Seuraa 
Viestejä13878

Saavatko seurakunnat raakata pois työntekijöitä jos nämä eivät kuulu kirkkoon?
Seurakunta hakee 7 kuukaudeksi hautausmaatyöntekijöitä. Jos muslimi tai ei kirkoon kuuluva pätevä hakee hommia eikä saa niin voiko siitä vetää oikeuten syrjinnän takia? Olettaen että henkilö on pätevä ja palkkavaatimus kilpailukykyinen.

Onko kirkon toimijenkilöille kristillisyys vaatimus lain vastainen?

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (26)

Ab Surd Oy
Seuraa 
Viestejä12406

Aloitus on virheellinen. Puutarhansa parturointi on irstasta eikä lainkaan siis kristillistä. Antakaa kaikkien puskien rehottaa, sillä näin on Luoja määrännyt kun on sillä lailla asettanut, että jutut kasvavat. Mitä peitteisemmät maastot, sen siveämpiä ja siis vanhurskaampia.

I see...

Retard
Seuraa 
Viestejä28258

Tuskinpa vain ateistit kirkon palkkalistoille kovin hanakasti edes hakeutuvat, mutta koska kirkolla on myös kaikkia kansalaisia koskevia velvollisuuksia yhteiskunnassa (hautausmaat), ainakaan kaikkiin sen tarjoamiin työpaikkoihin kristillistä vakaumusta tuskin voidaan vaatia. Pikaisella haulla en löytynyt mitään virallista tietoa asiasta, mutta koska löytyi paljon tutkimusmateriaalia koskien kirkon työntekijöiden uskonnollisuutta, ehkäpä siitä, mitä sen työntekijtä uskovat, ei pidetä kirkossa mitään kirjaa kun sitä kerran pitää erikseen tutkiakin. Eli en tiedä mutta veikkaan, että ainakaan kaikki kirkon työtehtävät eivät edellytä uskonnollisuutta työpaikan hakijalta.

Jos argumentista ei voi johtaa yleistä sääntöä, sillä ei ole sisältöä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Retard
Seuraa 
Viestejä28258

Ai mutta kirkkoon kuulumista kyselitkin, no veikkaan myös siinä tapauksessa, että tuskin sitäkään voidaan hakijalta edellyttää. Sillä kuten juuri hautausmaiden ylläpito koskettaa nykyisellään kaikkia maan kanasalaisia, kirkko tuskin voi erikseen raakata kansalaisiksi kelpaavia ulos palkkalistoiltaan jos eivät vielä erikseen osallistu kirkon pyörittämiseen muilla keinoin. Toki typaikoista päättävät kirkon esimiehet ovat ihmisiä ja osa varmasti vetää kotiinpäin, mutta virallisesti kirkko tuskin voi edellyttää mitään sen suurempia velvollisuuksia työntekijöiltään kuin muutkaan työpaikat voivat.

Jos argumentista ei voi johtaa yleistä sääntöä, sillä ei ole sisältöä.

Retard
Seuraa 
Viestejä28258

Tämä "...kuin muutkaan työpaikat voivat." piti olla, että "...kuin muutkaan julkisen puolen työpaikat voivat."

Jos argumentista ei voi johtaa yleistä sääntöä, sillä ei ole sisältöä.

BCK
Seuraa 
Viestejä6960

Pikagoogletuksella sihteeriksi ei pääse ilman kuulumista kirkkoon, mutta puutarhatyöntekijäksi pääsee (ja puutarhuri sai rangaistuksen rikkoessaan lakia).

Vierailija

Voihan tästä lässyttää vaikka sivukaupalla, mutta kirkko on kirkko, eikä mikään julkishallinnollinen elin.

Vierailija

Kelpoisuusvaatimukset Yleisistä nimitysperusteista julkisiin virkoihin säädetään perustuslaissa. Vain evankelis-luterilaisen kirkon konfirmoitu jäsen on kelpoinen: 1) virkasuhteeseen; 2) työsuhteeseen, joka liittyy kirkon jumalanpalveluselämään, diakoniaan, kasvatukseen, opetukseen tai sielunhoitoon; 3) työsuhteeseen, jossa kirkon jäsenyyden ja konfirmaation edellyttäminen on työ- tehtävien luonteen vuoksi muutoin perusteltua. Tuomiokapituli voi myöntää 2 momentissa tarkoitetusta kelpoisuusvaatimuksesta erivapauden muun kristillisen kirkon tai uskonnollisen yhdyskunnan papille, jos kirkolliskokous on hyväksynyt tuon kirkon tai uskonnollisen yhdyskunnan kanssa tehdyn sopimuksen pappisviran vastavuoroisen hoitamisen edellytyksistä. Erivapaus voidaan myöntää toistaiseksi tai määräajaksi. Papin ja lehtorin virkaa lukuun ottamatta henkilö voidaan ottaa kirkon jäsenyyttä ja konfirmaatiota koskevasta kelpoisuusvaatimuksesta riippumatta määräaikaiseen palvelussuhteeseen, joka on tarkoitettu kestämään enintään kaksi kuukautta, jos siitä erikseen säädetään tai työnantaja perustellusta syystä yksittäistapauksessa niin päättää. Henkilö, joka ei ole täyttänyt 18 vuotta, voidaan ottaa vain määräaikaiseen virkasuhteeseen.

Vierailija

BCK kirjoitti:
Pikagoogletuksella sihteeriksi ei pääse ilman kuulumista kirkkoon, mutta puutarhatyöntekijäksi pääsee (ja puutarhuri sai rangaistuksen rikkoessaan lakia).

Eikös tuo ole syrjintää? Sen ymmärrän että pappi on kristitty ja ihmiset jotka on suoraan "opetussuhteessa". Muilla ei niin väliä.

BCK
Seuraa 
Viestejä6960

Ehkä sihteerin tehtävänä on olla seurakunnan "kasvot" ulospäin, seurakuntalaisiin ja etupiiriin, yhteistyökumppaneihin tms. päin, ja ehkä siitä syystä hänen on hyvä jakaa edustamansa yhteisön arvot? Siinä mielessä sihteeriltä voisi periaatteessa vaatia seurakuntaan kuulumista. Itse en näe suurta ongelmaa tuossa, enkä voisi itse kuvitella haluavani pyrkiä semmoiseen työhön, joka on täysin omien arvojeni vastaista, tai jossa joutuisin edustamaan sellaista yhteisöä, jonka arvot eivät vastaa omiani.

BCK
Seuraa 
Viestejä6960

No annapa oma tiivistelmäsi kristillisistä arvoista, siis miten sinä ne näet. Ja tietty jokin virallinenkin esitys voisi olla hyvä, ellei vielä parempi. 

Omasta mielestäni kristillisissä arvoissa on hyviä ja huonoja. Lähimmäisenrakkaus on ok, mutta käännä aina toinenkin poskesi litsarin jälkeen ei välttämättä niinkään, sehän on aika itsetuhoista. Ahdasmielisyys "kerettiläisiä", "pakanoita", "vääräuskoisia" kohtaan ei taas ole ollenkaan hjuva, eikä (pyhäkoululapsien/kirkkokansan) pelottelu helvetillä, mitä perinteisesti on harjoitettu. Sekulaariset ihmisoikeuskäsitykset ovat mielestäni paremmat arvot (joita nykykirkko on lähentynyt?) kuin mitä Raamattuun kirjaimellisesti perustuvat kristiset arvot- se kirjahan on täynnä ristiriitaisuuksia ja kammottavuuksia, sitähän on mm. käytetty mm. kansanmurhien, valloitussotien, orjuuden ja naisten alistamisen  oikeuttamiseen. 

Vierailija

Minä en tunne kuvailemasi kaltaisia uskovaisia. Mutta kyllä esim. 10 käskyä on ihan kohdallaan.

Retard
Seuraa 
Viestejä28258

SamikoKu kirjoitti:
Minä en tunne kuvailemasi kaltaisia uskovaisia. Mutta kyllä esim. 10 käskyä on ihan kohdallaan.

Kovinkaan paljoa huonompia elämänohjeita ei voi antaa kuin kymmenen käskyä.

Jos argumentista ei voi johtaa yleistä sääntöä, sillä ei ole sisältöä.

BCK
Seuraa 
Viestejä6960

Kristillisiä arvoja voisivat olla mm. olemattoman satuolennon palvonta, auktoriteettien (kuten tämä satuolento ja inkarnaationsa, äiti ja isä, kirkko papistoineen) palvominen ja sokea totteleminen, ja mm. orjan osan hyväksyminen, jos sattuu olemaan orja. Sokea usko, maagisen ajattelun ylistys (autuaita ovat lapsenkaltaiset), itse valittu takapajuisuus ja tietämättömyys ja sen aiheuttama typeryys ja julmuus kuten noitavainot (kummituksiin, noitiin ja demoneihin uskominen ylipäätänsä kuuluu kristillisyyteen - vrt. "noitanaisen älä elää anna" tms. Raamatussa), todellisuuden kieltäminen ja rakkaudettomuus "vääränlaista" muuta uskontoa kannattavia uskovia ja uskonnottomia kohtaan. Ja esivallan kunnioittaminen, siis esimerkiksi kuninkaan, aateliston, papiston ja sossutätien. Kaikenlainen edistyksen ja valistuksen vastustaminen.

BCK
Seuraa 
Viestejä6960

Em. oli vähän mukaeltuna pöllitty täältä:

http://keskustelu.suomi24.fi/t/9044934/mita-ovat-kristilliset-arvot

Tämä kanssa oli hyvä:

"Kristityn arvot ovat yksinkertaisesti mitä tahansa Jumala sanoo. Jos Jumala ilmaantuisi kaikille kristityille huomenna ja ilmoittaisi että kaikki tottelemattomat lapset pitäisi tappaa ja vasenkätiset henkilöt pitäisi ottaa orjiksi, kristityn on pakko totella ehdoitta. Kunnon kristitty ei saa kyseenalaistaa Jumalan tahtoa vaikka se olisi kuinka raakaa tai eettisesti väärin."

BCK
Seuraa 
Viestejä6960

https://fi.wikipedia.org/wiki/Kristillinen_etiikka

Kristillisiä suuntauksia ja raamatuntulkintoja on monenlaisia, ja siis etiikoitakin. Suhtautuminen avioeroon ja homoliittoihin esimerkiksi vaihtelee. Entä abortin vastustus? Onko kristittyjä, jotka sallisivat abortit? Tappaako mikään kristillinen suuntaus enää noitia? Entä miten kristilliset arvot näkyvät esimerkiksi KKK:n toiminnassa, ja mitkä ovat ko. aatten mielestä kristilliset arvot?   ivät varmaankaan sisällä lähimmäisenrakkautta. KKK:han pitää symbolinaan palavaa ristiä. 

BCK
Seuraa 
Viestejä6960

Hoplaa, lähti vahingossa hätäseen tuo ed viesti, ennen editointia. Viimeisen virkkeen olisi pitänyt olla toiseksi viimeinen, ja yksi "E" puuttuu tuosta nyt toiseksi viimeisestä virkkeestä.

BCK
Seuraa 
Viestejä6960

Tarkalleen ottaen nuo kymmenen käskyä eivät kai ole varsinaisia arvoja. Ne vars. arvot ovat siellä käskyjen ja kieltojen takana.

Esimerkiksi lähimmäisenrakkaus voisi olla tällainen arvo. Älä tapa esim. on vain käsky, jossa se puetaan spesifisempään muotoon. Jos ihmienen sanoo pitävänsä kymmentä käskyä arvossa, niin voiko hän samanaikaiseti suorittaa asepalveluksen, osallistua sotaan, tai tappaa eläimiä tai syödä tapettuja eläimiä? Minusta ei, ainakaan jos mielii olla johdonmukainen.

Ja toisekseen, rehellisyys voisi olla toinen arvo.  Käsky Älä lausu väärää todistusta lähimmäisestäsi vie auttamatta ajatukset SamikoKun rakkaaseen mielikuvitusystävään, Markus-parkaan, ja Samin vuosikausia jatkuneeseen muuhun trollaukseensa. Ei semmoinen trolli minusta kunnioita kymmentä käskyä, joten en oikein ymmärrä, miten hänen arvojaan voisivat olla kristilliset arvot. Paitsi tietty siten, että tämäkin keskustelu on jälleen yksi trollaus pitkässä jatkumossa, eivätkä kristilliset arvot olekaan hänen arvojaan, kunhan vaan juksaa. Taas.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat