Seuraa 
Viestejä2

Osaisiko joku kertoa typpikaasun erottumisesta hydraulinesteestä; paineen, lämpötilan ja ajan vaikutus. Kuinka kauan ottaa aikaa +20C lämpötilassa normaali ilmakehän paineessa merenpinnalla, jotta hydraulineste on typetöntä? Entä jos lämpötila on 15C, 0C tai -10C astetta? Olisko tähän jopa taulukkoa tai miten tuo lasketaan? Mitä vaikuttaa se, että typpi on ollut 2000psi paineen alla aloitustilanteessa?

Kommentit (3)

miilu
Seuraa 
Viestejä803

Normaali ilmanpainessa näyttäisi pysyvän noin 9% kieppeillä. Jos paisunta-astia ajetaan vakuumiin ja täytetään puhtaalla typellä, tilanne luulisi hiukan muuttuvan. Miksi juuri typen määrä kiinnostaa?
"Hydraulinesteet sisältävät n 9 % ilmaa normaali-ilmanpaineessa. Nesteeseen liuenneen ilman määrä kasvaa paineen lisääntyessä. Paineen nopeasti laskiessa ilma voi erottua nesteestä pieninä kuplina. Ilmakuplat ovat haitallisia mm pumpussa ja venttiileissä, joissa ne aikaansaavat kavitaatiota. Lisäksi ne lisäävät nesteen kokoonpuristuvuutta, joka heikentää toimilaitteiden tarkkuutta. Ilman muodostumista voidaan ehkäistä oikealla putkiston ja säiliön suunnittelulla. Paluuputket on aina sijoitettava nestepinnan alapuolelle. Säiliössä voidaan käyttää myös ns. ilmanerotusverkkoa. Nesteen lisäaineet voivat myös edesauttaa ilman erottumista mm pintajännitystä pienentämällä."
https://wiki.metropolia.fi/display/koneautomaatio/6.+Hydraulinesteet

Hydraulinesteen ominaisuuksista:
https://www.google.fi/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=6&ved=0ahUK...(20.1.)%2520materiaali.pdf%3Fforcedownload%3D1&usg=AFQjCNHwdX29CY9-vKyxf7JvQD0w0SKOlg&cad=rja

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Juha
Seuraa 
Viestejä2

OK, kiitos. Tuo linkki ei ollut vielä tullutkaan vastaan Googletellessa.

Pitäisi saada iskunvaimennin mahdollisimman luotettavasti täytettyä oikeaan nestemäärään erilaisissa olosuhteissa (kylmä, kuuma, huonelämpö). Ongelma on saada luotettavasti nesteeseen sekoittunut typpi pois. Rakenne itse iskunvaimentimessa on sokkeloinen ja sinne jää helposti typpeä "piiloon".

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat