Seuraa 
Viestejä79

Moro taas. :) Tarvitsis saada taulukoita tai dataa nesteiden ominaisuuksista.
Tarkkuudeksi ei riitä, vaikkapa ominaislämpökapasiteetin yleistys vedelle, 4,2 kJ/kg/1K. Ominaislämpökapasiteetti muuttuu eri lämpötiloissa, esim. vedellä se on 38 C asteen paikkeilla pienimmilään. Käyrä ei ole lineaarinen ollenkaan lämpötilan suhteen.

Lisäksi lämpölaajenemiskerroin ja kokoonpuristuminen on hakusessa, eri lämpötiloissa ja paineissa. Ne ei näytä muuttuvan mitenkään lineaarisesti ominaislämpökapasiteetin suhteen, vaan elää ihan omaa elämäänsä lämpötilan muuttuessa.
Pitkällisten googlailujen jälkeen alan tulla siihen tulokseen, että kenelläkään maailmassa ei ole ollut mielenkiintoa mittailla tarkasti nesteiden ominaisuuksia?
Lisahaaste on vielä se, että kun tehdän vaikka kahdesta nesteestä seos, niin näyttää siltä että ainoa arvo, joka muuttuu samassa suhteessa seossuhteen kanssa, on ominaislämpäkapasiteetti. Muut menee sit minne sattuu.
Tästä datasta on tarkoitus löytää poikkeamia, jotka mahdollisesti ennustaa elämän mahdollisuuksia eri ympäristöissä. Sillä ei liene sattuma, että veden ominaisuudet tekee poikkeaman juuri 38 asteen paikkeilla. Rikkiympäristössä elävät alkukantaiset (meren pohjalla rikkilähteet) löytyy vastaavasti rikin datasta poikkeamana, ei-lineaarisuutena.

Kommentit (3)

o_turunen
Seuraa 
Viestejä14900

Minäpä veikkaan että kyse ei ole siitä että ketään ei ole kiinnostanut mitata nesteiden ominaisuuksia. Ketään ei vain ole kiinnostanut ladata tuloksia turhanpäiten jonnekin nettiin. Kokeile kirjastoa, jos sellainen termi on tuttu.

Korant: Oikea fysiikka on oikeampaa kuin sinun klassinen mekaniikkasi. Jos olet eri mieltä kanssani olet ilman muuta väärässä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
cotton
Seuraa 
Viestejä79

:) Kirjasto on kyllä tuttu, eikä ollenkaan huono idea. Ei muuten tullut mieleen. Luulisi, että jossain on database netissäkin, jossa olisi julkaisuja. 

EngineeringToolBox on koluttu, ja sieltä poimittu kaikki asiaan liittyvä. 

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat