Seuraa 
Viestejä45973

Jos Noak sai käskyn Jumalalta rakentaa (lyhyessä ajassa?) Arkki ennen vedenpaisumuksen tuloa niin herää kysymyksiä kaikenlaisia:

-Jos ajatellaan puurarakenteisen Arkin mitoiksi vaikkapa pituus 100 m ja leveys 30-40 m, niin Noakin olisi pitänyt saada alihankkijoiltaan täyskanttiseksi sahattua lankkua ehkä n.10 - 20 tuhatta kuutiota mitoiltaan ehkä 6”x25”, jos lasketaan mukaan eri välikannet (paljonko niitä oli), osastot ja pystylaipiot ja tietenkin se ladonmallinen “komentosilta“.
-Lisäksi muotoonkasvanut köli- ja kaaripuutavara, ns.”juurakot”.

-Mistä paimentolaisheimo, joka ei ollut koskaan tehnyt muuta kuin vähän sotinut keihäin ja nuolin naapurikyläläisten kanssa, rakentanut kivistä ja savesta itselleen majoja ja paimentanut lampaita, olisi erämaassa pystynyt hankkimaan moisen puumäärän, varsinkaan kun ei ollut tehokkaita höyrykoneella käyviä sahalaitoksia, eikä edes karkaistuja justeereita,; myöskään näin järeää tarvittavaa metsikköä ei erämaassa ollut.(Libanonin seetreistä Raamattu ei mainitse tässä yhteydessä mitään.)

-Tuon rakennelman koossapitämiseksi olisi tarvittu ehkä 100 tonnia kohdekohtaisesti muotoon taottua kulmaterästä pultteineen ja nauloineen ja pitkine 30-50 metrisine teräksisenine vetotankoineen.-Lisäksi kylkilaudoituksen, välikansien ja pystylaipioiden naulaukset raskailla laivanauloilla, niin paino olisi ollut niillä nauloilla ehkä useita kymmeniä tonneja.
-Mistä tarvittava rauta kun ei siellä ollut teollisessa mielessä rautakaivoksia, sulattoja, takomoita eikä luultavasti tässä mitassa siihen tarvittavaa ammattitaitoakaan.

-Entä sitten Arkin rakentaminen: -Se olisi kestänyt 2000-3000 mieheltä arviolta 5-10 vuotta (orjatyövoimaa?) senaikaisilla menetelmillä ammattitaitoisten laivanrakentajamestareiden johdolla (olisiko sellaisia työnjohtajia ollut saatavissa siihen hätään?). -Erämaan auringon paahteessa rakennelma olisi rapistunut sitä mukaa kun se valmistuu. Lankkujen riveäminen tervahampulla (tai lampaanvillalla?;kirj huom!) olisi ollut suuri ammattitaidollinen haaste.

-Kun vesi lopulta alkoi nousta niin Arkki todennäköisetsi vuosi kuin seula,ennen kuin kylkilankutus turposi 1-3 vrk:ssa vedenpitäväksi.
-Kuka pumppasi vuotovedet ulos ja millaisilla pumpuilla; metallisilla vaiko puurakenteisilla. -Noak perheineen itse?- Melkoinen urakka!

-Jo pelastettavien villieläinten ajaminen pareittain kumisevia lankkusiltoja pitkin mustiin sisäänmenoaukkoihin olisi ollut mahdotonta, koska ne luontaisesti pelkäävät sellaista, (olen itse ollut lapsena ajamassa kotilehmiä Karjakunnan autoon, ja eihän se tahtonut onnistua ollenkaan,ilman sähköpiiskaa, jota karjankuljettaja käytti.)
-Tietysti norsut ja virtahevot ja yms. olisi pitänyt ajaa alimpiin osastoihin “paarilastiksi” ja siitä kevyemmät aina painonsa mukaan ylemmäs, että aluksen vakaus olisi säilynyt.

-Olot eläimillä pimeissä onkaloissa 40 päivää ja 40 yötä ulosteiden ja virtsan keskellä todennäköisesti valon, ruuan ja hapenpuutteessa olisivat olleet epäinhimilliset.-(Voisiko Noakia syyttää näin jäkikäteen eläinrääkkäyksestä?- Apua HAAG???)

-Jos vedenpaisumus kesti 40 vuorokautta +lastaus ja purku (2+2 vrk(?)), niin siellä olisi tarvittu mieletön määrä rehua kasvissyöjille ja raakaa lihaa petoeläimille ym. ravintoa muille eliöille.- Vettähän kyllä riitti luonnostaan! -Miten ravinnon logistiikka hoidettiin Arkin sisällä?
-Toisiaanhan ne eivät saaneet tietenkään syödä, koska koko ideahan olisi mennyt siinä täysin mönkään.

-Olisiko koko tuo rakennelma, sen yhteydessä tehdyt työsaavutukset ja mahdollisesti saavutettu lopullinen eläinten pelastustulos olleet mahdollisia?!

-Ainakaan minun mielestäni ei! -Siitä olisi aiheutunut nykykielellä sanottuna ympäristökatastrofi!

-Mutta ainahan on jotain sellaista jota ihmismieli ei voi ymmärtää!

-Olen tästä huolimatta luterilaisen kirkon jäsen.-Ja uskon Jumalaan!

Mietiskelijä

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (13)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mietiskelijälle: Olet oikeilla jäljillä! Lisää vain tuon tasoisia pohdiskeluja, niin kyllä se usko ns. jumalaan siitä vähitellen karisee. Kuten monet muutkin valheet, joita meille ihmisille kehdosta hautaan tuputetaan.

Olisi siinä tosiaan ollut väsäämistä.Tosin jos oikein muistan, niin ukko Nooa ei ollut paimentolainen, vaan paimentolaiset tulivat vasta kauan hänen jälkeensä. No, silti olisi tuon kokoisessa purtilossa tekemistä silti, vaikka sitä rakentaisi rakennustaidossa kehittyneempikin sivilisaatio.
Tosin, taitaapa tuossa myytissä olla pari muutakin seikkaa, jotka eivät ihan noin vain ole itsestään selviä. Eikös tulvan syyksi mainita "jumalten poikien" eli jättiläisten tuhoaminen ja noin yleensä luomistyön joutuminen muiden henkivaltojen kuin mustasukkaisen demiurgi Jaldabaothin käsiin? Eikös sama tarina kerro myös, että Nooa eli jotain 400 vuotta vanhaksi? Kun ihmettelin asiaa aikanaan lapsena, minulle vastattiin että ihmisten pitkäikäisyydellä oli jotain tekemistä sen kanssa, että siihen aikaan ei ollut ilmansaasteita.

kuka sanoi että vedenpaisumus kesti 40 vrk? luulakseni satoi n.40 vrk ja kokohomma kesti vuodenpäivät.. ja jos jumala valtuutti työn,, niin tässä valossa villieläimet menivät jonkin jumal voiman avulla sinne arkkiin..

Jos ollaan ottavinaan todesta, arkki olisi tehty nykyisen Irakin alueella, ja aika vissiin olisi ollut 3000 eaa. Siellä oli jo korkeakulttuuria, maailman ensimmäistä, mutta silti oltiin kivikaudessa. Arkin rakentaminen sen ajan välinein olisi ollut mahdotonta. Sielllä kyllä toisinaan oli Kaksoisvirtain mahtavia tulvia. Kun lumi sulaa vuorilla ja samaan aikaan sataa.

Hellenistisenä aikana hiukan ennen ajanlaskume alkua rakennettiin jo päälle tuhannen tonnin laivoja, ja Rooman aikanakin, etupääss viljan kuljetukseen Egyptistä. Kulhjetettiin myös eläimiä Rooman amfiteattereiden näytäntöihin. Tältä perustalta myös Raamatun kertomus arkista syntyi. Raamatun Vanha testamentit lie kirjoitettu ensimmäisen vuosisadan lopulla jälkeen ajanlaskumme alun.

Kameli Ympärileikatun pojan Iisakin kosinnan aikoihin on varsin tarinan ajankohtaan, 2000 eaa., varsin kuulumaton eläin. Kamelia ei käyttetty missään vielä Aleksanteri Suuren aikoihin. Aasian puolella siitä tuli käyttöeläin hellenismin suurena aikoina. Rooman vallan aikaan niitä siirrettiin Afrikan puolelle ajanlaskume alun jälkeen ensimmäisellä vuosisadalla, Epäilemättä ne alkujaan olivat välinen juutalaiseen kauppaan Rooan ja aavikoiden asukkaiden välille.

Arkki tuli esiin erään Robertsonin kirjassa aivan 1800-luvun lopulla.
Sittemmin sen mittojen mukaisesti rakennettiin Titanic. Suunnitelman mukainen laiva laatutyönä olisi ollut varsin hyvä ja varsin uppoamatonkin alus. Tuohin aikaan kutienkin merivarustelut olivat nostaneet huomattavasti tarvittavan laatuteräksen hintaa. Titanic rakennettiin
huonosta halvasta teräksestä. Aluksen kapteeniksi oli palkattu jokseenkin hullu mies. Kun se siis ihan sunnitelman mukaisesti törmäsi jäävuoreen, runko repesi räjähdyksenomaisesti. Varsin ilmeisesti Titanic olisi uponmnut ilman törmäystäänkin huhtikuussa 1912. Perillisten haltuun
joutunut yhtiö nostui hyväöt vakuutusrahat. Titanicilla oli myös kaksi ilmeisesti paremin tehtyä sisaralusta. Nähtävästi ne kulkivat merta
oman aikansa mitään erityisiä seuraamuksia.

Toisen maailmansodan aikana Atlantin ylitykseen rakenettiin varsin suuri joukko tonimääröltään varsin mahtavasti rahtilaivoja. Sukellusveneiden aikna katsottiin, että laivan tarvitsi kestää vain non kuusi edestkaista matkaa. Sodan jälkeen laivoista suuri osa myytiin olikohna kolmelle kreikkalaiselle varustajalle. Ne kulikivat vähemmän myrskyisiä meriä kuin Atlanttia. Näin ne aikoja kuljettuaan olivat alkuiperusta näiden
melkoiselle rikkaudelle.

JFKn leski Jackueline meni naimisiin erään näistä varustajista kanssa.

Tuo Noak tunsi varmaankin Nooan ja sai tältä vinkkejä kuinka arkki rakennetaan.
Nooahan rakensi myös noihin aikoihin arkkinsa.

ööh...nooan arkin olemassa olossa on "muutama" käytännön ongelma.
mistä päättelette, että se on ollut 100 metriä pitkä? eihän niin pieneen laivaan mahtuisi eläinkuntaa. hehe. ja mitenkäs ne amerikan eläimet pelastettiin, ku koko mannerta ei oltu löydetty. ja en usko että sen aikaisella teknologialla pystyttiin meneemään vaikka etelämantereelle pingviinejä pelastamaan. Jo pelkkä eläinten tuonti ympäri maailmaa olisi vaatinut voiman ponnistuksia, jotka olisivat vaatinee rutkasti merikelpoisia suuria laivoja. ja vaikka sen aikaisella puun käsittely taidoklla olisi saatu 200-300m pitkä ja ehkä 30-50m halkaisijaksi, niin on selvää että rakenteet eivät kestä aaltojen voimaa ilman teräs rakenteita. laiva olisi murtunut tai aallot olisvat tulleet läpi jo ensimmäisenä päivänä rungosta.

ja älkää unohtako. silloinhan muka koko maailma peittyi veden alle ja, joten tuulen synnyttämät aallot kasvaisivat helposti suuremmiksi kuin nykyään. joka puolella aallot olisivat varmasti kymmeniä metrejä korkeita, koska ei olisi maata, joka pysäyttäisi ne. no itse en oikein usko jumalaan. on ne ihmeteot ollu vähissä viimeaikoina

Joskus 1 kanavalta tuli ohjelma missä jotku tutkijat tai muut jannut yrittivät rakentaa erinäköisiä historiallisia värkkejä sen aikaisilla työkaluilla, usein kuitenkin ajan puutteen vuoksi käytettiin uudempia laitteita.

Olisi kiva kun tuosta Nooan arkista tulisi samanlainen ohjelma, arkin koko tosin laskettaisiin eläinten vaatiman koon mukaan, eikä raamatun määrittelemillä mitoilla.

Herra Hippi
Eikös sama tarina kerro myös, että Nooa eli jotain 400 vuotta vanhaksi? Kun ihmettelin asiaa aikanaan lapsena, minulle vastattiin että ihmisten pitkäikäisyydellä oli jotain tekemistä sen kanssa, että siihen aikaan ei ollut ilmansaasteita.

Lienevät pitäneet pikku Hippiä hieman pilkkanaan?

borri317
Usasssaha tapahtuu nitä ihmeitä varmaa joka päivä uskovaiste mukaa.

Jos kerran alkuräjähdys, miksi ei myös arkki.

Vuonna 1898 räjähti USAn alkujaan ensimmäinen taistelulaiva Maine
silloin Espanjalle kuuluneen Kuuban vesillä, ja kuoli myös yli 300
USAlaista merisotilasta. Räjähdyksen syytä ei koskaan saatu eikä kai yritettykään saada selville, luultavasti se oli ampumatarvikevaraston onnettomuus. Räjähdyksestä mm. Hearstin lehdistö sai kuitenkin kehiteltyä Espanjaa vastaan sodan, vrt. sotamies Salon hiertymän
hoitamien Tuntemattomassa, ja Kemin kapina 1949. Sotaan osallistui
myös tuleva USAn presidentti Theodore Roosevelt. Kuuva oli USAn valvonnassa veljenpoika F.D. Rooseveltinvaltkauden alkuaikoihin saakka.

Myös Japaniin pudotetut atomipommit olivat alku USAn suuremmoiselle aikakaudelle. Neuvostoliiton ensimmäiset tekokuut kutienkin vaikuttivat siinä välissä kuin Titanicin kaltaien haaksirikko. Olihan sitten 1962
Kuuban ohjuskriisin aikaan koko maailmakin lähellä uppoamista.

Tai oliko sittenkin kyseessä olut moleminpuolinen ihan hallinnassa ollut harjoitus?

Eikös se Mooseskin (tai joku) elänyt jotain 600 vuotiaaks.. Pyhäkoulussa tämä selitettiin minulle sillä että Mooses oli synnitön. Eli synnit pois ja tupakaks ilman huolia.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat