Seuraa 
Viestejä644
Liittynyt11.12.2016

Nyt kun on ollut meneillään kaikenlaista, Ukraina menetti osan omaa itsenäistä aluettaan Venäjälle ja muutenkin Venäjän ulkopolitiikka on hyvin ennaltaan arvaamatonta. Olisiko Suomen aika unohtaa puolueettomuspolitiikkansa ja samalla välttyä mahdolliselta pelinappulan asemalta jos tapahtuu asioita jotka karkaavat täysin käsistä? Vai onko NATOon liittymisen huonot puolet liian painavia?

Pitäisikö Suomen liittyä Natoon?
Ei, Suomi kuuluisi olla puolueeton maa.
Ei, Suomi kuuluisi olla puolueeton maa.
54.5%
Kyllä, se tuo Suomelle turvallisuutta.
Kyllä, se tuo Suomelle turvallisuutta.
45.4%
Ääniä yhteensä: 11

Kommentit (4)

Vierailija

Rohkenen epäillä että näinköhän tuo nato on se taikaluoti mikä muuttaa kaiken paremmaksi tsädäm tuosta noin vain. Atlantin yli on pitkä matka. ja itämerenkin yli jonkin verran etenkin jos toverit menevät valtaamaan ahvenanmaan tai gotlannin.

Käyttäjä3456
Seuraa 
Viestejä389
Liittynyt20.12.2016

Mielestäni Suomen NATO - jäsenyydestä olisi selvästi enemmän hyötyä kuin haittaa eli kannatan liittymistä. Olemme joka tapauksessa EU:n kanssa samassa rintamassa ja jäsenyys vähentäisi Venäjän kulissien takaisia mahdollisuuksia painostaa Suomea osana EU:n suuntaan kohdistuvaa painostustoimintaa.

Reiska
Seuraa 
Viestejä5282
Liittynyt6.5.2007

Kulujen kasvu ei kai ole mikään pakkorako, koska monet jäsenmaat ei täytä budjettivaatimusta. Suomelle se toki tarkottais uutta kalustoa tai kasvavaa kalustoreserviä. 

Tositilanteessa Suomelle luvataan toimittaa apua, tosin oikeastaan ainoat asiat missä apua kaivataan on ilmaherruuden ylläpito ja ohjusten torjunta. Pidemmän päälle toki huoltovarmuuden parantaminenki olis ihan kätsyä, mmut se on hoidettavissa muutenki, jos on ylipäänsä. Suomen velvollisuus olis siirtää maajoukkoja baltian avuks, mikä onki vaikea operaatio, ellei meillä ole siellä pysyvää tukikohtaa valmiina ennen ensi iskuja. Muuten baltialla ei ole toivoakaan selvitä viikkoa vapaana. Ilmaherruuden ylläpitoon voi saada apua pelkästään liittoutumalla ruotsin kanssa. Mitä ohjus- ja meritorjuntaan tulee, en ota kantaa. Joitain liikuteltavia meriohjuksia on, mut kokonaisuus on vähän epäselvä.

Kaikki olettaen, että Venäjä ei jauha koko maata tomuks heti kättelyssä erilaisilla ohjuksilla. Enkä oikein näe, että venäjä aloittais offensiivin pelkästää liittoutumatonta suomea vastaan. En vieläkään ole nähny uskottavaa skenaariota, joka sitä selittäis.

Per se

Reiska
Seuraa 
Viestejä5282
Liittynyt6.5.2007

Ei natolle, koska en näe sitä saatavaa hyötyä.

Lis. Vaikka riski onki olematon, en halua minkään ulkopuolisen maan nato-tukikohtaa suomeen.

Per se

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat