Seuraa 
Viestejä11

”Tiedeyhteisön tämänhetkisenä oletuksena on, että tietoisuus syntyy siellä missä tiedostetut kokemuksetkin, eli aivoissa. Tietoisuuden syntypaikkaa ei olla kuitenkaan pystytty paikallistamaan mihinkään tiettyyn aivojen osaan. Vaikka tutkijat tuntevat tarkoin aivojen eri osat ja ovat pystyneet nimeämään täsmällisesti mikä aivojen osa vastaa kunkin aistiärsykkeen, kokemuksen tai tunteen käsittelystä, ei mistään kuitenkaan löydy minkäänlaista merkkiä sellaisesta aivojen toiminnallisuudesta, joka keskittyisi varsinaisen tietoisuuden tuottamiseen. Itse asiassa tieteellä ei ole aavistustakaan siitä mitä tietoisuus ylipäänsä on, saati mikä sen tuottaa tai miten se käytännössä toimii. Vaikka olemmekin oppineet paljon aivojen toiminnasta etenkin viimeisten vuosikymmenten kuluessa, ei varsinainen tietoisuudentutkimus ole kuitenkaan edistynyt käytännössä lainkaan.

Vallalla on karkeasti ottaen kaksi kilpailevaa näkemystä, joista pinnallisempi ja tässä ajassa mahdollisesti jopa vallitsevampi näkemys ehdottaa, ettei aivojen toimintaan ja tietoisuuden luonteeseen liity mitään mekaanista laskentaa kummallisempaa ja että luomalla alati tehokkaampia prosessoreita onnistumme ennen pitkää luomaan myös koneista aidosti tiedostavia olentoja.

Toinen näkemys nousee inhimillisen olemassaolon syvyysulottuvuudesta syvällisenä ymmärryksenä siitä, ettei elävien olentojen tietoisuudessa ole suinkaan kyse pelkästä mekaanisesta laskennasta, vaan että jokainen elävä olento saa tietoisuuden valonsa suoraan absoluutista eli elämänlähteestä itsestään, joka itsessään on potentiaaliltaan ääretön ja luonteeltaan kahlitsematon, ja joka tulee aina peittymään suurenmoisen mysteerin huntuun. Mikään mekaaninen koneisto ei kykene kytkeytymään varsinaiseen elämänlähteeseen. Niinpä kone tulee aina pysymään vain koneena ja koneen ilmentämä tietoisuus pelkkänä tietoisuuden illuusiona. Vaikka kone päihittääkin ihmisen mennen tullen tehokkuudessa ja tarkkuudessa, puuttuu siltä kuitenkin kaikille eläville olennoille luontainen kytkös varsinaiseen elämänlähteeseen, mistä syystä kone ei voi koskaan kokea elävää yhteyttä universaaliin älykkyyteen tai saada välähdyksenomaisesti uusia ideoita ikään kuin ylhäältä annettuna, vaan on ikuisesti tuomittu pelkkään mekaaniseen päättelyyn pelkän kuolleen informaation pohjalta. Kone on mitä mainioin väline totuudellisen ihmisen käytössä, mutta liikaa sen varaan ei kuitenkaan kannata laskea.”

Lue artikkeli kokonaisuudessaan täältä:

http://kosmosjatotuudentie.blogspot.fi/2016/12/6-tietoisuus-ja-aivot.html

Artikkeli on osa laajempaa tutkimusta, joka on kokonaisuudessaan luettavissa täältä:

http://kirjasarja.blogspot.fi/

Sivut

Kommentit (56)

Raisku
Seuraa 
Viestejä214

Tietoisuuden ja riittävän älykkyyden lisäksi tarvii myös oikeaa tietoa asioista, eikä pitäisi olla mitään ennakkokäsityksiä tai varmoja oletuksia, joille sitten haetaan tukea lukemalla netistä muiden "tutkijoiden" todellisuudesta vieraantuneita kuvitelmia.

Blogissa vääristellään asioita tarkoituksella tai sitten ei vain ymmärretä tai tiedetä miten asiat ovat.

"Koska kaikki tunnetut luonnonlait ovat luonteeltaan enemmän tai vähemmän hajottavia ja rikkirepiviä, on puhtaan mekaanisten luonnonlakien puitteissa täysin selvää, että vaikka jotain elämän syntyä edeltävää alkeellista järjestystä pääsisikin toisinaan vahingossa syntymään, repisivät sattuman ja entropian kaltaiset ajattomat luonnonvoimat sellaisen saman tien hajalle. Jostain syystä tämä sääntö ei kuitenkaan koske biologisia elämänmuotoja. Jokainen elollinen olento sisältää jotain luonnontieteelle selittämätöntä ja näkymätöntä voimaa, joka yksilöi jokaisen eliön tarkkarajaiseksi yksilölliseksi organismiksi ja estää entropian lakeja toimimasta tuon voimakentän vaikutuspiirissä."

"Koska elämänvoima ja tietoisuus ovat läsnä jo alkeellisimmissakin olioissa ennen kehittyneempien hermojärjestelmien muodostumista, ei tietoisuus voi olla hermoston tuottama ominaisuus, vaan juuri päinvastoin: tietoinen elämänvoima tulee ensin ja ohjaa myös hermoston kehittymistä. Biologinen elämä ja biologisen organismin hermosto ovat pikemminkin eräänlainen käyttöliittymä, jonka keinoin pisara järjestävän periaatteen tietoisuutta kytkeytyy osaksi aikaa ja tilaa."

Ihan aluksi kannattaisi varmaan perehtyä alkeisiin eri tieteen aloilla, ettei tarvitse keksiä hölynpölyväitteitä ja niiden pohjalta vielä tarinoita, joita voisi luonnehtia typeräksi lässytykseksi.

MooM
Seuraa 
Viestejä10227

Mainitut kaksi näkemystä eivät ole tiedeyhteisössä mitenkään kilpailevia. Tiede pyrkii selittämään tietoisuutta tunnetuilla mekanismeilla ja prosesseilla ja on siinä edennytkin hurjasti, kun mittausmahdollisuudet ja mallinnus parantuvat koko ajan.

Jälkimmäinen näkemys ei ole tieteellinen vaan mystiikkaan ja uskontoon kuuluva. Tiede ei ota siihen kantaa muuta kuin psykologisena ilmiönä.

"MooM": Luultavasti entinen "Mummo", vahvimpien arvelujen mukaan entinen päätoimittaja, jota kolleega hesarista kuvasi "Kovan luokan feministi ja käheä äänikin". https://www.tiede.fi/keskustelu/4000675/ketju/hyvastit_ja_arvioita_nimim...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
jussipussi
Seuraa 
Viestejä54515

Jani kirjoitti:
”Tiedeyhteisön tämänhetkisenä oletuksena on, että tietoisuus syntyy siellä missä tiedostetut kokemuksetkin, eli aivoissa. Tietoisuuden syntypaikkaa ei olla kuitenkaan pystytty paikallistamaan mihinkään tiettyyn aivojen osaan. Vaikka tutkijat tuntevat tarkoin aivojen eri osat ja ovat pystyneet nimeämään täsmällisesti mikä aivojen osa vastaa kunkin aistiärsykkeen, kokemuksen tai tunteen käsittelystä, ei mistään kuitenkaan löydy minkäänlaista merkkiä sellaisesta aivojen toiminnallisuudesta, joka keskittyisi varsinaisen tietoisuuden tuottamiseen.
Jaa.

"Scientists discover off switch for human consciousness

Neuroscientists have accidentally discovered an area of brain that, when stimulated, temporarily shuts off a person's consciousness.

The study on the discovery was published by Mohamad Koubeissi, detailing how he and his colleagues switched off the woman's consciousness by stimulating the part of the brain named the claustrum, which is an area of the brain that has never been stimulated in the past.

...When the team went to zap one of the electrodes located near the claustrum with a high-frequency electrical impulse, the woman unexpectedly lost consciousness. The woman began to stare blankly into space, and was not responding to any visual or auditory instructions. In addition, her breathing slowed down. However, when the stimulation of the electrode was cut off, the woman instantly regained awareness, and was not able to recall what happened.

The team carried out research on the event over two days of experimentation, each time producing the same results. 

...Koubeissi believes that the results indicate the vital role of the claustrum in human consciousness, likening the phenomenon to how a car works.

"A car on the road has many parts that facilitate its movement - the gas, the transmission, the engine - but there's only one spot where you turn the key and it all switches on and works together. So while consciousness is a complicated process created via many structures and networks - we may have found the key," he said.""

http://www.techtimes.com/articles/9845/20140707/scientists-discover-off-... .

jussipussi
Seuraa 
Viestejä54515

Jani kirjoitti:
Vaikka kone päihittääkin ihmisen mennen tullen tehokkuudessa ja tarkkuudessa, puuttuu siltä kuitenkin kaikille eläville olennoille luontainen kytkös varsinaiseen elämänlähteeseen, mistä syystä kone ei voi koskaan kokea elävää yhteyttä universaaliin älykkyyteen tai saada välähdyksenomaisesti uusia ideoita ikään kuin ylhäältä annettuna, vaan on ikuisesti tuomittu pelkkään mekaaniseen päättelyyn pelkän kuolleen informaation pohjalta. Kone on mitä mainioin väline totuudellisen ihmisen käytössä, mutta liikaa sen varaan ei kuitenkaan kannata laskea.”

Kuinka paljon Jani laskee oman ajattelun erinomaisuuden varaan ja missä kohdissa tekstiäsi tuntuu siltä että kirjoitat huomattavasti enemmän mitä ymmärrät tai pystyt todentamaan? Omissa ajatuksissa voi itse hurmaantuneena ja huumaantuneena mennä mutta se on eri asia miten sitten todennetun kanssa on.

deep purpose
Seuraa 
Viestejä1197

Aivot ovat verrattavissa tietokoneen prosessoriin ja itse olen näitä tyyppejä jotka usko sielun olevan samanaikaisesti koko kropassa - aivojen lisäksi. En alleviivaisi sitä uskomusta että me ollaan pelkästään aivollisia - ilman sielullisuutta.

If you want to understand me, you need to be universal, if you don't understand me, you suck at it.

Lentotaidoton
Seuraa 
Viestejä6385

Jani: Vaikka kone päihittääkin ihmisen mennen tullen tehokkuudessa ja tarkkuudessa, puuttuu siltä kuitenkin kaikille eläville olennoille luontainen kytkös varsinaiseen elämänlähteeseen, mistä syystä kone ei voi koskaan kokea elävää yhteyttä universaaliin älykkyyteen tai saada välähdyksenomaisesti uusia ideoita ikään kuin ylhäältä annettuna, vaan on ikuisesti tuomittu pelkkään mekaaniseen päättelyyn pelkän kuolleen informaation pohjalta. Kone on mitä mainioin väline totuudellisen ihmisen käytössä, mutta liikaa sen varaan ei kuitenkaan kannata laskea.”

Mitä ovat aivot? Jos lähdemme siitä tosiasiasta, että aivot ovat fyysisesti toimiva materiaalimöykky ja että sitä ohjaavat samat luonnonlait kuin mitä tahansa muuta prosessia kosmoksessa ja jos vielä toteamme, että aivoista ei ole löytynyt muita alkuaineita kuin ne, jotka hyvin tunnnemme, niin voimme huoletta kysyä, miten ne periaatteessa eroavat (mistä tahansa muusta) koneesta.

Tässä ei tietysti tule mennä halpaan. Ihmisaivot toki ovat monimutkaisuudessaan (todennäköisesti) maailmankaikkeuden järjestynein systeemi. Elämä yleensä. Suurin edellytys tälle on ylenmääräisen energian saanti  eli siis kyky kivuta entropian vastamäkeen. Tietysti olosuhteiden on muutenkin natsahtava yhteen. Mutta senhän jo tiedämme kysymättäkin, emmehän muuten täällä ajattellisi koko asiaa.

Mikä on ” luontainen kytkös varsinaiseen elämänlähteeseen”? Ei mitään eli höpö höpöä. Mitä on ”elävää yhteyttä universaaliin älykkyyteen”?  Ei mitään eli höpö höpöä. Mitä on ”ideoita ikään kuin ylhäältä annettuna”. Ei mitään, eli höpö höpöä. Mitä on ”pelkkä kuollut informaatio”? Ei mitään, eli höpö höpöä. Ajattelu/tietoisuus on konfiguraatioita. Joita evoluutio on järjestellyt aivan ilman ulkopuolista puuttumista.

Kaiken näyt sinäkin laskevan kuitenkin sen yhden koneen, eli aivojen, varaan. Aivot eivät ole metafysiikkaa, ne ovat fysiikkaa.

Keijona
Seuraa 
Viestejä16300

"Aivot ovat verrattavissa tietokoneen prosessoriin" 

Haluatteko kuulla hassun vertauskuvan, ei se mitääm kerron sen kumminkin. Vanha 10-vuotta vanha juttu.

Yleistetään oikein kunnolla: On  kahdenlaisia aivoja, miesten ja naisten aivot ovat siis erilaisia. Karkeasti yleistettynä miehillä sanotaan olevan putkiaivotaivot, joka vaikeutta moniajoa ja monen asian yhtäaikaista käsittelyä, mutta taas helpottaa jos halua syventyä tai erikoistua yhteen asiaan. naisilla taas päinvastoin. Tietokoneissa on hiukan sama tilanne, pc- missä on , kovalevy, välimuisti ja prosessori, laskee putkiaivomaisesti yhden asian kerrallaan, kun mac taas omaa välimuistin lisäksi käyttömuistin joka helpottaa moniaajoa, joten tuo pahantiedon puun omena on madäntynyt ja houkuttele kaikki kärpäset pinnallisuuteen eikä syvempää sisältöä ole enää missään.

joojoo vanha juttu ja nykyään pc ja mac ovat lähes samanlaisia. ja kuinka ollakkaan sama pn tapahtunut myös miehille ja naisille, sukupuoliroolit ovat sekaisin ja yksilöiden erot ovat suurempia kuin keskiarvot. 

Rikkaalla riittävästi, köyhä haluaa lisää.

Sakarja
Seuraa 
Viestejä303

Mielestäni tietoisuus ei sijaitse aivoissa, vaan elämässä. Tietoisuus on elämän ominaisuus ja periytyy vanhemmilta, Elämä ja samalla tietoisuus syntyy aina vain elämästä, ei koskaan minkään luonnontieteellisen prosessin seurauksena. Alun perin elämä sai alkunsa Jumalalta, joka puhalsi ensimmäisen ihmisen, Aadamin, sieraimiin elämän hengen.

Aivojen osuus tietoisuudessa on vain se, että tietoisuus "ratsastaa" materialla, josta aivot koostuvat. Aivot itsessään eivät tiedä yhtään mitään. Ne tarvitsevat ulkopuolelta tulevan elämän. Kun ihminen kuolee "ratsastaja" ja "ratsu" erkanevat toisistaan.  "Ratsastajaa" voimme kutsua myös hengeksi.  Kun henki lähtee, ihminen kuolee.

MooM
Seuraa 
Viestejä10227

Lentotaidoton kirjoitti:

Mikä on ” luontainen kytkös varsinaiseen elämänlähteeseen”? Ei mitään eli höpö höpöä. Mitä on ”elävää yhteyttä universaaliin älykkyyteen”?  Ei mitään eli höpö höpöä. Mitä on ”ideoita ikään kuin ylhäältä annettuna”. Ei mitään, eli höpö höpöä. Mitä on ”pelkkä kuollut informaatio”? Ei mitään, eli höpö höpöä. Ajattelu/tietoisuus on konfiguraatioita. Joita evoluutio on järjestellyt aivan ilman ulkopuolista puuttumista.

Tässä on sama homma kuin tyypillä, joka haluaa sinulta rahaa esim myymällä tuotteen, joka välttää sanoja 'maksaa', 'hinta', mielummin puhutaan 'hankinnasta' tai jopa 'sijoituksesta'. Nyt siis uskovainen välttelee sanaa 'jumala'. Esim. koko ID perustuu tähän. Kai se on jotenkin myyvempää, ei tule ikäviä sääntöjä ja rahoittavia kuvauksia jumalasta kaupan mukana.

"MooM": Luultavasti entinen "Mummo", vahvimpien arvelujen mukaan entinen päätoimittaja, jota kolleega hesarista kuvasi "Kovan luokan feministi ja käheä äänikin". https://www.tiede.fi/keskustelu/4000675/ketju/hyvastit_ja_arvioita_nimim...

Lentotaidoton
Seuraa 
Viestejä6385

MooM kirjoitti:
Lentotaidoton kirjoitti:

Mikä on ” luontainen kytkös varsinaiseen elämänlähteeseen”? Ei mitään eli höpö höpöä. Mitä on ”elävää yhteyttä universaaliin älykkyyteen”?  Ei mitään eli höpö höpöä. Mitä on ”ideoita ikään kuin ylhäältä annettuna”. Ei mitään, eli höpö höpöä. Mitä on ”pelkkä kuollut informaatio”? Ei mitään, eli höpö höpöä. Ajattelu/tietoisuus on konfiguraatioita. Joita evoluutio on järjestellyt aivan ilman ulkopuolista puuttumista.

Tässä on sama homma kuin tyypillä, joka haluaa sinulta rahaa esim myymällä tuotteen, joka välttää sanoja 'maksaa', 'hinta', mielummin puhutaan 'hankinnasta' tai jopa 'sijoituksesta'. Nyt siis uskovainen välttelee sanaa 'jumala'. Esim. koko ID perustuu tähän. Kai se on jotenkin myyvempää, ei tule ikäviä sääntöjä ja rahoittavia kuvauksia jumalasta kaupan mukana.

Niin ja homma on kiinni myös aivan käytännön pakosta. Tämähän alkoi siitä, kun USA:n kouluissa ei saa opettaa uskontoa. Jumalat sun muut oli jätettävä koulun ovien ulkopuolelle. Tähänhän kreationistit eivät tyytyneet: keksittiin ID muka evoluutioon yhdenvertaisesti rakentuvana ”tieteellisenä” teoriana. Ja vaadittiin sitä opetettavaksi evoluution rinnalla yhdenvertaisena.

ID:ssä ei tarvitse opiskella/syventyä evoluutioteorian joskus aika kiemuraisiin kulkukuvioihin.  Kaikki on vain etukäteen ”suunniteltu” juuri sellaiseksi kuin luonto nyt näyttää olevan.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä33551

Keijona kirjoitti:
Karkeasti yleistettynä miehillä sanotaan olevan putkiaivotaivot, joka vaikeutta moniajoa ja monen asian yhtäaikaista käsittelyä, mutta taas helpottaa jos halua syventyä tai erikoistua yhteen asiaan. naisilla taas päinvastoin.

Tuo ei pidä paikkaansa. Kukaan ei pysty moniajoon tinkimättä keskittymisestä. Kaikki ne ihmiset, jotka tekevät asioita näennäisen samanaikaisesti, tekevät kaameita määriä huolimattomuusvirheitä koko ajan. Perinteisesti naisten töiksi mielletyissä töissä ne vain eivät yleensä ole olleet niin haitallisia. Vahingot ovat olleet sen tapaisia, että juomalasi kaatuu, tiskattava asia särkyy tai ruoka palaa pohjaan. Niistä on yleensä selvitty vähällä lisätyöllä. Miesten työt ovat olleet tapaturma-alttiimpia. Siinä on lähtenyt herkästi henki itseltä tai kaverilta kun on lyönyt itseään kirveellä jalkaan metsätöissä tai toheloinut puukolla veistotöissä.

Nykyään nuo putkiaivot valikoituvat tehtävien mukaan. Esimerkiksi kokeelliset tutkijat, jotka käsittelevät kalliita ja herkkiä (joskus myös vaarallisia) tutkimuslaitteita ovat hyvin keskittymiskykyistä porukkaa sukupuolesta riippumatta, ja he eivät mieti saati tee muita asioita silloin. Uskon, että myös ne, jotka hääräävät sitä sun tätä valikoituvat ammatteihin, joissa monen asian samanaikaisesta hallinnasta on etua ja pieni huolimattomuus on yleensä korjattavissa pienellä lisätyöllä.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä33551

MooM kirjoitti:
Esim. koko ID perustuu tähän. Kai se on jotenkin myyvempää, ei tule ikäviä sääntöjä ja rahoittavia kuvauksia jumalasta kaupan mukana.

Niin kai. Mutta eikö Jumalan kieltäminen ole yksi vakavimpia syntejä mitä kristitty voi tehdä? Ennen vanhaan kristityt kävelivät hoosiannaa laulaen leijonan kitaan ennemmin kuin kielsivät Jumalan. No, eipä se taida olla ainoa nykyisen änkyräkristittyjen uskontulkinnan looginen ongelma.

tammukka
Seuraa 
Viestejä5309

Sakarja kirjoitti:
Mielestäni tietoisuus ei sijaitse aivoissa, vaan elämässä. Tietoisuus on elämän ominaisuus ja periytyy vanhemmilta, Elämä ja samalla tietoisuus syntyy aina vain elämästä, ei koskaan minkään luonnontieteellisen prosessin seurauksena. Alun perin elämä sai alkunsa Jumalalta, joka puhalsi ensimmäisen ihmisen, Aadamin, sieraimiin elämän hengen.

Aivojen osuus tietoisuudessa on vain se, että tietoisuus "ratsastaa" materialla, josta aivot koostuvat. Aivot itsessään eivät tiedä yhtään mitään. Ne tarvitsevat ulkopuolelta tulevan elämän. Kun ihminen kuolee "ratsastaja" ja "ratsu" erkanevat toisistaan.  "Ratsastajaa" voimme kutsua myös hengeksi.  Kun henki lähtee, ihminen kuolee.

Sakarja on asian ytimessä. Lisää tällaista.

jussipussi
Seuraa 
Viestejä54515

MooM kirjoitti:
Lentotaidoton kirjoitti:

Mikä on ” luontainen kytkös varsinaiseen elämänlähteeseen”? Ei mitään eli höpö höpöä. Mitä on ”elävää yhteyttä universaaliin älykkyyteen”?  Ei mitään eli höpö höpöä. Mitä on ”ideoita ikään kuin ylhäältä annettuna”. Ei mitään, eli höpö höpöä. Mitä on ”pelkkä kuollut informaatio”? Ei mitään, eli höpö höpöä. Ajattelu/tietoisuus on konfiguraatioita. Joita evoluutio on järjestellyt aivan ilman ulkopuolista puuttumista.

Tässä on sama homma kuin tyypillä, joka haluaa sinulta rahaa esim myymällä tuotteen, joka välttää sanoja 'maksaa', 'hinta', mielummin puhutaan 'hankinnasta' tai jopa 'sijoituksesta'. Nyt siis uskovainen välttelee sanaa 'jumala'. Esim. koko ID perustuu tähän. Kai se on jotenkin myyvempää, ei tule ikäviä sääntöjä ja rahoittavia kuvauksia jumalasta kaupan mukana.

Kyllähän tätä varmaankin uskontojen piirissä mietitään miten samaa tuotetta tarjotaan eri paketissa riippuen kohderyhmästä?

Keijona
Seuraa 
Viestejä16300

"Kukaan ei pysty moniajoon tinkimättä keskittymisestä."

Ei tietenkään, Resulssejahan siinä vain siirretään. Mutta erilaisia ominaisuuksia ja taipuksia, kykyjä on eri ihmisillä. Kysymyksessä on enemmän hassu vertauskuva, siinä misä mac tietokoneissa on enemmän  välittäjämuistia muistin ja prosessorin välillä, joten moniajomoodiin siirtymine  tapahtuu jouhevammin, niin samoin naislla on vähointääkin aivojen kytkentä erilainen joka aiheuttaa miehen ja naisen erilaisuuden.

Tasapäistäjät ovat vuosikymmeniä etsineet ja keränneet tietoa, joka todistaisi miehen ja naisen samanlaisiksi ja sitäkautta tasa-arvoisiksi, lisäksi kulttuurin,moraalin ja lakien avulla on sukupuoliroolit sekoitettu. Mutta tosiasia ei muutu vaikka silmät kiinni uskois ja toivois, mies ja nainen ovat erilaisia fyysisesti aina aivoja ja niiden tuotosta arvomailmaa ja jopa tietoisuutta myöden. Se kumpi erilaisista on parempi missäkin, alempi tai ylempi, on perspektiivi tai mielipideasia, ja sekaisin on supuoliroolien ohella  nekin. 

Rikkaalla riittävästi, köyhä haluaa lisää.

MooM
Seuraa 
Viestejä10227

jussipussi kirjoitti:
MooM kirjoitti:
Lentotaidoton kirjoitti:

Mikä on ” luontainen kytkös varsinaiseen elämänlähteeseen”? Ei mitään eli höpö höpöä. Mitä on ”elävää yhteyttä universaaliin älykkyyteen”?  Ei mitään eli höpö höpöä. Mitä on ”ideoita ikään kuin ylhäältä annettuna”. Ei mitään, eli höpö höpöä. Mitä on ”pelkkä kuollut informaatio”? Ei mitään, eli höpö höpöä. Ajattelu/tietoisuus on konfiguraatioita. Joita evoluutio on järjestellyt aivan ilman ulkopuolista puuttumista.

Tässä on sama homma kuin tyypillä, joka haluaa sinulta rahaa esim myymällä tuotteen, joka välttää sanoja 'maksaa', 'hinta', mielummin puhutaan 'hankinnasta' tai jopa 'sijoituksesta'. Nyt siis uskovainen välttelee sanaa 'jumala'. Esim. koko ID perustuu tähän. Kai se on jotenkin myyvempää, ei tule ikäviä sääntöjä ja rahoittavia kuvauksia jumalasta kaupan mukana.

Kyllähän tätä varmaankin uskontojen piirissä mietitään miten samaa tuotetta tarjotaan eri paketissa riippuen kohderyhmästä?

Onhan meidänkin valtionkirkollamme kaikenlaista vauvakirkkoa, metallimessua ja muuta. Puhumattakaan erilaisista kursseista, sinkkuleireistä sun muusta. Sen voi tietenkin ajatella myös eri ihmisryhmien sinänsä vilpittömänä huomioimisena ja palvelemisena, mutta onhan se myös markkinointia ja "asiakkaiden" houkuttelua heille räätälöidyllä sisällöllä. Varsinkin nykyisin, kun krikkoon kuuluminen on yhä vähemmän normi, ennen riitti se standardi jumalanpalvelus ja pappien perustoimitukset.

"MooM": Luultavasti entinen "Mummo", vahvimpien arvelujen mukaan entinen päätoimittaja, jota kolleega hesarista kuvasi "Kovan luokan feministi ja käheä äänikin". https://www.tiede.fi/keskustelu/4000675/ketju/hyvastit_ja_arvioita_nimim...

tammukka
Seuraa 
Viestejä5309

Keijona kirjoitti:
"Kukaan ei pysty moniajoon tinkimättä keskittymisestä."

Ei tietenkään, Resulssejahan siinä vain siirretään. Mutta erilaisia ominaisuuksia ja taipuksia, kykyjä on eri ihmisillä. Kysymyksessä on enemmän hassu vertauskuva, siinä misä mac tietokoneissa on enemmän  välittäjämuistia muistin ja prosessorin välillä, joten moniajomoodiin siirtymine  tapahtuu jouhevammin, niin samoin naislla on vähointääkin aivojen kytkentä erilainen joka aiheuttaa miehen ja naisen erilaisuuden.

Tasapäistäjät ovat vuosikymmeniä etsineet ja keränneet tietoa, joka todistaisi miehen ja naisen samanlaisiksi ja sitäkautta tasa-arvoisiksi, lisäksi kulttuurin,moraalin ja lakien avulla on sukupuoliroolit sekoitettu. Mutta tosiasia ei muutu vaikka silmät kiinni uskois ja toivois, mies ja nainen ovat erilaisia fyysisesti aina aivoja ja niiden tuotosta arvomailmaa ja jopa tietoisuutta myöden. Se kumpi erilaisista on parempi missäkin, alempi tai ylempi, on perspektiivi tai mielipideasia, ja sekaisin on supuoliroolien ohella  nekin. 

Sinä taidatkin olla tossun alla jos näin leikkisä ilmaisu sallitaan.

jussipussi
Seuraa 
Viestejä54515

MooM kirjoitti:
jussipussi kirjoitti:
MooM kirjoitti:
Lentotaidoton kirjoitti:

Mikä on ” luontainen kytkös varsinaiseen elämänlähteeseen”? Ei mitään eli höpö höpöä. Mitä on ”elävää yhteyttä universaaliin älykkyyteen”?  Ei mitään eli höpö höpöä. Mitä on ”ideoita ikään kuin ylhäältä annettuna”. Ei mitään, eli höpö höpöä. Mitä on ”pelkkä kuollut informaatio”? Ei mitään, eli höpö höpöä. Ajattelu/tietoisuus on konfiguraatioita. Joita evoluutio on järjestellyt aivan ilman ulkopuolista puuttumista.

Tässä on sama homma kuin tyypillä, joka haluaa sinulta rahaa esim myymällä tuotteen, joka välttää sanoja 'maksaa', 'hinta', mielummin puhutaan 'hankinnasta' tai jopa 'sijoituksesta'. Nyt siis uskovainen välttelee sanaa 'jumala'. Esim. koko ID perustuu tähän. Kai se on jotenkin myyvempää, ei tule ikäviä sääntöjä ja rahoittavia kuvauksia jumalasta kaupan mukana.

Kyllähän tätä varmaankin uskontojen piirissä mietitään miten samaa tuotetta tarjotaan eri paketissa riippuen kohderyhmästä?

Onhan meidänkin valtionkirkollamme kaikenlaista vauvakirkkoa, metallimessua ja muuta. Puhumattakaan erilaisista kursseista, sinkkuleireistä sun muusta. Sen voi tietenkin ajatella myös eri ihmisryhmien sinänsä vilpittömänä huomioimisena ja palvelemisena, mutta onhan se myös markkinointia ja "asiakkaiden" houkuttelua heille räätälöidyllä sisällöllä. Varsinkin nykyisin, kun krikkoon kuuluminen on yhä vähemmän normi, ennen riitti se standardi jumalanpalvelus ja pappien perustoimitukset.

Kyse on uskontojen evoluutiosta, ympäristöön sopivin selviää?

jussipussi
Seuraa 
Viestejä54515

jussipussi kirjoitti:
MooM kirjoitti:
jussipussi kirjoitti:
MooM kirjoitti:
Lentotaidoton kirjoitti:

Mikä on ” luontainen kytkös varsinaiseen elämänlähteeseen”? Ei mitään eli höpö höpöä. Mitä on ”elävää yhteyttä universaaliin älykkyyteen”?  Ei mitään eli höpö höpöä. Mitä on ”ideoita ikään kuin ylhäältä annettuna”. Ei mitään, eli höpö höpöä. Mitä on ”pelkkä kuollut informaatio”? Ei mitään, eli höpö höpöä. Ajattelu/tietoisuus on konfiguraatioita. Joita evoluutio on järjestellyt aivan ilman ulkopuolista puuttumista.

Tässä on sama homma kuin tyypillä, joka haluaa sinulta rahaa esim myymällä tuotteen, joka välttää sanoja 'maksaa', 'hinta', mielummin puhutaan 'hankinnasta' tai jopa 'sijoituksesta'. Nyt siis uskovainen välttelee sanaa 'jumala'. Esim. koko ID perustuu tähän. Kai se on jotenkin myyvempää, ei tule ikäviä sääntöjä ja rahoittavia kuvauksia jumalasta kaupan mukana.

Kyllähän tätä varmaankin uskontojen piirissä mietitään miten samaa tuotetta tarjotaan eri paketissa riippuen kohderyhmästä?

Onhan meidänkin valtionkirkollamme kaikenlaista vauvakirkkoa, metallimessua ja muuta. Puhumattakaan erilaisista kursseista, sinkkuleireistä sun muusta. Sen voi tietenkin ajatella myös eri ihmisryhmien sinänsä vilpittömänä huomioimisena ja palvelemisena, mutta onhan se myös markkinointia ja "asiakkaiden" houkuttelua heille räätälöidyllä sisällöllä. Varsinkin nykyisin, kun krikkoon kuuluminen on yhä vähemmän normi, ennen riitti se standardi jumalanpalvelus ja pappien perustoimitukset.

Kyse on uskontojen evoluutiosta, ympäristöön sopivin selviää?
Muuttumattomat uskonnot pyrkivät muokkammaan ympäristöä(estämään muutosta) itselleen sopivaksi selvitäkseen. 

Kylläkai
Seuraa 
Viestejä323

Kun ihminen ihmettelee "tietoisuutta", niin hän ajattelee lähinnä omaa itseään, omasta näkökulmastaan. Hän ei yleensä mieti tietoisuuden olemusta sinänsä, vaan ihmetyksen aiheena on hänen oma elämyksensä tajuisena olemisesta. Silloin ei ole kyse tietoisuudesta yleensä, vaan itsetajunnasta.

Voidaan kysyä, mikä tässä itsensä tajuamisen elämyksessä on niin ihmeellistä. Mikä siinä mietityttää? Luultavasti se, että näkee tämän elämyksen ajallisen rajallisuuden, eli että tämän minuuden loppu häämöttää. Sitä on mahdotonta ymmärtää: minuuden päättymisestä seuraavaa olotilaa ei kukaan pysty itselleen kuvailemaan. Seurauksena on ahdistuminen, toisilla suurempi ja toisilla pienempi.

Luulisin  että ongelma lakkaa joskus tulevaisuudessa ahdistamasta. Menetelmänä tulee nähdäkseni olemaan se, että opitaan käsittelemään asia objektiivisemmin, eli niin, ettei tutkita omia tuntemuksia, vaan muiden vastaavan laisten olentojen tilannetta. Siis että irroittaudutaan egosta, "luovutaan itsestä" niin kuin vanhoissa viisausopeissa yritetään opettaa.

Kun tutkitaan itsetajuntaa keskushermoston tuottamana elämyksenä muiden joukossa, niin sen fysikaalinen perusta on helpompi hyväksyä ja ymmärtää. Tulevaisuus näyttää oikeastaan aika valoisalta, sanoisin. 

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat