohon aikaan jolloin aloitettiin Suomessa tämä "puhdistautumisrituaali". Siitäpä ei ole sitten kovin pitkä matka natohihhuliksi ja Venäjän demonisoijaksi. Ei liene sattuma että Stephan Bandera Ukrainassa (äärinationalisti) ja Lauri Törni (de facto ja de jure syyllistyi valtio- ja maanpetokseen) alettiin pestä puhtaaksi juuri 1990-luvulla. Olen sen verran vanha että muistan ettei Törni-kulttia ollut ainakaan 1980-luvun puoliväliin mennessä luotu ollenkaan. Mitä taas tähän Kuhlmey-hypetykseen tulee niin sen tarkoitus oli mitä ilmeisemmin (taitavasti verhottuna) valmistella suomalaisia Nato-jäsenyyteen. Nyt meillä on siis sukupolvi eteenkin nuoria tai keski-ikää lähestyviä "vihaisia miehiä" joilta voi odottaa mitä tahansa. Heillä on maailmakuva joka vain retoriikan kovuuden osalta ei yllä Eljas Simojoen tasolle. Ukrainan osalta esimerkit ovat varoittavia. Niistä Timo Vihavainen kirjoitti näin: 

"Maidanin polttopullomiehet  on aivan kritiikittömästi leimattu maan vapauttajiksi vaikka he tuskin saivat aikaan muuta kuin demokraattisen järjestelmän epävakauden ja kansalaissodan."

http://timo-vihavainen.blogspot.fi/2014/08/roskavaen-valta.html

jussipussi
Seuraa 
Viestejä46335

suolakaivos kirjoitti:
Nyt tuo vuoden 1991 euforia on ohi mutta sen jälkiseuraukset ovat melkoiset. Monille hurahtaneille jäi soimaan päähän mm. sellaisia harhaluuloja kuten että Venäjä on heikko ja tulee heikentymään ja että USA on jatkossakin maailmanvaltias.
Venäjähän on heikko mutta se käyttää taitavasti vanhaa Kiinalaisen kenraalin ohjetta.

“Appear weak when you are strong, and strong when you are weak.”

― Sun Tzu, The Art of War

Venäjän pitää pullistella joka suunnalla sillä se haluaa peittää/maskata heikkouttaan.

John Carter
Seuraa 
Viestejä11173

Pseudohippi kirjoitti:
Näin ne valeuutiset leviävät tiedepalstallakin.

On hyvä ottaa huomioon, että valeuutisten levittäminen on trollien, kuten Batmanin, Anuksen ja Iljan työtä. Esimerkiksi Putkonen on ammatiltaan käsikirjoittaja ja teatterin ohjaaja, joka ohjaa ja käsikirjoittaa tällä hetkellä Putlerin näytelmää Donetskissa.

" Käsittämätöntä luonnossa on sen käsitettävyys. " Albert Einstein

boris
Seuraa 
Viestejä263

Niinpä. Oli kerran Eljas Simojoen sukupolvi, sitten suomettuneisuuden, sitten uusisänmaallisen öyhöttämisen ja EU-elitismin sukupolvi... seuraavaksi tulee jotain muuta mutta mitä?

Mitä tuohon Ukrainaan tulee niin siellä historian uudelleenkirjoittaminen ja fanaattinen idiotismi johti muutenkin epäonnistuneen valtion todennäköiseen tuhoon. En tiedä pitäisi näille paikallisille natseille järkätä joku Lvovin tasavalta jossa voisivat palvoa Adolf Hitleria ja tätä heidän sankariaan Banderaa.

jussipussi
Seuraa 
Viestejä46335

John Carter kirjoitti:
Pseudohippi kirjoitti:
Näin ne valeuutiset leviävät tiedepalstallakin.

On hyvä ottaa huomioon, että valeuutisten levittäminen on trollien, kuten Batmanin, Anuksen ja Iljan työtä. Esimerkiksi Putkonen on ammatiltaan käsikirjoittaja ja teatterin ohjaaja, joka ohjaa ja käsikirjoittaa tällä hetkellä Putlerin näytelmää Donetskissa.

Kuten aiemmin kirjoitin, se mikä on totta ei propagandassa ole oleellista vaan  se että saadaanko haluttu/tavoiteltu reaktio ihmisissä aikaan. Jenkeissä tämä on nyt vahvasti otsikoissa/havaittavissa.

Venäjä on tuuliajolla ja näytää pahasti siltä että jenkitkin on luisumassa samaan valheen ryteikköön.

jussipussi
Seuraa 
Viestejä46335

Täällähän alkaa ennustukset toteutua aiemmin kuin luulin jo kolme aktivoitunut tässä ketjussa. Lisää Venäjämielisiä tunkee mukaan olettaisin.

Voisi verrata aiempaa tilanteeseen jollain Venäjä hyökkäsi Ukrainaan.

jussipussi
Seuraa 
Viestejä46335

suolakaivos kirjoitti:
Minusta olemme siirtymässä uuteen vaiheeseen Euroopan ja maailmanpolitiikassa.
Kyllä, Venäjä on tätä suunnitellut/aktivoinut jo pitkään.

"Ulkopolitiikan tutkija Matti Pesu Tampereen yliopistolta pitää hyvänä asiana, että Venäjän luomasta jännitteestä voidaan puhua avoimesti. Tuore ulko- ja turvallisuuspoliittinen selonteko korostaa Venäjän muuttaneen Euroopan turvallisuustilannetta.

– On kuitenkin hyvä muistaa, että turvallisuustilanteen kiristyminen alkoi jo ennen Ukrainan kriisiä. Venäjän itsevarmempi ja aggressiivisempi suunta ulkopolitiikassa oli tullut ilmi jo aikaisemmin, Pesu sanoi lähetyksessä."

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/euroopan-turvallisuustilanne... .

boris
Seuraa 
Viestejä263

Tässä esimerkki miten "laatumedia" sensuroi omista julkaisemistaan kuvista Ukrainassa käydyn kriittisen keskustelun. Kun kuvassa taustalla olleen ajoneuvon eräitä tunnuksia kuten ovessa oleva vaakuna ja numero kommentoitiin olevan symbooleja Saksan Waffen SS:n 36.divisioonasta ja numeron 1488 olleen ukranalaisten uusnatsien tunnuksen  poisti The Guardian kommentit vetoamalla niiden rikkoneen "yhteisön sääntöjä". Mutta nyt tuli kiinnostava kohta. The Guardian poisti alkuperäisen kuvan korvaten sen ajoneuvolla jossa vaakuna oli poistettu mutta tunnus "1488" on jäänyt. Se kuitenkin on tunnistettu olevan ukrainalaisen äärinationalistisen taisteluyksikön. 

http://www.counterpunch.org/2015/03/13/fascist-formations-in-ukraine/ 

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat