Seuraa 
Viestejä45973

Kaiken hapuilun jälkeen (esim. Suomen tekijänoikeuslaki) on EU vihdoinkin järkevöittämässä piratismia koskevaa lainsäädäntöä. Euroopan komissio tuntuu ymmärtäneen mistä kenkä puristaa: pikkusintit eivät hyödytä ketään, ison kalan nappaaminen kannattaa.

Siinä missä Suomen tekijänoikeuslain uudistus heikensi tavallisen kansalaisen oikeuksia muttei vaikuttanut todellisiin rikollisiin, niin tämä uusi esitys kohdistuu nimenomaan järjestäytyneeseen rikollisuuteen. Hyvä näin.

Seuraava artikkeli löytyy osoitteesta: http://www.mbnet.fi/jutut/uutiset/?from=etusivu#U2061

26.4.2006: Ammattipiraatit vankilaan neljäksi vuodeksi

Euroopan komission kaavailema laki helpottaa ammattipiraattien ja väärentäjien jahtaamista.

Euroopan komission uusi lakiehdotus ottaa tiukan linjan ammattimaiseen piratismiin EU:n alueella. Minimirangaistus ammattimaisesta piratismista on lakiehdotuksen mukaan neljä vuotta vankeutta ja 100 000 – 300 000 euroa sakkoja. Mikäli toimintaan liittyy turvallisuus- tai terveysriski, sekä sakko- että vankeusrangaistus saattaa olla tiukempi. Tällaiseksi riskiksi lasketaan esimerkiksi lääkkeiden tai auton osien väärentäminen. Viranomaiset voivat lain mukaan myös takavarikoida tai tuhota väärennetyt tuotteet sekä kieltää piraateilta väliaikaisesti tai pysyvästi kaupallisen toiminnan.

Laki koskee ainoastaan ammattimaista piratismia ja väärentämistä, sekä näin tuotettujen materiaalien välittämistä. Sitä ei sovelleta pienimuotoisiin tekijänoikeusrikkomuksiin tai rikkeisiin, kuten musiikin, pelien tai elokuvien lataamiseen yksityiskäyttöön. Lakiehdotuksen takana on pyrkimys yhtenäistää EU:n lainsäädäntöä, sillä nykyiset maakohtaisesti vaihtelevat käytännöt hankaloittavat piraattien kiinnisaamista.

  • ylös 0
  • alas 0

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat