Seuraa 
Viestejä16327

Varmasti suurin osa linkin ja tämän keskustelun avanneista on, että mitä helvettin sekoilua ja ei missään nimessä ole oikeutettua. Se jos mielipide on muodostettu jo ennen tekstin lukemista tarkoittaa, että ihminen ei ole asialle avoin, vaan kysymyksessä on sulkeutunut ja umpimielinen, ja perempi olisikin, ettei sellaiset koko linkkiä olisi avannutkaan.

Sellaisia havaintoja ja mielipiteitä, että uskonnollinen diktatuuri olisi sopivin yhteiskuntajärjestelmä jossain maailmankolkissa, on olemassa. Jos katsotaan esim Irakissa ja Libyassa, missä demokraattisen koalition tuhoaman diktaatorin ylläpitämän kurin ja järjestyksen tuhoaminen on aiheuttanut kaaoksen leviämisen kaikkialle maailmassa. Suoraan sanoen mokattu on ja kunnolla.
Jos on olemassa maita, missä eri kulttuurien ja etnisten ryhmien umpimieliset ja fanaattiset, sisäsiitoiset lahkot riitelevät, niin onhan sepelkkää ruusunpunaista unelmaa, että lupauksilla paremmasta tulevaisuudesta, koulutuksella ja demokratialla saataisiin kuria aikaan. Ei umpiluupäinen eläimellinen joukko tottele järkeä, se tottelee voimaa. Ei riitä sellaisillille porkkana, keppiä ja fyysistä kuritusta tarvitaan opettamaan kunnioitusta.

Rikkaalla riittävästi, köyhä haluaa lisää.

Sivut

Kommentit (33)

Keijona
Seuraa 
Viestejä16327

No joo, ehkä ja olkoon nyt siellä, kunhan ei tule minun vapauksiani rajoitamaan

Mutta eipäs olla niin yksiselitteisiä. Aiemassa kun diktatuuri ja siihen kuuluva vaikka nyt fyysinen kurittaminen katsottiin oikeutetuksi  siksi, että muuten ei kuria saada aikaan, se on yhteiseksi hyväksi kun kerran ainoa toimiva keino estää  kaaoksen leviäminen.

Mitenkä jos kaaos ja anarkia leviäisi suomen lintukotoon ja diktatuuri tai sotilasjuntta olisi ainoa keino järjestykseen. Hyväksyisitkö sen silloin ? .

Rikkaalla riittävästi, köyhä haluaa lisää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Kyllä nykyajan realiiteetteihin kuuluu myös ottaa huomioon oikeudenmukaisuus, joka kuuluu rotuun, uskontoon ja vakaumukseen yms. katsomatta aivan kaiken tyypin ja lajin ihmisille. Ranskan vallankumouksen ja valistuksen saavutukset ovat tarkoitettu ikuisiksi. Toivotaan niille ikuisuutta.

Pelkään, että uskoon pohjautuva diktaattori olisi patavanhoillinen. Sellaisen diktatuurin kourissa kärsisivät monet ihmistyypit. Ja vaikka diktaattorilla olisi uudistusohjelma suoraan Jumalalta esim. Kansalaispalkka tms. rapautuisi uudistusinto pian vanhoillisuuden takia.

Kannatan itse koemielessä teoreettisesti Libanonin (Hizbollahin) lippuihin merkittyä karttaa ja suunnitelmaa. Mielestäni tuossa lipussa maat ovat jaettu kolmeen osaan tai sektoriin. Yksi kunkin maan sektoreista olisi pyhää maata ja kaksi sektoria puolestaan maallistuneempia. Esim. Israel tuon suunnitelman mukaan olisi jaettu kolmeen osaan: Pohjoinen, Keski-Israel ja Etelä. Keski-Israel on merkitty valkoisella ja se olisi uskonnollisen diktatuurin hallinnassa. Sen sijaan Pohjoinen ja Etelä olisivat vapaammissa oloissa. Ne on merkitty punaisella värillä.

Maat kaikkialla maailmassa pitäisi jakaa pienempiin osiin esim. kolmeen osaan, joista yhdessä osassa sallittaisiin uskonnollinen ortodoksisuus. Mutta ajatus siitä, että esim. Suomessa koko maa olisi uskonnollisen diktatuurin kourissa on mielestäni liioittelua. Yksi kolmasosa tai yksi viidesosa maasta riittäisi sellaiseen aivan hyvin.

Mutta kuka kärsisi sallia, että Keski-Israelissa käytettäisiin Mooseksen lakia ja kivitettäisiin ihmisiä kuoliaiksi tai karkotettaisiin pohjoiseen sekä etelään. Tuo Tooran palauttaminen takaisin käyttöön olisi luultavasti melko kova pala valistuneille ja vallankumouksellisille. Ja monet puolestaan tahtovat, että koko maa on saman uskonnollisen suuntauksen vallassa. Itse en näe muuta mahdollisuutta kuin, että vain osa kustakin maasta olisi uskonnollisen diktatuurin hallussa. Pidän hulluna suunnitelmana, että voisi olla nykyisten valtioiden joukossa yksikin maa, jossa koko maan suuri alue olisi kauttaaltaan uskonnollinen.

Suomessa voisi olla kolmijako: Lappi, Itä-Suomi, Länsi-Suomi. Jos mikään noista ei halua uskonnollista ordodoksiaa niin voisihan olla, että olisi jakoa jatkettava vielä pienemmäksi esim. Lapissa voisi erottaa Kuusamon tms. ortodoksiseksi alueeksi tai Itä-Suomessa Savonlinnan tai Länsi-Suomessa Keski-Pohjanmaan.

Edellä mainitut asita ovat siis puhtaasti teoreettisia ja käytännössä mahdotonta toteuttaa. Ne lienevät hyvin epäkäytännöllisiä ja mahdottomia, mutta ajatus siitä, että rajoitettu uskonnollinen diktatuuri olisi olemassa on minulle itsestään selvyys.

MUTTA NYKYISET MAAT OVAT KOOLTAAN LIIAN SUURET USKONNOLLISEN ORTODOKSIAN KANNALTA. VAARANA ON TEKOPYHYYS JA VÄÄRYYS SEKÄ EPÄOIKEUDENMUKAISUUS.

Kivittäisinkö sitten itse omin käsin aviorikoksesta kiinni saadun parin? Mitä siitä kukaan hyötyisi? En tekisi sitä kolmesta syystä johtuen. 1. islam oli syntien sinetti 2. keskiajalla määrättiin pyhiinvaellus ja aneet syntien sovitukseksi 3. valistus toi molemmat nuo asiat myös: synnit sinetöitiin tai synnit sovitettiin sakkorangaistuksin.

Hyväksyisinkö kuitenkin, että Keski-Israelissa papit tai kansankokous kivittäisi aviorikoksesta kiinni saadut? Kyllä hyväksyn kahdesta syystä johtuen. 1. Jumala asetti sen ehdoksi ja panttina oli seitsemän Kaanaan kansan kansanmurha 2. Israelissa  tehdään niin paljon abortteja, että jos aborttien määrä siten pienenisi olisi asialla jonkinlainen oikeutus.

Vain joku tuollainen kolmijako voisi toteuttaa kehotukset 1. Pyhiinvaelluksesta 2. Poistakaa paha keskuudestanne kehotuksesta.

Vierailija

Laittomuus on tänä päivänä tosiasia, jopa niin, että vallankumouksen tuomat perustuslait yritetään murtaa. Siinä on omat hyvät puolensa verrattuna uskonnollisiin diktatuureihin. Laittomuuden vallitessa elämä on mukavaa ja helppoa - lainrikkojille. Anarkia on eräs tulevaisuuden visio Euroopalle, jonka asukkaat ovat tarpeeksi koulutetut, sivistyneet ja maltilliset anarkian tekemiseen siedettäväksi. Itse olen sillä kannalla, että jos edes vallankumouksen tuomat perustuslait kyetään pitämään jonkinlaisessa voimassa olisi sekin ihme saati sitten uskonnollisen diktatuurin onnistuminen. Pahat ihmiset menevät yhä huonompaan suuntaan. Eikä suinkaan edistystä korkeampiin tavotteisiin tapahdu.

Uskonnolliset tekstit kertovat, että Irak on määrätty niiden mukaan IKUISEN KAUHUN VALTAAN.

Uskonnolliset tekstit kertovat myös, että Libya ja Etiopia ovat ELÄVÄ (AINAINEN) UHRI.

Ei ole tulossa uskonnollista diktatuuria, vaan sotaa, sortoa, kauhua, epäoikeudenmukaisuutta ja uhreja.

Tuossa Libanonin (Hizbollahin) lipussa on keskellä myös vihreä puu. Eli voisi olla myös vihreän liikkeen diktatuurille pieni hallintoalue keskellä muita hallintoalueita.    : )

Keijona
Seuraa 
Viestejä16327

Tuossa Libanonin (Hizbollahin) lipussa on keskellä myös vihreä puu. Eli voisi olla myös vihreän liikkeen diktatuurille pieni hallintoalue keskellä muita hallintoalueita. :

Heh, juuri niin vihreilläkin kun varsin vankumaton käsitys oikeasta.

"Laittomuuden vallitessa elämä on mukavaa ja helppoa - lainrikkojille" Niipä vallalla kun on käsitys että. "Ei ole kunnes toisin todistetaan". ei ole rikos jos ei jää kiinni. Kyllä rikollinen on rikollinen ja vastuussa teoistaan, vaikka poliisi jumala tai kukaan muukaan ei näkisi. Joku yrityksen verosuunnittelija saa palkkaa siitä, että yritys pystyy paremmin välttelemään vastuutaan. laillista ja järkevää joidenkin mielestä toisien taas ei.

Tuota uskonnolista diktatuurikin voidaan tarkastella monesta perspektiivistä, onko uskonnollinen fanaatikko: Islamilaisotilas joka olosuhteiden pakottamana, siis jonka perhe on uhattuna jos ei sotilaaksi ryhdy. Vai suomalainen vapaehtoinen yk-sotilas joka tottelee ja uskoo esimiehensä kaskyjä kyseenalaistamatta.

Rikkaalla riittävästi, köyhä haluaa lisää.

Jakob
Seuraa 
Viestejä1719

Keijona kirjoitti:
Sellaisia havaintoja ja mielipiteitä, että uskonnollinen diktatuuri olisi sopivin yhteiskuntajärjestelmä jossain maailmankolkissa, on olemassa. Jos katsotaan esim Irakissa ja Libyassa, missä demokraattisen koalition tuhoaman diktaatorin ylläpitämän kurin ja järjestyksen tuhoaminen on aiheuttanut kaaoksen leviämisen kaikkialle maailmassa.

Olen samaa mieltä että kaaos aiheutui ja se oli selkeästi huono juttu. Mutta mielestäni Gaddafin ja Saddamin hallinnot eivät kumpikaan olleet erityisen "uskonnollisia".

Keijona
Seuraa 
Viestejä16327

"Olen samaa mieltä että kaaos aiheutui ja se oli selkeästi huono juttu. Mutta mielestäni Gaddafin ja Saddamin hallinnot eivät kumpikaan olleet erityisen "uskonnollisia""

Eivät olleetkaan, päinvastoin liberaaleja ja edistyksellisiä. Uskonnollinen diktatuuri  kun kuvaa parhaiten  länsimaisen vapauden vastakohtaa. Tuoda esille  sitä kuinka helppoa on fanaatisesti puolustaa aatettaan ja mielipiteitään lämpimältä kotisohvalta, mutta jos uhka on todellinen niin hedonistin moraali oppii yllättävän nopeasti uutta.  

Ja tarkoitin myös mitä sanoin:  "on olemassa maita, missä umpimieliset ja fanaattiset lahkot riitelevät, on sepelkkää ruusunpunaista unelmaa, että lupauksilla paremmasta tulevaisuudesta, koulutuksella ja demokratialla saataisiin niissä kuria aikaan. Ei umpiluupäinen eläimellinen joukko tottele järkeä, se tottelee voimaa. Ei sellaisille riitä porkkana, keppiä ja fyysistä kuritusta tarvitaan opettamaan kunnioitusta."

Me täällä feminiisessä kulttuurissa olemme oppineet pelkäämään ja välttämään sitä fyysistä voimankäyttöä kaikin keinoin, tuloksena henkisen väkivallan ja muiden henkisten ongelmien kasvu. (Fyysinen) väkivalta lopettaa vittuilun (henkisen väkivallan)

Rikkaalla riittävästi, köyhä haluaa lisää.

Keijona
Seuraa 
Viestejä16327

Keijona kirjoitti:
Mutta kyllä valistunut itsevaltias olisi parempi kuin mätä demokratia. 

Ainakin siksi, että kun  on joku selkeä ketä ongelmista syyttää, se yhdistäisi eikä hajottaisi kansaa. 

Rikkaalla riittävästi, köyhä haluaa lisää.

jussipussi
Seuraa 
Viestejä54544

Keijona kirjoitti:

Me täällä feminiisessä kulttuurissa olemme oppineet pelkäämään ja välttämään sitä fyysistä voimankäyttöä kaikin keinoin, tuloksena henkisen väkivallan ja muiden henkisten ongelmien kasvu. (Fyysinen) väkivalta lopettaa vittuilun (henkisen väkivallan)

Minkä uskonnon valitset ja kenet haukkautat jauhelihaksi sen uskonnon/jumalan nimissä?

Keijona
Seuraa 
Viestejä16327

Keijona kirjoitti:
No joo, ehkä ja olkoon nyt siellä, kunhan ei tule minun vapauksiani rajoitamaan

Mutta eipäs olla niin yksiselitteisiä. Aiemassa kun diktatuuri ja siihen kuuluva vaikka nyt fyysinen kurittaminen katsottiin oikeutetuksi  siksi, että muuten ei kuria saada aikaan, se on yhteiseksi hyväksi kun kerran ainoa toimiva keino estää  kaaoksen leviäminen.

Mitenkä jos kaaos ja anarkia leviäisi suomen lintukotoon ja diktatuuri tai sotilasjuntta olisi ainoa keino järjestykseen. Hyväksyisitkö sen silloin ? .

Onko uskollisuutesi ja usko demokratiaan ikuinen vai pystytkö sitä edes arvioimaan ?

Rikkaalla riittävästi, köyhä haluaa lisää.

ID10T
Seuraa 
Viestejä7752

Keijona kirjoitti:
Keijona kirjoitti:
Mutta kyllä valistunut itsevaltias olisi parempi kuin mätä demokratia. 

Ainakin siksi, että kun  on joku selkeä ketä ongelmista syyttää, se yhdistäisi eikä hajottaisi kansaa. 

Ai niinkuin Pohjois-Koreassa? Se ei nyt varsinaisesti ole uskonnollinen diktatuuri, mutta kaikille diktatuureille on ominaista johtajan takana oleva fanaattinen kannattajakunta. Liekö edes prosentin osissa ne valistuneet itsevaltiaat (hallitsevat tai hallinneet), joita peräänkuulutit, mutta kun suurin osa on kuitenkin täysin sekopåistä sakkia, niin mitä hyvää siinä on? Pelkkä kansan kurissa pitäminen ei riitä, jos alistunut kansa ei ole muuta kuin tossun alla pidettävää pohjasakkaa.

offmind
Seuraa 
Viestejä18800

Keijona kirjoitti:
Mutta kyllä valistunut itsevaltias olisi parempi kuin mätä demokratia. 

Valistuneisuus ja itsevaltius taitavat kumota toisensa. Idea sellaisesta on lähtöisin Platonin Valtio -teoksen filosofikuninkaasta mutta sehän on vain hölynpölyä joka ei sovi yhteen ihmisyyden kanssa.

“He was a dreamer, a thinker, a speculative philosopher...or, as his wife would have it, an idiot.” Douglas Adams

Neutroni
Seuraa 
Viestejä33574

Keijona kirjoitti:
Sellaisia havaintoja ja mielipiteitä, että uskonnollinen diktatuuri olisi sopivin yhteiskuntajärjestelmä jossain maailmankolkissa, on olemassa. Jos katsotaan esim Irakissa ja Libyassa, missä demokraattisen koalition tuhoaman diktaatorin ylläpitämän kurin ja järjestyksen tuhoaminen on aiheuttanut kaaoksen leviämisen kaikkialle maailmassa. Suoraan sanoen mokattu on ja kunnolla.

Maallistuneiden diktaattorien syrjäyttäminen on nostanut ääriuskovaiset valtaan noissa maissa, mikä on aiheuttanut suuret ongelmat. Se ei liity mitenkään demokratiaan. Noihin maihin ei ole vakavissaan yritetty luoda demokrattista hallintoa. Se veisi satoja vuosia ja olisi niin kallista ettei kukaan ulkopuolinen sitä maksa.

Ei demokratiaa voi yhdessä yössä luoda. Se kasvaa hitaasti yhdessä kansan sivistystason kanssa. Vain peruskoulutettu maailman menoa jotakuinkin säännölisesti seuraava ihminen voi tehdä mielekkään päätöksen ketä äänestää vaaleissa. Lukutaidoton villi ei voi kun kysyä joltain poppamieheltä, joka käskee äänestää sitä joka eniten maksaa.

Mutta Lähi-Idän tapahtumat osoittavat, että vakiintunut maallinen diktatuuri on vähemmän huono tapa johtaa maata kuin vallasta taistelevat ääriuskonnolliset tai muuten fanaattiset ryhmät.

Lainaus:
Jos on olemassa maita, missä eri kulttuurien ja etnisten ryhmien umpimieliset ja fanaattiset, sisäsiitoiset lahkot riitelevät, niin onhan sepelkkää ruusunpunaista unelmaa, että lupauksilla paremmasta tulevaisuudesta, koulutuksella ja demokratialla saataisiin kuria aikaan. Ei umpiluupäinen eläimellinen joukko tottele järkeä, se tottelee voimaa. Ei riitä sellaisillille porkkana, keppiä ja fyysistä kuritusta tarvitaan opettamaan kunnioitusta.

Olet taas kerran niin väärässä kuin olla ja voi. Koulutus, demokratia ja vaurastuminen, eli mahdollisuus vaikuttaa omilla toimilla omaan elämäänsä, tekevät ihmiseläimestä jotakuinkin sivistyneen. Ne, joilla on menetettävää eivät lähde kapinoimaan henkensä uhalla.

Ihmisiä on yritetty hallita voimalla vuosituhansia, mutta siinä ei ole päästy vähääkään eteenpäin. Kukaan keisari tai paavi, maallinen tai uskova, ei ole keksinyt keinoa miten estää kapinallisuudet. Jonkinmoinen osa ihmisistä on sellaisia, että he reagoivat väkivaltaan ja pakkoon väkivaltaisella kapinalla. Yhä edelleen vallankumoukset ovat jos ei nyt arkipäivää diktaattorien hallitsemissa maissa niin jokaisen diktaattorin suurimpia pelkoja ja kerran pari sadassa vuodessa tapahtuvia asioita. Aika moni tyranni päättää päivänsä kuula kallossa tai narun jatkona roikkumassa.

Onko sinulla kenties joku uusi idea diktaattoreille myytäväksi, miten voimaa voisi käyttää paremmin?

Neutroni
Seuraa 
Viestejä33574

Keijona kirjoitti:
Mitenkä jos kaaos ja anarkia leviäisi suomen lintukotoon ja diktatuuri tai sotilasjuntta olisi ainoa keino järjestykseen. Hyväksyisitkö sen silloin ? .

En tietenkään. Anarkia ei ole sen huonompi kuin järjestelmällinen sorto. Jonkinlainen diktatuuri varmaan muodostuisi siirtymävaiheessa, mutta mitä pikemmin se kehittyisi demokratiaksi sen parempi.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä33574

Keijona kirjoitti:
Mutta kyllä valistunut itsevaltias olisi parempi kuin mätä demokratia. 

Olen samaa mieltä. Mutta valitettavasti ihminen ei voi olla valistunut itsevaltias. Valta sokaisee kenen tahansa aivot. Jos taas luodaan jotain mekanismeja, jotka syrjäyttävät korruptoituneen itsevaltiaan, päädytään hyvin lähelle demokratiaa.

En kannata itsevaltiutta, jos itsevaltias on ihminen, ja koska meillä ei muita vaihtoehtoja ole, niin en näe itsevaltiutta toimivana yhteiskuntajärjestelmänä. Katsotaan asiaa sitten uudelleen, jos Maahan saapuu valtaan kykeneviä hyväntahtoisia ihmistä paljon älykkäämpiä ja moraalisempia avaruusolentoja, jotka suostuvat ottamaan maailman keisarin viran, joku jumalista laskeutuu tulisilla vaunuillaan hallitsemaan luomiaan pikku-ukkoja (se ei ole hyvä, mutta silloin tuskin ihmisiltä kysellään mitään) tai keksitään tekoäly, joka pystyy hallitsemaan ilman, että kukaan ihminen voi sitä manipuloida. En pidättäisi henkeä noita ihmeitä odottaessani, joten parempi on miettiä miten voisimme kehittää demokratiaa vähemmän mätään suuntaan ihan itse.

Keijona
Seuraa 
Viestejä16327

Miksikohän se tärkein kysymys sivuutettiin ?

Onko uskollisuutesi ja usko  demokratiaan ikuinen ?  siis onko se yksi ainoa ja oikea.

Tää oli hyvä.  "sehän on vain hölynpölyä joka ei sovi"  niin ei sovi hedonistin maailmankuvaan, kun oma valta vähenisi. Se oma kun  on omastamielestäoikea. Joten hölynpölyksi luokittelu riittää vahvistamaan uskon,  siihen omaan valittuun, yhteen ainoaan ikuisesti. ihan kuin monoteistissä  uskonnoissa pelastaja tai saduissa onnen tuova  monogamia prinsessa. Haloo ! stereot päälle, yksisilmäiset kykloopit.

Rikkaalla riittävästi, köyhä haluaa lisää.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä33574

Keijona kirjoitti:
Miksikohän se tärkein kysymys sivuutettiin ?

Onko uskollisuutesi ja usko  demokratiaan ikuinen ?  siis onko se yksi ainoa ja oikea.

Ei ole. Käännän takkia heti kun joku yhteiskuntajärjestelmä osoittaa paremmuutensa luomalla enemmän hyvinvointia, oikeudenmukaisuutta ja valinnan mahdollisuuksia kaikille kansalaisilleen.

En vain odota yksinvaltiuden pystyvän siihen toteutuneen historian valossa. Yksikään maailman tuhansista keisareista, kuninkaista ja paaveista ei ole ollut sellainen valistunut yksinvaltias, joka olisi aikaansaanut muuta kuin kurjuutta, riistoa ja paskaa 99 %:lle alamaisistaan.

jussipussi
Seuraa 
Viestejä54544

Keijona kirjoitti:
Miksikohän se tärkein kysymys sivuutettiin ?

Niin tätä kysyin ja sivuutit kysymykseni.

Minkä uskonnon valitset ja kenet haukkautat jauhelihaksi sen uskonnon/jumalan nimissä?

molaine
Seuraa 
Viestejä2855

Noh noh, maaninen vaihe ehkä menee ohi, mutta sillä välin kehottaisin ottamaan vähemmän agressiivisen kannan kanssakeskustelijoihin ja heidän mielipiteisiinsä - itsehän niitä kyselet.

Sinulle on jo muutamassa ketjussa kerrottu perusteet demokratian kannattamiselle: parempaa vaihtoehtoa ei ole tarjolla, etkä sinäkään ole pystynyt tuomaan esiin yhtäkään diktatuuria, joka tuottaisi kansalle paremmat elinolot kuin länsimaiset demokratiat.  Pseudoteoreettiset ja mahdottomat tulevaisuuden skenaariot eivät asiaa miksikään muuta; data on sinua vastaan. 

Kaikki varmaankin ovat jo ymmärtäneet, että kannatat polygamiaa ja taikauskoa, joten niitä ei ehkä kannata tuoda tähänkin ketjuun sekoittamaan pakkaa. Unohdit muuten mainita ateistien pippelit.

Kääpä/Raspu/Samikoku kirjoitti:
Pannaan vitutus kiertää. Jos minä ennkirjota niin ei sitte muutkaan.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat