Seuraa 
Viestejä12177

Tähän ketjuun saa laittaa uutisia, mietintöjä, analyysejä ja toiveita MM-kisoista.

Itse ryhdyin aprikoimaan, mikä tulee olemaan Suomen kokonaissaldo. Viime kotikisathan menivät aika mukavasti, iso liuta huijareita saatiin pelistä pois. Kotikisojen ekstra tsemppaaminen ja paineet ovat omiaan tuottamaan mukavasti käryjä. Miten itse arvelette tällä kertaa käyvän? Nyt kun ensimmäinen mitalikin on vähäksi aikaa saatu, niin koska alkaa käry käymään ja montako kilpailukieltoa langetetaan? Entä eroaako hiihtoliiton johto vai riittääkö valmennusjohdon kölinaliveto?

Onnea Kristalle nyt kuitenkin, toivottavasti pissanäyte on asianmukainen.

Kommentit (20)

Hänen pyhyytensä
Seuraa 
Viestejä28239

Jaahas, että taas yritetään leimata epärehellisin keinoin menestyviä urheilijoita epärehellisin keinoin menestyneiksi urheilijoiksi. Toivottavasti Keke tulee kohta liimmaamaan tänne kuvan, jossa puhutaan jotain pienistä ihmisistä. Ennustankin täten, että tämän ketjun taso ei tule tastä nousemaan.

Jos argumentista ei voi johtaa yleistä sääntöä, sillä ei ole sisältöä.

Ab Surd Oy
Seuraa 
Viestejä12177

Dopingurheilun iloisia puolia esiin toi toki Ruuskasen eilinen olympiahopea. Ei pitä vaipuman pysyvästi pessimismiin edes suomalaisen soffaurheilijan. Tai no, kai se siltä vielä joskus viedään, mutta onpa hetken aikaa mukavata.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
BCK
Seuraa 
Viestejä6960

Eiks se oo Lahen MM-hiihot 2017?  Solis niiko sävysävyyn ton Lahen kaa.

Asiaahan mulla ei taaskaan ollut, mutta halusin tuoda julki tämän tärkeän seikan. Niitä pieniä ihmisiä mainostavia postauksia odotellessa.

Ab Surd Oy
Seuraa 
Viestejä12177

Kyllä se tuokin rypöminen olisi saanut jäädä välistä. Vaikka nationalistit kansallishurmoksessaan nyt mellastavat muka vääryydestä Suomea kohtaan, niin puhdas onnettomuushan se oli ja johtui Iivon yli-innokkaasta optimismista. Olisi se pitänyt ennakoida että norski sulkee sisälinuan, kun vilkaisi taakseenkin. Silti Iivo heitti sinne ahtaaseen sumppuun ja rysäytti norskia päin, niin että molemmat kärsivät pahoin. Norjalaisella vielä oli huono tuuri kun ei päässyt yhtä nopsan ylös ja sauva hajosi, niin Iivo sai onnekkaan edun ja ohitti tämän kolaroinnin ansiosta.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä33572

Tuo oli juuri sitä, mitä tuollainen nykyaikainen sirkushiihto on tehty tuottamaan. Pannaan liikaa ukkoja alakoulun lyhyelle harjoitusladulle, niin totta kai ne törmäilevät. Ei kai nykyihmisen keskittymiskyky riitä enää oikean hiihdon katsomiseen (50 km väliaikalähdöllä).

Turha sitä norjalaista on minusta mistään syyttää. Pieni virhearvio nopeassa tilanteessa se vain oli. Aika aivovammaista väittää, että se tyri varman mitalin tahallaan, mutta tuskin siinä vielä kaikki. Eiköhän tämänkin takaa löydy joku illuminaatin salaliitto, kun oikein pinnistetään mielikuv... ei kun siis looginen päättelykyky äärimmilleen.

Näinonnäreet
Seuraa 
Viestejä1005

Oletko Absurd Oy sitä mieltä että norjalaiset saavat vallata kaksi latua? Hiihtää kahden ladun välissä ja sitten mennä eteen suksien päälle, kun toinen yrittää ohi paljon kovemmalla vauhdilla? Ja sitten kun itse kaatuu taitamattomuuttaan, vetää kädellä vielä sen toisenkin nurin?

Ab Surd Oy
Seuraa 
Viestejä12177

Näinonnäreet kirjoitti:
Oletko Absurd Oy sitä mieltä että norjalaiset saavat vallata kaksi latua? Hiihtää kahden ladun välissä ja sitten mennä eteen suksien päälle, kun toinen yrittää ohi paljon kovemmalla vauhdilla? Ja sitten kun itse kaatuu taitamattomuuttaan, vetää kädellä vielä sen toisenkin nurin?

Sääntöjen mukaan edellä hiihtävä saa vaihtaa linjaa kerran. Jos tällaisessa joku tulee takaa päälle, niin kyllä syyllisyys silloin menee vähintäänkin 50/50. Ei noissa vauhdeissa ja kiihkeissä tilanteissa kerkeä tietenkään kukaan reagoida enää viime tipassa, mutta varsinkaan edellä hiihtävää ei voida olettaa väistämisvelvolliseksi. Sen ohittamaan pyrkivän tulisi huomioida, että ohitettava saattaa ehkä pyrkiä jopa puolustamaan sijoitustaan esim. sulkemalla sen sisälinjan ja varmistaa turvallisuus/varoa tällaista törmäystä. Onnettomuudeksi tuon luokittelisin. Norjalainen kenties vitkutteli puoli sekuntia liian pitkään linjanvaihtoaan, mikä antoi Iivolle intoa tehdä hullunrohkea päätös ohittaa. Molemmat kämmäsivät, tietysti koska kyse oli kultamitalitaistelusta. Norjalainen mokasi siinä mielessä, että jälkkäteen analysoiden hänellä olisi ehkä ollut saumat saada jokin mitali jos olisi suosiolla keskittynyt maaliin hiihtämiseen. Iivo mokasi siinä, että hänellä oli vauhtia ja voimaa niin paljon, että olisi varmasti päässyt norjalaisen ohi odotelleen maltilla tämän liikettä ja/tai loppusuorallakin, jolloin kulta olisi ollut mahdollinen ilman tällaista hullunrohkeaa syöksyä ja hopea olisi ollut satavarma. Holtitonta riskinottoa molemmilta. Joskus urheilijoille käy niin, ei siinä mitään paheksuttavaa sinänsä ole. Riskinotolla usein voi saada odotettua isomman palkinnon. Nyt molemmat munasivat, sillä riskillä saattoi lähinnä huonontaa lopputuloksensa, kumpikin. 

En tiedä taitamattomuudesta, mutta luulen, että täysin toistaitoinen sauvanheiluttelija ei pääse MM-finaalin loppusuoralle johtoasemassa, vaikka sitten kaatuukin kun takaa rysäyttää kannoille joku.

Neutroni on ihan oikeassa. Nämä sprintit yms. yhdistelmähiihdot erilaisine variaatioineen ovat sirkuslajeja. Maastohiihtoa on pyritty uudistamaan keskittymiskyvyttömien ja urheiluun perehtymättömien ääliöiden mieleiseksi vauhti- ja draamalajiksi luomalla kilpaiulumuotoja, joissa yllättäviä käänteitä ja satunnaisuuden aiheuttamaa draamaa syntyy runsaasti ja joissa mitalisijat ratkaistaan joko onnettomuuksien ja loputtomia spekulointeja aiheuttavien röyhkeilykonstien tai sitten huikean loppusuoran kirikamppailun muodossa. Eikä siinä mitään, viihdearvohan on valtaisa. Urheilullisuus toki kärsii ja isolta osin yleisön tunnekylvetyksen maksavat urheilijat kasvaneilla loukkaantumisriskeillään ja täysin epäreilujen ja masentavien kohtalonoikkujen muodossa, kun paras hiihtäjä ei useinkaan pärjää parhaiten.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä33572

Näinonnäreet kirjoitti:
Oletko Absurd Oy sitä mieltä että norjalaiset saavat vallata kaksi latua? Hiihtää kahden ladun välissä ja sitten mennä eteen suksien päälle, kun toinen yrittää ohi paljon kovemmalla vauhdilla? Ja sitten kun itse kaatuu taitamattomuuttaan, vetää kädellä vielä sen toisenkin nurin?

Jos se on tuomariston mielestä normaali kisaonnettomuus, niin sitten se on. Käsien levitys on luonnollinen refleksi selälleen kaatumiseen.

WSolsticeHOu
Seuraa 
Viestejä3618

Markkinatalous jyllää.

Kisat saivat taas isosti lisää näkyvyyttä.

Jos tuollaisia törmäyksiä ei synny vahingossa, niin niitä kannattaa järjestämällä järjestää.

Ps. Jos Iivo olisi pitänyt oikean käden kiinni kehossaan, hän olisi taklannut / työntänyt norjalaisen sivuun ja jatkanut itse työntymistään eteenpäin.

Nyt hän otti norjalaisen syliinsä.

Rakkautta
1038

Ikuista kierrätystä. Mr. Nice Pressure

Näinonnäreet
Seuraa 
Viestejä1005

No kun katsoo sitä kuvaa tarkemmin, Iivon oikean suksen kärki ladulla on Iverssenin suksen siteen kohdalla kun Iverssen kiilaa päälle. Iivolla ei ole mahdollisuutta mennä vasemmalle rata-aluerajoittimien takia eikä myöskään oikealle Iverssenin takia. Iivo ei sauvo mutta Iverssen työntää vauhtia Iivon jalkojen välistä "keppi kulkusissa". Heti sen jälkeen Iverssen kaatuu taaksepäin ja vasemmalle lähes Iivon syliin. Iivo saa sukset Iverssenin oikealle puolelle mutta Iverssenin käsi kaataa Iivon. Jos Iivo olisi lähtenyt työntämään Iversseniä sivuun, hänet olisi varmasti diskattu. Noskeilla on hyvä miehitys johtoportaissa. 

Ab Surd Oy
Seuraa 
Viestejä12177

Voihan niitä kuvia zoomailla vaikka kuinka tarkasti selvittääkseen, kummassa lahkeessa kunkin sauva oli, muttei se tapahtunutta muuksi muuta. Onnettomuus mikä onnettomuus- kummallekin iso harmi, mutta sellainen on tämä laji.

wisti
Seuraa 
Viestejä15215

Neutroni kirjoitti:
Siitäkö sitten repeäisi iso riemu, jos norjalaiset hylättäisiin 4. sijalta, joka on heille paha pettymys?

Mitenhän tilanne olisi käsitelty, jos sauva olisi katkennut Niskaselta ja hän olisi tullut neljäntenä ja norjalainen kolmosena?

Neutroni
Seuraa 
Viestejä33572

Veikkaan, että samoin kuin nyt. Nuo ovat juuri niitä tilanteita, joita sprinttihiihdoilla on haluttu yleisölle järjestää. FISiltä olisi aivan järjetöntä muuttaa ensin hiihto sähläykseksi ja sitten ajaa sähläys mielivaltaisia rangaistuksia jakelemalla siihen, että kierretään jonossa latua maailmancupin pisteistä ja FISin jäsenten lahjuksista laskettavan pistemäärän mukaisessa järjestyksessä.

Näinonnäreet
Seuraa 
Viestejä1005

Jos olen oikein ymmärtänyt, sprinttihiihdoissa ei ole omia sääntöjä vaan ne ovat smat kuin muussakin maastohiidossa, ainakin periaatteessa. Käytännössä siellä saa kiilata törkeäämmin mutta yleensä se kiilaaja on nopeampi, ohittava hiitäjä. Tuo eilinen oli siitä poikkeuksellinen että Iverssen oli tilanteessa selvästi hitaampi. Juryltä oli outo tulkinta että normaali tilanne, ei rangaistuksia. Ainakin keltainen kortti olisi kuulunut Iverssenille, vaikkei sitä ehkä tehnyt tahallaan. Koska muuten tuo voi tulle ennakkotapaukseksi. Mutta jotenkin nuo juryt painavat villaisella norskien rikkeitä, esim. Johaugin luisteluja perinteisellä, joita ratavalvojat havaitsevat ja ilmoittavat mutta jury ei anna sanktioita.

Ab Surd Oy
Seuraa 
Viestejä12177

Näinonnäreet kirjoitti:
Tuo eilinen oli siitä poikkeuksellinen että Iverssen oli tilanteessa selvästi hitaampi. Juryltä oli outo tulkinta että normaali tilanne, ei rangaistuksia. Ainakin keltainen kortti olisi kuulunut Iverssenille, vaikkei sitä ehkä tehnyt tahallaan. Koska muuten tuo voi tulle ennakkotapaukseksi. Mutta jotenkin nuo juryt painavat villaisella norskien rikkeitä, esim. Johaugin luisteluja perinteisellä, joita ratavalvojat havaitsevat ja ilmoittavat mutta jury ei anna sanktioita.

Salaliittoteorioita tässä nyt on turha kehitellä. Kaikenlaisia kotisohvilta huutelijoita aihe toki kiihottaa, mutta tosiasia on se, että ei tässä kukaan relevantti taho ole syyttänyt norjalaista mistään laittomuudesta. Typeryydestä kyllä, mutta typeryys ei ole kiellettyä. Suomi olisi voinut tehdä protestin jonka sitten tuomaristo olisi käsitellyt, muttei tehnyt. Suomen hiihtomaajoukkueen tai hiihtoliiton edustajista ei kukaan ole syyttänyt minkäänlaisesta rikkeestä, ainoastaan typerästä ratkaisusta. Asia on alan ammattialisille ja asianomaisille selvä tapaus; Iversen tunaroi, Iivo oli varomaton, seurasi onnettomuus normaalissa kamppailutilanteessa. Tässä on hyödytöntä zuumailla lahkeiden pullistumia, ei tämä mistään pikseleistä näytöllä ole kiinni vaan urheilun luonteesta.

WSolsticeHOu
Seuraa 
Viestejä3618

Markkinatalous jyllää.

Kisat saivat taas isosti lisää näkyvyyttä.

Jos tuollaisia törmäyksiä ei synny vahingossa, niin niitä kannattaa järjestämällä järjestää.

Oscar-gaalan mokakin oli järjestämällä järjestetty. Nyt uusintoja gaalasta seurataan paljon enemmän.

Näkyvyttä pitää saada tavalla tai toisella.

Jalkapallon MM-kisoissakin joku aika sitten piti alkaa puremaan vastustajaa, että kisoille saatiin vieläkin enemmän näkyvyyttä.

Rakkautta
1039

Ikuista kierrätystä. Mr. Nice Pressure

Näinonnäreet
Seuraa 
Viestejä1005

"Hiihtäjä Petter Northug oli kuitenkin uhmakas NRK-yleisradioyhtiön haastattelussa.– Kun kaaduit, hyvä että kaadoit myös suomalaisen. Minä tulen auttamaan ja siivoamaan tämän sotkun, hän sanoi."

Northug taitaa olla Venäjän ystävä kun iloitsi kultamitalin lahjoittamisesta Venäjälle.

WSolsticeHOu
Seuraa 
Viestejä3618

Näinonnäreet kirjoitti:
"Hiihtäjä Petter Northug oli kuitenkin uhmakas NRK-yleisradioyhtiön haastattelussa.– Kun kaaduit, hyvä että kaadoit myös suomalaisen. Minä tulen auttamaan ja siivoamaan tämän sotkun, hän sanoi."

Northug taitaa olla Venäjän ystävä kun iloitsi kultamitalin lahjoittamisesta Venäjälle.

Kun näkyvyyttä kisoille saadaan aikaiseksi, kannattaa takoa sitä lisää, kun uutinen on vielä kuuma.

Kukahan näitä törmäyksiä käsikirjoittaa.

Rakkautta
1039

Ikuista kierrätystä. Mr. Nice Pressure

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat