Seuraa 
Viestejä8411
Liittynyt14.4.2016

If it looks good it will fly good ! -Marcel Dassault

Kommentit (12)

BCK
Seuraa 
Viestejä6960
Liittynyt9.7.2010

Mistä ihminen saa alumiinia elimistöönsä?

- säilykkeistä (avatun säilykepurkin sisältö kannattaa siirtää heti toiseen astiaan siitä syystä, eikä kolhiintunutta purkkia kannata valita kaupasta koska sisäpintakin on vaurioitunut ja siitä voi liueta alumiinia)?

- alumiinikattiloista - näitä ei toivottavasti enää käytetä? Mutta leipävuoat ja kakkuvuoat ovat yleensä alumiinia.

- alumiinifoliosta esim. uuniruokien peittona, jos koskettaa ruokaa? 

- ruuan lisäaineista? 

- lääkeaineista`?

-deodoranteista?

- hitsauksessa ja muussa metallintyöstössä?

-juomavedestä?

- dialyysilaitteesta?

wiki: Alumiini: Terveysvaikutukset

Ihminen saa ravinnosta noin seitsemän milligrammaa alumiinia vuorokaudessa, mutta siitä imeytyy vain kymmenesosa. Eliöt eivät tutkimusten mukaan tarvitse alumiinia, mutta siitä ei ole todettu olevan suurta haittaa. Tosin alumiini kertyy esimerkiksi luustoon, ja seurauksena voi olla osteomalasia eli luunpehmennystauti, jolloin luun mineralisoituminen vähenee.[6] Elintarvikkeissa käytetään alumiinia ja alumiiniyhdisteitä lisä- ja apuaineina.[7] Alumiini on ympäristömyrkky, joka on haitallinen aivojen toiminnalle. Pitkäaikainen altistus voi johtaa hermosolujen tuhoutumiseen ja hermoston rappeutumissairauksiin. Ympäristön saastumisen ja teollisen hyödyntämisen takia alumiinia löytyy aina ympäristöstä. Alumiini pystyy ylittämään veriaivoesteen ja kerääntyy siksi aivoihin.[8]. Parkinsonin tautia ja seniiliä dementiaa sairastavien aivosoluista on löydetty korkeita alumiinipitoisuuksia.[7]

Duodecim: Alumiinin terveysvaikutukset

Alumiinista valmistetaan ruoka- ja juomatölkkien sisäpinnoitteita, alumiinifoliota ruokien pakkausta ja säilytystä varten. Lisäksi alumiiniyhdisteitä käytetään kosmeettisissa aineissa (deodoranteissa), ravinnon lisäaineissa ja lääkeaineissa (alumiinioksidi)

...

Suomessa on arvioitu noin 10 000 ihmisen altistuvan alumiinille hitsauksen ja alumiinituotteiden valmistuksen yhteydessä. 

...

Alumiinille ihminen voi altistua myös juomaveden välityksellä tai käyttämällä tiettyjä lääkeaineita, kuten lääkkeitä mahan liikahappoisuuteen. Alumiinia sisältäviä ruoan lisäaineita käytetään lisäämään ruoan säilyvyyttä, antamaan väriä, kohotusaineena, emulgaattorina sekä happamuudensäätöaineena. Näiden lisäaineiden käyttö on Pohjois- Amerikassa yleisempää kuin muissa maissa. Alumiinia irtoaa ruokaan myös ruoanvalmistusastioista (alumiinikattilat ja –vuoat). Ruoan happamuus (tomaatti, raparperi, monet hedelmät ja marjat) lisää alumiinin liukenemista ruokaan. Ruuasta saatava alumiinimäärä on pieni verrattuna edellä mainituista lääkkeistä saatavaan määrään 6.

Kurkö
Seuraa 
Viestejä178
Liittynyt16.10.2013

Alumiinipakkauksissa olevat einekset varmaankin sisältävät myös alumiinia. Varsinkin siitä pinnalta. Kuka muuten tietää täällä, pistetäänkö ne ruoat niihin pakkauksiin lämpiminä vai jäähdytettyinä? Itse tietämätön kun en tiedä. Samaten varmasti myös muovin osalta irtoaa joitakin hiukkasia ruokaan. 

Entä sitten kattilat? Ruokaa kannattaisi varmaan sekoittaa sillä puulusikalla, mutta tuskin monikaan niin tekee.

''Mikään ei ole niin varmaa, kuin epävarmaa.''

jussipussi
Seuraa 
Viestejä36454
Liittynyt6.12.2009

"Tutkimus: Rönsyilevä jaarittelu saattaa kieliä alkavasta muistisairaudesta

Pitkäksi venyvä selittely aiemmin selkeäsanaisella ihmisellä saattaa olla varhainen merkki Alzheimerin taudista, osoittaa tutkimus. Muutokset puhetyylissä saattavat tulla esiin jo vuosia ennen muita, vakavampia oireita, tutkijat toteavat.

Huomionarvoisinta taudin jäljittämiseksi ei ole puheen pitkäveteisyys vaan epätäsmällisyys, Sherman sanoo.

Sherman sanoo toivovansa, että seuraavan viiden vuoden sisällä kehitettäisiin kielitesti muistisairauksien löytämiseksi.

Muistisairauteen sairastuu Suomessa joka vuosi 14 000 ihmistä. Sairautta pystytään hoitamaan sitä paremmin, mitä aiemmin se huomataan."

http://yle.fi/uutiset/3-9471184 .

jussipussi
Seuraa 
Viestejä36454
Liittynyt6.12.2009

Eri kulmasta.

"Sugar's 'tipping point' link to Alzheimer's disease revealed

For the first time a "tipping point" molecular link between the blood sugar glucose and Alzheimer's disease has been established by scientists, who have shown that excess glucose damages a vital enzyme involved with inflammation response to the early stages of Alzheimer's.

Abnormally high blood sugar levels, or hyperglycaemia, is well-known as a characteristic of diabetes and obesity, but its link to Alzheimer's disease is less familiar."

Read more at: https://medicalxpress.com/news/2017-02-sugar-link-alzheimer-disease-reve... .

.

"Fructose is generated in the human brain

The finding raises several key research questions, which the research team plans to pursue. "By showing that fructose in the brain is not simply due to dietary consumption of fructose, we've shown fructose can be generated from any sugar you eat," said Hwang. "It adds another dimension into understanding fructose's effects on the brain."

Glucose in the brain sends signals of fullness, but that is not the case with fructose, she said.

The conversion of glucose to fructose in the brain, known as the polyol pathway, also occurs in other parts of the body. "This pathway may be one other mechanism by which high blood sugar can exert its adverse effects," Hwang added.

Read more at: https://medicalxpress.com/news/2017-02-fructose-human-brain.html#jCp

.

"A diet designed to imitate the effects of fasting appears to reverse diabetes by reprogramming cells, a new USC-led study shows.

The fasting-like diet promotes the growth of new insulin-producing pancreatic cells that reduce symptoms of type 1 and type 2 diabetes in mice, according to the study on mice and human cells led by Valter Longo, director of the Longevity Institute at the USC Leonard Davis School of Gerontology.

"Cycles of a fasting-mimicking diet and a normal diet essentially reprogrammed non-insulin-producing cells into insulin-producing cells," said Longo, who is also a professor of biological sciences at the USC Dornsife College of Letters, Arts and Sciences. "By activating the regeneration of pancreatic cells, we were able to rescue mice from late-stage type 1 and type 2 diabetes. We also reactivated insulin production in human pancreatic cells from type 1 diabetes patients."

The reprogrammed adult cells and organs prompted a regeneration in which damaged cells were replaced with new functional ones, he said."

Read more at: https://medicalxpress.com/news/2017-02-fasting-mimicking-diet-reverse-di... .

Ei kannata ylensyödä.

jussipussi
Seuraa 
Viestejä36454
Liittynyt6.12.2009

jussipussi kirjoitti:
Eri kulmasta.

"Sugar's 'tipping point' link to Alzheimer's disease revealed

For the first time a "tipping point" molecular link between the blood sugar glucose and Alzheimer's disease has been established by scientists, who have shown that excess glucose damages a vital enzyme involved with inflammation response to the early stages of Alzheimer's.

Abnormally high blood sugar levels, or hyperglycaemia, is well-known as a characteristic of diabetes and obesity, but its link to Alzheimer's disease is less familiar."

Read more at: https://medicalxpress.com/news/2017-02-sugar-link-alzheimer-disease-reve... .

.

"Fructose is generated in the human brain

The finding raises several key research questions, which the research team plans to pursue. "By showing that fructose in the brain is not simply due to dietary consumption of fructose, we've shown fructose can be generated from any sugar you eat," said Hwang. "It adds another dimension into understanding fructose's effects on the brain."

Glucose in the brain sends signals of fullness, but that is not the case with fructose, she said.

The conversion of glucose to fructose in the brain, known as the polyol pathway, also occurs in other parts of the body. "This pathway may be one other mechanism by which high blood sugar can exert its adverse effects," Hwang added.

Read more at: https://medicalxpress.com/news/2017-02-fructose-human-brain.html#jCp

.

"A diet designed to imitate the effects of fasting appears to reverse diabetes by reprogramming cells, a new USC-led study shows.

The fasting-like diet promotes the growth of new insulin-producing pancreatic cells that reduce symptoms of type 1 and type 2 diabetes in mice, according to the study on mice and human cells led by Valter Longo, director of the Longevity Institute at the USC Leonard Davis School of Gerontology.

"Cycles of a fasting-mimicking diet and a normal diet essentially reprogrammed non-insulin-producing cells into insulin-producing cells," said Longo, who is also a professor of biological sciences at the USC Dornsife College of Letters, Arts and Sciences. "By activating the regeneration of pancreatic cells, we were able to rescue mice from late-stage type 1 and type 2 diabetes. We also reactivated insulin production in human pancreatic cells from type 1 diabetes patients."

The reprogrammed adult cells and organs prompted a regeneration in which damaged cells were replaced with new functional ones, he said."

Read more at: https://medicalxpress.com/news/2017-02-fasting-mimicking-diet-reverse-di... .

Ei kannata ylensyödä.

Viimeisin kotimaisella.

http://www.tekniikkatalous.fi/tiede/laaketiede/tutkijat-saivat-diabeetti... .

BCK
Seuraa 
Viestejä6960
Liittynyt9.7.2010

Kurkö kirjoitti:
Alumiinipakkauksissa olevat einekset varmaankin sisältävät myös alumiinia. Varsinkin siitä pinnalta. Kuka muuten tietää täällä, pistetäänkö ne ruoat niihin pakkauksiin lämpiminä vai jäähdytettyinä? Itse tietämätön kun en tiedä. Samaten varmasti myös muovin osalta irtoaa joitakin hiukkasia ruokaan. 

Entä sitten kattilat? Ruokaa kannattaisi varmaan sekoittaa sillä puulusikalla, mutta tuskin monikaan niin tekee.

Veikkaisin, että ruuat valmistetaankin uunissa niissä alumiinirasioissa, näyttävät siltä. Kotonakin jotkut käyttänevät alumiiniformuja juurikin laatikoiden ja esim pakastettavien ruokien valmistukseen uunissa.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat