Seuraa 
Viestejä4972

Antaako oikea ravinto eturauhasen syöpäsoluille kunnolla turpiin?

Joidenkin mielestä kyllä antaa - tästä olen nähnyt joidenkin omakohtaisia kuvauksia netissä ja jonkun videon tv:ssa.

Vuodesta 2002 vuoteen 2010 oma PSA arvoni pysytteli vuosittain yleensä alle 2, paitsi vuonna 2005 4,1 ja 2006 2,8.
Vuoden 2011 lopulla se pomppasi arvoon 5,9. Otettiin neulanäytteet, joissa syöpäsoluja löytyi 2 kpl 12 näytteestä. Vuoden 2012 lopussa PSA oli pudonnut alle 3.
Vuonna 2013 kesällä otetuissa neulanäytteissä ei syöpäsoluja löytynyt, mutta niiden esiasteita kyllä. Lääkärin mielestä syöpä ei ollut hävinnyt, vaan sitä oli vain rajoitetulla alueella.
PSA pysytteli 2,8 – 3,9 välillä vuoteen 2015 mennessä.
Vuonna 2015 neulanäytteissä ei syöpäsoluja löytynyt, mutta PIN-muutoksia, ikäänkuin syövän esiasteita. PSA on pysytellyt sen jälkeen välillä 2,7 – 3,2 ja vapaan osuus 15 - 26 % (raja > 15 %).

Kun aloin kiinnittää huomiota ruokailutottumuksiini, PSA arvot alkoivat korjaantua. Lopetin ”punaisen” lihan syömisen, aloin syödä vain kanan/kalkkunan ja kalan (lohi) lihaa, ja vähensin niidenkin syömistä lisäten kasvisruuan osuutta. Joka aamu syön kotimaisia marjoja vajaan desiltran, hedelmän pyrin syömään myös päivittäin, ja pähkinöitä napostelen telkan ääressä. Lounaalla soijaa, papuja, kaalia, parsakaalia, porkkanaa, lanttua, ym kasviksia ja sieniä. Kurkumaa laitetaan lähes joka ruokaan.
Silloin tällöin nautin lasillisen pakurikäävän keitinvettä ja pH-balansointi-suoloja, mutta niillä tuskin on osuutta asiaan. Aluksi nautiskelin havupuujuomauutetta, Essiac-yrttiuutetta ja kurpitsansiemeiniä, mutta niilläkään tuskin oli osuutta asiassa.

Aika näyttää, pysyvätkö syöpäsolut tainnuksissa, vai ovatko jo saanet kuolettavat iskut.

Uskoisin, että jos haluaa välttyä eturauhassyövältä, kannattaisi ajatella mitä syö jo ennen kuin oireta ilmenee.

Sivut

Kommentit (20)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
BCK
Seuraa 
Viestejä6960

Kontra1 kirjoitti:

Lounaalla soijaa, papuja, kaalia, parsakaalia, porkkanaa, lanttua, ym kasviksia ja sieniä.

Muiatelen, että ristikukkaisia kasveja (mm. nuo boldaamani, sekä retiisi, punakaali, jne.) syömällä päivittäin voi vähentää eturauhassyövän todennäköisyyttä peräti olikos se 42% tms. paljon jonkun tutkimuksen mukaan. Tässä eräs katsausartikkeli ilmaisee asian varovaisemmin: 

Cruciferous vegetables intake and risk of prostate cancer: a meta-analysis.

"Cruciferous vegetables intake is related to the decreased risk of prostate cancer. Because of the limited number of studies, further prospective studies are needed to explore the protective effect of cruciferous vegetables on prostate cancer."

Myös sipulikasvit, varsinkin valkosipuli voisi vähentää aturaussyövän riskiä tämän mukaan: 

Allium vegetables and risk of prostate cancer: evidence from 132,192 subjects.

(niistä lienee myös hyvät sv-terveydelle)

Ylipäätänsä kasvisten suurempi kulutus ja punaisen lihan välttäminen liitetään pienentyneeseen syöpäriskiin. Vähän lienee myös näyttöä kurkuman hyvistä vaikutuksista.

Ainoa, mistä olisin vähän epäileväinen tuossa aloituskirjoituksessa on havupuujuomauute, pakurikääpä ja Essiac-yrttiuute, kun en niistä tiedä mitään. Havupuissa on ainakin terpeenejä, jotka voisivat jopa ehkä aiheuttaa syöpää (arvaus), ja  noista muistakaan en tiedä mitään. Veikkaisin, että monin verroin terveellisempää olisi syödä oikeaa ruokaa, juuri tuonsuuntaisesti kuin kerrot - yrttilääkkeiden pitoisuudet voivat kai vaihdella, ja niissä voi olla haitallisiakin määriä jotain - oikeaa ruokaa syödessä yliannostusvaara on paljon, paljon pienempi. Ihan jo kurkumakin voi olla jättiannoksina haitallinen, jos ei muuten, niin voi aiheuttaa närästystä ja kai limakalvovaurioitakin - kun sitä syö ruoan mausteena eikä kapseli- tms. muodossa, sen yliannostusriski on pienempi.

Jos haluaa tehostaa kurkuman vaikutusta, sen väitetään tehoavan paremmin silloin kun sen kanssa nautitaan mustapippuria (mikä lisäisi "bioavailabilitya", mikä se lieneekin suomeksi).

Marjat ovat huipputerveellisiä. Muistan lukeneeni suomalaistutkimuksesta, jossa koehenkilöt söivät muistaakseni 300 g mustikoita päivässä, millä oli edullisia vaikutuksia veren lipidiprofiiliin muistaakseni, tai joka tapauksessa johonkin, minkä sanotaan alentavan sv-tautien riskejä.

Kasvisten, marjojen (ja hedelmienkin kohtuullisessa määrin), pähkinöiden ja kalan lisääminen (ja punaisen lihan, sokerin tai liiallisen tärkkelyksen välttäminen) varmaan on kaikin puolin hyödyllinen strateginen liike kaikin puolisen terveyden edistämiseen, sillä sellainen ruokavalio alentaa verenpainetta, vähentää metabolisen oireyhtymän, lihavuuden  ja sv-tautien, diabeteksen, syövän ja ylipäätänsä kroonisen tulehduksen riskiä. Krooninen tulehdushan on lähes kaikkien suurten kansansairausten takana. Joten en voi kuin onnitella hyvästä suuntauksesta, ja vastuunottamisesta omasta terveydestään!

jussipussi
Seuraa 
Viestejä46192

Kontra1 kirjoitti:

Uskoisin, että jos haluaa välttyä eturauhassyövältä, kannattaisi ajatella mitä syö jo ennen kuin oireta ilmenee.

Tämän tutkimuksen mukaan korreloi aika vahvasti "potentiaalisesti tulehdusta aiheuttava ruokavalio" eturauhassyövän riskin suhteen.

"Multivariable-adjusted analyses revealed that men with higher DII score (>0.23) to be at higher risk of prostate cancer [odds ratio (OR) = 3.96; 95% CI =1.29-12.16, p-value = 0.02)] compared to men with lower DII scores (≤0.23)."  

Eli oikeita valintoja olet mahdollisesti tehnyt.

"Increased Inflammatory Potential of Diet is Associated with Increased Risk of Prostate Cancer in Iranian Men.

CONCLUSION:

These data suggest a pro-inflammatory diet, as indicated by increasing DII score, may be a risk factor for prostate cancer in Iranian men."

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28128717 .

Mahdollisesti saat kaupan päälle vielä pienentyneet diabetes ja sydän-ja verisuonitautien riskit.

jussipussi
Seuraa 
Viestejä46192

BCK kirjoitti:
Kontra1 kirjoitti:

Lounaalla soijaa, papuja, kaalia, parsakaalia, porkkanaa, lanttua, ym kasviksia ja sieniä.

Ylipäätänsä kasvisten suurempi kulutus ja punaisen lihan välttäminen liitetään pienentyneeseen syöpäriskiin. Vähän lienee myös näyttöä kurkuman hyvistä vaikutuksista.

Olen liittänyt tämä aiemminkin punainen liha keskusteluihin. Mähdollinen syyllinen/yksi syyllisistä.

"A red meat-derived glycan promotes inflammation and cancer progression

Significance

We present an unusual mechanism for the well-known association between red meat consumption and carcinoma risk involving the nonhuman sialic acid N-glycolylneuraminic acid (Neu5Gc).

We first evaluate the Neu5Gc content of various foods to show that red meats are particularly rich in orally bioavailable Neu5Gc and then investigate human-like Neu5Gc-deficient mice fed this form of Neu5Gc. When such mice were challenged with anti-Neu5Gc antibodies, they developed evidence of systemic inflammation.

Long-term exposure to this combination resulted in a significantly higher incidence of carcinomas (five-fold increase) and an association with Neu5Gc accumulation in the tumors.

Similar mechanisms may contribute to the association of red meat consumption with other diseases, such as atherosclerosis and type 2 diabetes, which are also exacerbated by inflammation."

http://www.pnas.org/content/112/2/542.long .

jussipussi
Seuraa 
Viestejä46192

Hieman numeroita. 

"Heart disease is increasing at a troubling pace in the United States, with costs expected to double from $555 billion in 2016 to a whopping $1.1 trillion in 2035, a new American Heart Association report estimates."

http://www.cbsnews.com/news/heart-disease-could-cost-us-1-trillion-per-y...

Montako sataa miljardia saisi tuosta luvusta pois vain muuttamalla ruokavaliota ja poistamalla tupakoinnin? 

Entäpä jos Joku esittelisinämä luvut Trumpille ja vertaisi terroristien aiheuttamiin kuolemiin jenkeissä.

"Tobacco use is the leading preventable cause of death in the United States.1,3

Cigarette smoking causes about one of every five deaths in the United States each year.1,6 Cigarette smoking is estimated to cause the following:1

More than 480,000 deaths annually (including deaths from secondhand smoke)

278,544 deaths annually among men (including deaths from secondhand smoke)

201,773 deaths annually among women (including deaths from secondhand smoke"

https://www.cdc.gov/tobacco/data_statistics/fact_sheets/health_effects/t... .

Estettäisiinkö muurilla tupakan pääsy jenkkeihin?

Keijona
Seuraa 
Viestejä12218

Eri ruoka-aineet vaikuttaa eri tavoin, joten toki ruoka voi olla lääkettä.

On aika uusi ajatus, että ruoka olisi vain ravintoa tai polttoainetta keholle. Oikea  ruoka,liikkuminen,  ympäristö ja myös myös ihmiset ovat terveyttä edistäviä.

Rikkaalla riittävästi, köyhä haluaa lisää.

Kontra1
Seuraa 
Viestejä4972

George Hanson kirjoitti:
Kysykää Mikael Jungnerilta millä keinoin hän pääsi eroon eturauhassyövästään ja sai nuoren morsiamen.

Mikael Jungner: "Lääkärit sanoivat, että minulla on korkeintaan puoli vuotta elinaikaa"

http://www.menaiset.fi/artikkeli/ajankohtaista/ihmiset/mikael_jungner_laakarit_sanoivat_etta_minulla_on_korkeintaan_puoli

Näistä toipumisista lukee mielellään.

Outo kommentti Jungnerilta lopuksi: – Syöpää vastaan ei voi oikeastaan taistella, koska se on solutasolla. Kannattaakin keskittyä elämiseen, oli aikaa sitten kuukausi tai vuosia, hän vinkkasi.

Olisi luullut, että jonkilaista valistusta hoitaneet lääkärit olisivat antaneet ravitsemuksen suhteen, tai että Jungner itse olisi havahtunut sen merkitykseen jatkossa.

Vierailija

Ainakin omenan ja jonkun muun hedelmän siemenissä on syanidiyhdisteitä joiden väitetään täsmätuhoavan syöpäsoluja, mutta tämä on hihhulijuttuja eikä siitä ole tieteellisiä todisteita ilmeisestikään. Silti asiaan liittyvä touhotus on sen verran suurta, että ehkä siinä joku totuuden siemenkin on seassa, keu keu. Tuli mieleen, olisiko marjojenkin siemenissä vastaavia tai vastaavanlaisia taikayhdisteitä. No, oli miten oli, uskon, että luonnon antimista kyllä löytyy lääkkeitä erinäisiin vaivoihin, emmekä tiedä vielä juuri mitään. Löytyyhän niitä jatkuvasti uusia vaikutusmekanismeja, ihan tieteellisesti tutkittuna. Minua on aina kiehtonut, miksi niillä on sellaisia vaikutuksia kuin niillä on. Onko nämä mekanismit kehittyneet puhtaasti sattumalta, vahingossa, ilman mitään tarkoitusta, vai onko niillä nimenomaan joku tarkoitus ja idea? Haluaako kasvit parantaa meitä, hyötyvätkö ne siitä, vai onko kehomme vain opetellut hyödyntämään kasvien sisältämiä aineksia? Kuinka pitkälti nuo voisivat olla sattumaa? Miksi jotkut kasvit ovat meille myrkyllisiä ja toiset lääkitseviä? 

Kontra1
Seuraa 
Viestejä4972

Tuuba kirjoitti:
Ainakin omenan ja jonkun muun hedelmän siemenissä on syanidiyhdisteitä joiden väitetään täsmätuhoavan syöpäsoluja, mutta tämä on hihhulijuttuja eikä siitä ole tieteellisiä todisteita ilmeisestikään. Silti asiaan liittyvä touhotus on sen verran suurta, että ehkä siinä joku totuuden siemenkin on seassa, keu keu. Tuli mieleen, olisiko marjojenkin siemenissä vastaavia tai vastaavanlaisia taikayhdisteitä. No, oli miten oli, uskon, että luonnon antimista kyllä löytyy lääkkeitä erinäisiin vaivoihin, emmekä tiedä vielä juuri mitään. Löytyyhän niitä jatkuvasti uusia vaikutusmekanismeja, ihan tieteellisesti tutkittuna. Minua on aina kiehtonut, miksi niillä on sellaisia vaikutuksia kuin niillä on. Onko nämä mekanismit kehittyneet puhtaasti sattumalta, vahingossa, ilman mitään tarkoitusta, vai onko niillä nimenomaan joku tarkoitus ja idea? Haluaako kasvit parantaa meitä, hyötyvätkö ne siitä, vai onko kehomme vain opetellut hyödyntämään kasvien sisältämiä aineksia? Kuinka pitkälti nuo voisivat olla sattumaa? Miksi jotkut kasvit ovat meille myrkyllisiä ja toiset lääkitseviä? 

Muistan vähän tuota ajatusta liippaavan tapauksen Jenkeistä. Hevonen oli sairastunut syöpään. Isäntä päästi sen vapaaksi laitumelle loppua odottelemaan. Ihmeekseen  isäntä huomasi hevosen hakeutuvan syömään jotakin kasvia, jota sen ei oltu ennen nähty syövän. Eipä mitä, hevonenpa parani syötyään tuota kasvia jonkin aikaa.  Isäntä tietysti tulkitsi paranemisen kasvin ansioksi ja yritti saada viranomaiset kiinnostumaan "ihmeestä", mutta ei siinä onnistunut.  

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat