Seuraa 
Viestejä28

Tässä aluksi tietoa levästä:

https://en.wikipedia.org/wiki/Spirulina_(dietary_supplement)

https://microbewiki.kenyon.edu/index.php/Spirulina

http://akvopedia.org/wiki/Spirulina_farming

Päätin tilata tuota ebay kaverin kans ja kokeilla kasvattaa.

Netistä löytyy komean näköisiä kuvia, miten voi kotona kasvattaa helposti:

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/d5/08/00/d50800bddb2b52c9...

Tilattu myös UTEX-yliopistolta. Ebay levä oli saastunut viherlevästä. UTEX levä taas (kalliimpi) sisältää tuollaisia suoria muotoja, joidenkin lähteiden mukaan ne on spirulinaa ja se muuttuu labra-olosuhteissa suoraksi. Tai sit se on jotain oscillatoris-leviä vai mitä olivatkaan.

Tässä n. kk aikana, se viherlevä on kuollut melkeestä kokonaan.

Toisista testialustoista, se viherlevä taasen oli tappanut spirulinan. Isommassa akvaariossa "leväroskis" johon kaadan kaikki litkut mitkä ei oo pysyny puhtaana. Jännä juttu että siis tuo akvaario oli ilmastointiputken alla, sinne ole tippunut vettä sieltä ja alkanut kasvaan itekseen jotain luomulevää.

Mutta jännää, että tuossa testiakvaariossa missä ei oo ees ilmastusta: on myös spirulina selvinnyt, joistain niistä epäonnistuneista testeistä. Välillä sitä sekoittele nykyään käsin. Sinne oon lisännyt tuhkaa ja maaperääkin ja ties mitä, en ees muista. Mut ei haise ainakaa vielä pahalta, lievästi levältä joten jatkan tuotakin. Josain välis vois kattoo taasen onko alkanu kasvaan mitää jännää sielä, sitä luomulevää ei saanu zoomattua ja tuon asiantuntijan palveluita en voi nyt käyttää enää.

Ebaysta myös halpismikroskooppi, jolla voi nähdä sen spirulinan mut ei mitää tarkempaa tunnistusta levien osalta.

Tässä kuva missä näkyy tuon toisen näytteen viherlevä, se ei levä-asiantuntijan mukaan ole myrkyllinen mutta tuo toinen UTEX on mysteeri. Otettu "oikeella mikroskoopilla".

https://s30.postimg.org/3wya1rs1t/Spirulinakweek.jpg

Tällä huonolla mikroskoopilla se viherlevä näyttää tällaiselta sumealta töhnältä:

https://s23.postimg.org/vjzb74t1n/lav2.jpg

En kasvata siis syötäväksi, mutta loistava ilmanpuhdistinhan tuo on. Ja monenlaista testiä ois mm. LED-kokeita ja miten sais seoksen millä ei tarviis enää teollisia lannotteita.

Nauhotin pienen videon näistä viljelmistä, ekassa on UTEX-levä ja toisessa se ebay. Kameran asetuksia tuunattu vähä, näkyy paremmin se levä, sen takia kuva on hieman omituinen.

https://sendvid.com/g8fk0qvt

Tässä kuvia seteistä, taustalla chilejä:

https://postimg.org/image/uvmlqwjov/

https://postimg.org/image/75x627lbj

Itseasias tää on nyt jännää ku vierotin noi kummatkin nyt teollisista. Ja uusi ravinto on keitettyä matokomposti-nestettä. Jossa hieman tuhkaa ja kananmunankuoria + biolan merileväuutetta. Oli jännän hajuinen keitos kyl. Sit ku jäähtynyt niin lisäsin ruokasoodaa ja hipusen suolaa (2.5% hyödyttää spirulinaa, suuremmat määrät haittaa), EM-rouhetta (efektiiviset mikrobit), hunajaa.

Joten tällainen alkemia siis tässä, laitan kuvia että kasvaako se tuollaisessa. Jos ei niin pitää hommata taas josain välis lisää lannotteita ja uusi kanta, jos toimii niin tästä tuli justiinsa puoli-ilmaista kasvatusta.

----

Tuota spirulinaa annetaan kasveille lannoitteeksi. Miksei siis myös hydrossa pyörimässä, kun levä kuolee ja kompostoituu sielä, niin se vapauttaa ravinteita. Ja ylläpitää (toivottavasti) tervettä mikrobikantaa muutenkin.

Täällä on pidempi paperi aiheeseen liittyen:

https://www.thcfarmer.com/community/threads/spirulina-powder-as-bioferti...

Toinen maissin kasvatuksessa käytettynä:

https://www.degruyter.com/downloadpdf/j/chem.2015.13.issue-1/chem-2015-0...

--- jatkuu seuraavassa viestissä

Kommentit (12)

käyttäjä-4057
Seuraa 
Viestejä28

Tajusin myös et tuo akvaario-luomulevä on lihansyöjä.

Siis kun mullasta aina tulee niitä pieniä kärpäsiä. Niin ne jää hyvin tuonne nesteeseen kiinni. Noissa kahdes muus purkis on muovipussit ja kuminauhat, mitkä estää kärpäset.

Mutta onko spirulina vegaani? Ei ainakaan vielä haise pahalta tuo neste. Levälle miedosti. Onhan se useamman viikon tuossa jo lillunut. Välillä siis sekoitan sitä käsin.

Seassa on vessapaperia parisataa grammaa. Tarina tälle on se kun laitoin "korkiksi" tuohon yhteen spirulinatonkkaan käärityn tupon ja se tippui sinne nesteeseen. Joten heitin sen myös tuonne "leväroskikseen" ja se spirulina sit alkoi elään tuollakin.

https://s27.postimg.org/5d10hly2r/20170114_134122.jpg
https://s27.postimg.org/ytgmk14g3/20170114_134127.jpg

----

Sain mikroskoopin toimiin paremmin, parempilaatuinen kuva. Eka pätkä UTEX, toinen ebay ja vika se luomulevä. Lopussa näkyy joku eläinplanktoni, joka näyttää syöneen levää kun on ihan vihreäkin.

Alkemiasoppa näköjään toimii kun näkyy pienempiä pätkiä spirulinaa, jotka on siis lisääntyneet.

Lisäksi tuota pienempää viherlevää näkyy, mutta sen määrä on vähäinen: puhdistan sitten erikseen kantoja, ja osaa jatkan tällä yhteiselolla kun on tullut nää purkit täyteen.

https://sendvid.com/48s78d1v

täs yks klippi mis näkyy noita eläinplanktoneita, nyt ku tarkemmin katsoin niin niitä on kaks eri lajia. muikkuhan syö eläinplanktonia, entä jos ois mahdollista kasvattaa kalaa nii helposti et siin samas altaas vaan eläis levää ja eläinplanktonia ja kaataa keitettyä paskaa ja kusta sinne sekaan aina välillä Afrikassa?

allas betonista, ilmastukseen oon kehitellyt jo muutaman passiivisen mekanismin, toinen toimii auringonlämmön paineella joka tulee suhteessa maaviileäputkeen. kaikki voitais tehä about käsin ja savesta ja hamppubetonista, paikan päällä ilman tehtaita muoveja jne.

https://sendvid.com/syfzifxz

täs muikkuidea lyhyt esitys (en jaksa hioa koska hyvää ideaa ei tarvii esittää kultapaperiin käärittynä eikä ihmisii kiinnostaa muu kuin kulta):

https://docs.google.com/document/d/1G1x9KQHbpC8MnAkLfINJNVyX1aLzpZb71ZrL...

---

täs on paras video ötököistä.

puolessavälissä kun ötökkä yrittää paeta vessapaperi-kuidun sokkelosta, huomaa kuinka ongelmanratkaisukyky ja reagointi on about samanlaista kuin esim. muurahaisilla. jännää miten noin pieneen muutamaan hermosoluun mahtuu noin paljon informaatiota.

ei taida tietoisuus siis kuitenkaan ihan olla kiinni niistä aivosoluista tai hermosoluista, kuten tiede väittää ja olettaa. kun eihän muutamaan sähköiseen impulssiin voi mitään tietoisuutta ohjelmoida joka ymmärtää, että on ansassa ja pyrkii pakoon sieltä etsien ratkaisua: siihenkin tarvitaan tietoa, että on olemassa "ratkaisu".

https://sendvid.com/otl7vydb

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Meinasit siis kusta ja paskoa ämpäriin ja kaapia pinnalle muodostuneen superfoodin lautaselle? Älä pliis sotke Ruohonjuurta tähänkin.

käyttäjä-4057
Seuraa 
Viestejä28

Ainaki yks hyöty mitä heti keksin on, et jos vesiviljelyssä siis ne kasvien juuret saa ilmaa ja happea siis: sen takia kasvaa hyvin.

Niin eikös se levä tuota juurikin happea siihen veteen? Jos on ns. bioponinen vesiviljely, niin muut mikrobit taas tuottaa hiilidioksidia. Eli ei väldees tarvittais sitä ilmapumppua laisinkaan tällä tavoin ajateltuna.

Fotosynteesin avulla spirulina taasen muodostaa monimutkaisempia yhdisteitä esim. tuhkan sisältämistä ravinto-aineista. Veikkaan et paras hyöty spirulinasta pellolle on a) sen korkea pH - vähentää kalkituksen tarvetta b) se on maan mikrobistolle superfoodia=kasvit kasvaa paremmin kun kunnostetaan maan mikrobisto.

Spirulinaa voi kasvattaa tuhkaksi poltetulla karjanulosteella - miksei siis ihmisten myös, jos on pakko esim. Afrikassa. Pitää vaan kehitellä systeemi miten juurikin saisi sen kasvatuksen hoitumaan, ettei tarvii elektroniikkaa vaan ne eliöt siihen systeemiin vain aluksi. Helppo, halpa ja ennenkaikkea tehokas ulkomaanapu.

Sit kun vielä saa esim. muikun kasvaan tällaisessa altaassa, niin ei koht enää tarvita esim. punaisen ristin kaltaisia yrityksiä.

Vierailija

Levä kuluttaa happea, sen takia rehevöityminen on ongelma.

Ennen kuin rupeat taas skaalaamaan ideoitasi globaalille tasolle, todista että konsepti toimii.

Pidät tarkkaa päiväkirjaa kaikesta kuluja myöten ja lue alan kirjallisuutta runsaasti. Ehkä jopa kannattaisi hakeutua opiskelemaan alaa, kun kerta haluat pelastaa maailman.

Itse en lähtisi kuskaamaan safkaa Afrikkaan. Köyhissä maissa jengi sikiää joka tapauksessa aina maksimimittoihin. Tosin Afrikka ei ole niin avun tarpeessa muutenkaan, kuin saatan empatiapäissäsi kuvitella.

käyttäjä-4057
Seuraa 
Viestejä28

Nyt et kyllä ymmärrä lainkaan biologian alkeita tässä.

Spirulina on yhteyttävä eliö eli se kuluttaa hiilidioksidia ja tuottaa happea fotosynteesillä. 

Syy miksi levä voi kuluttaa happea järvessä, on se että kun se kuolee ja vajoaa pohjaan: niin se alkaa hajoamaan.

Kun levä on elossa, niin se kuluttaa hiilidioksidia: ei happea.

Noihin järviin liittyen, olisi hyvä keino palauttaa kuolleita järviä: juurikin kasvattamalla niissä spirulinaa. Jos levää kasvatetaan järven pinnalla jonkinlaisessa puoliläpäisevässä kalvossa, se ei vajoa alas kun saa auringonvaloa.

Kesän jälkeen, kasvanut levä kerätään pois: nyt järven ravinnekuormitusta on poistettu ja saadaan puoli-ilmaista ruokaa esim. karjalle.

Lehmillä tulokset ovat hyviä lisäravinteena, vähentää myös antiobioottien käyttöä jolloin lihan antibioottijäämätä: eivät enää siirry ihmiseen.

Nyttenhän sitä safkaa Afrikkaan kuskataan, siksi pidänkin mielekkäämpänä että sinne tehdään tällaisia uuden sukupolven aquaponics-järjestelmiä, että voivat tuottaa itse ruokansa. Tällöin se on avustavalta maalta kertasijoitus, ja pieni sellainen: verrattuna tähän nykyiseen menoon, jossa yritykset kuten punainen risti käärivät voitot ja ongelmaa, ei itseasiassa haluta ratkaista koska tuo ulkomaanapu on loistava bisnes nykyisessä muodossaan.

käyttäjä-4057
Seuraa 
Viestejä28

Research findings have 54 associated Spirulina to improvements in animal growth, fertility, aesthetic and 55 nutritional product quality. Spirulina intake has also been linked to an improvement in 56 animal health and welfare. Its influence over animal development stems from its 57 nutritive and protein-rich composition, thus leading to an increased commercial 58 production to meet consumer demand. 

https://pdfs.semanticscholar.org/5ac2/d365e1068c685f4b5f7e9fb1277b85e56e...

Apparently, the bacterial clearing within the microenvironment of these organs is increased by the immunopotentiating effect of Spirulina ...  0.1% Spirulina inclusion rate, chicks had splenic bacterial counts of less than 500 whereas the control group without Spirulina had counts of 4,000 after 80 minutes.

http://www.ruscom.com/cyan/web02/pdfs/naturose/nrtl12.pdf

During 60 days forage plus weed fed cows exhibited an 7.6% or 136 kg increment in average amount of milk compared to the cows on forage diet. In cows on weed supplementation the average amount of milk fat increased on 17.6-25.0 % (P<0.05), the average milk protein on 9.7% (P<0.05) and amount of lactose on 11.7% (P<0.001) compared to the controls. In addition, diet supplementation with Sprirulina platensis by 29.1% reduced the amount of somatic cells (SCC) in milk compared to control group. Further, in microweed-fed cows mean amount of haemoglobin increased on 8.9% (P<0.05) and erythrocytes on 13.1% (P<0.05) compared to the control group, respectively. These results demonstrate that inclusion of microweed Spirulina platensis in the diet leads to increment of milk production, stimulates hemopoesis and non-specific resistancy of organism of milking cows. 

http://vetzoo.lsmuni.lt/data/vols/2007/38/en/simkus.pdf

The experiment showed that the cows of the experimental group which received 200 g of cyanobacteria Arthrospira (Spirulina) platensis daily during the experimental period became 8.5-11 percent fatter (P < 0.01). Each gave on average 34 kg milk per day in the beginning of their lactation, or 6 kg more than those from the controlled group (P < 0.05). Throughout the 90-day experiment, the average income from the milk of one cow from the experimental group was 378 Lt, or 21% more than from the controlled group. The use of cyanobacteria additives was economically effective, because 1 Lt costs for ‘Spirulina platensis’ increased income from the milk by 8.4 Lt. 

http://agronomy.emu.ee/vol072/p7205.pdf

 The results showed that SPP supplementation improved final live body weight, daily live weight gain, feed intake and feed conversion ratio, compared to the control group (P<0.05). Also, haemoglobin, total white blood cell count, serum globulin, vitamin A and reduced glutathione were higher (P<0.05), while the aspartate amino transferase, alanine amino transferase, cholesterol, glucose and serum malondialdehyde levels were lower (P<0.05) in SPP supplemented group compared with the control. In conclusion, the findings of the present study clearly demonstrate that the SPP could be incorporated in fattening lambs diets as an antioxidant, immune-stimulant and growth promoter feed additive. 

http://www.ccsenet.org/journal/index.php/jas/article/view/30770

käyttäjä-4057
Seuraa 
Viestejä28

Akvaariosta video, spirulina näyttää lisääntyneen hyvin mutta nuo ötökät on hieman vähentyneet.

AKvaarioon muodostuu nopeasti sekoituksen jälkeen pohjalle kerros vessapaperista, mullasta, tuhkasta ja mitä sinne oonkaan lisännyt ja päälle tuollainen vihreä nestekerros.

Spirulina näyttää kelluvan siinä päällikerroksessa, mutta siellä ei ole ötököitä eikä viherlevää niin paljon, lähes lainkaan. Pohjalla taasen ötökät näyttävät viihtyvän erityisesti tuon vessapaperin kuidun seassa, kuidussa myös kasvaa tuota viherlevää.

Ötökät syövät viherlevää, mutta eivät spirulinaa: koska se on liian suuri. Ötökät kuitenkin hyödyttävät spirulinaa, tuottaen hiilidioksidia ja ravinteita, jos vain viherlevä ei saa valtaa.

Jos ötökkäpopulaatio romahtaa, niin voi olla että viherlevä valloittaa akvaarion. Tällainen pienikin ekosysteemi, on vaikea ylläpitää, seuraavaksi olisi hyvä saada kunnon pohja sinne ja vesikasveja, myöskin jotain isompia ötököitä kuten kotiloita, jotka tuottais hiilidioksidia enemmänkin niin ei tarvitse käsin sekoitella, oon sekoitellut 1-2 kertaa päivässä.

https://youtu.be/-KeqXG6V-98

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat