Seuraa 
Viestejä2

(Ne jotka oikeasti jaksavat lukea tämän loppuun asti: arvostan)
Rakas päiväkirja, tänään olen tutustunut tähtitieteilijä Vera Rubiniin. Kun hän sai tietää, että tähdet, jotka kiertävät keskellä galaksiamme, eivät käyttäydykkään sen sisällä Newtonin painovoimanlakien, tai Keplerin planeettojen liikkeiden lakien mukaan, se oli suuri löytö (tähän asti hienoa!). Hän huomasi mm. että:
-Esineet, jotka ovat kauempana auringosta, liikkuvat hitaammin.
-Ne jotka ovat lähempänä aurinkoa liikkuvat nopeammin.
Lisäksi hänen löytönsä osoitti, että tähdet, jotka kiertävät galaksiamme toimivat päinvastaisesti! Tähdet, jotka ovat kauempana keskikohtaa, liikkuvat nopeammin. Mitä hän havaitsi oli, että kaikki tähdet liikkuvat samalla nopeudella suhteessa keskikohtaan," kuin ne olisi kaadettu lautaselle pyörien yhdessä ympäri keskustaa". Ne eivät noudata yhtäkään tuntemaamme fysiikan sääntöä!!! Vielä mukana? Hyvä! Nyt alan rageemaan:
Joten: mitä fyysikot, ja tähtitieteilijät tekivät tällä merkittävällä uudella tiedolla? SEN SIJAAN, että olisivat suostuneet näkemään uuden mallin/periaatteen, he *rummun pärinää* sovelsivat NEWTONIN LAKEJA olettaakseen mitä ikinä "siellä" täytyy olla, joka saa tämän aikaan.
PIMEÄ AINE! Sen täytyy olla jokin salaperäinen, NÄKYMÄTÖN asia, joka on luomassa tätä hyvin outoa, ja valtavaa uutta "Newtonlaista ominaisuutta".*facepalm*
Sen sijaan, että tarkastelisimme asiaa näin: "Hei! Tässä tapahtuu nyt jokin uusi fysiikan laki, JOSTA EMME VIELÄ TIEDÄ", me pidämme sen sisällä tuossa vanhassa "Newtonin laatikossa" ja nimeämme sen "MOND (Modified newtonian dynamics)"????????
EI JUMALAUTA!! Se on sama asia, kun sasimme selville, että maa on pyöreä, ja kutsuisimme sitä "AFEP (Altered Flat-Earth Principle")!
Kiitos ja Anteeksi!

Kommentit (8)

JPI
Seuraa 
Viestejä27207

Mond vastaa suurinpiirtein sitä, että selitettäisiin putoavaan kappaleeseen kohdistuva ilmanvastus pois kuviosta muklaamalla painovoimalakin niin, että tulokset olisivat samat kuin painovoiman ja ilmanvastuksen yhteisvaikutuksessa.
:-))

3³+4³+5³=6³

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Käyttäjä3625
Seuraa 
Viestejä2

Newtonin nimi on yhä kiinnitetty, vaikka hänen moniulotteisilla laeilla ei ole mitään tekemistä sen kanssa, mitä Rubin löysi. Pimeää ainetta ei ole olemassa! Se on vain keksitty energia tyydyttääkseen vanhaa lakia, joka ei päde tässä.Pimeä aine tullaan ymmärtämään tietty jossain vaiheessa. Moniulotteinen energia on voimakas, mutta se ei vaan vastaa meidän lineaarisia malleja. Aiemmin "pimeä aine" määriteltiin valtavaksi energiaksi [sen perusteella mitä se teki ympärillä oleville kappaleille], mutta se on määritelty osana Newtonin 4D-pohjaista järjestelmää, ja se ei ole sitä. Se on EPÄLINEAARINEN, joka on taas osa moniulotteista fysiikkaa. Me vaan ei ymmärretä vielä esimerkiksi atomin moniulotteista osaa. Siellä on energiaa joo, valtavasti energiaa, ja joskus kun me ymmärrämme mitä se on, niin uskon että ymmärrämme myös sen mitä kutsutaan "pimeäksi aineeksi".

Keijona
Seuraa 
Viestejä12211

Kerettilästä ! kun on vastoin koulutettua. mitä siitäkin tulisi jos ihmiset kyseenalaistai auktoriteetien opetukset.  Uskohan siinä  menisi.

Rikkaalla riittävästi, köyhä haluaa lisää.

Eusa
Seuraa 
Viestejä16949

MOND on oikeasti Mordechai Milgromin löytämä matemaattinen vastaavuus pimeän aineen ja baryonisen havaittavan aineen kesken. Se ei ota kantaa pimeän massan luonteeseen tai mekanismeihin. Milgromin yhtälössä huomioidaan tyhjöön hyvin pieni näennäinen peruskihtyvyys ja näennäistä ratakiihtyvyyttä verrataan tuohon, mistä syntyy korjaus  galaksin rotaatiokäyriin.

Hienorakennevakio vapausasteista: (1+2¹+3²+5³+1/2¹*3²/5³)⁻¹ = 137,036⁻¹

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat