Seuraa 
Viestejä7584

Mielenkiintoinen idea. Jos Halla-Ahosta tulisi Persujen uusi puheenjohtaja, johtaisi se luultavasti hallituksen kaatumiseen. Asiaan voisi vaikuttaa liittymällä Perussuomalaisten jäseneksi, menemällä puoluekokoukseen mukaan ja eroamalla sen jälkeen. Jokaisella (uudellakin) jäsenellä kun on äänestysoikeus. Tarvitaan siis muutama sata/tuhat aktiivista ihmistä kaatamaan nykyinen hallitus. Samalla Persuista eroaa kaikki SDP:stä sinne loikanneet, ja puolueesta tulee äärioikeston marginaalipuolue.

Näppärää! :)

"Halla-ahon mahdollinen valinta perussuomalaisten puheenjohtajaksi aiheuttaisi Soininvaaran mukaan valtakuntaan domino-efektin.

– Hallitus kaatuu, ei Halla-aho muuta saa hallituksessa aikaan. Ja jos hallitus kaatuu, kaatuu sote ja niin edelleen."

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000005062121.html
.

Kommentit (7)

Vierailija

Tota mäkin jokunen päivä sitten mietin. Siis että Soinin rakentama puolue palaa nopeasti marginaaliin, kun Väyryselläkään ei enää ole mitään jalansijaa Keskustassa, jolloin vaalit voittamallakin enemmistöhallituksen muodostamisesta tulee lähes mahdotonta.

Käyttäjä3456
Seuraa 
Viestejä389

Soininvaaran ajatus kuullostaa perustellulta. Jos eli kun Soini katsoo omistavansa puolueen ja Halla-aho valitaan puhikseksi niin Persut hajoavat kahdeksi puolueeksi joka sitten hajottaa hallituksen. Edellisen sixpäk - hallituksen tekemisiä ja saavuttamia tuloksia muistellessani en välttämättä kaipaa sitä porukkaa takaisin. Nyt on vähemmän rahaa käytettävissä ja enemmän ongelmia ratkaistavana.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Ab Surd Oy
Seuraa 
Viestejä11623

Tuo on vähän turhan yksioikoista ja vanhakantaista ajattelua Soininvaaralta. Vaikka hän monesti tekee teräviä huomioita, niin nyt taitaa sortua oman norsunluutorninsa perpektiiviharhaan. Perussuomalaiset eivät välttämättä hajoa mihinkään eivätkä isoissa määrin pakene demareihin. Tuollainen tilanne saattoi vallita kaksi tai viisi vuotta sitten, muttei välttämättä enää. Siinä on monta monessa. Yleinen totuuden jälkeisen ajan ja populismin nousu, kiristyneet asenteen maahamuuttoa ja ulkomaalaisia kohtaan, perussuomalaisten menestys tähän asti, Latva-Lahon ja muidenkin mahdollisten pj-ehdokkaiden kertynyt näyttö ja kokemus vastuutehtävissä jne. 

Halal-Lihaa saa pitää pellenä tai hulluna ja Persuäänestäjiä typeryksinä, tai eri mieltä politiikastaan voi olla maltillisemmin, mutta ei kyllä kannata vähätellä ja väheksyä kumpaakaan tai ketään. Politiikassa ei yleensäkään kannata olla kovin ylimielinen. Siellä vasemmistossa taitavat vielä elää vähän jossain unenomaisissa harhakuvitelmissa, ehkä sitä ei olla hyväksytty, että Suomessa on ihan oikeasti uusi poliittinen puolue ja liike ja että sekä maailma, että suomalainen politiikka on muuttunut. On typerää ja vahingollista, vaarallistakin, kuvitella, että menneet 2-3 vaalikautta ovat olleet vain jonkinlainen hetkellinen heilahdus ja ne entiset kulta-ajat kyllä nyt palaavat ihan itsestään, kun viimein on saatu Persut vallankahvaan ottamaan oma osuutensa hittiä vastuun kantamisesta. On paha, mahdollisesti jopa kohtalokas, erehdys kuvitella, että vasemmisto pystyisi saamaan toisten vaivannäöllä automaattisesti takaisin menettämänsä valta-aseman, vain palaamalla itse siihen vanhaa toimintatapaan ja politiikkaan, joka sen alkujaankin syöksi turmioon. 

En pidä Paha-Latvan menestystä mitenkään mahdottomana. Hänen kannatuksensa taitaa olla suurempaa kuin keskiverron haastajakandidaatin muissa puoluevaaleissa. Ainahan jotain pieniä protesteja syntyy, mutta ei puolue yleensä siihen hajoa, että puhjoht vaihtuu. Vaikka persuissa onkin tunnistettavissa ääriaineksia natsisiiven laidalla ja sitten laajempi vahvan kansallismielinen "nuiva" rintama, niin vastaavasti ei siellä yleispoliittisella duunarilaidalla suurinkaan osa mitään sydämessään liberaaleja vihreitä ja solidaarisuusaatteen läpäisemiä demareita ole. Persuihin ei ole ikinä liittynytkään henkilö, joka ei siedä jollain tasolla sen mukanaan aina kuljettamaa nationalistista ja konservatiivista linjaa. 

Maailma on nyt sillä mallillaan, että umpimielisyys vetoaa ja menestyy. Valitettavasti, mutta näin vain on. 

wisti
Seuraa 
Viestejä14561

Halla-aho on veitsenterävä sisäänpäin kääntynyt älykkö, joka perustelee äkkiväärän kuuloiset mielipiteensä hyvin. Hän on minun suosikkini puolueen johtoon paljon vaarallisemman Terhon sijaan. Halla-aho karkoittaisi kättelyssä kolmasosan äänestäjistä ja sopisi puolueen puheenjohtajaksi yhtä hyvin, kuin MTV3:n viihdeohjelman juontajaksi.

NytRiitti
Seuraa 
Viestejä3379

Kyllä kansa tietaä! Nykymeno ei voi jatkua! Rötösherrat kuriin! Takinkääntäjät pellolle!

Kuppiloissa ( ja varsinkin kuppiloissa) on lähes käsin kosketeltavissa tyytymättömyys hallituspuolueiden toimintaan. Asiantilahan ei tietenkään muutu( kansa ei tiedä sitä), mutta...

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat