Seuraa 
Viestejä10523

(Tämähän piti tehdä, siksi suuresti näyttää siltä, että Trump muuttaa amerikkalaista käsitystä, vaikuttamista ja oppia maailman hallinnasta – aivan uudella opilla, trumppismilla |1)

[ … Aivan ensimmäiseksi vertailussamme jätämme kaikkien tietämän ja lukeman Saksan kolmannen valtakunnan hyvinkin julmat menettelytavat sivulauseeksi ja keskitymme lähinnä henkilövertailuun – persoonina, vaikuttajina ja tavoitteina. Löydämme yhden yhteisen piirteen – esiintymisen, puheet ja niiden sisällön sekä myöhemmän uskottavuuden … ]

Hitlerin osalta uskottavuus mureni nopeasti,

… kun vastoinkäymiset alkoivat, siis Kolmannen valtakunnan näkökulmasta. Voimme toki arvioida miten oikeassa Saksa olikaan itävaikutteesta – kommunismina ja bolsevismina. Olisimmeko säästyneet koko Itä-Euroopan valloitukselta, jos Saksan propagandaministeri Joseph Goeppelsin |2 tavoite saada Yhdysvallat mukaan itäiselle retkelle vuonna 1945 – olisi onnistunut, kuten pansaarikenraali Pattonkin totesi – piti marssia saman tien Moskovaan saakka.

...jatkuu...

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Sivut

Kommentit (46)

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä10523

[2]

Trumppismin uskottavuus on juuri nyt puheiden varassa

[ … trumppismi ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/07/trumppismi-jyraa-vaihe-one-maaliss... - ]

Donald Trump astuu näillä näkymin virkaansa 20. tammikuuta 2017. Aika näyttää käykö näin. Yhdysvalloissa on paljon mielipuolisia pyssynheiluttajia – muistamme John F. Kennedyn, Martin Luther Kingin ja Ronald Reaganin murhat ja murhayritystapaukset. On jo varmaa, että USA Salainen Palvelu on joutunut lisäämään presidentin turvakoneistoon lisäresursseja.

Trump lupailee täyttä muutosta

Muutostä Venäää kohtaan, muutosta Kiinaa kohtaan. Olisiko mukava tietää onko Trumpilla käsikirjoitusta; Adolf Hitlerillä oli – jo 1920 -luvulta lähtien, hänen kirjoittaessaan teesinsä kirjaan Mein Kampf |3 – ollessaan kärsimässä vankeuttaan epäonnistuneen vallankaappauksen jälkipuintina. Missä on on Trumpin käsikirjoitus – Donaldin päässäkö, dynaamisena ilmiönä?

Hitler oli loistava puhuja, hän kykeni ottamaan jopa miljoonayleisön haltuunsa –

… ikäänkuin täytenä ilmatilan hallintana, jopa hypnoottisesti. Hitlerin voidaan sanoa olleen karismaattinen esiintyjä, vallankäyttäjä vailla vertaa. Hitler oli myös määrätietoinen ja lähti toteuttamaan kommunismin nujertamista lopullisen ratkaisun makuisena.

Silti asiantuntija näkevät kommunismissa ja kansallissosialismissa paljon yhteistä. Sanotaan Hitlerin ja Nevostoliiton generalissimus Josif Stalinin olleen kovin uteliaita toisiaan kohtaan * – ikäänkuin magneettisena vetona vallankäytön vertailuihin Heidän välillään voidaan sanoa olleen sielujen sinfoniaa.

Päämäärät olivat molemmilla väkevät ja selkeän kirkkaat. Stalin määritti tavoitteensa jo 1917 Helsingissä luvatessaan Suomelle itsenäisyyden marraskuussa vieraillessaan Sosiaalidemokraattisen puolueen kokouksessa – työväen internationaalin vallankumous kautta maailman, proletariaatin diktatuurina.

* ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2010/10/josif-stalin-manipuloi-taitavasti.... -

...jatkuu...

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä10523

[3]

Tuntuu kornilta, mutta samalla tavalla Hitler lupaili itsenäisyyden säilymista Suomelle ”ikuisesti” - tuhat vuotisen valtakuntansa siipien suojassa vuonna 1943! Emme ole tarkoin vielä selvillä miten kohtalomme kietoitui Saksaan niin 1918 kuin 1940 – 1944. Meille yhteiseksi nimittäjäksi tuli Neuvostoliitto ja myöhemmin nyt Venäjä, kuten se kohtaloituu myös Donald Trumpinkin aikakaudella.

Puhutaan uudesta etupiirijaosta |4, ymärtämättä, ettei Molotov – Rippentrop sopimusta 1939 voida enää tehdä saman kaltaisin menetelmin ja päämäärin. Tältä osin olemme nyt oikeasti vedenjakajalla. Aiemmin olimme Stalinin ja Hitlerin vankina.

Trumppismi lupailee hyviä kahdenvälisiä diilejä

… aivan kuten Venäjäkin Vladimir Putinina haluaa pilkkoa jäykistynyttä Euroopan Unionia – mahona ja byrokraattisena jäittipakkokonseksuna |5. Venäjä haluaa tehdä kahden keskisiä diilejä kuten Trumpkin.

Entä aikanaan Hitlerin periaate jakaa valtaa haltuunsa ottamalle Euroopalle, joka oli pinta-alataan suurempi kuin mikään muu valtakoneisto koko Euroopan historian aikana. Miten Trump aikoo valvoa Yhdysvaltain etuja lopulta – muualle maailmassa kuin kotona?

Hitler osasi puhua kansalle, kun menestystä tuli kaikista ikkunoista ja ovista

Oli helppo luoda saksalaista henkeä – kansa hullaantui, valitsi jo 1933 itselleen diktaattorin. Entä Trump, onko hän valtakeskeinen ja haastaa itseään maailmojen rakentajaksi, kuten Hitler? Hitler halusi maailman uusjakoa – Akselivaltioina, joihin meillä Suomella oli side pienuudestamme huolimatta – luvattiinhän meille Suur-Suomi.

Hitler oli meitä kohtaan suorastaan lempeä vuoden 1940 lopulta lukien – estäen muun muassa Neuvostoliiton halut ja inohimot – Suomen osalta. Hitler piti sanansa meille vielä 1944 kesällä, kun marsalkka C.G.E. Mannerheim vaati silloista presidentti Risto Rytiä suorastaan kaikin keinoin hakemaan aseita ja apua, kun Stalin painoi päälle 1944 kesähyökkäyksellään – Hitler auttoi ja vieläpä poikkeavalla tavalla! |6

Miten on Donald Trumpin mahdollinen apu Suomelle,

… olemmehan neuvotelleen löyhiä aikomuspapereitä niin Englannin, Yhdysvaltain ja Ruotsinkin kanssa yhteisistä aikomuksista. Voimmeko luottaa täältä Euroopan pohjan periltä kaukaiseen Amerikkaan |7 – kun kiinalaisetkin oivalsivat kauan sitten pitää ystävät lähellä ja viholliset kaukana.

Miten on Trumpin aikomukset, kun hän – ainakin nyt – selvästi komppaa suurta vallankäyttäjää – Vladimir Putinia. Kaipaako Trump itselleen samanlaista valtaa, voimaa ja kykyä – korskeana caesarismina?

Nythän Putin ottaa ja napsii osia yhä tiiviimmin, maailman asioihin puuttumalla. Trumpin on valittava Kiinan ja Venäjän väliltä – Kiina on kuitenkin se suurin haaste amerikkalaiselle maailman hegemonialle |8. Purkaako Trump tämän maailmanpoliisihegemonia, estääkseen Kiinan nousun tämän vuosisadan vaikuttajaksi, jota se de facto jo nyt on |9.

Mikä oli Hiterin maailmannäkemys?

Hitler uskoi arjalaisuuteen, Suur-Saksaan ja saksalaisuuteen, lisäksi hän halusi poistaa I Maailmansodan nöyryytykset, jolla myös haltioi oman kansansa systemaattisella valtapolitikalla aina 1941 kesään saakka, kun kaikki menivät niin hyvin ja kansa toisensa jälkeen jäi jalkoihin ja työvoimaksi Saksalle – paitsi me, vaikka Saksa otti koko Pohjois-Suomen sotilaspolitiikan hallintaansa 1941 lähtien.

...jatkuu...

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä10523

[4]

Entä Trump, mikä on hänen maailmannäkemys?

Diilit, niitä Trump rakastaa. Millaisia diilejä hän lopulta kykenee tekemään, millaisen diilin me saamme – varsinkin silloin, jos USA ja Venäjä löytävät toisensa? Sen me jo näemme nyt, että Trumpin periaatteet eivät ole suuresti muuttuneet sitten vaalikampanjan, tosin nyt ei vielä tarvitse kantaa vastuuta. Miten on Trumpin vastuunkantokyky, lopulta? Tätä maailma kysyy ja … kiinalaiset etenevät joka tapauksessa |10.

Löydämmekö toimnnallisesti millaisia eroja Hitleristä ja Trumpista?

Emme nyt käsittele Hitlerin rotuun, juutalaisuuteen ja kovaan väkivaltaan liittyviä omiaisuuksia, puhumattakaan keskitysleireistä. Hitler oli uskollinen luottopelaajilleen, siksi hän osaltaan osasi pelata pelinsä katkeraan loppuunsa saakka – diktaattorina, yllättäen vieläpä hiljaisen kansan enemmistötuella. Hitler arvosti yli kaiken lojaaliutta ja uskollisuutta. Entä Trump?

Hitler lähti omasta henkilökohtaisesta köyhyydestä – Trump syntyi ilmiselvästi kultalusikka suussa

Trump kerää ympärilleen näyttö- ja vertailureliikkiä. Hitler ei niinkään ollut kiinnostunut maallisesta omaisuudesta. Trump haluaa valtaa ja tekee nopeita päätöksiä? Hitler harkitsi paljon, mutta pystyi salaman nopeisiin päätöksiin, jotka hänet myös osaltaan kaatoivat. Usko omaan itseensä oli niin korkealla, että menestyksen myötä luulo omasta kaikkivoipaisuudesta ulottui messiaanisuuteen asti.

Entä Trump – mikä on Donaldin usko itseensä, ja ketkä ovat lopulta ne tärkeät luotohenkilöt Trumpin takana? Hitlerilläkin olivat omat luottohenkilönsä, joista muutamat pysyivät uskollisina loppuun saakka – siksi suuri oli Johtajan henkinen haltuunottokyky. Erikoisuutena oli Albert Speer |11, jota Hitler arvosti ja … sanoisinko tykkäsi.

Entä Trump, onko hänessä todellista vai rakenteilla luotua karismaa?

Hitlerin karisma oli käsin kosketeltavaa - mielenkiintoisen tapauksen luo Hitlerin yllätysvierailu meidän marsalkka Mannerheimn syntympäiville 1942 Imatran Immolaan – tällöin Hitler kohtasi jotain sellaista, mihin hän ei ollut tottunut.

Mannerheim pysyi etäisenä ja Hitler antoi kunnioituksensa marsalkalle. Samoin näimme jotain käsittämätöntä 1944, kun Suomi teki irtautumisen Saksan aseveljeydestä ja solmi aselevon Neuvostoliiton kanssa. Hitler ei tehnyt oikeastaan mitään ja se oli poikkeus – muistamme Unkarin, kun tämä irtautui Saksasta.

...jatkuu...

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä10523

[5]

Entä Trump, missä on hänen heikko kohtansa?

Trump ei tiedä mitään valtion valtakoneistoista, kuten ei tiennyt Hitlerkään. Hitler myllersi Saksan valtiokoneiston haluamansa näköiseksi taitavalla ja hajoittavalla alaispolitiikallaan. Onko Trumpilla, joka haluaa muuttaa toimintarakenteita, samaa kykyä valtiossa, jossa kuitenkin vallitsee aika-ajoin äänestyksellinen demokratia. Saksan äänestykset päättyivät vuoteen 1933.

...

Lopulta uteliaisuus yltyy ja haluaa tietää onko Trump lukenut Taisteluni 1 ja 2 kirjat?

Stalin luki ne hänelle erikseen käännetystä venäjänkielisestä laitoksesta jo 1938. Yksinvaltiaita ovat aina kiinnostaneet toiset yksinvaltiaat – meidän presidentti Urho Kekkosen Tamminiemen kirjahyllystä löytyi vielä joitain vuosia sitten kirja, joka käsitteli Stalinia |12 – ja se oli päällilehdeltään selvästi luetun näköinen!

The End

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

syytinki
Seuraa 
Viestejä10305

Ei muuten hätkähdyttänyt yhtään. On tuon jo huomanneet muutkin.

Saksan natsien periaatteet olivat ja käytössä. Olisi tietysti kiva tietää toteuttiko Trumpin porukka toimiviksi testattuja menetelmiä tieten vai tietämättään.

jussipussi
Seuraa 
Viestejä64327

[quote=Ilkka Luoma](Tämähän piti tehdä/quote] Venäjän kyberhyökkäyksistä olisit tehnyt juttua. Sinulla jää kirjoituksissasi kokonaan huomiotta Venäjän maailmanlaajuiset agressiot jostain syystä.

Mikä sinut sokeuttaa?

HuuHaata
Seuraa 
Viestejä8010

Minkään johtajan ja Hitlerin vertaaminen on nykyaikana massiivisen vammaista, koska Hitlerin vallan perustana oli sen ajan uusi innovaatio, eli joukkotiedotusvälineet.

Porukka elää ihan kujalla kuvitellen maailman muka olevan sitä mitä lukevat joukkotiedotusvälineistä huomaamatta, että se juna meni jo ja he ovat ajastaan jälkeenjääneitä.

HuuHaata
Seuraa 
Viestejä8010

Jos haluaa katsoa nykyajan pahuutta silmiin, niin USA:n tapauksessa herra Sorokseen tutustuminen auttaa. Hän tekee kaikkensa aiheuttaakseen mahdollisemman suurta kärsimystä ihmisissä. Pyrkimällä sekasortoon ja hyötymään siitä sitten itse ja kaveripiireineen suuresti taloudellisesti.

Soros on nykyajan maksimaalinen versio syvästä pahuudesta. Mutta hänelläkin on rajat, koska nykyaikana hän ei voisi avoimesti tapattaa esimerkiksi USA:n tavallisia kansalaisia ilman varmaa massiivista kansalaisten vastarintaa, joka pakottaisi oikeuslaitoksen toimimaan.

Jakob
Seuraa 
Viestejä2251

Hitler oli kova jätkä ja pesunkestävä psykopaatti. Trump on vellihousu ja helppoheikki josta ei taida olla valtion johtajaksi (ei edes huonoksi sellaiseksi).

Että on näillä herroilla erojakin.

Sepi
Seuraa 
Viestejä3265

HuuHaata kirjoitti:
Minkään johtajan ja Hitlerin vertaaminen on nykyaikana massiivisen vammaista, koska Hitlerin vallan perustana oli sen ajan uusi innovaatio, eli joukkotiedotusvälineet.

Porukka elää ihan kujalla kuvitellen maailman muka olevan sitä mitä lukevat joukkotiedotusvälineistä huomaamatta, että se juna meni jo ja he ovat ajastaan jälkeenjääneitä.

Kerropa meille muillekin, mistä sinä oikeat tiedot maaiman menosta saat?

HuuHaata
Seuraa 
Viestejä8010

Sepi kirjoitti:
HuuHaata kirjoitti:
Minkään johtajan ja Hitlerin vertaaminen on nykyaikana massiivisen vammaista, koska Hitlerin vallan perustana oli sen ajan uusi innovaatio, eli joukkotiedotusvälineet.

Porukka elää ihan kujalla kuvitellen maailman muka olevan sitä mitä lukevat joukkotiedotusvälineistä huomaamatta, että se juna meni jo ja he ovat ajastaan jälkeenjääneitä.

Kerropa meille muillekin, mistä sinä oikeat tiedot maaiman menosta saat?

Olen sanonut ennenkin. Löytyy niin Suomesta kuin maailmaltakin. Asioihin syvästi perehtyneet vilpittömät totuuteen pyrkivät yksilöt ja heidän bloginsa, vloginsa, podcastinsa jne. On aika turhaa ylipäätään tietenkään odottaakaan, että perustoimittaja joka on kouluttanut itsensä toimittajaksi voisi ymmärtääkkään vaikkapa sitä monimutkaista vyyhtiä mitä tiedusteluorganisaatiot tekevät ihmisten pään menoksi jne. jne. jne.

Ei sillä etteikö esimerkiksi kotoisa Sipilä haluaisi massiivisesti pahaa suomalaisille. Voi toki haluta, mutta hänellä ei ole sellaista valtaa. Ei ole muillakaan valtioiden päämiehillä. Vaihtuisivat hyvin äkäiseen heti, kun ensimmäiset kuvat keskitysleireistä omassa maassa leviäisivät läpi maailman.

HuuHaata
Seuraa 
Viestejä8010

Esimerkki miten nykyiset poliitikot toimivat on vaikkapa tänään Sipilän kannanotto siitä, että valtion talous on kääntynyt. Kaikki tietää ettei noin ole, vaan kyseessä on vaalikikka, johon myös VVM on valjastettu tiukassa poliittisessa kontrollissa. Poliitikot ovat nykyisessä systeemissä huoria, jotka myyvät itsensä tarjouksia vastaan.

Edes oletuksella että Trump olisi poikkeuksellinen hyvää tahtova ihminen, jolla itsellä on jo kaikki haluamansa realiteetti yhä silti siinä on, että ei yksi ihminen pysty mihinkään nykyaikana (joka on hyvä koska Hitler on tällöin mahdottomuus). Hänet pelattaisiin nopeasti kylmäksi, jos ajaisi muuta kuin sen vallassa oikeasti olevan runkkuringin etua. Sama pätee Suomeenkin.

hcesar
Seuraa 
Viestejä13039

HuuHaata kirjoitti:
Minkään johtajan ja Hitlerin vertaaminen on nykyaikana massiivisen vammaista, koska Hitlerin vallan perustana oli sen ajan uusi innovaatio, eli joukkotiedotusvälineet.

Aivan. Tällä hetkellähän ei ole mikään uusi teknologia ennennäkemättömällä volyymillä poliittisen vaikuttamisen, propagandan, sodankäynnin ja kusetuksen palveluksessa.

Opettaja
Seuraa 
Viestejä1983

HuuHaata kirjoitti:
Ei sillä etteikö esimerkiksi kotoisa Sipilä haluaisi massiivisesti pahaa suomalaisille. Voi toki haluta, mutta hänellä ei ole sellaista valtaa.

Jotenkin tuntuu siltä, että sinä sopisit paljon paremmin tuon lauseen subjektiksi kuin Sipilä.

HuuHaata
Seuraa 
Viestejä8010

asdf kirjoitti:
HuuHaata kirjoitti:
Minkään johtajan ja Hitlerin vertaaminen on nykyaikana massiivisen vammaista, koska Hitlerin vallan perustana oli sen ajan uusi innovaatio, eli joukkotiedotusvälineet.

Aivan. Tällä hetkellähän ei ole mikään uusi teknologia ennennäkemättömällä volyymillä poliittisen vaikuttamisen, propagandan, sodankäynnin ja kusetuksen palveluksessa.

On toki, mutta se ei ole edes minkään yksittäisen organisaation kontrollissa. Saati sitten yksittäisen henkilön. Jo yksittäisen organisaation sisällä on tyypillisesti monenmoisia kantoja, joista esimerkiksi tietovuodot näyttävät esimerkkinsä. On puolet jotka haluavat sumuttaa kansaa maksimilla silmille ja puolia, jotka haluaisivat antaa kansalle tietoa hallinnon puuhailuista.

HuuHaata
Seuraa 
Viestejä8010

Opettaja kirjoitti:
HuuHaata kirjoitti:
Ei sillä etteikö esimerkiksi kotoisa Sipilä haluaisi massiivisesti pahaa suomalaisille. Voi toki haluta, mutta hänellä ei ole sellaista valtaa.

Jotenkin tuntuu siltä, että sinä sopisit paljon paremmin tuon lauseen subjektiksi kuin Sipilä.

Enkä sopisi, koska en halua valtaa toisin kuin Sipilä. En kuvittele kirjoitteluni esimerkiksi muuttavan oleellisesti ottaen yhtään mitään. Ja jos jostain syystä noin ei alkaisi olla lopettaisin, koska en halua poliittiseksi vallankäyttäjäksi, koska näen vallankäytön toisiin ihmisiin pääosaltaan syvän moraalittomana.

Diam
Seuraa 
Viestejä3786

Trump oli enemmän Kuklax-klaanilaisia, ja ne voiteli tervalla ja höyhenillä mm. suomalaisiakin pohjalaisisäntiä siellä ameriikan sointuloos.

Mies kysyi kaiulta: Ostanko Nuhvin vai Majorin? ja kaiku vastasi: VAI MAJORIN!

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä10523

...

Tekstin linkkinumerointi

|1 Trumppismi ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/05/trumppismi.html -

|2 Joseph Goebbels ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Joseph_Goebbels -

|3 Taisteluni 1-2 ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Taisteluni -

|4 Etupiirijaot ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/11/villeja-arvioita-venajan-ja.html -

|5 EU – maho jättiläinen ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/03/eu-maho-jattilainen-virkarollaatto... -

|6 Kuhlmeyn lento-osasto ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/02/1944-rintamakarkureista-lento-osas... -

|7 Julistuksia sotaisimpien kanssa ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/10/suomi-tekee-julistuksia-sotaisimpi... -

|8 Kun Kiina ja USA kättelivät ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/58872-kun-kiina-ja-usa-kattel... -

|9 Maailman suurin talous ~ http://www.tekniikkatalous.fi/talous_uutiset/2014-10-08/Ohitti-Yhdysvall... -

|9 Kiina – maailman suurin! ~ http://www.talouselama.fi/tebatti/kiinasta-maailman-suurin-talous-vuonna... -

|10 Kiinalainen mobilisaatio ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/02/kiinalainen-mobilisaatio-ulottuu-y... -

|10 Kiina kiinnostaa! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/04/nyt-kiina-kiinnostaa.html -

|10 Kiina ojensi kätensä … ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/02/ojensiko-kiina-katensa-kenelle.html -

|11 Speer, nero, mystinen Hitleriin voimakkaasti vaikuttanut arkkitehti ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Albert_Speer -

|12 Isaac Deutcsher – Stalin, kuva presidentti Urho Kekkosen yksityiskirjastosta – Tamminiemestä ~ http://photos1.blogger.com/blogger/4810/1008/1600/DSC_1447.jpg -

...

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä10523

[2010]

! - " ... 

[... jaetussa Puolassa - saksalaisten ja neuvostoliittolaisten valloitusalueiden rajalla pidettiin huippusalainen tapaaminen toukokuussa 1940, jonka järjestelyissä oli mukana sotamarsalkka C.G.E. Mannerheim. Yhtä aikaa toisistaan tietämättä niin Stalin kuin Adolf Hitler kääntyivät Mannerheimin puoleen, olihan hän Venäjän tsaarin armeijan entinen upseeri …]

Aikakirjoissa ei ole merkintöjä diktaattorien tapaamisesta, siksi hyvin se salattiin, mutta toukokuusta löytyy kaksi viikonpäivää, joille ei ole kummallekaan diktaattorille merkitty todistettavasti mitään muualla oloa. Miksi, niin Stalin kuin Hitler halusivat toisensa tavata? Osin siksi, että he ottivat mittaa toisistaan, mitan ottaminen käytiinkin maailmanhistorian raaimpana ja verisimpänä sotana vuosina 1941 - 45.

Suomi pelastettiin jo helmikuussa 1940 Adolf Hitlerin ilmoitettua Stalinille, että Talvisotana kutsuttu sota oli päätettämän ja suomalaiset oli syytä jättää rauhaan. Stalin "totteli", mutta totteli omasta halustaan, koska tuosta alkoi historiallinen huijaus, jossa kaikkia vedettiin nenästä, Josif Stalinin toimesta.

Etupiirijako käynnisti uskomattoman huijaussuunnitelman

Tunnetusti Saksa ja Neuvostoliitto jakoivat alueita etupiireihinsä, ja tunnetusti Stalin oli silmäillyt Hitlerin vankilassa kirjoittamaa Taisteluni I:stä ja II:sta - Stalin tiesi Hitlerin elintilahaaveet idästä. Toisaalta Stalinilla olivat omatkin haaveet - viedä proletariaatin vallankumousta maailmalle ja hän tiesi korkeaa teknologiaa saatavan Keski- ja Länsi-Euroopasta.

Stalin kehitti juonen vailla vertaa, jossa hän taistelutti armeijansa riittävän menestyksettömästi suomalaisia vastaan, osoittaakseen heikkouttaan Saksalle - innostaen Hitleriä ajoittamaan aiemmaksi hyökkäyksensä itään. Suunnitelma onnistui yli odotusten, toki maksaen lopulta noin 20 miljoonan neuvostoliittolaisen hengen - syntyipä opettava puhdistus ja jälkeen jäävä historia vailla vertaa.

Miksi Hitler meni Stalinin asettamaan ansaan?

Hitler meni lankaan ja kääntyi uteliaana seuraamaan, kuinka piskuinen Suomi pärjäsi idän jättiläistä vastaan. Suomi taisteli omasta olemassaolostaan ja meillä oli kotikenttävelvollisuus. Stalin osoitti, että Neuvostoliitto ei ollut valmis suureen sotaan ja sai Hitlerin käynnistämään operaatio Barbarossan esisuunnittelun, johon Suomi kohtalokkaasti kytkeytyi. ... "

Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2010/10/josif-stalin-manipuloi-taitavasti....

.

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat