Seuraa 
Viestejä3

Syksy oli kovin stressaava ja ahdistava, ja ilmeisesti sen seurauksena nuppi meni aika jumiin. Mihinkään ei oikein pysty keskittyä, lähimuisti on surkea ja olo irtonainen sekä sumea koko ajan. Englanniksi tiedän vaivaa kutsuttavan brain fogiksi. Miksi sitä suomeksi kutsutaan? Tietääkö kukaan mikä tähän voisi auttaa? Lenkkeily tuntuu jeesaavan hiukan, muttei mitenkään radikaalisti.

Sivut

Kommentit (38)

Vierailija

Itelläkin tulee noita "mitenkäs vitussa se-ja-se-juttu taas menikään"-hetkiä. Syytän 10 vuotta mikä meni dokailun ja skriptikielipaskojen merkeissä.

BCK
Seuraa 
Viestejä6960

-Pitkittynyt stressi voi aiheuttaa burn outia tai jopa masennusta. Onko sinulla diagnosoimaton masennus?  Jos mahdollista, se kannattaa hoitaa, sillä se voi aiheuttaa juuri kuvaamasi kaltaisia oireita.

-Nukutko tarpeeksi? Jos et, niin unettomuuden hoito voi auttaa.

-Onko sinulla uniapnea? Se kannattaa hoitaa.

-Onko sinulla mitattu labrassa D-vitamiinitasot? Joillakin riittävän suuri D-vitamiiniannos esim 50 mikrogrammaa/vrk voi auttaa.

- mitä perusverenkuva sanoo? Ettei vaan ole diabetesta?

-Onko sinulle tehty kilpirauhaskokeet? Jos vajaatoimintaa, niin kilpirauhaslääkitys voi viedä brain fogia pois.

Liikunta ja päivänvalon näkeminen ja terveellinen ruokavalio (sis. mm. paljon kasviksia ja kalaa, oliiviöljyä ja sokerin välttäminen) voivat auttaa vähän.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
BCK
Seuraa 
Viestejä6960

Stressi voi aiheuttaa masennusta. Se voi myös aiheuttaa esim. lihomista (stressihonien takia). Ja lihomisen yksi vaikutus voi olla väsymys. Se on toistuva teema tässä tositeeveesarjassa: Fitistä fatiksi ja takaisin. Plus että lihomisesta voi seurata noita muitakin häikkiä, kuten diabetesta, uniapneaa (ja ehkä kilpirauhasen vajaatoimintaakin?)., mitkä nekin väsyttävät.

Vierailija

Ei tota luokitella masennukseksi, tai siis aivan varmasti luokitellaan ja nappeja sataa, mutta jos lekureilla olisi enemmän kuin yksi kurssi kliinistä psykologiaa, niin sitten ei.

BCK
Seuraa 
Viestejä6960

F43.2 Sopeutumishäiriöt"Häiriö on luonteeltaan lievä, ja lähestyy tervettä reagointia muutoksiin. Sen aiheuttama toimintakyvyn heikkeneminen on useimmiten nopeasti ohimenevää."

Tuo aloituskirjoituksen kuvaus ei kuulostanut minusta lievältä. Muilta osin tuo tietty voisi pitää piakkansa. Lieköhän kauan jatkunut tuo aloituskirjoittajan tila? 

Teekuppi
Seuraa 
Viestejä3

Juu kiitoksia vastaajille!
On tätä muutama kuukausi jo jatkunut. Alkoi paniikkikohtauksina, muuntui ahdistukseksi ja nyt ahdistus on keventynyt tällaiseksi sumuiseksi oloksi. Mitään yhtä konkreettista syytä en ole kyllä löytänyt. Toivottavasti helpottaa ajan kanssa.

Vierailija

Käy lekurissa jos stressi jatkuu hakemassa saikkua ja mahdollisiin univaikeuksiin jotain muuta kuin neuroleptejä tai masareita. Ne kun vain pahentavat sitä "sumua".

Sopeutumishäiriö ei varsinaisesti ole mikään diagnoosi, mutta kun jollain nimikkeellä se saigoni pitää antaa, niin sille on annettu ylempänä oleva koodi.

Sitä ei kuitenkaan kannata väheksyä, sillä stressin jatkuessa se saattaa kroonistua, jonka jälkeen mistään ei tule enää yhtään mitään ja syntyy noidankehä, jolloin ei puhuta enää jämädiagnoosista.

Kannattaa kuitenkin välttää avautumasta lekureille mahdollisimman paljon, sillä jos et ollut hullu mentäessä, niin sitä olet viimeistään tultaessa.

Autonomia kun on tie normaaliin arkeen ja sitä ei järjestelmän rattaista löydä.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat