Seuraa 
Viestejä9868
Liittynyt13.3.2015

Toistasataa Vaasan Gigafactory -hankkeen innoittamaa yritysjohtajaa ja asiantuntijaa ovat valmiita luotsaamaan Teslan miljardiluokan akkutehtaan Vaasaan. http://yle.fi/uutiset/3-9412291

Rikkaalla riittävästi, köyhä haluaa lisää.

Kommentit (12)

NytRiitti
Seuraa 
Viestejä2857
Liittynyt12.9.2012

Keijona kirjoitti:
Toistasataa Vaasan Gigafactory -hankkeen innoittamaa yritysjohtajaa ja asiantuntijaa ovat valmiita luotsaamaan Teslan miljardiluokan akkutehtaan Vaasaan. http://yle.fi/uutiset/3-9412291[/quote]

Kilipailu on kova, mutta Berner business-naisena varmaan ymmärtää, että jos Vaasaan saatais ko.tehdas, sehä ois rakennettava, joten Suomi maksais tuosta miljarista ehkä 900 miljuunaa, mutta kun Varkauvvessa olis valamis akkutehas tyhillään (tuskin siihe on uutta yrittäjää tullu), niin Suomi tartteis maksaa vaan ehkä 850 miljuunaa.

Windspeed
Seuraa 
Viestejä8411
Liittynyt14.4.2016

Onko litium akku muuten oikeesti kestävä onko kokemusta. Ystäväni suunnitteli kolmipyöräisen sähköavusteisen fillarin ja asensi siihen parhaatlitiumit ja kolmen vuoden sijaan ne akut kesti 6 kk. Onko vastaavia kokemuksia ?

If it looks good it will fly good ! -Marcel Dassault

Neutroni
Seuraa 
Viestejä29583
Liittynyt16.3.2005

On kokemusta sekä pitkään kestäneistä akuista että ennen aikojaan hajonneista. Litiumakut ovat erittäin herkkiä väärinkäytöksille. Mutta hyvälaatuinen akku kestää kyllä, jos lataussyklit optimoidaan kestoa ajatellen (tinkien kapasiteetista) ja akkua ei ylikuormiteta eikä ladata liian nopeasti. Usein laitteen maksimaalinen toiminta-aika ja latauksen nopeus ovat myyvempiä asioita kuin pitkä käyttöikä ja käyttöiästä tingitään.

molaine
Seuraa 
Viestejä2174
Liittynyt3.8.2011

Windspeed kirjoitti:
Varkaudessako on akkutehdas...kerro lisää.

Joo, varkauteen pistettiin isolla tohinalla ja kohinalla pystyyn iso akkutehdas muutama vuosi sitten. Se taisi kuihtua vähin äänin. Varkaudesta lienee ollut vähän pitkä matka markkinoille. 

Mutta peukut pystyyn tälle Vaasan projektille. Se on ihan oikea paikka Suomessa tuollaiselle yritykselle. Kaupungin teknologiapuisto on todella hieno.

Panterarosa: On selvää, että "Partitava kisaa kurupati-kuvaa" ei oikein aukene kehitysmaalaisille N1c- kalmukinperseille.

Lyde19
Seuraa 
Viestejä3673
Liittynyt7.7.2013

Litium akussa kuuluu olla kennokohtaiset suojapiirit jotka estävät ylilatauksen ja liian tyhjäksi purkamisen.
Moottorikäytössä vähän hankalaa jos purkuvirta on suuri.

Keijona
Seuraa 
Viestejä9868
Liittynyt13.3.2015

Kyllä makitan akut on kestäneet hyvin, varsinkin uudemmat missä alipurkaussuoja, ja aiemmissa on takuut toiminu.

Onkohan tuolla akkutehtaalla  tehtaanmyymälää, jossa akkuja myyvät ? Onko sama kuin monella tehtaalla, että myyvät pintaviallisia tms työntekijöille. Olis hakuses pari  12V litiumakkua yhteen kulkuneuvoon.

Rikkaalla riittävästi, köyhä haluaa lisää.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat