Seuraa 
Viestejä1651

Mitä pitäisi tehdä jos hallitus ei välitä perustuslaillisuudesta eikä piittaa oikeuskanslerin näkemyksistä tuon taivaallista?

http://www.hs.fi/politiikka/art-2000005011266.html?share=ddc4b3c4e4a32a4...

" ...oikeuskanslerin näkemykset on lainvalmistelussa sivuutettu jo ennalta. Siis hyvissä ajoin ennen kuin hallituksen esitykset on tuotu käsiteltäviksi valtioneuvoston yleisistuntoon.

”Kun ylin laillisuusvalvoja kertoo näin vakavista puutteista lainvalmistelussa, valtioneuvostolla on syytä hyvin perusteelliseen itsetutkisteluun. Ei tällaista voi mitenkään hyväksyä.”

Oikeustieteen professori Juha Lavapuro Turun yliopistosta arvioi hallituksen kokevan perustuslain lähinnä politiikkansa esteeksi. Se olisi täysin vastoin oikeusvaltioperiaatetta, jonka mukaan julkisen vallan käytön täytyy perustua lakiin.

”On pöyristyttävää ja ennenkuulumatonta, että ylimmän laillisuusvalvojan eli oikeuskanslerin perustuslakiin nojautuvat huomautukset hallituksen esityksiin jätetään huomioimatta. Olen oikeuskanslerin kanssa täysin samaa mieltä siitä, että hyvän lainvalmistelun periaatteita ei saisi koskaan syrjäyttää poliittisin perustein.” "

Kommentit (6)

Titanic
Seuraa 
Viestejä1311

Pitää vain hyväksyä, että on menossa demokratian murtamisprosessi, jossa ilmeisesti yritetään paluuta muihin hallitusmuotoihin aktiivisesti; jopa monarkiaan.

Tahallisesti otetaan demokratialta uskottavuus pois, jotta se kukistuisi. Ihan tavanomaista taistelua vallasta tuo on. Elettiin pitkään kaikessa rauhassa ja hyvinvoinnissa. Nyt vain puhaltavat uudet tuulet.

Itse ammennan voimaa siirtymällä monoteismistä  teismiin ja vasemmalta vihreämpään suuntaan. Takinkääntämisen koen onnellisimmaksi ratkaisuksi elämässäni. Kun pelataan pokeria korttipakka pitää välillä sekoittaakin. Muuten peli käy vanhan käden toistamiseksi.

Eräät opettavat, että enää kohta ei saisi kuulua mihinkään ryhmiin, joissa yksikin ryhmän jäsen on hulttio. Pitää päästä eroon taakoista ja painolasteista, joita menneisyyden ja nykyisyyden teot ovat tuoneet joillekin piireille ja ryhmittymille. Ei saa jäädä tuleen makaamaan!  Monilla hyvinä ja kunniallisina pidetyillä ryhmillä on raskaita painolasteja, joista on jäsenillä yhteisvastuu. Itse olen saanut aloittaa puhtaalta pöydältä. Ei ole mitään painolasteja enää.

Elämme jänniä aikoja.

Ab Surd Oy
Seuraa 
Viestejä11581

George Hanson kirjoitti:
Mitä pitäisi tehdä jos hallitus ei välitä perustuslaillisuudesta eikä piittaa oikeuskanslerin näkemyksistä tuon taivaallista?

Ai siis kenenkö pitäisi tehdä? Tarvitseeko asialle tehdä jotain, ja miksi? Jos hallitus ei osaa muotoilla lakiehdotuksiaan niin, että ne menevät läpi, niin ei sellainen hallitus kovin suurta vahinkoa pysty tekemään. Tietysti muutama yksittäinen hutiloitu lakivalmistelu on kohinaa marginaaleissa, kun puhutaan kokonaisuutena aika isoista muutoksista ja ensimmäisestä hallituksesta vuosikymmeniin joka sentään uskaltaa edes yrittää muuttaa jotakin reippaammin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Lithops
Seuraa 
Viestejä139

Minua naurattaa suunnattomasti, että hallituksessa (ja varmaan eduskunnankin puolella) on ihmisiä, joille ei edes Suomen perustuslaki ole tuttu. Ja nämä pellehermannit sitten ovat päättävinään vielä asioita. Hohhoh.

HuuHaata
Seuraa 
Viestejä6675

Koko kohu yhtä bs:ä. Joo Suomessa, jossa perusterveydenhuollon jonot ovat puoli vuotta ongelmat ovat muka tasa-arvoisuudessa jossain uusissa laissa. Ei ole. Oikkiksen proffat ja julkiselta puolelta kermankäärijät vaan haluvat esittää, että noin asia muka olisi, koska heille riistäjinä sopii parhaiten linssiin pissiminen tuossakin asiassa.

Oikkiksen taso Suomessa on täysi vitsi.

George Hanson
Seuraa 
Viestejä1651

Titanic kirjoitti:
  Monilla hyvinä ja kunniallisina pidetyillä ryhmillä on raskaita painolasteja, joista on jäsenillä yhteisvastuu. 

Tämä on aivan totta.

Kaapeissa olevat luurangot ohjaavat toimintaa. Näistä ei päästä eroon ennenkuin sukupolvet vaihtuvat.

syytinki
Seuraa 
Viestejä9395

Perustuslakihan on poliittinen kirjoitelma, jossa on paljon kauniita ajatuksia. Käyttö on lähinnä politiikkaa ja erittäin hyvä, että edes sen poliittista puolta yritetään kunnioittaa. Yksityistä kansalaista suojaavat pykälät perustuslaista otetaan tietenkin käyttöön vain satunnaisesti. 

Mikähän tässäkin nyt haiskahtaa. Virkailijat eivät osaa/välitä muotoilla lakiehdotuksia vedenpitäviksi? Päättäjät eivät osaa lukea? Entäs sitten oikeuskansleri? Yrittääkö hivuttautua kuninkaaksi (epäviralliseksi) kun se paikka on auki? Armoitettu valtiaamme Raimo Sailas kun jäi eläkkeelle, mitä nyt vähän sivusta yrittää tuokkia.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat