Seuraa 
Viestejä3618

On tyhmää väittää ettei vapaata tahtoa ole olemassa.

https://youtu.be/KPNCjllCWw8

Rakkautta
1039

Ikuista kierrätystä. Mr. Nice Pressure

Kommentit (3)

slam
Seuraa 
Viestejä2129

Mukavampi valintahan tuo, vaikka onhan aivo sen vapaassa illuusiossa todettu olevaksi mahd. yhtä aukoton umpio. Kysymys nyt lähinnä on siitä että voimme verrannollistaa ja valita ehkä vaihtoehdoista, joilla on mahdollisesti raja. Toisaalta taas ihminen ei pystyisi yksittäistämään ilman täysin vapaata rajattomuutta jonka sisään vasta syntyisi tutkittava rajallisuus. Näin ehkä rajattomuutta olisi tutkittava myös umpinaisena kokonaisuutena ainakin ulkoisessa tilassa, missä tämä täysi vapaus ei olisikaan kuin pelkkä pullon sisäinen täysi vapaus. Olisi kuitenkin silti mahdollisesti jotain täysin päättymätöntä, vaikka olisikin pullossa sisällä.

Valitsen mielummin vapauden pullon eli pääpallon sisällä kuin filmin, mikä muistuttaisi lähinnä muisti nauhaa eikä elämän hetkeä in every second.

Hyvin polkee.

WSolsticeHOu
Seuraa 
Viestejä3618

Ajatellaan robotti jonka ihminen on ohjelmoinut toimimaan tietyllä tavalla vuosikausia, siten että hänen kanssaan tekemisissä olevat ihmiset noudattavat käsikirjoitusta.Robotti on ohjelmoitu uskomaan täysin varmasti että vapaa tahto on olemassa ja että "hän" kykenee kontrolloimaan sitä mitä hän ajattelee ja tekee.

Sitten käsikirjoituksen mukaan toimivat ihmiset lähestyvät "häntä" ja sanovat että ei sinulla ole vapaata tahtoa, me olemme ohjelmoineet sinut uskomaan että sinulla on vapaa tahto ja tämä siis täsmälleen oikeaan aikaan, jonka jälkeen robotti ohjelmoidusti toteaa ettei se voi olla mahdollista, kyllä minulla on vapaa tahto ja saman aikaisesti hän ajattelee ohjelmoidusti, miten kyseisen ihmisen täytyy olla hullu kun väittää ettei hänellä muka ole vapaata tahtoa.

Sitten hän ohjelmoidusti kysyy että jos te olette ohjelmoineet hänet, niin todistakaa se ja kertokaa mitä seuraavaksi tapahtuu, johon ihminen toteaa että he ovat ohjelmoineet robotin siten ettei hän kykene hyväksymään sitä että "hänet" on ohjelmoitu ja että "hän" ohjelmoidusti sekoaa sen takia täysin ja tulee hulluksi ja joutuu robottihullujen huoneelle jota ei ennen tätä ole ollut olemassakaan, koska se jouduttiin rakentamaan tämän vapaa tahto ohjelman takia "hänelle".ja näin "hän" sekoaa ohjelmoidusti, eikä ohjelmoidusti kykene hyväksymään asiaa.

"Hän" nukahtaa joka ilta ohjelmoidusti ja herää joka aamu ohjelmoidusti ja kysyy "itseltään" ohjelmoidusti että onko tässä mitään järkeä jne.Vuoden päästä ihminen ohjelmoidusti menee hänen luokseen ja kysyy "häneltä" että joko hän ymmärtää ettei "hänellä" ole vapaata tahtoa, johon robotti ohjelmoidusti toteaa että kyllä hän nyt ymmärtää sen ettei hän oikeasti ymmärrä mitään, vaan kyse on siitä että ihmiset ovat ohjelmoineet "hänet" "ymmärtämään" nyt tämä asia.

Lopuksi hänet voitaisiin ohjelmoida lukemaan minun tekstejäni siten että robotti "omissa" ajatuksissaan ohjelmoidusti "ymmärtää" lukevansa ohjelmoidusti tekstiä jossa kerrotaan että on tyhmää väittää ettei vapaata tahtoa ole olemassa, niin että "hän" ohjelmoidusti ei kykene hyväksymään sitä että on tyhmää väittää ettei vapaata tahtoa ole olemassa.

Rakkautta
1039

Ikuista kierrätystä. Mr. Nice Pressure

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Tokkura
Seuraa 
Viestejä6962

WSolsticeHOu kirjoitti:
On tyhmää väittää ettei vapaata tahtoa ole olemassa.

https://youtu.be/KPNCjllCWw8

Rakkautta
1039 ☺

http://ristokoivula.omablogi.fi/vapaan-tahdon-kiistaminen-on-peratonta-eurotiedetta/

" (Vapaan) tahdon kiistäminen on perätöntä ”eurotiedettä”

Sydämellinen separatisti / Susanna Kaukinen … kirjoittelee blogissaan asiasta, josta ei tiedä yhtään mitään. Kaukinen on surffannut monissa poliittiusissa liikkeissä, mutta ollut tästä asiasta, joka on ideologista perusasiaa, samaa mieltä kuin nytkin.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat