Seuraa 
Viestejä835

Lappiin antennimetsä Eiscat 3D-suurtehotutkan myötä. Missä vaiheessa nuo sirontatutkat on nykyään?
http://www.tekniikkatalous.fi/innovaatiot/2009-11-30/Lappiin-voi-kasvaa-...
https://wiki.oulu.fi/download/attachments/23890364/EISCAT3D_Suomi_08.pdf...ä
Revontulia kuvatessani on mieltä askarruttanut magneettiset myrskyt ja niiden syntytapa. Tuossa laittamassani kuvassa on varsin vaatimaton plasmatiheys, mutta siitä näkyy hyvin kuinka magneettikenttä repii muuten niin rauhallisen revontuliovaalin. Komiulotteisen kuvan saaminen olisi seuraava haaste. Onkohan revontulista otettu stereokuvaparia kahdella kameralla? Kameroiden etäisyys toisistaan täytyisi kaiketi olla sadoissa metreissä, ja synkronointi langattomalla kaukolaukaisimella.
Niin, tuo HAARP on varsin laaja kokonaisuus. Militääripuoli pitänee osan asiasta omana tietonaan.
https://fi.wikipedia.org/wiki/HAARP
Plasman ja ionisoituneiden partikkeleiden liikkeestä ei juuri kotikonstein saa kovin paljon irti. Revontulet mieltää vain taivaalta maata kohti tulevaksi "säderyöpyksi", mutta sähkökentässä plasmavirtauksen suunta psitiivisten ja negatiivisten osalta on päinvastainen. Tapahtuuko hiukkasvirtausta siis myös maasta poispäin. Olihan nuo keijusalamatkin hiukan yllätys tutkijoille.

Kommentit (3)

miilu
Seuraa 
Viestejä835

kfa kirjoitti:
Revontulista on otettu stereovalokuvia ja videotakin kamerapareilla. Kokeile tehdä haku sanoilla

3D image aurora borealis

http://www.sci-news.com/space/science-slr-cameras-aurora-borealis-01367....

http://www.cbc.ca/news/canada/north/3d-northern-lights-captured-by-japan...

--

Juu, kiitokset linkeistä. Oma arvioni kameroiden etäisyydestä heitti dekaadin. Eli 5-8 km pitäisi olla kameroilla väliä. Täytynee etsiä kaveri avuksi kuvaukseen ja pitää yhteyttä puhelimella. Lisäksi omat kamerat eivät ole täysin identtisiä, joten joutunen harkitsemaan käytetyn kameran ostamista toiseksi pariksi.
Stereokuvat näkyivät hyvin ristiin katsoen, mutta taisi olla tarkoitettu suoraan katsottavaksi kun tähdet oli etualalla. Kuitenkin kuvaus näyttää onnistuvan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat