Seuraa 
Viestejä12188

ihminen on luonnostaan uskovainen,sillä jos hän on elänyt ikänsä realismissa ja totuudessa, eikä hänelle ole kukaan koskaan valehdellut niin silloin ihminen uskoo kaiken. Mitäs jos tuota uskoa onkin käytetty hyväksi ja valheen avulla.

Olen joskus miettinyt että jos kertoisi viidakon alkuasukkaille pullan syönnin kasvattavan kullia, nin kauanko menisi aikaa, että alkaisivat raivaamaan peltoa, viljelemään vehnää, oppisivat leipomaan ja sitäkautta pullaa syömään ? Toinen kysymys onkin lauanko menisi valheesta palautumiseen, toki huomaisivat pian että eihän se pullan syöminen kullia kasvata, mutta jatkaisivat touhuaan, kun siihen on sukupolvien ajan pyritty ja kasvettu, ja siksi viljan kasvattamiselle ja pullan syömiselle keksittäisiin muita perusteita, se on moraalisesti tai ideologisesti oikein, älykästä, terveellistä jnejne.

Toinen vastaava on, että mitä jos kertoisi ihmisille että on olemassa kaikkivaltias jumala, niin kaunko menisi, että ihmiset alkaisi kuvittelemaan olevansa itse kaikkivaltiaita, ja että häntä ei kukaan määrää tai ohjaa, että heillä on vapaa tahto ja oikeus tehdä mitä mielikuvituksessaan keksivät.

Ja mites tällläinen syyseuraus ja kulttuurievoluution jatkumo: Jos kertoisi pahaa tietoa, siis valehtelisi seksin olevan syntiä. Niin kauanko menisi siitä kun ihminen alkaa ensiksi seksin häpeämisen takia peittelemään sukupuolielimiään viikunan lehdellä, siihen että hän piilottaa sukuelinten lisäksi kaiken muukin mahdollisen yksityisyyteen, itsensä, perheensä ja lisäksi valtavasti tavaraa ja omaisuutta. Kehitykseen menisi varmasti useampi tuhat vuotta, joten kauankohan kestää valheen tajuaminen ja tilanteen normalisoituminen ?

Yksijumalaisuuden seuraus, henkilökohtaisen yksityisyyden ja yksilön palvonta on saanut naurettavat ja vaaralliset mittasuhteet. Siksi yksinkertaisintakaan totuutta ei ymmärretä: Yksityinen tuhoaa yhteisen, se hajottaa ensin lauman sitten yhteiskunnan.
Usko on sokea sillä onhan yksityinen pelkkä ideologinen käsite ja ihmisen mielikuvituksen tuote.

Rikkaalla riittävästi, köyhä haluaa lisää.

Kommentit (2)

Keijona
Seuraa 
Viestejä12188

onhan se  kaukaa haettua, että em pystyisi sisäistämään. niin uusi ajatus kun vielä on sekin, että ihmisen älykkyyden kehitys ei jatkuisikaan ikuisesti samaan ja oletettuun parempaan suuntaan.  

Toisen maailmansodan jälkeinen, sukupolven mittainen jatkuva  kasvu ja nousukausi loi tulevaisuudesta utopistisen illuusion, johon tietenkin lapset koulutettiin. Onhan siinäkin jo tekemistä,että tuon ymmärrettyään pysyy pää  kasassa ja usko ideologisen unelman ja harhan varaan rakennettuun yhteiskuntaan säilyy.

Rikkaalla riittävästi, köyhä haluaa lisää.

Keijona
Seuraa 
Viestejä12188

Pakkopullaa ilman rusinoita: Maapallo on rajattu alue, joten kasvu sielä on myöskin rajallista.  kun ihmiselle suotuisa elinympäristö on rajallinen, jotan rajallisia on myöskin ihmisen kyvyt ja kehitys. 

Ufouskovaiset ja valtaojan opetuslapset on tietenkin erikseen. Mutta vaikka avaruus olisi asumakelpoisia planeettoja täynnä, ei olosuhteet maallolla kehittyneelle olennolla voi siellä paremmat olla. 

Rikkaalla riittävästi, köyhä haluaa lisää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat