Seuraa 
Viestejä2

”Koska kaikki tunnetut luonnonlait ovat luonteeltaan enemmän tai vähemmän hajottavia ja rikkirepiviä, on puhtaan mekaanisten luonnonlakien puitteissa täysin selvää, että vaikka jotain elämän syntyä edeltävää alkeellista järjestystä pääsisikin toisinaan vahingossa syntymään, repisivät sattuman ja entropian kaltaiset ajattomat luonnonvoimat sellaisen saman tien hajalle. Jostain syystä tämä sääntö ei kuitenkaan koske biologisia elämänmuotoja. Jokainen elollinen olento sisältää jotain luonnontieteelle selittämätöntä ja näkymätöntä voimaa, joka yksilöi jokaisen eliön tarkkarajaiseksi yksilölliseksi organismiksi ja estää entropian lakeja toimimasta tuon voimakentän vaikutuspiirissä. Kutsuttakoon tuota voimaa tässä yhteydessä elämänvoimaksi. Niin kauan kun elämänvoima on biologisen olennon ruumiissa läsnä, kumoaa sen vaikutus kaikki entropian voimat. Vasta kun elämänvoima poistuu ruumiista, voi ruumis alkaa hajota entropian lakien vaikutuksesta.

Elämänvoima ilmenee jo alkeellisimmissakin ilmenemismuodoissa paitsi hyvin vahvana, myös äärettömän älykkäänä voimana, sillä se kykenee välittömästi maailmaan ilmestyessään muodostamaan pienen pienistä aineen osasista valtavan nerokkaita ja monimutkaisia biokemiallisia koneistoja, jotka oppivat paitsi säilömään informaatiota, myös monistamaan ja siirtämään sitä eteenpäin sukupolvelta toiselle, vieläpä kaiken aikaa uudistuen, kehittyen ja jalostuen entisestään. Valtavan korkealaatuinen älykäs tietoisuus on prosessissa läsnä siis jo kauan ennen solujen välisten monimutkaisten hermoverkostojen saati konkreettisten aivojen syntymää.

Jokaisessa organismissa vaikuttavan älykkään elämänvoiman täytyy olla jo syntyhetkellään välittömästi tietoinen paitsi sisäisesti kaikkien solujensa tilasta, myös ulkoisen ympäristönsä tilasta, sillä jos jokin uhkaa järkyttää organismin sisäistä tai ulkoista hyvinvointia, täytyy sen osata puolustautua tai vaihtaa sijaintiaan kyetäkseen ylläpitämään elämälle suotuisat olosuhteet vallitsevina myös jatkossa. Tämänkaltainen säätelymekanismi on merkki hyvin korkealle kehittyneestä tietoisuudesta ja sellainen on läsnä jo alkeellisimmassakin elollisessa organismissa heti ensi hetkistä alkaen. Jo heti biologisen elämän ensimmäisistä ilmentymistä alkaen tuo voima on ilmennyt elollisissa olennoissa valmiina ja täydellisenä. Se ei ole tarvinnut aikaa kehittyäkseen, vaan on ollut valmis ja täydellinen jo välittömästi ensimmäisistä elämänmuodoista alkaen.”

Lue artikkeli kokonaisuudessaan täältä:
https://kosmosjatotuudentie.blogspot.fi/2016/12/5-elamanvoima-voima-yli-...
Artikkeli on osa laajempaa tutkimusta, joka on kokonaisuudessaan luettavissa täältä:

http://kirjasarja.blogspot.fi/

Kommentit (5)

jarppah
Seuraa 
Viestejä1467

No ei jaksanut lukea kovin tarkkaan mutta se tästä ekana tulee mieleen että oli tämän avaruuden lainalaisuudet millaisia hyvänsä, niiden rajoissa elämä on jokatapauksessa saanut alkunsa ja kehittynyt. Useimmat Alkuaineet reaktiivisuutensa kautta muodostava molekyylejä elikkäs yhdisteitä ja siitä se lähtee.

JPI
Seuraa 
Viestejä27637

jarppah kirjoitti:
No ei jaksanut lukea kovin tarkkaan mutta se tästä ekana tulee mieleen että oli tämän avaruuden lainalaisuudet millaisia hyvänsä, niiden rajoissa elämä on jokatapauksessa saanut alkunsa ja kehittynyt. Useimmat Alkuaineet reaktiivisuutensa kautta muodostava molekyylejä elikkäs yhdisteitä ja siitä se lähtee.

Niinhän se tieteellisesti ajatellen on.
Toisaalta kun luonto kaikessa monimuotoisuudessaan, niin elollisessa kuin elottomassakin, oikein kunnolla päin naamaa pläsähtää, niin kyllä on pakko myöntää, että välillä nämä ihmisten selitykset siitä, vaikka kuinka vakuutavilta tuntuisivat, kuulostavat hieman sellaiselta vastasyntyneen jokelluksselta.

3³+4³+5³=6³

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
jussipussi
Seuraa 
Viestejä48967

Jani kirjoitti:
Valtavan korkealaatuinen älykäs tietoisuus on prosessissa läsnä siis jo kauan ennen solujen välisten monimutkaisten hermoverkostojen saati konkreettisten aivojen syntymää.

Miksi se ei ole täällä kirjoitetuissa läsnä.

Vierailija

Paitsi että on täysin mahdollista rakentaa itseään ylläpitävä kone, joka ei taatusti omaa mitään elämänvoimaa. Sille vaan sen verran ymmärrystä että se osaa valmistaa itseensä uusia osia luonnon resursseista nopeammin mitä eroosio tms sitä syö. Salaisuus on energia. Tuollainen toiminta vaatii ulkopuolista energiaa. Siksi eliötkin SYÖVÄT tai OTTAVAT ARSKAA. Itseasiassa ne toteuttavat entropian kasvua nimenomaan omilla biologisilla prosesseillaan, ne ottavat järjestäytyneempää energiaa ympäristöstään ja muuttavat sitä epäjärjestäytyneemmäksi energiaksi kuten lämmöksi ja paskaksi. Mikään luonnonlaki ei millään tavalla vaadi niiden oman rakenteen hajoamista siinä yhteydessä, päinvastoin on täysin ok että ne kasvavat ja monimutkaistuvat siinä yhteydessä, kunhan kokonaisuudessaan mennään kohti entropiaa. Voisi vaikka ajatella että eliö voi hajottaa kaksi järjestysyksikköä ympäristöstään järjestäytyäkseen itse yhden yksikön. Universumi on täynnä esimerkkejä siitä, miten syntyy paikallisia järjestäytyneempiä tiloja laajemman entropian kasvamiseksi. 

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat