Seuraa 
Viestejä2
Liittynyt13.2.2017

Muutama kysymys avaruuslentämisestä.
Ideaali tapauksessa kun Maan ja Marsin etäisyydet ovat oikeat niin matka sinne kestää 6 kuukautta. Mitkä ovat rajoitteet, jotka estävät nykysiä avaruusaluksia lentämästä lujempaa? Entä laskeutuminen? Miten marsiin laskeutuminen kiertoradalta eroaa maahan laskeutumisesta maan kiertoradalta. Miten erilaiset olosuhteet vaikuttavat?

Kommentit (5)

Windspeed
Seuraa 
Viestejä8411
Liittynyt14.4.2016

Pakonopeus Marsista on pienempi. Itse olen esittänyt laskeutumista erittäin pienen siipikuormituksen lentolaiteella Marsiin ikään kuin lentokone. Marsin ilmakehä vastaa maan ilmakehää 29 km korkeudessa, mutta sen pienen painovoiman takia homma ei ole ongelma. Tosin sen yksityiskohtien ratkominen voi viedä vuosikymmenen.

If it looks good it will fly good ! -Marcel Dassault

Neutroni
Seuraa 
Viestejä29585
Liittynyt16.3.2005

larsson610 kirjoitti:
Muutama kysymys avaruuslentämisestä.
Ideaali tapauksessa kun Maan ja Marsin etäisyydet ovat oikeat niin matka sinne kestää 6 kuukautta. Mitkä ovat rajoitteet, jotka estävät nykysiä avaruusaluksia lentämästä lujempaa?

Avaruusaluksen nopeudenmuutoskyky riippuu logaritmisesti sen kokonaismassan ja tyhjämassan suhteesta. Käänteisesti, vaadittava ajoainemäärä riippuu eksponentiaalisesti nopeudenmuutostarpeesta. Käytetyt radat ovat sellaisia, joissa vaadittava nopeudenmuutos on pienin, koska siten saadaan tietyn kokoiseen laukaisuun suurin tieteellinen hyötykuorma.

Lainaus:
Entä laskeutuminen? Miten marsiin laskeutuminen kiertoradalta eroaa maahan laskeutumisesta maan kiertoradalta. Miten erilaiset olosuhteet vaikuttavat?

Marsin kaasukehä ei riitä jarruttamaan alusta lämpökilvellä ja jarruvarjolla turvalliseen putoamisnopeuteen, vaan loppumatkalla tarvitaan rakettimoottoreita jarruttamaan muutamia satoja metrejä sekunnissa.

Major_Breakthrough
Seuraa 
Viestejä12489
Liittynyt13.3.2017

Tätähän von Braun jo ehdotti 1958.

Lentävän siiven tulee olla keskeltä melko paksu jotta sinne mahtuu jotakin...tämä johtaa melko suureen kokoon.

Lennokkina se on helposti taitettavissa mm raketin kyyttiin.

Our ignorance is not so vast as our failure to use what we know !
- M. King Hubbert

Major_Breakthrough
Seuraa 
Viestejä12489
Liittynyt13.3.2017

Kun tää nyt on BIOLOGIA osassa...niin voisko ajatella että Marsin ilman kehään pudotetaan toukka ( kapseli ) jonka sisästä kuoriutuu lentävä siipi joka lentää Marsissa ja laskeutuu sinne ?

Our ignorance is not so vast as our failure to use what we know !
- M. King Hubbert

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat