Seuraa 
Viestejä644

Nyt kun on ollut meneillään kaikenlaista, Ukraina menetti osan omaa itsenäistä aluettaan Venäjälle ja muutenkin Venäjän ulkopolitiikka on hyvin ennaltaan arvaamatonta. Olisiko Suomen aika unohtaa puolueettomuspolitiikkansa ja samalla välttyä mahdolliselta pelinappulan asemalta jos tapahtuu asioita jotka karkaavat täysin käsistä? Vai onko NATOon liittymisen huonot puolet liian painavia?

Pitäisikö Suomen liittyä Natoon?
Ei, Suomi kuuluisi olla puolueeton maa.
Ei, Suomi kuuluisi olla puolueeton maa.
52.6%
Kyllä, se tuo Suomelle turvallisuutta.
Kyllä, se tuo Suomelle turvallisuutta.
47.3%
Ääniä yhteensä: 19

Kommentit (7)

Vierailija

Rohkenen epäillä että näinköhän tuo nato on se taikaluoti mikä muuttaa kaiken paremmaksi tsädäm tuosta noin vain. Atlantin yli on pitkä matka. ja itämerenkin yli jonkin verran etenkin jos toverit menevät valtaamaan ahvenanmaan tai gotlannin.

Käyttäjä3456
Seuraa 
Viestejä389

Mielestäni Suomen NATO - jäsenyydestä olisi selvästi enemmän hyötyä kuin haittaa eli kannatan liittymistä. Olemme joka tapauksessa EU:n kanssa samassa rintamassa ja jäsenyys vähentäisi Venäjän kulissien takaisia mahdollisuuksia painostaa Suomea osana EU:n suuntaan kohdistuvaa painostustoimintaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Reiska
Seuraa 
Viestejä5434

Kulujen kasvu ei kai ole mikään pakkorako, koska monet jäsenmaat ei täytä budjettivaatimusta. Suomelle se toki tarkottais uutta kalustoa tai kasvavaa kalustoreserviä. 

Tositilanteessa Suomelle luvataan toimittaa apua, tosin oikeastaan ainoat asiat missä apua kaivataan on ilmaherruuden ylläpito ja ohjusten torjunta. Pidemmän päälle toki huoltovarmuuden parantaminenki olis ihan kätsyä, mmut se on hoidettavissa muutenki, jos on ylipäänsä. Suomen velvollisuus olis siirtää maajoukkoja baltian avuks, mikä onki vaikea operaatio, ellei meillä ole siellä pysyvää tukikohtaa valmiina ennen ensi iskuja. Muuten baltialla ei ole toivoakaan selvitä viikkoa vapaana. Ilmaherruuden ylläpitoon voi saada apua pelkästään liittoutumalla ruotsin kanssa. Mitä ohjus- ja meritorjuntaan tulee, en ota kantaa. Joitain liikuteltavia meriohjuksia on, mut kokonaisuus on vähän epäselvä.

Kaikki olettaen, että Venäjä ei jauha koko maata tomuks heti kättelyssä erilaisilla ohjuksilla. Enkä oikein näe, että venäjä aloittais offensiivin pelkästää liittoutumatonta suomea vastaan. En vieläkään ole nähny uskottavaa skenaariota, joka sitä selittäis.

Per se

Tokkura
Seuraa 
Viestejä5304

Prime Minister of Norway Erna Solberg © EPA-EFE/KAMIL ZIHNIOGLU

More:
http://tass.com/world/1052956?fbclid=IwAR1Miyt3CkwUWGyFabvSgIaj3g0CAapZZ...

http://tass.com/world/1052956?fbclid=IwAR1Miyt3CkwUWGyFabvSgIaj3g0CAapZZytip3MGi08Z9joTJJwFpvD2paI

" Norway does not consider Russia as a threat — prime minister

April 10, 2:53 UTC+3

Norway's Prime Minister Erna Solberg said Oslo believes in inter-state cooperation

MOSCOW, April 9. /TASS/. Norway does not consider Russia as a threat to its national security despite the Nordic country's special geographic position in the region, Prime Minister Erna Solberg told Ekho Moskvy radio station on Tuesday.

"We do not think there is a direct threat to Norway from Russia," Solberg said adding that this is important in understanding the country's position on national defense issues.

She noted that Russia has to consider the importance of Norway's geographic position. "We don't believe that there will be an aggression against us but we also understand the peculiarities of our geographic location. We are a member of NATO, and our geographic position clearly has great significance for Russia. However, we don't feel a threat from Russia," Solberg said.

Russia is now actively defending its interests on the international arena, while Norway believes in inter-state cooperation, the prime minister stressed. "I believe in active economic cooperation, and I am skeptical about nationalism which, it seems to me, is flourishing in Russia now," she explained.

Earlier on Tuesday Solberg met with Russian President Vladimir Putin in St. Petersburg. She is currently in Russia to participate in the 5th International Arctic Forum "The Arctic: Territory of Dialogue.".

http://tass.com/politics/1029845

" Russia ready to assist Norway in dealing with inappropriate storage of radioactive waste "

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat