Seuraa 
Viestejä3164

Olen toivottoman epäkäytännöllinen ja alakouluajoista alkaen joutunut kärsimään siitä.
Nyt minua ihmetyttää se, miksi virheellinen toiminta arkipäivän askareissa tuntuu niin usein eskaloituvan. Klassisin esimerkki tästä lienee voidellun leivänpalan putoaminen melkein aina voipuoli alaspäin lattialle, jolloin syötävä sotkee pudotessaan mahdollisiman paljon ympäristöä ja muuttuu toisinaan itsekin jätteeksi käymättä suoliston kautta. Tätä probleemia on muistaakseni tutkittukin. Toiseen ongelman kanssa joudun tekemisiin varastoja tms. penkoessani: en osaa pinota tavaroita järkevästi, ja niinpä kerueeni jäävät huteriksi kuin taaperon rakentama ensimmäinen palikkatorni. Ja kun nappaan tuosta etäisesti pinoa muistuttavasta kasasta haluamani objektin, niin hups! Ainakin muutama muu tavara seuraa mukana, saattaapa koko pinokin valua jalkojeni juureen. -"Pysy nyt pystyssä!" saatan sähistä tai päästellä legendapissiksen jokatoista sanaa suustani. Onneksi kukaan ei ole kuulemassa kiroiluani saati pesemässä suutani saippuoin - kuten kouluaikana kävi. Minua kiukuttaa, kun vaivoin jonkinlaiseen tasapainoon sullomani pino romahtaa - tai suorastaan syöksähtää - jaloilleni alle sekunnissa.
Ostettaisiin iso annos järjestelmällisyyttä ja käytännöllisyyttä!

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (2)

Järjestelmällisyyttä ja käytännöllisyyttä voit ostaa palkkaamalla kotiisi taloudenhoitajan

Itsellesi sen hankkiminen, ostamisesta puhumattakaan on lähes mahdotonta, ainakaan isoina annoksina. Sillä sitä on ihmisen pärjättvä mitä on syntymässä sattunut saamaan.

Jotain pientä voit itsellesikin tehdä. Kun pinosi sortuu välistävedon seurauksena, niin pysähdy hetkeksi ja mieti, olisiko välistävetotekniikassasi hiomisen varaa. Esim. tällaisesta voi olla apua seuraavalla kerralla: Työnnät huonomman kätesi pinoon välistävedettävän objektin yläpuolelle ja kohotat yläpuolista pinoa hieman. Sitten vedät paremmalla kädelläsi objektin pois pinosta hieman kohottaen ja lopuksi lasket yäpuolisen pinon osan alas ja vedät kätesi varovasti pois pinon välistä. Näin yksinkertaista se on. Tätä prosessia kutsutaan kokemuksesta oppimiseksi.

Mutta kun ihminen on kärsimätön, kuten ah niin tehokas ja nopea parempi puoliskoni, niin ei näistä insinöörineuvoista mitään hyötyä ole, ei ole aikaa miettiä ja ennakoida, oppimisesta puhumattakaan. Silloin kun tehdään jotain, kaiken pitää tapahtua nopeasti. Viis siitä, että pinot sortuu kerran toisensa perään ja kirosanat raikaa. Sotkut korjataan hitonmoisella vauhdila sitten kun kaaos ylittää sietokyvyn, joskus jo seuraavalla viikolla, useimmiten vasta parin kuukauden päästä.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä47449

Ei tuohon ole helppoja ratkaisuja. Voit yrittää opettaa itsesi miettimään sitä mitä olet tekemässä, mutta se on pitkä tie ja vaatii sitä että todella haluat muuttua. Ja perusmekaniikan hallitseminenkaan ei ole pahasta, mutta se on paljon helpompi opittava kuin uudet työskentelytavat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat