Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Minkälaiset ihmiset sopi millekin erikoisalalle, entä mikä on suosituin ala.
Entä missä parhat palkat. Kuvailkaa myös alojen luonnetta.
entä missä aloilla on varma tulevaisuus mitkä jäämässä työttömäksi.
kyseessä on siis lääkärien erikoisalat

Sivut

Kommentit (21)

Vierailija

Senverran tiedän itsekkin että useimmiten yksityislääkärit ansaitsevat enemmän. Eli jos olet rahanahne niin ryhdy yksityislääkäriksi.

Vierailija

Tai jos olet vielä rahanahneempi, työskentele sairaalassa, mutta töiden jälkeen pidä yksityisvastaanottoa, kuten enoni tuttava.

Vierailija
Kalevi
Tai jos olet vielä rahanahneempi, työskentele sairaalassa, mutta töiden jälkeen pidä yksityisvastaanottoa, kuten enoni tuttava.

Tai jos sekään ei riitä, niin jätät päiväsaikaan työt tekemättä ja ostat ne triplahinnalla omistamaltasi yksityisvastaanotolta. Näitä tapauksia tiedän lukuisia. Ei ole mitenkään harvinaista, että verovaroin maksetun sairaalan ylilääkäri tienaa yli 200teur. Mikä sinänsä on jopa ironista, kun yliopistollisen sairaalan johtaja tienaa alle 130teur.

Mutta aloittajalle. Ei kannata miettiä erikoisalaa suoraan. Tulevat tienestesi ovat suoraan suhteessa hädän määrään ja sinun röyhkeyteen. Mitä suurempi hätä, sitä enemmän ihmiset ovat valmiita maksamaan. Mitä röyhkeämpi olet, sitä enemmän viitsit ottaa.

Vierailija

Viisi sairaalan kirurgia ovat kahvitauolla ja keskustelevat työstään.

1. kirurgi: "Minä tykkään eniten leikata kirjanpitäjiä.Kaikki heidän sisustassaan on numeroitu".

2. kirurgi: "Minä tykkään taas eniten leikata kirjastonhoitajia.Heidän kaikki sisäelimensä ovat aakkosjärjestyksessä.

3. kirurgi: "Minusta sähkömiesten leikkaukset ovat ne helpoimmat.Kaikki osat on merkattu eri väreillä.

4. kirurgi: "No minun mielestäni insinöörit ovat parhaita. He ovat aina niin ymmärtäväisiä, kun jälkeenpäin on jokusia osia jäänyt ylimääräiseksi."

5. kirurgi: "Valitsen ihan varmasti pomot parhaiksi. Heillä ei ole sydäntä, eikä selkärankaa, heidän päänsä voi vaihtaa takapuoleen ja päinvastoin, kenenkään huomaamatta mitään.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä28696
Liittynyt16.3.2005

Eiköhän budjettipuoli ja työllisyys ole taattuja ennustettavissa olevassa tulevaisuudessa, valitset minkä alan tahansa. Ota siis se, joka tuntuu muuten mielenkiintoisimmalta.

Tosin, ei millään hankilökohtaisella pahalla, mutta potilaiden takia voisit harkita alanvaihtoa jo nyt. Koulutusjärjestelmä tuottaa jo nyt aivan liikaa työhön täysin sopimattomia lääkäreitä. Jos nuo ovat ensisijaisia miettimisen aiheita erikoisalan valinnassa, lienet aikanaan sen joukon jatkeena.

Vierailija
tuleva-kirurgi
Minkälaiset ihmiset sopi millekin erikoisalalle, entä mikä on suosituin ala.
Entä missä parhat palkat. Kuvailkaa myös alojen luonnetta.
entä missä aloilla on varma tulevaisuus mitkä jäämässä työttömäksi.
kyseessä on siis lääkärien erikoisalat

Tästä kirjoitusasusta päätellen - et tarvitse näitä tietoja

Vierailija

Tää oli niin hauska, että oli pakko laittaa jonnekin...

IL tänään:
AUSTRALIAN lääketieteellisissä korkeakouluissa on karsittu anatomian opetusta 80 prosentilla sillä seurauksella, että valmistuneet lääkärit ovat usein potilaille suurimpia terveysriskejä, koska he eivät osaa erottaa edes tärkeimpiä elimiä toisistaan. Viimeisen lukuvuoden opiskelijoiden parissa on paljastunut tapauksia, jotka eivät tienneet eturauhasen sijaintia tai osanneet arvioida maksan kuntoa tunnustelemalla. Kun eräs kirurgi osoitti leikkauksen aikana potilaan sydäntä ja kysyi viimeisen vuoden opiskelijalta, mikä elin se oli, tämä luuli sitä maksaksi.

Vierailija

Itseäni nuori lääkäri lähti palpoimaan vasemmala kyljeltä umpisuolentulehdusta epäillessä, mainitsin asiasta ja vaihtoi puolta.
Mutta erehtyminen on inhimillistä.

LK
Seuraa 
Viestejä138
Liittynyt28.3.2006

Umpilisäke tosin voi olla vasemmalla puolellakin... Ehkä epäili sitä? Tai sitten halusi muuten vaan palpoida muutakin kuin sen pelkän umpilisäkkeen.

Vierailija

Hyvään kliiniseen käytäntöön kuuluu vatsavaivoja valittavan potilaan koko vatsan palpointi. Lääkiksessä opetetaan, että ensimmäiseksi ei koskaan paineta kipeätä kohtaa. Sitä paitsi umppariepäilyssä tehdään tietty testi, jossa painetaan nimenomaan vatsaa vasemmalta puolelta.

Situs inversus on harvinainen. Tuskin lääkäri teki mitään virhettä. Kaikkia jujuja potilaat eivät tiedä eikä niitä turhaan kerrota.

Vierailija

Tämä lääkäri kylläkin runttasi sormensa niin lujaa vatsaan, että mainitsin sen käyvän perkeleen kipeää ja muistaakseni pyysin kokeilemaan umpisuoltakin mutta en perkele vieköön niin lujaa.

Kertoisitko tarkemmin tuon menetelmän (luen aikapaljon lääkärien oppaita). Milloin se on tullut käyttöön-leikkauksestani on kahdeksan vuotta.

Kyseessä saattoi silti olla erehdys sijainnista, koska KAIKKI tekevät virheitä, KAIKKI. Ammattilaiset vain todella harvoin, tämä heidät normi-ihmisistä erottaa. Täysin opitut asiat usein hetkellisesti unohtuvat (koska niitä ei enä ajattele). Ja loppujen lopuksí ammattilaisetkin tekevät USEIN jonkin suuren mittakaavan virheen-miten moni lääkäri onkaan kreationisti.

Olen jutellut riittävän monen akateemisesti koulutetun ihmisen kanssa nähdäkseni millaisia perusasioita ihmiset unohtelevat.

Ps tämä ei todellakaan tarkoita sitä että yhtyisin parantuneen höpsismiin.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat