Seuraa 
Viestejä12224

Vahingonilonsanomaa

Onko yksityisyys hyvä asia? Niiku omasta mielestä tietenkin on ? Mutta miten on objektiivisesti ajateltuna. Onko yksityisyydestä ja individualistisuudesta todellisuudessa enemmän haittoja kuin hyötyjä. Kuka edes pystyy objektiivisesti arvioiman omia oikeuksiaan, saati sitten hyväksymään niiden vähentämistä, lisäämistä tai rajoittamista.

Yksityinen on henkilökohtaista ja sen on ainakin ositain kiellettyä muilta, joten on itsestäänselvyys että yksityisyys lisää sulkeutuneisuutta, toisinsanoen vähentää avoimuutta. Yksityinen lisää ilmanmuuta myös kilpailua, ja kilpailu usein vahingoniloa.

Mitä jos, yksityistä ja omaa hamuamaan koulutus onkin peräisin uskonnosta? Aatamin aikainen henkilökohtaisen ja multa kielletyn ideologia,se että muilla ei ole oikeutta nähdä. Ja sitä omaa uskonnosta opittua alkuperäistä arvomaailmaa tukevaa ja siihen ymmärrykseen sopivaa tietoa. on vain kerätty vuosisatojen ajan.

Rikkaalla riittävästi, köyhä haluaa lisää.

Kommentit (4)

mdmx
Seuraa 
Viestejä6167

Keijona kirjoitti:

Onko yksityisyys hyvä asia? Niiku omasta mielestä tietenkin on ? Mutta miten on objektiivisesti ajateltuna. Onko yksityisyydestä ja individualistisuudesta todellisuudessa enemmän haittoja kuin hyötyjä.

Hirveän monimutkainen kysymys tarkastella objektiivisesti. Ensin pitäisi määritellä mikä on ihmiskunnan kannalta haitallista ja mikä hyödyllistä, eli mikä on se hyvä suunta ja miksi. Sitten pitäisi osata ennustaa kehityskaartamme, miten eri asiat nyt vaikuttavat kehitykseemme pitkässä juoksussa. Koska matkalla kohti parempaa voi tulla murrosvaiheessa ensin vastaan huonompaa. Silloin pitää mennä kohti tätä huonompaa ja siitä läpi, jotta pääsee sinne parempaan.

Kilpailua on luonnossa aina, oli sitten yksityisyyttä tai ei. Ehkä vahingonilo on osa murrosvaiheen ongelmia?

mdmx
Seuraa 
Viestejä6167

Ja jatkuvassa muutoksessahan kaikki on, kokoajan, aina. Murrosvaiheella tarkoitin tiettyihin ominaisuuksiin liittyvää murrosta. Eli tässä tapauksessa nyt vahingoniloon ja yksityisyyden tarpeeseen liittyviä ominaisuuksia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
mdmx
Seuraa 
Viestejä6167

Kysymyksen mahdottomuuden vuoksi tätä asiaa onkin ehkä parempi tarkastella yksilötasolla, jokainen omassa itsessään. Ja unohtaa se objektiivisuus koska tässä asiassa se ei ole mitään muuta kuin subjektiivista harhaa objektiivisuudesta.

Kumpaa sinä kaihdat, yksinäisyyttä vai laumaa?

Happoradio - Puhu äänellä jonka kuulen

https://www.youtube.com/watch?v=Wdly8ek5kcc

Keijona
Seuraa 
Viestejä12224

" Ensin pitäisi määritellä mikä on ihmiskunnan kannalta haitallista ja mikä hyödyllistä, eli mikä on se hyvä suunta ja miksi"

ihan perus ja yksinkertainen kriteeri hyvän ja pahan välillä voisi olla jatkuvuus. Nimittäin ihmsikunnan tuho on käsittääkseni ihmskunnan kannalta huono asia. Ja toiminta mikä jatkuvuutta uhkaa, siksi pahaa toimintaa.

Lapsena ja nuorena kaihdoin yksinäisyyttä, aikuistuttuani en kumpaakaan, nyt keski-ikäisenä olen alkanut kaihtamaan tiettyjä laumoja, tai oikeastaan paikkoja missä tietyntyyppinen käyttäytyminen on vallalla. esim sesonki ja alennusmyynnit missä ostoshurmos hävittää lauman todellisuustajun.

Rikkaalla riittävästi, köyhä haluaa lisää.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat